Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Jakie Eq Dla Pala (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24157)

Dameggio 23-07-2005 14:16

Bez gadania: opcja 2.
na poczatku starczy p set, tak do 30 lvla, wczesniej jak najszybciej zarobic na bohy, na 30-35lvlu mozna ewentualnie dokupic b robe i zdobyc crown helm z questu. Gra palem polega przeciez na tym zeby trzymac sie caly czas na dist od potworkam a jak potworek sam wali na dista (m.archer czy hunter) to od tego pall ma niewidke:)

Noro 23-07-2005 14:34

eq pal

mi się wydaje, że jak na te pierwsze poziomy to zdecydowanie dobre eq później możesz nie wydawac na nie bo nie będzie potrzeby będziesz miał dużo hp i wszystko OK.Myśle, że na początek p-set później Blue Robe i spoko ni starczy ;) .

Paciek 31-07-2005 09:18

Mam ten sam problem co inny uzytkownik mam crown seta i nie iwem czy crown armor zamienic na blue robe mysle ze nei bo neiraz chodze ze spearami ale poslucham innych sugestii :D

ZuBeR 09-08-2005 13:50

Moim zdaniem powinno byc tak
8-15: Steel/Dark helm, Plate arm, Chain legs, Leather boots, Dwarfen Shield
15-30: Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Leather boots, Dragon/Guardian shield
30-40:Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Boots of Haste, Dragon/Guardian shield
40-50:Crown/Knight armor, Crown/Knight legs, Crusader/Warrior helmet, Crown/Medusa Shield, Boots of Haste
50-wzwyz: Royal/Demon Helmet, Golden Armor/Dragon Scail Mail, Golden legs, Boots of Haste, Demon/Vampire Shield
Dalej to juz tylko Magic Plate Armor i Shield of Mastermind
To jest tylko przykladowe rozlozenie i tylko moj punkt widzenia. Prosze o komentarz:P

kris82 20-05-2006 12:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZuBeR
Moim zdaniem powinno byc tak
8-15: Steel/Dark helm, Plate arm, Chain legs, Leather boots, Dwarfen Shield
15-30: Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Leather boots, Dragon/Guardian shield
30-40:Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Boots of Haste, Dragon/Guardian shield
40-50:Crown/Knight armor, Crown/Knight legs, Crusader/Warrior helmet, Crown/Medusa Shield, Boots of Haste
50-wzwyz: Royal/Demon Helmet, Golden Armor/Dragon Scail Mail, Golden legs, Boots of Haste, Demon/Vampire Shield
Dalej to juz tylko Magic Plate Armor i Shield of Mastermind
To jest tylko przykladowe rozlozenie i tylko moj punkt widzenia. Prosze o komentarz:P

LOL Zuber ,czy ty kiedys grales palkiem??Bo ja ci powiem ze mam 50 palka.Niedawno mialem haka przed hakiem mialem c.legs,b.robe,crus.helmet,plate ammy,bohy.A po haku p.set+scarf+boh.Jedyna roznica ktora widzialem to roznica miedzy p.armem i b.robe.A teraz biegam w c.helmetcie,b.robe,p.legsach scarfie i bohah i powiem ci ze jest ok.Expie glownie na dragach i guardach.Guard zadko kiedy mnie dopadnie a nawet jak dopadnie to najwyzej exura gran zejdzie.A na dragach jak mam mocny lag i mnie drag dorwie to wali ~~100 hp z lapy,ale w lepszym secie walil tyle samo...A moje obecne eq jest tansze o ok.35 k,ktore moge wydac na 6 bp boltow,albo 10 + bp manasow....

Gelt 22-05-2006 22:03

Na początku (czytaj do 40 lvl) palek może nosić sobie p-set. Za to powinien kupić sobie BoH-y i jakiś dobry helmet (crus). Dalej to B-robe, ew. golden armor, royal helmet, c-legs/k-legs (chociaż różnica w cap jest śmieszna) no i Demon Shield.

Ciechan 23-05-2006 00:19

W sumie nie wiem o co sie kłócicie. Pal nie powinien dbać o eq, ale nadchodzi taki czas, że ubierze aol nawet mając p-seta (ze względu na ilość runek i zawartość plecaka). Więc zaczyna zastępować eq czymś lżejszym i lepszym [g-set jest bardzo dobry i bardzo lekki (tu sobie możecie pomyśleć jakie to ma znaczenie, czy zabierzemy 1000 czy 1200 boltów, ale wierzcie mi nie mam ochoty latać z poh do venore po kredki)]. Do 70-80 lvl palek moze swobodnie chodzic w p-secie i boh, a jak na prawde uważacie, że macie za dużo kasy (jak ja ;) ) idzcie sobie zrobić uber-waste na demony lub na demone (może coś fajnego lootniecie). W ten sposób nie będziecie mieli wyboru i zostanie wam wspaniały p-set ;D . Możecie się ze mną nie zgodzić, ale część wiem z własnego doświadczenia, a reszte zaobserwowałem u moich silniejszych kolegów i sobie zaplanowałem. P.S. MACIE JESZCZE JAKIEŚ PROBLEMY!?!?!?!?!!?!?! Nabijcie truskawke i pozostanie wam p-set i boh ;D . Pozdrawiam, Ciechan.

Ghoo 23-05-2006 00:55

Ja mialem 32 palka to mialem crusa, k arm, k legs, bohy i szalik :)

Andrealfus 23-05-2006 07:26

Dla palladyna raczej preferuje sie lekkie eq aby byla wieksza ladownosc

Jak brak pieniedzy wystarczy p-set, bohy i kusza z boltami :)

Gralem kiedys Palkiem i to bylo dosc dobre rozwiazanie finansowe jak na tamte czasy, na wyzszym lvl mozna pokusic sie na b-robe i crown helmet ale miom zdaniem p-set do 50lvl wystarcza paladynowi

drut 23-05-2006 16:54

Ja nei pojmuje. Na 80 lev p armor? NA HUJ? jak mozna bez problemu kupic sobie b robe i miec o 100 wiecej capa? p legi bym mial i crown helmet wszystko co w miare dobre i lekkie ;/

Piotrek Marycha 23-05-2006 20:22

@up zerk ma szybksoc okolo 30lvl gracza to w sumie az tak szbyki nie jest???

@topic wedlug mnie to do 20 lvl starczy p set i steel helm, okolo 25 lvl powinnismy miec juz c helm a potem powyzej 30 lvl to juz powinno miec sie te b robe

Ogólnie eq nie jest aż tak ważnei to jest zaleta palka

PS: lol jak można na 54 lvl nosic brass seta??? 8o 8o

MixerQ 23-05-2006 21:39

Na 10 lvl- plates set.Powyzej 30 lvl-crown set.Od 80 lvl mpa,golden legi. bohy, rh , aol ,kusza :P , power bolty, luk :P , burst arrows na potworki energy ring

Fulburius 24-05-2006 12:26

Dawno to było...

Jak grałem palem to brałem tylko tarcze amunicje i expiłem eq wedlug mnie nie jest potrzebne sama tarcza wsyatrczy a jak masz wydawac na c sety itp... to lepij na strzaly/bolty wydaj no jeszcze sie uhy przydaja:D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MixerQ
Na 10 lvl- plates set.Powyzej 30 lvl-crown set.Od 80 lvl mpa,golden legi. bohy, rh , aol ,kusza :P , power bolty, luk :P , burst arrows na potworki energy ring

omg a na co paladynowi burst arrow??

V.Assasigo 24-05-2006 19:59

Hmmm

Ja jestem nadal palkiem i narazie mam p-leg& armor i dark helmet teraz nie patrze na zbroje bo tylko tarcza narazie mnie interesuje , ale tez sie zatanawiam nad Brobe , tez leciutkie prawie o 100cap , ale jest troche drogie.....narazie mam 17 lvl i do 20 z tym eq co mam wytrzymam no chyba ze cos znajde.....:cup:

V.Assasigo 24-05-2006 20:00

Hmmm

Ja jestem nadal palkiem i narazie mam p-leg& armor i dark helmet teraz nie patrze na zbroje bo tylko tarcza narazie mnie interesuje , ale tez sie zatanawiam nad Brobe , tez leciutkie prawie o 100cap , ale jest troche drogie.....narazie mam 17 lvl i do 20 z tym eq co mam wytrzymam no chyba ze cos znajde.....:cup:

Exudio 24-05-2006 20:02

Mhmmm, moim skromnym zdaniem to p secik jest wystarczający na długi, dłuuuugi okres. I kase lepiej zostawiać sobie na amunicję. A na (mniej więcej) 45+ już możnaby było kupić sobie Crown Seta. Oczywiście bohy się bardzo przydają, więc też to warto zakupić.

Pozdrawiam.

@Edit
No jeśli ma się kasę, to c seta można zakupić wcześniej... i nie bluzgać mnie tu, to tylko moje zdanie ^^

lesiu666 24-05-2006 20:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MixerQ
power bolty, luk, burst arrows

Zwariowales?:>
Uzywanie do jakiegokolwiek expienia p-boltow jest po prostu nieoplacalne. Mozna je sobie wstawic do domku albo zuzyc na wojnie. Co do burstow - nie pomylilo ci sie z sorcem/drutem?

@ topic
Dla mnie opcja pierwsza. Jesli nie zamierzasz palkiem trenowac shielda i bloczyc niektore potwory - wedlug mnie niepotrzebne.

$4JT3R 25-05-2006 12:41

Eq

Ja mam aktualnie:
Crown Helmet - lekki i dobra obrona
Knight Armor - znalazłem go w dedzie i jakoś niechciało mi się sprzedawać:p
Plate Legs - kolega mi dał jak wyszedłem z rook(lepszych nie potrzebuje)
Leather Boots - N/C:p

Jak uzbieram troche kasy to zamienie to all na Plate Set i Boot of Haste,a puźniej jak będe miał sporo pieniedzy to się kupi jakis Blue Robe czy Crusader Helmet;)

Alexe the dark paladin 25-05-2006 17:11

Optymalne Eq dla palka : )
Blue robe , royal helemt , crown legi , bohy , i v-shield w backpacku :)

Mr_Meteor 25-05-2006 21:18

Ja posiadam 21 pala i mam eq:
Blue robe, plate legs, dark helmet.
Jak dla mnie eq w sam raz (bo atakuje spearami zazwyczaj)
A kasy i tak mam w nadmiaże... :D

Kojotes 26-05-2006 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alexe the dark paladin
Optymalne Eq dla palka : )
Blue robe , royal helemt , crown legi , bohy , i v-shield w backpacku :)

Zgadzam się w 100%. Takie EQ będzie dobre dla paladyna na każdym lev- lekkie, ma nienajgorszą obronę i fajnie wygląda :).

Na młodszych światach można wymienić droższy rh na crusadera i crown legsy na knight legs, a przy słabym necie (wyższe ryzyko dedów) vampirkę wymienić dragonką.

V.Assasigo 26-05-2006 13:53

Hmm.......

Czy tak naprawde palladin potrzebuje tarczy?? Przecierz bow i crossbow sa dwureczne , a niektorzy pisza o swojej tarczy.............czy oplaca wogole inwestowac w tarcze czy nie??

Kojotes 26-05-2006 14:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez V.Assasigo
Czy tak naprawde palladin potrzebuje tarczy?? Przecierz bow i crossbow sa dwureczne , a niektorzy pisza o swojej tarczy.............czy oplaca wogole inwestowac w tarcze czy nie??

Oczywiście ze paladyn potrzebuje tarczy. Gdy otoczą go potwory (np. guardy) jedyny ratunek w tarczy- bo bez niej cięzko będzie to ubic (a z tarczą tylko gfb/vita/gfb/vita). A jak trzeba będzie nagle coś bloknąc? Jak na jakims queście zabraknie nagle blokera to co, taki druid ma blokowac? Jak zaczną się nagle freezy to taki paladyn wytrzyma dlugo bez tarczy?

Woyas 28-05-2006 11:42

Gremlin więc jakie eq na tą drugą opcje? może być blue robe, plate legs, crown helmet ? czy coś tańszego?

pozdr./Woyas

Palooh 28-05-2006 11:57

Na początek: plate arm, brass legi, steel helmet.
Potem: p set, crown helmet(następnie dochodzą bohy) (z takim eq nawet do 100lv xD)
Później:royal helmet, blue robe, crown legs, bohy.

Kojotes 28-05-2006 12:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
A czemu nie golden legi i demonka?
Sa lrzejsze (a wyglada ze tym sie tutaj sugerowales :P )

Bo przy golden legach i demonce aol byłby wskazany, a przy tamtym eq da sie wytrzymać bez?

A co do smoków to często zdarza się oberwać z łapy, a nie tylko z magii. Np, gdy jest mało miejsca do biegania, wyjdą 2+ , itp. (np. dziury na edron drag lair).
Dlatego proponowałbym połączyć Twoje wersje 1 & 2 w lekkie i dobre eq o którym mówił Alexe the dark paladin. Z opcji 3 można zrezygnować, jeśli się nie blokuje niczego.

~~

Pietru 01-06-2006 18:02

Ja uwazam, ze eq dla pala jest potrzebny ale nie dobry.Moim zdaniem blue robe+bohy+crown shield+crown helmet wystarczy.Rzem to ma 112.5 capa :)

Vulfae 01-06-2006 18:13

P-set + bohy jest wystarczający... Ew. B-robe dla zwiększenia wolnego cappa. Jednak jeśli masz dobry lvl i nie dbasz o cappa to jak najlepsze. Ja mam: RH/DSM/C-Legs/BoH/Demon Shield i trochę za mało cappa :/

rafalxx 01-06-2006 19:13

do 50 dista bez zbroi pozniej z p legs i steel chelmet jak masz kase to BoHy

boberman 01-06-2006 20:20

sądze ze większośc z was gada głupoty............ Według mnie ( tak robiłem własnym palkiem) kupujesz p set i steel helmet i jedziesz na tym tak dlugo az zaczniesz zarabiac (zawsze miej odlozone 6k na bp boltow)a wiadomo wkoncu jak zarabiasz i jescze sa qwesty( na 35 lvlu mialem boh,crusader helmet , noble armor , plate legs , scarf) z czego wszystko z qwestow tylko bohy kupilem ..... i te eq nie raz mi pomoglo
majac p set i steel helmet dogonil mnie guard hity szly po 80 a teraz amm o 2 arma wiecej bo helm armor i legi zamienilem na knight (-1 arm bohy dla niekumatych) i obrywam po 60 max

Sidena Daron 02-06-2006 20:29

Zależy od twojego stylu gry. Jak duzo obrywasz to wez dobre eq ale nie za ciezkie. A jak unikasz walki blisko potworow to mozesz chodzic w p-secie i bohah

Flisik 25-06-2006 16:50

Ja tam narazie na p stecie lece, bo kasy nie mam na razie. Potem dodam bohy, b robe i c helmi starczy.

Piotrek Marycha 25-06-2006 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vulfae
P-set + bohy jest wystarczający... Ew. B-robe dla zwiększenia wolnego cappa. Jednak jeśli masz dobry lvl i nie dbasz o cappa to jak najlepsze. Ja mam: RH/DSM/C-Legs/BoH/Demon Shield i trochę za mało cappa :/

buahahahahahahhahAHAhahhAhh hAhahahah buahhahah hauhauaua .....sry nie moja wina....

Swoja droga to nie dziwne an tym lvl xD

Damian SD 25-06-2006 22:18

Jakie Eq Dla Pala

Paldyn powinien mieć lekką zbroje np. blue robe albo inne.
Tarczy na wyższym levelu nie koniecznie bo i tak bedzie nawalał z łuku,
albo kuszy :confused:

Ja mam narazie 10lvl pala skille 35\34 m. lvl 3B) B) B) B)

Sztynk 27-06-2006 17:13

A wiec tak najlepsze rozwiazanie dla palla to: (jezeli juz ktos to napisal to sorki ale nie chcialo mi sie czytac wszystkich 20~ stron)
do 20 lvla: p-set steel helmet dwarven shield i tylko skilowanie!!
potem stopniowo jak uzbieramy kase to kupujemy c-helmet(badz wykonujemy quest dla 35+), blue roba(dostepbe z necro questu 60+), platinum amulet, bohy(40+, na nizszym lvlach nie daja duzego przyspieszenia)

Generalnie chodzi o to zeby eq bylo lekkie poniewaz wtedy bedzie mozna wziosc wiecej boltów/run na expienie. grajac pallem czesto doswiadczylalem niemilego uczucia braku amunicji na huncie i musialem sie wracac do miasta,a kiedy juz wracalem expowisko zajete i lipa.

Piotrek Marycha 28-06-2006 03:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Damian SD
Paldyn powinien mieć lekką zbroje np. blue robe albo inne.
Tarczy na wyższym levelu nie koniecznie bo i tak bedzie nawalał z łuku,
albo kuszy :confused:

Ja mam narazie 10lvl pala skille 35\34 m. lvl 3B) B) B) B)

A wlasnie na wyzszych lvlach wazne jest zeby nosic shielda jakiegos :P

xXxPlayMaker11xXx 08-08-2007 19:35

Eq

Ludzie widzę że na początku ktoś tam mówił że nie potrzebny shielding. Jak to nie jak sie expi na guardach ze spirami to shield w ruch idzie cały czas. Ja mam obecnie 24 za chwile 25 pala skile 69/59 (ale co lv wbijam 1 skil czyli prawie 70/60) mam p-seta steel helmeta i dobrze mi z tym tylko fakt-faktem troche molo capa teraz będę inwestował w Blue Roba, BOHy,vamp shield , Crown Legs i RH (kolejność nie przypadkowa i żeby nie było nie zakładam odrazu tego co kupie tak na 30+ założę ) tak do 30+ latamy w p secie i jest gites (jak wychodzicie z rooka to zbierajcie spiry na amazon thower nad carlin ja uzbieralem tam kolo 1000 spirow) :);)

Ze spirami latajcie cały czas ja mam po 2 bp boltow i arr ale to na dragi lub gs a na exp normalny tylko i wyłącznie spiry i royal spiry (z arrowsami i boltami tylko na hunty idziemy zazwyczaj)

Arcymag 08-08-2007 19:45

debilu, ten temat ma rok.... :o

Pancio_Tomcio 08-08-2007 19:47

crown helm
blue robe
p-legi potem c-legi
boh
tyle wystarczy ;p

paweln001 09-08-2007 01:37

jak dla mnie to dla pala takie eq do ok20lvl p set 20lvl+ b robe k legi crown albo crusiader helmet jak woli i oczywiście boh-y ale to potem jak już kasa będzie :D:D:D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:11.