![]() |
Bez gadania: opcja 2.
na poczatku starczy p set, tak do 30 lvla, wczesniej jak najszybciej zarobic na bohy, na 30-35lvlu mozna ewentualnie dokupic b robe i zdobyc crown helm z questu. Gra palem polega przeciez na tym zeby trzymac sie caly czas na dist od potworkam a jak potworek sam wali na dista (m.archer czy hunter) to od tego pall ma niewidke:) |
eq pal
mi się wydaje, że jak na te pierwsze poziomy to zdecydowanie dobre eq później możesz nie wydawac na nie bo nie będzie potrzeby będziesz miał dużo hp i wszystko OK.Myśle, że na początek p-set później Blue Robe i spoko ni starczy ;) .
|
Mam ten sam problem co inny uzytkownik mam crown seta i nie iwem czy crown armor zamienic na blue robe mysle ze nei bo neiraz chodze ze spearami ale poslucham innych sugestii :D
|
Moim zdaniem powinno byc tak
8-15: Steel/Dark helm, Plate arm, Chain legs, Leather boots, Dwarfen Shield 15-30: Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Leather boots, Dragon/Guardian shield 30-40:Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Boots of Haste, Dragon/Guardian shield 40-50:Crown/Knight armor, Crown/Knight legs, Crusader/Warrior helmet, Crown/Medusa Shield, Boots of Haste 50-wzwyz: Royal/Demon Helmet, Golden Armor/Dragon Scail Mail, Golden legs, Boots of Haste, Demon/Vampire Shield Dalej to juz tylko Magic Plate Armor i Shield of Mastermind To jest tylko przykladowe rozlozenie i tylko moj punkt widzenia. Prosze o komentarz:P |
Cytuj:
|
Na początku (czytaj do 40 lvl) palek może nosić sobie p-set. Za to powinien kupić sobie BoH-y i jakiś dobry helmet (crus). Dalej to B-robe, ew. golden armor, royal helmet, c-legs/k-legs (chociaż różnica w cap jest śmieszna) no i Demon Shield.
|
W sumie nie wiem o co sie kłócicie. Pal nie powinien dbać o eq, ale nadchodzi taki czas, że ubierze aol nawet mając p-seta (ze względu na ilość runek i zawartość plecaka). Więc zaczyna zastępować eq czymś lżejszym i lepszym [g-set jest bardzo dobry i bardzo lekki (tu sobie możecie pomyśleć jakie to ma znaczenie, czy zabierzemy 1000 czy 1200 boltów, ale wierzcie mi nie mam ochoty latać z poh do venore po kredki)]. Do 70-80 lvl palek moze swobodnie chodzic w p-secie i boh, a jak na prawde uważacie, że macie za dużo kasy (jak ja ;) ) idzcie sobie zrobić uber-waste na demony lub na demone (może coś fajnego lootniecie). W ten sposób nie będziecie mieli wyboru i zostanie wam wspaniały p-set ;D . Możecie się ze mną nie zgodzić, ale część wiem z własnego doświadczenia, a reszte zaobserwowałem u moich silniejszych kolegów i sobie zaplanowałem. P.S. MACIE JESZCZE JAKIEŚ PROBLEMY!?!?!?!?!!?!?! Nabijcie truskawke i pozostanie wam p-set i boh ;D . Pozdrawiam, Ciechan.
|
Ja mialem 32 palka to mialem crusa, k arm, k legs, bohy i szalik :)
|
Dla palladyna raczej preferuje sie lekkie eq aby byla wieksza ladownosc
Jak brak pieniedzy wystarczy p-set, bohy i kusza z boltami :) Gralem kiedys Palkiem i to bylo dosc dobre rozwiazanie finansowe jak na tamte czasy, na wyzszym lvl mozna pokusic sie na b-robe i crown helmet ale miom zdaniem p-set do 50lvl wystarcza paladynowi |
Ja nei pojmuje. Na 80 lev p armor? NA HUJ? jak mozna bez problemu kupic sobie b robe i miec o 100 wiecej capa? p legi bym mial i crown helmet wszystko co w miare dobre i lekkie ;/
|
@up zerk ma szybksoc okolo 30lvl gracza to w sumie az tak szbyki nie jest???
@topic wedlug mnie to do 20 lvl starczy p set i steel helm, okolo 25 lvl powinnismy miec juz c helm a potem powyzej 30 lvl to juz powinno miec sie te b robe Ogólnie eq nie jest aż tak ważnei to jest zaleta palka PS: lol jak można na 54 lvl nosic brass seta??? 8o 8o |
Na 10 lvl- plates set.Powyzej 30 lvl-crown set.Od 80 lvl mpa,golden legi. bohy, rh , aol ,kusza :P , power bolty, luk :P , burst arrows na potworki energy ring
|
Dawno to było...
Jak grałem palem to brałem tylko tarcze amunicje i expiłem eq wedlug mnie nie jest potrzebne sama tarcza wsyatrczy a jak masz wydawac na c sety itp... to lepij na strzaly/bolty wydaj no jeszcze sie uhy przydaja:D
Cytuj:
|
Hmmm
Ja jestem nadal palkiem i narazie mam p-leg& armor i dark helmet teraz nie patrze na zbroje bo tylko tarcza narazie mnie interesuje , ale tez sie zatanawiam nad Brobe , tez leciutkie prawie o 100cap , ale jest troche drogie.....narazie mam 17 lvl i do 20 z tym eq co mam wytrzymam no chyba ze cos znajde.....:cup:
|
Hmmm
Ja jestem nadal palkiem i narazie mam p-leg& armor i dark helmet teraz nie patrze na zbroje bo tylko tarcza narazie mnie interesuje , ale tez sie zatanawiam nad Brobe , tez leciutkie prawie o 100cap , ale jest troche drogie.....narazie mam 17 lvl i do 20 z tym eq co mam wytrzymam no chyba ze cos znajde.....:cup:
|
Mhmmm, moim skromnym zdaniem to p secik jest wystarczający na długi, dłuuuugi okres. I kase lepiej zostawiać sobie na amunicję. A na (mniej więcej) 45+ już możnaby było kupić sobie Crown Seta. Oczywiście bohy się bardzo przydają, więc też to warto zakupić.
Pozdrawiam. @Edit No jeśli ma się kasę, to c seta można zakupić wcześniej... i nie bluzgać mnie tu, to tylko moje zdanie ^^ |
Cytuj:
Uzywanie do jakiegokolwiek expienia p-boltow jest po prostu nieoplacalne. Mozna je sobie wstawic do domku albo zuzyc na wojnie. Co do burstow - nie pomylilo ci sie z sorcem/drutem? @ topic Dla mnie opcja pierwsza. Jesli nie zamierzasz palkiem trenowac shielda i bloczyc niektore potwory - wedlug mnie niepotrzebne. |
Eq
Ja mam aktualnie:
Crown Helmet - lekki i dobra obrona Knight Armor - znalazłem go w dedzie i jakoś niechciało mi się sprzedawać:p Plate Legs - kolega mi dał jak wyszedłem z rook(lepszych nie potrzebuje) Leather Boots - N/C:p Jak uzbieram troche kasy to zamienie to all na Plate Set i Boot of Haste,a puźniej jak będe miał sporo pieniedzy to się kupi jakis Blue Robe czy Crusader Helmet;) |
Optymalne Eq dla palka : )
Blue robe , royal helemt , crown legi , bohy , i v-shield w backpacku :) |
Ja posiadam 21 pala i mam eq:
Blue robe, plate legs, dark helmet. Jak dla mnie eq w sam raz (bo atakuje spearami zazwyczaj) A kasy i tak mam w nadmiaże... :D |
Cytuj:
Na młodszych światach można wymienić droższy rh na crusadera i crown legsy na knight legs, a przy słabym necie (wyższe ryzyko dedów) vampirkę wymienić dragonką. |
Hmm.......
Czy tak naprawde palladin potrzebuje tarczy?? Przecierz bow i crossbow sa dwureczne , a niektorzy pisza o swojej tarczy.............czy oplaca wogole inwestowac w tarcze czy nie??
|
Cytuj:
|
Gremlin więc jakie eq na tą drugą opcje? może być blue robe, plate legs, crown helmet ? czy coś tańszego?
pozdr./Woyas |
Na początek: plate arm, brass legi, steel helmet.
Potem: p set, crown helmet(następnie dochodzą bohy) (z takim eq nawet do 100lv xD) Później:royal helmet, blue robe, crown legs, bohy. |
Cytuj:
A co do smoków to często zdarza się oberwać z łapy, a nie tylko z magii. Np, gdy jest mało miejsca do biegania, wyjdą 2+ , itp. (np. dziury na edron drag lair). Dlatego proponowałbym połączyć Twoje wersje 1 & 2 w lekkie i dobre eq o którym mówił Alexe the dark paladin. Z opcji 3 można zrezygnować, jeśli się nie blokuje niczego. ~~ |
Ja uwazam, ze eq dla pala jest potrzebny ale nie dobry.Moim zdaniem blue robe+bohy+crown shield+crown helmet wystarczy.Rzem to ma 112.5 capa :)
|
P-set + bohy jest wystarczający... Ew. B-robe dla zwiększenia wolnego cappa. Jednak jeśli masz dobry lvl i nie dbasz o cappa to jak najlepsze. Ja mam: RH/DSM/C-Legs/BoH/Demon Shield i trochę za mało cappa :/
|
do 50 dista bez zbroi pozniej z p legs i steel chelmet jak masz kase to BoHy
|
sądze ze większośc z was gada głupoty............ Według mnie ( tak robiłem własnym palkiem) kupujesz p set i steel helmet i jedziesz na tym tak dlugo az zaczniesz zarabiac (zawsze miej odlozone 6k na bp boltow)a wiadomo wkoncu jak zarabiasz i jescze sa qwesty( na 35 lvlu mialem boh,crusader helmet , noble armor , plate legs , scarf) z czego wszystko z qwestow tylko bohy kupilem ..... i te eq nie raz mi pomoglo
majac p set i steel helmet dogonil mnie guard hity szly po 80 a teraz amm o 2 arma wiecej bo helm armor i legi zamienilem na knight (-1 arm bohy dla niekumatych) i obrywam po 60 max |
Zależy od twojego stylu gry. Jak duzo obrywasz to wez dobre eq ale nie za ciezkie. A jak unikasz walki blisko potworow to mozesz chodzic w p-secie i bohah
|
Ja tam narazie na p stecie lece, bo kasy nie mam na razie. Potem dodam bohy, b robe i c helmi starczy.
|
Cytuj:
Swoja droga to nie dziwne an tym lvl xD |
Jakie Eq Dla Pala
Paldyn powinien mieć lekką zbroje np. blue robe albo inne.
Tarczy na wyższym levelu nie koniecznie bo i tak bedzie nawalał z łuku, albo kuszy :confused: Ja mam narazie 10lvl pala skille 35\34 m. lvl 3B) B) B) B) |
A wiec tak najlepsze rozwiazanie dla palla to: (jezeli juz ktos to napisal to sorki ale nie chcialo mi sie czytac wszystkich 20~ stron)
do 20 lvla: p-set steel helmet dwarven shield i tylko skilowanie!! potem stopniowo jak uzbieramy kase to kupujemy c-helmet(badz wykonujemy quest dla 35+), blue roba(dostepbe z necro questu 60+), platinum amulet, bohy(40+, na nizszym lvlach nie daja duzego przyspieszenia) Generalnie chodzi o to zeby eq bylo lekkie poniewaz wtedy bedzie mozna wziosc wiecej boltów/run na expienie. grajac pallem czesto doswiadczylalem niemilego uczucia braku amunicji na huncie i musialem sie wracac do miasta,a kiedy juz wracalem expowisko zajete i lipa. |
Cytuj:
|
Eq
Ludzie widzę że na początku ktoś tam mówił że nie potrzebny shielding. Jak to nie jak sie expi na guardach ze spirami to shield w ruch idzie cały czas. Ja mam obecnie 24 za chwile 25 pala skile 69/59 (ale co lv wbijam 1 skil czyli prawie 70/60) mam p-seta steel helmeta i dobrze mi z tym tylko fakt-faktem troche molo capa teraz będę inwestował w Blue Roba, BOHy,vamp shield , Crown Legs i RH (kolejność nie przypadkowa i żeby nie było nie zakładam odrazu tego co kupie tak na 30+ założę ) tak do 30+ latamy w p secie i jest gites (jak wychodzicie z rooka to zbierajcie spiry na amazon thower nad carlin ja uzbieralem tam kolo 1000 spirow) :);)
Ze spirami latajcie cały czas ja mam po 2 bp boltow i arr ale to na dragi lub gs a na exp normalny tylko i wyłącznie spiry i royal spiry (z arrowsami i boltami tylko na hunty idziemy zazwyczaj) |
debilu, ten temat ma rok.... :o
|
crown helm
blue robe p-legi potem c-legi boh tyle wystarczy ;p |
jak dla mnie to dla pala takie eq do ok20lvl p set 20lvl+ b robe k legi crown albo crusiader helmet jak woli i oczywiście boh-y ale to potem jak już kasa będzie :D:D:D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:11. |