![]() |
Ten pomysl nigdy nie wypali...
-Nigdy nie bedzie tylu ludzi na rooku, -Nie warto nawet probowac bo Cipy moga sie wkurzyc i wymazac Rookgaard z mapy swiata -Jezeli by do tego doszlo (czego nie bedzie na 99.9999999...%) to ta osoba, ktora wg was (up) miala sie dostac do pokoiku MM lub ghoula by sie nie zalogowala (wyskoczylo by cos w stylu Error, ... etc.)... Znajdzcie inny sposob, moim zdaniem to zbyt szalone przedsiewziecie xd |
Cytuj:
no i kolejek przeciez na tibii nie ma no! |
Cytuj:
|
Heh, to by nie zadziałało, ponieważ zadziałał by od dawna znany i wykorzystywany w grze bug. A mianowicie Teleport:P Po prostu zalogowało by cię w świątyni w miejscu, gdzie stoi inny gracz. Tak samo się dzieję, gdy na przykład wejdziecie po schodach na górę, a tam ktoś już stoi. Tak mi się przynajmniej wydaje. Nie daje cie kratkę obok, tylko stawia tam, gdzie ktoś już stoi.
|
Cytuj:
|
Teraz macie bossa Mino nazywa sie Apprentice Sheng i jeszcze jest jakis boss cave rata ale nazwy nie znam a to co wy sypisujecie ghoul i mino mag nie da sie wejsc spike sword zwykla ozdoba tak jak skarbiec imperatora w kazz
ZAL..... |
Cytuj:
A ze schodami to inna bajka. Jesli wejdziesz to wchodzisz na ta sama kratke co stoi inny gracz. Nie przenosi cie automatycznei na inne kwadraty. W ten sposob robilo sie pulapki na rooku. W sumie to nie wiem czy powinienem podawac ta recepte, ale niech to bedzie przestroga dla innych rookstayerow.... Na wasp tower blokowalo sie jeden hex boxami i rzucalo na nie smieci zeby znikly, a nastepnie ropowalo sie maaaaase potworow, od wezy po spearmana i szkieleta, do teg ostopnia ze w jednym kwadracie stal nawet 14 potworow!! Uwierzcie mi, rookstayerzy na 16 lvl nie wytrzymywali dluzej niz 5 sekund, a jak zeskakiwali to ktos na dole wpychal ich na dziure a osoba na gorze ropowala ich znow na kwadrat z potworami..... Ekhmm przepraszam za ten okropny off top, ale to chyba odpowiada na pytanie ;) |
Słuchajcie...
Mi to się zdaje że za mino magem może być tp lub schody no i jak się wejdzie to będzie qest z ghoulami itp.. |
Jakby było tylu ludzi xD Noob Chary z kolegami xD Ale ilu trzeba takich kolegów... Według mnie to jest jednyny pomysł (mimo że szalony), który by poskutkował.
|
Cytuj:
Jesli twoim zdaniem cos jedt do kasacji to ma tak byc!! O tak wielbmy imie Twe !! @ Topic No to kolega nieweglo tutaj dal nam juz pelna, rozbudowana odpowiedz na to dlaczego nie ma na rooku ghoula, chlopaki wychodzimy na main, nie ma co tutaj robic. A tak na serio pomijajac wypowiedzi Trolli. Watpilem w istnienie questa na Ghoula, ale teraz kiedy CipSoft wzial sie a rook, znow mam energie szukac. Narazie skupilem sie na tej scianie (ciagle nei daje mi spokoju, bo dlaczego akurat jest tam peknieta a nie np mossy :P), piece of iron i broken sword ktorego wczesniej na rooku nie bylo :] |
@up
Moment..Gdzie jest ten sword i piece of iron? Gdzieś w pobliżu Ghoula? |
Cytuj:
P.S. Ej, nie rób więcej za gościa który zagląda na ostatnią stronę topicu i myśli, że błyszczy. @ Topic Kshaq sprawdzał teorię z Ghulem (chodzenie). Ja jak zwykle musiałem sam to zobaczyć, chodziłem tak jak on 2x dłużej niż Kshaq. Potwierdziła się jednak 1 teoria: rozbolały mnie oczy. |
@Do tych wszystkich ktorzy produkuja farmazony ze Cipsoft usunal klucz do mino maga, quest na ghoula itp.
Nie wiecie - nie mowcie. Knightmare mowil ze oni nigdy nie usuwaja zrobionych questow, tylko je utrudniaja. Wiec... Skonczcie trollizm w tym temacie ze usuneli klucz . < tu macie kropke PS. Popieram kloca xD Mam rookstayera 12 lvl ale nim sie tylko bawie :P @Down Rozwalil mnie twoj opis z cytatem, o to: Cytuj:
@Edit down \/ A to moje obserwacje swiata i nieba: 13:02 Muchozool: koledzy mi mowia ze mam lagi, za ile moge je sprzedac? 14:03 Elder Tuwen: help pk 124 lvl 15:16 Elorarion Mas: znam gg gostka z cipsofu 9135911 19:57 Pedetix: naprawde pokazesz mi swampy? 17:14 Mathew Shadowsword: jutro mnie nie bedzie przez tydziennn!!! 11:26 Sorcerer Saus: kim ty jestes (procesja) To sa realne ;p |
@up
Ewentualnie zmieniają/dają inną nagrodę (tak chyba było z demon legs) Edit: @up Niezły nie? xD To oryginał! Edit: @down /\ XDDD Stare te cytaty. A tego i tak nie przebijesz: Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A broken sword tez byl ale za zamknietymi drzwiami w gobo temple...... a teraz mozna go miec :D |
no ghoul na rooku jest ale nie można go ruszyć bo jest za ścianą...tak samo mino mag. hmm ale słyszałm plotki że na antice kolesie byli na dragu(tak gdzie quest na copper shield i legion helmet) na rooku
lol?:p i przy okazji przyscy zgineli ehhe takie mity krażą za jakiś czas pewnie ktoś powie że widzial demona na rooku ale w to raczej nikt nie uwieży ;D pozdro |
@up
W ZYJACEGO draga na rooku tez nikt nie uwierzy ^^. Ale juz zaczynaja wkurzac mnie takie posty... Te o tym, ze nieda sie dojsc do ghoula czy MM tez... Po jaka cholere tacy ludzie w ogule sie tu wypowiadaja skoro uwazaja ze nie ma dojscia...? plz juz nie robcie offtopu... |
Cytuj:
jest tam smok wawelski ale nieżywy a zgineli bo się nieodpowiednio przygotowali albo się nawzajem blokowali w ciasnych uliczkach ;) |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
A może można otworzyć te drzwi od środka? A może w Maintwalin jest klucz do nich?A może jak się już zdobędzie nagrodę to portalem można iść jeszcze na ghoula? Albo ten teleport jest z powrotem do Maintwalin? Kto wie... ;) |
@up
Jeśli chcesz pomóc to zapraszam ----->http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=107889 |
Cytuj:
Cytuj:
kolega babci dziadka wujka brata syna ma dsm na 1lvlu i bohy mu z rata leca :] |
Cytuj:
Czy mógłbym prosić modków o zamknięcie tego tematu? W linku 2up jest temat o ghoulu. |
Teoria
ja myślę, że ten Ghoul to jeden z trzech bohaterów wymienionych na grobach. Możliwe, że jeden z owych towarzyszy był zły, a pozostali byli dobrzy. Może kiedy spał ci dobrzy zamurowali go, a on był tam tak długo, że zamienił się w ghoula... To moja teza...
|
Jak dla mnie Ghoul to jak pytanie retoryczne odpowiedz jest oczywista... Nie mozna sie do niego dostac chcesz dowod? tibia ma 10 lat i jakos od 10 lat nikt sie nie pochwalil spike swordem
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Po 1: Zainwestuj w słownik Po 2: A od czego są uptade skąd wiesz że w tym uptade CipSoft nie zrobił questu na SS? Masz dowody? Przedstaw je. |
Wszyscy mowia ze Mino mag i Ghoul jest po to zeby pokazac poczatkujacym gracza co ich czeka na mainie , ale po co ??!! Przeciez zobacza tylko jego wyglada , nie beda wiedziec jaka maja sile i jak z nimi walczyc X( n/c
Wymyslcie cos innego ... A co do questa to moze wlasnie w tym update zostal stworzony bo nie wierze ze trick ze znikaniem spike sworda jest tylko dla zabawy ... |
@Up.
Trick został wykonywany już wcześniej i to wiele razy. Nie wiadomo czy nieświadomie, czy też może z premedytacją, ale znikał. Co do ghoula to masz rację, wiele osób nie ma jak nabić posta i dlatego wymyśla głupawe historyjki. Inni nie pomyślą, tylko dorzucają swoje "mondre" trzy gp do tematu popierając. Pomyślcie sami. Wykonujecie questa i za ścianą nagle znajdujecie jakiegoś umarlaka, który plącze się w pomieszczeniu wielkości schowka na szczotki. Nie wiem jak wam, ale mnie to nie zachęciło do maina. Ale też nie zniechęciło. Jakiś brudas se tam łazi... - pomyślałem i pomaszerowałem dalej. Historia o "zachęcie" jest baaardzo naciągana. Może kiedyś było tam wejście, ale na pewno Ghoul nie jest teraz całkowicie niedostępny. Już śpieszę z dowodem! CipSoft GmbH nie popiera rookstayerów, prawda? Dobrze wiedział, że wystawienie tegoż potworka "bez sensu" zachęci wielu do wybrania tej profesji. Musiał mieć w tym jakiś cel. Musi być jakieś wejście. Gdyby go nie było pomieszczenie wraz z zawartością zostałoby usunięte wtedy, gdy znikały i drzwi. Można to również uznać za żart. Można. Jednak wyraz "można" ma to do siebie, że można wiele... uznać. :) Vial |
Co do ghula to sam nie wiem :(
Ale za czasów mego maksymalnego noobizmu < z 2 dzien grałem w tibie > to było 2 lata temu. W tak zwanym trade room tera bank widziałem wieczorkiem żłoty bądz zółty armor mówiłem bratu że widziałem golden armora , gdyż na tibia.pl znalazłem żółty armor. Jakieś 2 tygodnie temu przypomniałem sobie o tym zdarzeniu i doszedłem do wniosku ,iż był to BRASS ARMOR nieżartuje i nie był to ots X( Więc moge powiedzieć kiedys można było zdobyć brass armor na roku badz nadal można to zrobić |
Cytuj:
Nie chcę nic mówic ale 2 lata temu to nie jest "kiedyś" to w gruncie rzeczy b. niedawno jak na tibię.... Sam gral ponad 2 lata, a jak już zaczynałem to się ludzie głowili nad brass armorem i krążyły ploty, że tylko sunrise go ma... |
Cytuj:
@TTT Już wiele razy mówiłem że Cipisoft nic nie robi bez potrzeby, wszystko w Tibii ma swój cel (ewentualnie będzie miało w przyszłości). |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
no niestety nie ale napewno nie byl to stary wyglad studded legow NAPEWNO bo gralem juz w tibie 7,9
|
Cytuj:
|
Dobra zostawmy juz to kto co i gdzie widzial. Pogadajmy o ghoulu. Ja slyszalem ze jak sie stanie na takich bialych polach (jest ich 8) to teleportuje do ghoula niewiem co o tym myslec ??? i te pola sa w drodze na quest do bear roomu a ciekawa jest tez ta lada????
|
Cytuj:
Dawajcie jakieś ciekawsze pomysły. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:13. |