Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ: Inne (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35952)

Erhion 19-03-2006 14:26

Soul

Chiałem zapytać co dają postaci punkty soul. Szukałem o tym, ale nie znalazłem nic dokładnego. Czy jest to do czegoś potrzebne czy tylko po prostu jest? :]

Pozdrawiam.

Rozi 25-03-2006 11:43

prosze o szybka odp

Mam maly problem z tibia.Mialem neta 128 i wczoraj zmienilem na inny ktory jest o wiele szybszy. Na tym starym necie niemialem zadnych lagow, a teraz na tym szybszym lagi sa straszne. Jakby mogl ktos mi powiedziec co jest tego przyczyna bede wdzieczny (te lagi sa caly czas ). :(
PZDR

Iron 25-03-2006 13:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin
Chiałem zapytać co dają postaci punkty soul. Szukałem o tym, ale nie znalazłem nic dokładnego. Czy jest to do czegoś potrzebne czy tylko po prostu jest? :]

Pozdrawiam.

Bloodwin to zle szukales pointsy potrzebne sa do tworzenia run,jesli nie masz odpowiedniej ilosci manny,i soul pointsów nie stworzysz runy.A jak odnawiac soul pointsy?,exp na potworach które dają minimalnie o 1 pkt expa czyli np masz 19 lev to zabijaj potwory dajace 20+ expa.

Maxxel 30-03-2006 18:15

Jak przesłać itemy z jednego serwa na drugi ?

Siemka!
Mam następujący problem : Mam fajne rzeczy na postaci na serwie Celesta a chce sobie wysłać to na serwer Vinera. Ale niewiem jak :( :( :( :( . prubowałem parcelem (B) lol B) ) ale to nic nie daje :D . Aha jakby ktoś miał mi odpowiedzieć że mam sobie FAQ poczytać to niech sie sianem wypcha bo tam jest odpowiedź ale taka :
================================================== =========
P; Czy mogę przesyłać przedmioty z jednego servera na inny?
O: Nie bezpośrednio. Znajdujesz chętną osobę, która za twoje itemy na świecie A da ci swoje na świecie B. Od poszukiwań chętnych masz dział Handel
================================================== =========
czyli do d..y :( bo jak wchodze do działu handel to tam mam tylko pełno ofert typu : zamienie serwer A na serwer B . A moje pytanie brzmi jak?????????????

PLZ HELP BO ZGŁUPIEJE :faceoff:

Iron 31-03-2006 21:41

@UP
Nie można wymieniać itemow pomiedzy serwami,jedyna mozliwosc jest wymiana itemow na danym świecie czyli Np robisz postać na jakimś serwie i szukasz osoby która chce się wymienić itemami z tego świata wzamian za to że ty mu oddasz itemy na świecie twojej postaci z której chcesz itemy wysłać.Mam nadzieje że zrozumiesz.

Maxxel 02-04-2006 14:33

Spoko zrozumiałem :(. Tylko szkoda że niema takiej opcji (nawet dla PACC mogła by być byle tylko istniała) bo mam fajne itemki na jednym serwie a na drugim dopiero na main wlazłem. jednym słowem "szkoda" (!!!!) ale i tak dzięki za odpowiedź :)

Mroczny Tomek 08-04-2006 15:07

mam pytanko jak kupic czar challeng bo w edron na wiezach tego nie ma gdzie ma sie po to udac prosze o pomoc

Denaturatis 08-04-2006 22:22

Mam problem - jestem w tragicznej sytuacji ....
Otóż niedawno zakupilem dosyc dobre konto lecz nie jestem pewien czy sprzedawca jest uczciwy i czy nie zabierze mi tego konte ... Wtedy strace kaske ..

Błągam Błagam tu zgormadzonych pomuzcie .........
Czy mozna w jakis sposób przyspieszys zmiane adresu email...?
moze jest w stanie zrobic to GM?
Jak si z niem skontaktowac?

Mroczny Tomek 09-04-2006 10:05

Chelleng

mam pytanko jak kupic czar challeng bo w edron na wiezach tego nie ma gdzie ma sie po to udac prosze o pomoc

Asalath 09-04-2006 16:28

@mroczny tomek
http://www.tibia.com/library/?subtop...premium=&sort=
czytaj i szukaj...
@Denaturatis
Tu podpadles... account trading-.- (to nielegalne więc nie licz na jakąkolwiek pomoc)

Dragmax 13-04-2006 06:26

Protektor

MAm pytanie jak robi się protektora?

Asalath 13-04-2006 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dragmax
MAm pytanie jak robi się protektora?

robisz postac robisz nia hlv =]

P:kto to jest protektor?
O:Protektor to INNY gracz który ma duży poziom. Jak mówi samo słowo "protekcjia" protektor chroni cie. Zwykle protektorzy to przyjaciele z tibi/rl lecz możesz kupić protektora.

Siewca Fazy 22-04-2006 18:44

name

Czy można zmienić nazwe naszego ludzika w tibii tak żeby nie zakladac nowej postaci zeby bylo wszysciutko to samo tylko inna nazwa?

Sir Nunel 25-04-2006 16:47

Help me plz

Mam wielki problem. Tibia mi niedziala xD jest to problem moim zdaniem dziwny poniewaz gralem sobie i mnie kicklo ... to bylo wczoraj i od wczoraj tibia mi niechodzi pojawia sie w ciaz napis ""Cannot connect to a login server.Eror: Connection tomeout."" Prosze o pomoc. Co gorsza koledze z sieci tibia chodzi, robilem juz formata co jeszcze mozna zrobic prosze o pomoc.

Warrior8 26-04-2006 09:38

Gdzie jest ten Haroun?

Warrior8 26-04-2006 09:46

Haroun?

Mam prośbę
szukam NPC imeniem Haroun, powiedzcie mi gdzie On jest.
Przynajmniej okolice.
Proszę

Expedator 28-04-2006 21:13

Co mam zrobić jeżeli chcę zostać moderatorem tibi?

Dwimenor 29-04-2006 11:34

Pochodzić jeszcze trochę do szkoły. Jakieś 5 lat. Przynajmniej.

Expedator 29-04-2006 15:02

a morze wiencej byś mi powiedział? muj kumpel w mojim wieku jest moderatorem.

kozucha_1992 29-04-2006 16:49

pomocy jestem naprawde zdesperowana!

ok chciałam powiedzieć nastepującą rzecz:

miałam 8lvl poszłam wiec do oracle i jakis gościu dał mi 27 gp jak tam stałam i mówi "masz" wziełam i sie pytam "po co mi" a on na to ze "tak o". poszłam na maina i tam dostrzegłam ze koło mnie pojawia sie taka szara chmurka jakbym zaintonowała czar którego nie mam wykupionego! tylko ze ja nic nie pisałam a pojawia sie co chwile! nie wiem co mam robic! a w dodatku popytałam ludzi dlaczego tak sie dzieje a oni na to do mnie"nooob" i mnie atakują! uciekłam do dp wywaliłam z bp rzeczy i stojei nie wiem co robić! pomóżcie!!!
jak mam to wyłaczyć!

Pakulas 30-04-2006 22:59

@up Przeinstaluj tibie i/lub wykasuł wszystkie programiki, które ułatwiają gre...

Ale żeby nie zaśmiecać forum musiałem wymyślić pytanie:
Jeśli chcemy wejść na dach jakiegoś niskiego budynku bądź na jakąś górę używamy kilka parceli lub boxów (zazwyczaj 3), ale żeby zejść musimy ponownie wejść na te parcele. A gdy przyjdzie jakiś noobik i nam te parcele zabierze... co wtedy?
- Nie ma dla nas ratunku?
- Musimy czekać aż jakiś gracz przyjdzie i udzieli nam pomocy?

Iron 01-05-2006 18:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pakulas
@up Przeinstaluj tibie i/lub wykasuł wszystkie programiki, które ułatwiają gre...

Ale żeby nie zaśmiecać forum musiałem wymyślić pytanie:
Jeśli chcemy wejść na dach jakiegoś niskiego budynku bądź na jakąś górę używamy kilka parceli lub boxów (zazwyczaj 3), ale żeby zejść musimy ponownie wejść na te parcele. A gdy przyjdzie jakiś noobik i nam te parcele zabierze... co wtedy?
- Nie ma dla nas ratunku?
- Musimy czekać aż jakiś gracz przyjdzie i udzieli nam pomocy?

Niestety nie ma musisz czekać na jakąś pomoc,lub do następnego upadate.

Aroonia 12-05-2006 17:39

;(

Ja mam problem z test serverem... no więc wszedłem sobie niedawno na test server i zaczałem sie bawic (gram na none-pvp a na test serverze jest normalnie pvp o.0) no i mnie tam zabili i spadly mi BoH... ;( czy jesli umrę na real tibii to one wtedy tez spadna? (tzn chodzi mi o to ze jest taki parzadek ze po kolei spadaja rzeczy inne czy poprostu jest to "losowane" przy deadzie?)
Proszę o szybkie odpowiedzi i konkretne (nie jesli ktos nie wie co to test server i pisze "nie nie spadna na bank)" bo te BoH musze przyznac to mój najcenniejszy item :]

Turus Amaw 16-05-2006 13:36

mam pewien problem związany z tibią nie wiem czy w najlepszym temacie zadałem to pytanie ale on wydał mi się najbardziej słuszny a mianowicie od jakiesgo czasu podczas grania w tobie pokazuje mi sie błąd po ktorym wyłącza mi się tibia

ten pokazał mi sie po raz pierwszy
Debug Assertion
time: Fri Sep 09 13:56:18 2005
line: 931
module: Control
assertion: false
position: x=32405 y=31751 z=7
Parameter: 255

proszę o pomoc wszystkich którzy wiedzą jak coś zrobić aby ten błąd mi nie wyskakiwał a łatwo przez niego paść podczas expienia

Ludwik Mati 16-05-2006 19:43

Jestem nowy

Ludzie pomóżcie powiedzcie mi jak zrobić alby nie było lagów w tibi to jest mój post napisany na forum.tibia.pl odpowiedzcie mi plxxxx!!!;(

Jaro87 18-05-2006 11:04

Cannot connect to a login server.

od wczorajszego update'a tibia mi niechodzi, pojawia sie wciaz napis "Cannot connect to a login server. Error: Connection timeout." co mam zrobic zeby znowu dzialala? :(

Xed'hero 18-05-2006 11:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Glem
żeby popłynąć na Isle Kings to trzeba mieć Family Brooch i Pacca czy z faccem tez mozna na nia poplynacz bo jak sie pytam to 50% ludzi mowi ze tak a 50% ze nie

Ma Isle Kings mozna płynąć faccem ponieważ sam tam byłem faccem...Uważaj na Monki 8o

Jaro87 18-05-2006 13:28

Znajdzie sie ktos kto mi pomoze? :(:(:( Swoj problem napisalem wyżej...

Dwimenor 18-05-2006 14:02

Aleś ty niecierpliwy, rozumiem, jakby przez miesiąc nikt nie odpowiedział, al 2h?

-Sprawdź, czy twój firewall nie blokuje klienta. Jeżeli plik, który miał prawo łączenia się z internetem zmienia się. to następuje jego blokada(aby trojany nie wykorzystywały takich plików)
-Sprawdź czy nie masz przeciążonego łącza itp sprawy.

Jaro87 18-05-2006 14:25

nudzi mi sie dlatego jestem taki niecierpliwy :P. łącza napewno nie mam przeciazonego. Jak sprawdzic firewala?

[EDIT] zaporę mam wyłączoną a nadal nie mogę się zalogować :(

POMOCY!!

szaski 18-05-2006 16:31

;/

Sciagnelem tibia 7.7 ale nie idzie jej wcale wlaczyc bo wyskakuje error dotyczacy grafy co sie moglo skopac ????;/

Biniu777 22-05-2006 17:47

Triangle Tower

Mam pytanie jak wejsc do TRIANGLE TOWER czasami(bardzo rzdko) tam jest otwarte ale nie wiem jak to sie dzieje ze jest otwarte?? Prosze o pomoc.

A i jescze jedno czy musze miec pacca aby wykupic promocje??

Iron 22-05-2006 20:29

Wystarczy przejść się na pustynie ,tam znajdziesz dzwignie odpowiedzialną za te drzwi.Tak musisz mieć pacca aby wykupić promocje.

MINIAK 24-05-2006 16:23

Mam pytanie:)

Zacząłem gre,ale skapnąłem się że nie w tym worldzie co chciałem(bo chce grać z kumplem).Idzie mi fajne i przedmioty tez mam fajne dlatego czy istnieje możliwość przeniesienia na inny serwer?;(

Zaphidian 24-05-2006 16:26

Mam pytanie ;p

Czy ktoś może wie,i czy ma jakieś informacje o nowych servach, bo czekam i czekam i nie mogę się doczekac. Z góry dzięki za informacje:)

Pozdrawiam!

Zaphidian 24-05-2006 16:26

Mam pytanie ;p

Czy ktoś może wie,i czy ma jakieś informacje o nowych servach, które miałyby niebawem powstac, bo czekam i czekam i nie mogę się doczekac. Z góry dzięki za informacje:)

Pozdrawiam!

Mentos23 02-06-2006 11:25

A mnie takie cos zastanawia, czesto na samym brzegu leza ciekawe przedmioty, albo poprostu kupa crapow, 40 mies itd. , i chodzi mi oto czy:
1. one sa tam polozone przez graczy czy poprostu urozmaicaja gre ;)
2. i czy da sie je jakos odzyskac ? wyjac ,probowalem parcelem ale nie da sie podejs cdo brzegu, no poprostu czy sie da niewazne jak

I jeszcze co to jest "tp plz" , albo "teleport me plz" ??

Pyro Aris 02-06-2006 21:09

hiho

co oznacza : error " connection timeout ???????

Harek Kary 03-06-2006 02:25

Bug

Witam wszystkich tibijczyków.

Mam taki problem, a mianowicie: Expiłem sobie na guardach gdy nagle wystapilo cos takiego jakby LAG i nagle zniknęły mi wszystkie kilka bp uhów. Myślłem ze może nie chcąco wyrzucilem gdzieś ale przeszukałem cała kopę i kazdy dead dwarfa a uh dalej nie było. Zawsze w uhah trzymam axe ringa z którego korzystam i on nagle znalazł się w bp głownym ktorzy nosi się przy sobie. Co moge z tym zrobić? odzyskam jakoś te uhy? To jest nienormalne :/

Pyro Aris 08-06-2006 16:29

Halp Plikson :D bann za nick

:(

co mam zrobic jak dostalem banna za nick ale chcem odzyskac chara !?!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:12.