![]() |
Cytuj:
|
Trzeba wiedziec kiedy sie uczyc a kiedy olewac szkole-mozna nie przychodzic do szkoly w 20% dni a miec bdb ze wszytkiego pod warunkiem, ze nie benda to nieobecnosci na waznych lekcajch i sprawdzianach. Co do tibii-jak bendziecie grac zamiast zakuc cos z biol albo douczyc sie wykonywania jakis obliczen na matme to napewno oceny sie pogorsza ale jak zrobicie co macie zrobic do szkoly to potem mozna spokojnei siedziec az do bialego rana (za samopoczucie w szkole nie odpowiadam, kazdy potrzbuje okreslona ilosc odpoczynku w postaci snu)
|
Cytuj:
Akurat.. wiekszosc brazyli i inni sa dysami...(99,9999999999999999% napewno, a moze i wiecej) BO to zbyt piekne by moglo byc prawdziwe. Naprawde tibia moze zmienic normalnego do 1-2 ucznia, ale tez jedna sprawa... Tez bylem 1-2 uczniem gdy gralem w tibi, a teraz? Jade na 4-5 bo z tibia skonczylem .. Tibia naprawde zmienia ludzi i nie latwo z niej wyjsc z podlaczonym internetem. Moga nie zwracac uwage na nauke i myslec czy niedorobic tego levca. PS Kiedy skoncza zauwazom swoje bledy i beda dobrymi uczniami. (przynajmniej ze mna tak bylo) |
Oceny zjechały mi z 5~ na 4~, ale to raczej przez zwiększenie się poziomu trudności. Przy Tibii siedzę na prawdę niewiele, opi*rdalam się w inny sposób. Jak ktoś chce to może mieć i duży lvl i dobre oceny...
|
A ja was zadziwię ! Grałem po 6h dziennie i co ? I NIC ! To nic nie wpłynęło na moje oceny. Miałem oceny w skali 6-4 i nadal mam. Zagrożeń zero (z resztą nie wyobrażam sobie jak można mieć zagrożenie z jakiegokolwiek prezedmiotu:P), średnia 4,33. Na świadectwie przeważały 4, ale uchowało się ze trzy 5, oraz jedna 6 (z anglika, jestem dumny).
|
Jako założyciel tego tematu pragnę przypomnieć że zbliża sie powoli koniec roku wiec ja będę miał chyba 3,0 a jestem w 3kl. L.O.:p |
Nikt, bo wszyscy uważają tę grę za głupotę. :D
|
Miałem 2 zagrożenia w 2 gim ale nie przez gre tylko przez lenistwo, teraz musze jeszcze poprawic gegre polski i matme
|
a ja juz prawie nie gram i jestem i tak tepa ; | zreszta co u sie dziwic kiedy wiecej mnie nie ma w szkole niz jestem -.-" a nauczania iddwwdualnego nie chceili mi zalatwic przez 3miesiace -.-" wszystko z matka musialam robic... i w sumie nie bylo tak zle bo powyzej 3 srednia mialam, a myslalam, ze zawale semestr ; ]
|
Proponuję w końcu zmienić nazwę tematu na "Ilu z was jest debilami bez lajfa?".
|
Wg mnie Tibia szkodzi najbardziej matematyce, jeśli gra się na prawdę dużo. Powiedzmy 5 godzin dziennie na expowisku i 3(max) z matmy. Dlaczego? Jest to jeden z nielicznych (jak fizyka) przedmiotów, z których głownie ma się trójki/czwórki. Większość społeczeństwa (moi ówcześni rówieśnicy) miała maksymalnie 4 z tego pięknego przedmiotu. Czemu? Matematyka wydaje się niezrozumiała i zawiła. Żeby ją zrozumieć, trzeba przysiąść i się uczyć, co jest rzadkie u młodzieży. Teraz w cenie są głównie inżynierowie, informatycy i ogólnie specjaliści techniczni (po studiach). Więc jeśli za kilka lat chcesz zarobić, to nie pozwól jakiejś głupiej grze bez dźwięku kraść swój, cenny czas.
@down, Dodaj jeszcze, że oprócz gry, siedziałeś i się uczyłeś. Bo typowy obraz osoby zagrożonej z matmy to Tibijczyk ze średnią 3.0, expiący 5-6 godzin, chodzący na wagary i w ogóle nie zaglądający do zeszytu/podręcznika. |
Cytuj:
Cytuj:
>topic Nie wiem, jak można być tak ułomnym, żeby w podstawówce/gimnazjum mieć jakiekolwiek zagrożenia. To już jest naprawdę wyższy stopień debilizmu. |
Ja gram w tibie od jednej godziny do dwóch max. Uważam, że Tibia jak chodzi o język angielski to bardzo pomoga, a jak o np. biologie, matematyke. To już nie, bo to są przedmitoy ścisłe i trudno z nimi wyrobić...
|
Re:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Wypowiedz na poziomie noobaX( |
Tibia (jak każdy inny MMO) uczy angielskiego, pod warunkiem, że zadajesz się z ludźmi, którzy naprawdę go umieją. ;p
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
@up all, ktorzy uwazaja, ze tibia nie uczy angielskiego...
Wszystkie nazwy przedmiotow, krajobrazow, potworow, broni, to wszystko utrwala sie w pamieci. Dodatkowo jak odpalisz game chat mozesz takze pouczyc sie angielskiego. Zaczalem grac w tibie w 2002 roku i od tego czasu bardzo ludzie jezyk angielski, poszedlem do szkoly dwujezycznej (angielski na czele) i zamierzam zdawac mature z angielskiego rozszerzonego. |
Cytuj:
Wprawdzie tibia wciąga, ale można się nauczyć słówek, pogadać z obcokrajowcem itp. ~Ghand |
Cytuj:
@Nadol Żeś się Nadął. |
@Tompior,
Tibia nie uczy angielskiego. Nie ma sensu uczyć się słów, skoro nie ma się gramatyki i z wyszukanych, słownikowych wyrazów tworzy się wypowiedź arystokratycznego Rosjanina po angielsku. A i tak ze słowami nie jest łatwo. Wiele osób używa skrótów, które też utrudniają naukę. Inną sprawą jest nauka na grach. Większość słów, które znam po angielsku, pochodzą z gier. Ale nie z MMORPG. Angielskojęzyczne gry strategiczne bardzo mogą pomóc. Wszystkie opcje są tam podpisane i wystarczy zapamiętać (podświadomie) znaczenie np. "return to base" itp. @OnlyShadow, Tak, w podstawówce i gimnazjum matematykę można umieć z lekcji. W liceum zapewne zmienisz zdanie. Szczególnie w mat-fiz'ach jest matematyka zaawansowana, której uczy się w domu, bo na lekcji nie idzie tego zrozumieć na tyle, żeby opanować do perfekcji. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Nie mówiąc o chorej gramatyce. |
Napiszę tak. Ja nie przeszkadzam na lekcjach, słucham nauczyciela i ogólnie uważam. Dzięki temu jestem najlepszym uczniem w klasie i wszyscy mają mnie za kujona. W domu nie uczę się, jak jest jakiś sprawdzian czy coś to przed lekcjami. Jeśli się chce, to zawsze można się nauczyć, a Tibia nie ma nic do tego. Chyba, że siedzi się prze nią 24 na dobę i nie chodzi do szkoły. Ci, którzy nie zdają do następnych klas osobiście uważam za tumanów, którym wszystko dynda i powiewa. Więc jeśli ktoś jest zagrożony z jakiegoś przedmiotu i zwala to na Tibię po prostu szuka usprawiedliwienia dla swojego lenistwa. Pozdrawiam wszystkich, którzy mają zdanie podobne do mojego oraz mamę:D .
|
Najlepsi są Ci z podstawówki, którzy chwalą się że Tibia nie pogorszyła ich ocen. Wiecie czemu? Bo 6 klasa podstawówki w porównaniu do 1 klasy gimnazjum to przepaść, to samo z 3 klasą gim a 1 liceum. Jedyne co może się poprawić to angielski, ale ktoś kto ciągle expi nie będzie rozmawiać z ludźmi którzy potrafią angielski. Ktoś kto w Tibie gra dla zabawy będzie pewnie miał dobry angielski, bo najwięcej czasu spędzi na rozmowach z innymi ludźmi o zwykłych rzeczach, a nie o Tibii.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
siedze przy kompie (bawie sie w cpp, delphi etc.) ok. 5-6h dziennie z matmy mam bez problemu 6 a jestem w dobrej klasie... |
ja gram w tibie i jestem z niczego zagrozony
P.S.:Kto se dobze dzien rozpracuje starczy czasu na wszystko ja fram w tibie okolo 4 godz |
@2up,
Ciekawe czy byś tak samo błyszczał, gdybyś miał dwa tygodnie na opanowanie np. "funkcji boolowskich". |
Zgadzam sie z koretkorem.
Matematyka to przedmiot trudny do zrozumienia lecz latwy do zapamietania. Nie uczyni cie zapamietanie wzoru pitagorasa Eistainem (dobrze?). Musisz cwiczyc, cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc. @3 up Chyba 6 klasa podstawowki... Zeby miec 6 z matmy musisz wygrac olimpiade cos tam cos tam.. Tibia utrudnia ludziom nauke. Moj kolega jest tutaj zywym przykladem. O niczym innym nie mysli tylko o tibi, a jezeli przychodzi co do czego to nie potrafi sie uczyc. (pomagam mu) P.S. Albo ja jestem durny, albo mam najtrudniejsze gimnazjum w miescie.. Ucze sie ucze i wychodzi mi max 4.3 srednia... (nie wliczajac tutaj mojej nauczycielki z histy i z matmy, ktore ucza na poziomie liceum..) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Znasz słowa "olśniewający", "wspaniały", "cudny" i jeszcze kilkanaście synonimów tych słów ale z gramatyką leżysz. Powiesz do ładnej dziewczyny w Anglii "Ty być cudny"? Uga-buga niech nam żyje Tabaluga. Jakoś nie byłem w stanie lepszego przykładu wymyślić. |
Cytuj:
zreszta system oceniania jest na punkty - max ze sprawdzianow + jakies duperele i jest szósteczka |
Cytuj:
Oczywiscie zalezy na jakim poziomie chce sie rozmawiac. Jak masz wizje studiow typu filologia angielska to gramatyka jest wazna. Jak chcesz gadac po ang tylko w grach online to same slownictwo starczy. W Anglii tez jakos sie dogadasz mowiac np. "Ja chciec do konsula Polska" :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:30. |