![]() |
swamp
bardzo dobrze sie expi na swamp trollach dla druta/sorca duzo zarcia ale nie duzo kasy:/
|
Dobry sposob do 10 lv
Na niskim lv najlepiej expic i robic runy pod Ab na trolach troche kasy leci i nawet blisko do dp Jak sie bp skonczy to mozna szybko zaniesc!!!
Uwaga Duzo PK!!!!!! |
Ja tam expie na waspach kolo ab dzis udalo mi sie w 0,5 h nabic 2k exp ;p :p ;)
|
od 10 lev najelepiej expic na rotwormach i minosach ,a od gdzies 17 na ghoulach. Jesli chcerz robic runki to po prostu stan w miescie
|
Mam Pytanie Nczym moge expic z 11 lvl bez run z tkim eq :confused: : Morning str plate set i dvrven shield iron helmet? ;(
|
Mam pytanie z kturym lvl moge pujść solo z dragiem? :confused:
|
@Kuba:)
Smoki reaktywacja Możesz iść na poziomie 8. Nikt ci tego nie zabroni. A gdzie/z jakim lv/skilami itd masz napisane w tym samym dziale. Wystarczy POSZUKAĆ. Warto też nauczyć się edytować posty, a nie pisać 2 pod rząd. Z twoim wyposarzeniem to na roty możesz iść(pojedyńcze spawny) albo chodzić na trolee wszelkiej maści. |
undefined :berserk:
ten poradink jest the beat po prosty wy....ny |
Cytuj:
:) ... |
...:::...
B) Dla mnie najlepej sie expi w Ghost Landzie kolo Carlin na Ghulach posion spiderach i skieletonach (na skieletonach od 8 lev)
Szelton czarodziej 10 lev 5 magic |
Jeśli to komuś pomoże, to powiem, że osobiście expię na dwarfach, bądź w orc fortress - Czy jak to tam się nazywa (To koło Ab). W orc wymiatam wszystko poza środkową wierzyczką (Chyba że solo z demon skeletonem, ale żadko, bo się boję) i zerkiem.
Na dwarfach guarda wezmę na solo, ale tylko jednego - Za to jaki exp i loot. Pozdrawiam Quel Sorc lvl 13 |
Na początek bym proponował bardzo słabe potworki. Np. trole, waspy itd.
Nie polecam wcześnie używać runek, dla mnie to jest zbyt duża wtopa ;) Według mnie najlepiej zacząć dopiero na ok. 15 lev, ale wcześniej można (a nawet należy) już nosić chociaż jednego uha, żeby uciec od pk lub od mocnego potwora. Myśle, że jak już bedziecie mieli 20 lev i godny mlev możecie sobie pogratulować :cup: i zacząć szaleć z czarami :p . Natomiast w levelach 20+ możecie się pobawić z summonkami :mag: ( można max wezwać dwa potwory, mogą być różne albo takie same).W niższych levelach są bardzo słabe potworki i nie warto ich przyzywać, jedynie dla sprawdzenia. Życze miłego grania w Tibie. :D Jakby co to ja gram na Lunarze i jestem Wladi sorcer ;] |
Cytuj:
OMG Jak nakręcisz filmik jak tam idziesz i expisz to ci uwierzę. |
@up
mu chyba chodzi o zamek kolo ab. co do poradnika..... 8-11lv - trole, gobliny 11-18lv - ghule i skele na gl ( tam gdzie nizej fd ) 15/18 - 40lv - roty na fibuli/darashii 40lv + co sobie tam chcemy, z ekipa na dle, solo na gsy ( boh + haste ) itp. |
Początkujący druid
Ja mam taki problem. Jestem jeszcze na roku, mam 8 lvl i chce być druidem. Czy macie dla mnie jakieś wskazówki? :baby:
|
@UP
Tak, napisz to w poradniku dla DRUIDÓW albo POSZUKAJ w poradnikach dla DRUIDÓW |
Napiszcie mi od jakiego lvla co moge summonować Druidem albo Sorcem, wiem że to gdzies wyzej pisze ale niemoge znaleść!
|
Na stronce www.tibia.pl masz koło potworków napisane ile trzeba mieć many aby summonować potwora i które się da a na jakim lvl to sobie oblicz za pomocą kalkulatora oblicz
P.S.Pierwszego summona mozna przywołać na lvl 14 :D a jest to rat :) |
Gs
Mam master sorca na 30lvl 41mlvl c helmet c shield p legi d hammer n00ble arm mam zamiar zsolowac mojego pierwszego gsa na mana shieldzie na skalce na darashi i tu zaczyna sie problem czy starczy mi many zeby zabic gsa z sd ?? :confused: i niepiszcie postów w stylu " niepolaca ci sie to" itp bo chce go zabic dla sportu :p
|
Pod wrażeniem :)
No... ładnie, pare przydatnych informacji, chociaż większość już wiedzialam :P
|
re: Villen
re: Villen
Jak byś chciał wiedzieć Villen to można chodzić na cyce nawet na 8 levelu. Ja chodze na nie na 11 lvl. Już mam 12 lvl hehehe :D :) B) |
Ankrahmun
Ja expie w katakumbach na ankrahmun biore 3 bp of hmm i mam 20k/1h
Kiedys tam summonowalem monka zeby bloczyl ale za duzo expa mi bierze :P a mam sorcerera 33lvl i 50mlvl ( w katakumbach to bije scaraby , ghoula , crympt shambler , skeleton , bh ,mumie , stalkery i cave raty tez tam lataja :P |
super poradnik nawet bardzo mi sie przydal jestem drutem :)
|
hmmmm :/
a ja gdzie kurde mam EXpić ?? powiecie roty...ale gdzie w miare niedaleko od Thais sa jakies miejsca na EXp ?? tylko nie takie niebezpieczne bo niestety czesto lagi mam :/
|
Spoxik
hehe i że chcialo ci sie to pisac :) ,
ale taq ogólnie to spoko poradnik :cup: |
SpoX congratulations Wladi sorcer!!
spoko poradnik >>wladi sorcer<<
____________________________ Jestem :mag: na 14 lvl :D pozdro |
..........
|
Cytuj:
Odnośnie Thais chętnie tobie pomogę. Wychodisz wschodnią bramą Thais i idziesz cały czas w tamty kierunku. Po drodze poison spidery, trole. jak dojdziesz do ogniska stamtąd już powinieneś zauważyć sporo dziur. Dlatego musisz mieć łopatę. Rozkopujesz ostatnią i włazisz. Idziesz na dół po drabince. Spotkasz tam zwykłe orki i warriory i czasem scorpy. Idziesz na dół. weź pochodnię, gdyż z korytarza z którego wychodzą szczury, mogą wyjść slimy. Idziesz dalej i powinieneś dotrzeć do pomieszczenia. Spróbuj stanąć na każdą dziurę (przez jedną wejdziesz) i tam właśnie znajdziesz roty i skeletony |
troszke sie nie zgodze co do dragów, spokojnie można samemu bić koło 18-20 lvl, jak masz sd i magic fieldy to spokojnie można je roztłuc. Dragi to z natury zwierzaki ruchliwe, radze zachować ostrożność przed jego paszczą, poza tym to exura vita i spokojnie bez nerwów można go wykończyć...
|
re: UP
Jedno słowo - Opłacalność. |
z tymi gsami od 21 to przesada ale dobrze , ze edit byl :P Oby wiecej ludzi takich jak ty zesłał nam bóg bo tibia to gra dla ludzi, dla początkujących też:) wielkie GZ! :D
|
Ja am cyce bilem na 10-11lvl i okolo 13-14mlvl. kilka hmmków, energy field i leza.
|
Gram juz przez 2 godziny
Gram jurz przez conajmniej 2godziny i nie moge zdobyc 2 poziomu magii dlaczego ;(
przecierz muwiono że mana u druiduw rośnie szybciej niż u innych postaci. ;( w końcu po 2 i pół godzinach udalo mi sie zdobyć drugi poziom magii :D |
A chociaż czary kupiłeś? B) Żartuje.. Ja moim uhmakerem przez trzy godziny parawie 4Magiczny lv zdobyłem. Kupiłem najpierw Utevo Luv, a później Exevo Pan czyli tworzenie jedzenia. Mana rośnie Druidom i Sorcerom tak samo (bo mówiłeś, że Druidom mana regeneruje sie najszybciej)
|
Spoko
Ziom jest good :)
|
mam pytanie chcialbym isc na guardy w kazo na 27 lvl i moze 36 mlvl mialbym , przywolam 1 monka i z hmm w guardy ale na którym poziomie ? Na
-4 czy -3 ? |
mam pytanko
na co radzilibyście mi chodzić: eq: DARK HELMET, PLATE ARMOR , PLATE LEGS , LEATHER BOOTS, WAR HAMMER skills: SHIELDING: 19 CLUB FIGHTING: 18 ewentualnie moge wziąć HMM, GFB ui UH :) :) ;) |
Sul Jr
hmmm mógłbyś pójść na cyce, ale wydaje mi się, że to strata czasu i hmm'ów...
mi na jednego zchodzi ok 1 hmm (lvl i mlvl podany w podpisie)... no coz ja tam chodze na trolle i roty... P.S. Gdzie znajde duzo rotow kolo AB , Carlin i ewentualnie Kazo ? |
:/
Kurde mam 31 lvl i 40mlvl magii. Nie wiem gdzie chodzic z takim lvl-em dalej...moze na larvy do 35 ?<lol> , hmm jak tak czytam to najbardziej i najlepszym expem sa guardy, ale ja jakos sie boje tak chodzic ^^ xD powiedzdzcie mi w ktorej kopalni jest jakis normalny resp.mam pacca wiec mozecie podac miejscowy dla only PACC
z gory thx |
Świetny Poradnik
Niezły poradnik bardzo dobry dla początkujących jak i high leveli
Przydatny przy solo mansterach albo z summonami Ja sam dowiedziałem sie troch gdzie i na czym expić Oby było więcej tego typu poradników!! |
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:02. |