![]() |
SORc THE BEST :] B)
|
Lol
Moim zdaniem knight to najgorsza (i najnudniejsza) postac.
Jedynymi zaletami knighta jest duza ilosz zycia (ciezko zabic) i duza ilosc cap(moze udzwigac duzo rzeczy, duzo kasy moze miec bez robienia lootbagow). Ma on slabe ciosy (widzialem 122 elita ktory na 10 uderzen trafial 30 knighta lol, 30 knight spokojnie wlazl do pz). W przypadku 122 Mastera muglby on zrobic 30 knightowi takie kombo... :p Na masowe potworow tez nie ma szans (np. 2 dragi, 4 orc warlordy), jakby walil tylko z lapy-poszloby duzo uh, by walil z 20 minut), gdyby mial do dyspozycji runki ofensywne-w tym przypadku by bylo lepiej, chociaz bardzo slabo z runek wali. W przypadku sorca: UE+sd i z 500-1000 many na mana shielda (albo nawet mniej), jakby walil to 122 sorc to UE i juz :] Wogule nie chce mi sie juz pisac ale knight to dla mnie tylko mieso do blokowania ktore ciezko zabic :p |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
up:
Exori Exori Exori... 3 exori 120 knighta da razem jakies 1500~ dmg Niewiem może ten 30 lvl knight mial równe skile i eq.. wtedy trudno ale ja knighta na 35 lvl~ z 65/65, k-setem,bsem,c-shieldem z giant sworda masakruje |
Cytuj:
Cytuj:
Aha... dla niedowiarków itp: http://www.tibia.com/statistics/?sub...ist=axe&page=9 powinienem być gdzieś tutaj, aktualnie miejsce 250, nick Arvois. Cytuj:
|
Cytuj:
ue+runa e wave+ runa to nie jest przypadkiem exhausted? |
Cytuj:
Jerkov Thundersword'a poniosła fantazja =P |
@Jerkov
burst + czar kazdy moze, chodzi raczej o przypadek ludzi podniecajacych sie kombosami ue+sd, sd+ wave ktore kosza wszystko rowno z trawa a sa w tibii tak samo wykonalne jak potrojne salto w tyl . finito |
Nie rozumiem dlaczego prawie nikt nie wspomina o Druidzie.
Mówicie że druid sux i jest to racją w walce ed vs ms ale gdy gra się bez pacca to jest inaczej.Zauważcie że sorc i drut są prawie identyczni (tj tyle samo many, tyle samo capa i podobne czary bez pacca) a runki każdy może kupić. Wedłóg mnie w pvp każda profesja jest równa (zależy oczywiście od umiejętności graczy) jedyna różnica polega na tym jaki sposób grania ci odpowiada, a to zależy od gracza. |
Cytuj:
Według mnie knight nie jest najpotężniejszą profesją. Każda profesja jest lepsza od innych pod innym względem. Sorcerer :mag: jest świetny w czarach bojowych, Druid(ja jestem druidką :elf: ) może robić ultimate healing(uh) i intense healing rune(ih) :mag: . Paladyn jest odległościowy :lucznik:. Knight jest dobry w walce wręcz :2handed: . Także każda profesja jest wyjątkowa. :cup: |
Cytuj:
Tym samym druidem pokonałem dzisiaj skład pk: Sorc (23 lvl) Knight (20 lvl) i knight (21 lvl). Również nie wiem jak to się stało, ponieważ działałem w samoobronie, a wtedy o niczym nie myśle tylko rzucam się w wir walki xD A druid pacc ma świetne czary jezeli chodzi o leczenie przyjaciół. Jak dla mnie dwoma wadami druida pacc jest brak ue i e wave. Hmm... to combo może rzeczywiście, tak mi się powiedziało... NUB PLAX B) |
@up: leczenie przyjaciol jest slabsze niz uzycie na nich uha, nie wiem czy jest sens wydawac kase na czar.
A jesli chodzi o niedocenianie druta to w 100% sie zgadzam ze nie smierdzi. |
Cytuj:
|
Ok załóżmy że ktoś zorganizował taką walkę pomiędzy profesjami ale każda profesja może używać tylko tego do walki co ona sama może stworzyć Np. Knight może używać tylko broni np GS i Exori a nie może używać run np uhy czy hmm i gfb tak samo przy innych profesjach Druid nie może używać sd a sorc uh pallek może używać hmm bo może je samumu zrobić ale nie może używać uh bo je robi druid itd...
I kto by wygrał oczywiście Druid bo on ma uhy a sorcowi i pallkowi w końcu skończyła by się mana na Exuri Vity Druidzi górą!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
kazda profesja ma swoje plusy i minusy...np. knight jest najlepszym blockerem ale nie umie sie dobrze poslugiwac magia....Drut nie moze robic SDkow :( a Sork UHow gdzy palek tez nie moze ale moze je uzywac bo szybko mu rosnie mlvl i nawala z luku wiec mysle ze Palek jest chyba najsilniejsza prfesja ale na odrobine lepsza od takiego druta czy sroka...ale sam jestem sorkiem :)
|
Jeżeli rozwineła się ta kłótnia to i ja się włączę do niej;p Otóż moim zdaniem każda profesja jest równie dobra na wysokim levelu czyli 100+.Jeśli chodzi o skile knighta to są ważne ale nie aż tak bardzo jak level.Stwierdzono już że im mamy większy level tym lepiej bronimy i zadajemy ciosy niezależnie od skila np. rycerz na 100 lvl ze skilami powiedzmy 60/60 (wiem że to niemożliwe ale załóżmy) będzie mniej dostawał od dwarfów guardów niż knight na 40 levelu ze skilami 75/75.Level liczy się do obrony i ataku więc po co nabijać skiule większe niż 70/70? Same się nabiją dalej przy expieniu samym a level zapewni nam lepszą obronę i atak.Moim zdaniem powinno się na pocztku nabijać skile max do 70/70 i dalej już tylko expić.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Nie bzdura bo level daje trochę to bicia i obrony.Sam gram knightem i widzę a pozatym potwierdzili to high levele na danubii np. karwa czy dark trova.
|
A bubble jakie miał askile cakiem niedawno? 89/78 przy prawie 200 levelu tylko ostatnio zaczeła trenować.Ona nie skilowała nigdy tylko expiła teraz to robi i zaszła daleko.
|
Cytuj:
@ down literówka, poza tym jestem na 99% pewien tego o czym mowie.. |
edit:
@up: w porzadku. |
Cytuj:
|
LOOOL Jak knighcik jest najlepszy to ja jestem księdzem :) Czy moglibyście zauważyć że knight ma najgorsze pvp ze wszystkich czterech profesji ( teoretycznie ) :P Ja sam gram druidem i nie myślę żeby była to taka słaba postać. Jakoś nie zauważyłem jeszcze ani jednego sorca który w pvp używał by np. Great Enegry Beam, UE też rzadko się używa ( Sampzor jest w tym mistrzem xDDDD ). A ktoś up@ napisał że paraliż jest dodupy, mylisz się kolego :] Zanim 40 knight zorientuje się że jest sparaliżowany minie dobre 2s Ja tam uważam te druid i sorc to najlepsze profki :]
|
Cytuj:
|
Ale ja mówię że wszystkie profesje są dobre a do pvp wszystkie z wyjątkiem knighta.Owszem może uciec łatwo bo dużo hp ale rani słabo więc resztą profesji na pvp jest lepsza w pekowaniu itp.Bubel miał takie słabe skile koło 150 lvl sorka pomyliło mi się.
|
knaid jest najsilniejszy
zostalem kanidem jakis tydzien temu a mam skile 43/38:) a lvl 14;)
na jamerze gralem z pol roku sockiem bylem na 17 lvl a skile 18/16 X( ;( uwarzam ze niema leprzej profesji od knigchta:) |
Zadne profka nie jest the best, kazda ma wady i zalety. Ja gram sorckiem i na 12 lvl pokonalem 26 lvl knighta z sd to zalezy od tego jak kto umie grac.
|
Nie ma lepszej od knighta bo wszystkie są takie same;p
|
Ja gram Druidem i jakos nie narzekam na brak offensywnych czarow ... wiadomo brakuje mi ue ... energy wave ... ale sdki też wale poteżne ... więc przepraszam ale nie mówcie że druid jest tylko do robienia uhów czy hmmów ... bo druidem też da się grać i to całkiem dobrze :]
|
Odp
Powiem tak:
Knightem się najlepiej blokuje Gram nim i jest zajefajnie |
Knight jest do blokowania i zawsze może liczyć na ciekawy loot :] ale za to nudno mu się expi bo expi sam...... Knight także nie może solować mocnych potworów jak sorc i druid ... :] a co do druidów to proszę bardzo :
Hesperides - 179 elder druid ( antica ) Magic Dasher - 141 elder druid (eternia) Lobello - 138 druid (antica) Nad II - 136 elder druid (libera) Ne'roox - 134 elder druid (celesta) Undyne Soul - 133 elder druid (amera) Magnuss - 131 elder druid (trimera) Wigoholi - 131 elder druid (calmera) Templar of the Darkness - 130 elder druid (secura) Himmelhüpferin - 130 elder druid (antica) Surufon - 127 elder druid (secura) Unvincible - 126 elder druid (amera) i niech ktoś im powie że druid to ciota... |
@up: Wrobel pamietasz Yona ? :>
a ze nie moze solowac mocnych potworkow... Rapiery / explo ? co to za problem wziac solo demona / behe ? |
@up pamiętam :]
a co do mojego posta to zapomniałem dodać że chodziło mi o solowanie potworów na niskim lvl ;] bo wiadomo że 100 knight spokojnie zsoluje demona chodźby z burst arrows :] ale zsolowanie dragon lorda na 40 lvl to dla knighta wysoka poprzeczka ... :D Jeżeli ktoś by chciał zobaczyć mnie w akcji to prosze bardzo http://rapidshare.de/files/5509154/wrobelek.rec.html Solo Black Knight http://rapidshare.de/files/5509279/d...belek.rec.html Solo Dragon lord |
Cytuj:
|
No to musiał być bardzo dobry player :) i dla knighta raczej nie przydatna jest metoda up/down :]
|
Cytuj:
|
Cytuj:
aaa to mnie rozbawiles ;>100 ek wali z exori~400 120 ek cos kolo 500. a mfow to nikt przy sobie nie nosi szczegolnie na oczyszczanie schodkow w of :< |
Zdecydowanie Nie!!!
Ja sądze, że knight nie jest najpotężnijszą postacią. Uważam, że jak wszyscy graliby sorcem też by był najpotęzniejszy. Także kolejny zły temat.
|
Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poje**lo cie!!!!!!!??????? X(
1. Knight jest chyba najnudniejszą postacią jaką znam!!!!!!!!! 2. Knight jest po prostu cienki musi walić tylko z bliska!!!!!!!!!!! 3. Żeby iść na np. DRAGA musi mieć z 20lvl żeby dobrze bloczyć a taki SOR czy DRUT idzie se na 8 (wiem bo mialem druida i gram sorem)!!!!!!!!!!!!!!!! 4. Knight to "Magicznie upośledzone dziecko słońca"!!!!!!!!!!!!!!!!! 5. A TAK WOGÓLE TO SOR WYMIATA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak sie nie znasz to nie pisz takich bezsęsownych tematów X( X( X( |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:45. |