Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Tibia to nałóg (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4458)

rasti 15-12-2006 22:01

Ja już zrezygnowałem z Tibi na pół roku ale kumple namówili mnie na powrót do swiata Tibi no i wróciłem ale wydaje mi sie ze jak bym chciał to mógłbym skaczyc z nia w każdej chwili

Rudolf303 16-12-2006 10:33

1.Starzy mi ne kujeszcze kompa bo wole miec sam niz dzielic sie z kims swoja wlasnoscia.
2.Powiedz mi cos masz z tibii?
WIELKIE NIC!!!! co masz wiekszy lvl lepsze znajomosci ,wow zabiles gsa jestes the best, poszedles na anii i padles w ciagu 1 sekundy.
Tak naprawde tibia daje to ze jwstes kims przez 2-3 lata a potem kazdy poznaje ciebie i kazdy od ciebie odchodzi.
A co do hackingu wole to niz granie bo dopiero to jest przyjemnie niz siedzienie 18h dziennie i siedzienie na kopalniach

Me$z 16-12-2006 13:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rudolf303 (Post 1131414)
A co do hackingu wole to niz granie bo dopiero to jest przyjemnie niz siedzienie 18h dziennie i siedzienie na kopalniach

lol, utrudnianie ludziom życia jest dla ciebie przyjemnością? Człowieku ty jesteś walnięty X( A pomyśl sobie co taka osoba, która siedzi po 18h na expie, co ona czuje po tym jak ją hackniesz...:baby:

Fejkowiec 16-12-2006 13:06

Nie gralem w Tibie przez pare miechow, a wrocilem do niej bo mi sie nudzilo... jakbym chcial to bym skonczyl ; ]

rasti 16-12-2006 13:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Me$z (Post 1131743)
lol, utrudnianie ludziom życia jest dla ciebie przyjemnością? Człowieku ty jesteś walnięty X( A pomyśl sobie co taka osoba, która siedzi po 18h na expie, co ona czuje po tym jak ją hackniesz...:baby:

Człowieku pomyśl zanim piszesz takie rzeczy lubisz hakować ludzi nie wiem czy ty jesteś normalny dla mnie jesteś nikim bo sam sobie nie potrafisz nabić lv i byc kims tylko hakujesz ludzi którzy cos maja dzieki swoim ambicja by byc najlepszym graczem, a zreszta mówicie tutaj ze ludzie co graja w Tibie to jakies cioty co nie maja dziewczyny/chłopaka, żony/meża, kumpli, znajomych, przyjaciół.

Ja chyba jestem tego wyjatkiem bo mam znajomych i przyjaciół. I nie siedze 18h na kompie tylko tyle ile mam ochote i Tibia mnie nie zmusza na granie ciągle...

Pozdrawiam wszystkich fanów Tibi

Rudolf303 16-12-2006 15:28

Ja pierdole... ludzie powinni byc zabezpieczeni w 1 firwall i antywirusa a nie sciagaja keyloogery.ja nie hakuje ,żeruje na ludzkiej glupocie.....

Rudolf303 16-12-2006 15:30

I ja wogole mowilem ze hakuje bo nie umiem grac, chyba to jest odwrotnie..
Znudzilo mi sie nabije lvla na ktore musze expic caly dzien po 200k expa i wole sie pobawic :)

Woodini 16-12-2006 19:09

Hmm
Ta gra tak wciaga poniewaz aby w nia grac trzeba poswiecici duzo czasu.Kazdy item w tej grze to czesc poswieconego na nia czasu !Dlatego jest nam tak trudno z tym skonczyc.W innych grach aby zdobyc dobry item potrzeba kilka minut itp A w tibi potrzebujemy czasu i checi aby to zdobyc.Do tego wystarczy wejsc na allegro i looknac na ceny tych itemow i juz chce sie grac ,chocby dla pieniedzy ,a gdy dojdzie co do czego (sprzedac cos fajnego lub chara na allegro)to nie chcemy z tym konczyc bo za jakis czas moze byc jeszcze lepiej ;)

CipSOFT to psychole tzn psychologowie - tak skonstrulowali gre aby byla taka jaka jest :D

Khalak 17-12-2006 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Woodini
Hmm
Ta gra tak wciaga poniewaz aby w nia grac trzeba poswiecici duzo czasu.Kazdy item w tej grze to czesc poswieconego na nia czasu !Dlatego jest nam tak trudno z tym skonczyc.W innych grach aby zdobyc dobry item potrzeba kilka minut itp A w tibi potrzebujemy czasu i checi aby to zdobyc.Do tego wystarczy wejsc na allegro i looknac na ceny tych itemow i juz chce sie grac ,chocby dla pieniedzy ,a gdy dojdzie co do czego (sprzedac cos fajnego lub chara na allegro)to nie chcemy z tym konczyc bo za jakis czas moze byc jeszcze lepiej

CipSOFT to psychole tzn psychologowie - tak skonstrulowali gre aby byla taka jaka jest

Święta prawda... ta gra jest tak napisana, aby jak najbardziej wciągać "biedne dusze" niczego nieświadomych osób 8o

Prostyy 18-12-2006 16:45

sam się jeszcze pogrążyłem bo sobie pacca kupiłem ;s a teraz dopiero uświadomiłem sobie (wczoraj) co ta gra ze mnie zrobiła :(

Maaritkaa 18-12-2006 18:30

Racja, tibia to nałóg... Grałam w tibie przez 2 lata... W konću zrezygnowałam z gry bo miałam shakowaną postac.... pół roku poxniej moja najlepsza przyjaciółka zaczęła grać w tibie... Tak samo i ja znów zaczęłam...

Zell Zapavem 21-12-2006 21:35

(: -.- :)

Tjaa... Jestem jedyną osobą w najblizszym 15 do 20 km ktora gra w tibie. Gram bo ZADEN inny mmo mi nie pojdzie(ew. zaden fajny:) ) ale niedlugo mam miec nowego kompa to se sciagne jakiegos innego fajnego ladnego ciekawego i tym podobnego mmo'sa. Ale nie ukryje ze brrr... bardzo sie zmeinilem przez to kilka miesiecy. Ja czuje ze nie uzaleznilem sie sie tibii ale od mmo :P Wedlug mnie jakby CIPSOFT rozwinal troche walke(czyt.urozmaicil)(np.upodobnil bardzej do np.diablo czy gothic) to tibia wchodzila by coraz wyzej i moze bylo by o niej powidzec "swiateko w cieniu wilekich" czy jakos tak:) Narazie nie ma "tu" akcji i to to co odgania "nowych" od tibii. Gdyby jeszzcze ja przetlumaczyli i dodali wbudowany slownik to kolejne plusy by powedrowaly w jej strone. Oczywiscie sam lubie tibie ale wiem co mowia moj koledzy(tak woogole to nikt wsrod mojch kolegow procz mnie nie zna angielskiego:))a sie rozgadalem a musze jeszcze ubic 10 lvl nowa postacia .Narq.

Piotrek Marycha 21-12-2006 23:54

ja to w ogole od kompa jestem uzalezniony xD, a tak serio to jestem od 2 miechow na odwyku ;S (miech bez neta, a teraz ze zwalonym netem)

Royalkowaty 22-12-2006 15:18

(; ;)

w 100% się zgadzam.

Z tibią kończyłem 1 raz.

Nie grałem do końca wakacji bo deadłem druidem i RH straciłem,
sellnołem chara na allegro i nie grałem 1 miecha.

Qmple grali w tibie to i gadali o tym w sql to i ja wróciłem!

TIBIA TO NAŁÓG!

Pool91 22-12-2006 22:05

Umnie prosto jak wlaczam kompa to reka sama odruchowa wpisuje mi passy do konta jedyny sposob by sie jej pozbyc ogladac dragon balla albo odlaczyc neta xD

Nyksus 22-12-2006 22:36

Re:

No cóż...każda gra potrafi wciągnąć w nałóg.

lotnis110 23-12-2006 15:42

heh u mnie wygląda to tak xD uczę się dosyć dobrze , a gdy gram w tibie uczę się jeszcze lepiej, gdyż niechce dostać kare na kompa że niby mam słabsze oceny;p i wtedy idzie mi bardzo dobrze w szkole, a gdy odechciewa mi się grać to się obniżam troche;p. Fenomem co ?;p

King Mati 24-12-2006 05:40

Ja tam jak nie chce to nie gram pomimo ze mam pacca czasem mam tak ze przez caly tydzien potrafie tibie nie wloncyc i nie rozpaczam z tego powodu:p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pool91 (Post 1144674)
ogladac dragon balla

Ale za to mnie to wciaga jak nie wiem co...
juz nawet nie pamietam ile razy ogladalem wszytkie serie db,z,gt,

Dego 24-12-2006 11:00

Ehh...Padłem wczoraj i sie ładnie wkurzyłem powiedzialem "mój net jest na to zaslaby" chcę już nigdy sie nei zalogowac. Ale nie płaczcie na forum będę:D:D hihihi

Henis Kario 24-12-2006 11:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dego (Post 1147446)
Ehh...Padłem wczoraj i sie ładnie wkurzyłem powiedzialem "mój net jest na to zaslaby" chcę już nigdy sie nei zalogowac. Ale nie płaczcie na forum będę:D:D hihihi

Ja też czasami tak mam, lecz po dniu, może dwóch znowu się loguje. A jeszcze teraz mam pecha, że gram postacią, która ma jakąś klątwę nałożoną, bo nie mogę nabić poziomu bo od razu padnę (wina internetu). Ale i tak gram.

stanlej1 03-03-2007 01:25

Tak to narkotyki to samo.Ja jom lubie tylko narkotyki wcingajom a jednym z nich to tibia :ban:

Derbil Gloe 03-03-2007 11:20

W tibie gralem około 2 lata w końcu przestałem i do niej nie wróciłem...Teraz siedze tylko na forum i oglądam fejki itpd..Jeżeli chcesz wyrwać sięz nałogu to wyrwiesz.Tibia to strata czasu... kiedys siedziałem nad nu.ą okolo 10 h a o życiu towaryskim wogóle zapomniałem straciłem przyjaciół ,naszczęście udało mi się odzyskać przyjaciól a o Tibi prawie nie myśle:):confused:

stanlej1 03-03-2007 12:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Derbil Gloe (Post 1298053)
W tibie gralem około 2 lata w końcu przestałem i do niej nie wróciłem...Teraz siedze tylko na forum i oglądam fejki itpd..Jeżeli chcesz wyrwać sięz nałogu to wyrwiesz.Tibia to strata czasu... kiedys siedziałem nad nu.ą okolo 10 h a o życiu towaryskim wogóle zapomniałem straciłem przyjaciół ,naszczęście udało mi się odzyskać przyjaciól a o Tibi prawie nie myśle:):confused:

Nom da sie ale jak:]

Liper 03-03-2007 17:04

Dla mnie tibia nie jest nałogiem tylko zabawa.Moge przestac kiedy chce.Zdarzaly sie przerwy ze miesiac nie gralem.

Liper 03-03-2007 17:05

Cytuj:

Popieram przyjaciele ponad wszystko !!! Szególnie jak sie ma wiecej przyjaciólek:D

Jzuriel 03-03-2007 21:10

@2xup
Tak tibia to jest tylko zabawa. Ja miałem kilka charów. :p
Wracam do tibi jak mi sie nudzi i jak nie mam co robić to wtedy gram 8o

Furora RoX :cup: 8o

PauluSka 09-03-2007 17:03

Żeby rzucić tibie najpierw zastanów się czy tego chcesz. Znajdz sobie jakieś hooby, wyjdz na dwór czy cos :P Ja rzuciłam już dawno i nie czuję potrzeby by wrócić. Na kompie ją nadal mam (brat gra na ots'ach). Ale to nie przeszkadza mi ;) Poprostu przychodzi taki czas, że zaczynasz rozumieć, iż ta gra nie ma końca ani sensu. Co z tego, że osiągnę coś extra w tibi?! Nikt nie wpisze mi tego do życiorysu. Nadal utrzymuję kontakt z ludźmi, którzy grali ze mną przez te 2 lata. Nie mam potrzeby by grać i dobrze mi z tym :P Teraz, gdy z perspektywy czasu na to patrzę zaczynam zastanawiać się, jak ja w ogóle mogłam w to grac?! Znów spędzam więcej czasu z przyjaciółmi, a tekstów w stylu: "Nie idę bo gram", "nie mogę bo expie!" od dawna nikt ode mnie nie usłyszał. I dobrze jest tak jak jest :)

Theand 09-03-2007 17:24

Tibia to jest nałóg dla dzieci , którzy okładają swoje mamy krzesłami itp.
Ja sobie z powodu Tibii nic nie robie chce grać to gram , niechce to wyłączam , jednego dnia moge siedzieć 5 minut , a drugiego 5 h , a potem mogę przez miesiąc w nią nie grać . Tibia jest nałogiem dla tych co nie potrafią od niej odejść nawet na 10 minut , to czy będziesz od niej uzależniony zależy od twojej psychiki , chyba , że nie masz przyjaciół nikt cię nie lubi to swój świat znajdujesz w gierkach komputerowych ; ]
Trzeba też pomyśleć czasem , że życie jest tylko jedno , a np. MDW i tym podobni pg-rzy spędzają połowe życia przed pikselami , trzeba korzystać z życia , bo po śmierci już nic nie zrobisz ; ) , więc jak już ktoś nie może wytrzymać bez Tibii to proponuje : zepsucie sobie komputera , przestać opłacać internet , przywiązać się do kaloryfera ; )
Tibia nic wam nie da , oprócz jednej rzeczy , że można potem wszystko na allegro sprzedać i zarobić troche pieniędzy , ale czy warto ? ; )
@DOWN
Uważasz , że jak człowiek mający 23 lata gra po 10 H w latające piksele to jest normalny ?
A skąd możesz wiedzieć , że ma kumpli i życie towarzyskie w wywiadzie mógł napisać wszystko ; )
Pracuje , studiuje i chorobliwie gra do rana to chyba nie normalne ?
Przeczytałeś wywiad i co fajnie? a może wszystko to jedna wielka ściema i tak naprawde ma 15 lat -.-
Dużo możesz wiedzieć ; )

Rykun 09-03-2007 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Theand (Post 1308261)
MDW i tym podobni pg-rzy spędzają połowe życia przed pikselami , trzeba korzystać z życia

jesli czytales wywiad to MDW to powinienes wiedziec ze on wcale nie gra 24/7. on ma kumpli izycie towarzyskie, nauke a w tibie gra wieczorami i w nocy.

Diego'Odin 09-03-2007 23:24

trzeba miec we wszystkim umiar
wszystko co przedawkowane szkodzi np. szkola :p

btw
gram w tibie od 1,5 roku caly czas prawie na pacc i mam 58lev i dobrze mi z tym. od wielu sob slyszalem ze stracilem kase ale nic mnie to nie obchodzi. gram bo sprawia mi to przyjemnośc, nie chce mi sie to nawet nie wlaczam.
it's just a game

Bastash 09-03-2007 23:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rykun (Post 1308893)
jesli czytales wywiad to MDW to powinienes wiedziec ze on wcale nie gra 24/7. on ma kumpli izycie towarzyskie, nauke a w tibie gra wieczorami i w nocy.

Przeprowadź ze mną wywiad, to się dowiesz, że byłem osobą ściśle współpracującą z WSI a wcześniej z SB.

Pawcio Druid 09-03-2007 23:50

A mi sie udalo z tego wyrwac ^^

Derbil Gloe 10-03-2007 17:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawcio Druid (Post 1308964)
A mi sie udalo z tego wyrwac ^^

NO COS TAKIEGO NOX( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(!

Piotrek Marycha 10-03-2007 20:49

Cytuj:

Tibia to strata czasu... kiedys siedziałem nad nu.ą okolo 10 h a o życiu towaryskim wogóle zapomniałem straciłem przyjaciół

Żal.pl wolałbym cie nie znać
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PauluSka (Post 1308222)
Nikt nie wpisze mi tego do życiorysu.

a chodzenie na imprezy i spotykanie sie z przyjaciółmi wpisze ci ktoś? i co, przez to przestaniesz to robić?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Theand (Post 1308261)
Tibia nic wam nie da

ok a teraz w tym samym kontekście powiedz co ci daje:
a)Oglądanie telwizji
b)chodzenie do pubu, klubów, na imprezy itp
c) spotykanie sie z przyjaciółmi
d)korzystanie z kompa (nie zwiazane z tibia)
e)słuchanie muzki
f)Uprawianie sportów
g) inne hobby itp. itd.

Capality 10-03-2007 21:19

Ograniczcie gre do 2h dziennie, potem sobie zablokujcie port7171 (port Tibii) mi sie tak zablokowal ze nie da sie go odblokowac, i dzieku temu skonczylem z ta gra

Rubeus_Venon 11-03-2007 13:04

Ściągnąłeś!

Ja sam kiedyś zrobiłem temat i sondę na temat: Czy czujesz się uzależniony od Tibi, ale z niewiadomych przyczyn został skasowany.

Dartra_rokstayrers 11-03-2007 13:14

ja moge skończyć kiedy chce z tibią i nie czuje sie uzależniony :).

To że długo siedze na kompie nie znaczy że jestem chyba uzależniony nie? xP

KrEmAs KAc 11-03-2007 13:22

Wczoraj po 22 uświadomiłem sobie ,że Tibia to strata czasu. Za mało czasu za dużo naukiB)

Xeradus 11-03-2007 19:11

Uzależnić się można od wielu rzeczy (alkohol, dragi, inne używki, telewizja, inne gry komputerowe, masturbacja, nawet od wychodzenia na dwór można się uzależnić na jakiś czas jak się długo nie wychodziło...i wiele, wiele innych.)
A uzależnienie od Tibii jest najgłupszym ze wszystkich. Już lepiej jarać blanty pod blokiem, bo ani nikogo stołkiem nie udupisz, posiedzisz na świeżym powietrzu, pośmiejesz się trochę (śmiech to zdrowie), a dziury w mózgu od Tibi i tak byś dostał (jeszcze większe niż od trawki.)

@Down:
a) Nic
b) Ruch i przeważnie świeże powietrze
c) Patrz podpunkt b, a ponadto zawieranie nowych znajomości
d) Zależy co robisz na tym kompie. Na przykład możesz zacząć uczyć się programowania.
e) Nic, ale niekiedy poprawia humor (zależy od gatunku muzyki)
f) Patrz podpunkt b, a ponadto poprawiasz swoją sprawność fizyczną, że o zdrowiu nie wspomnę
g) Zależy od hobby. Na pewno wyjdzie Ci to na lepsze niż maniaczenie się przed kompem.

Soul's 11-03-2007 19:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1310360)

ok a teraz w tym samym kontekście powiedz co ci daje:
a)Oglądanie telwizji
b)chodzenie do pubu, klubów, na imprezy itp
c) spotykanie sie z przyjaciółmi
d)korzystanie z kompa (nie zwiazane z tibia)
e)słuchanie muzki
f)Uprawianie sportów
g) inne hobby itp. itd.

dorze powiedziane!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:47.