Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Czy da sie zrobic Anni Druidem?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=52694)

Antyhak 09-04-2006 17:41

ile jeszcze bedzie bezensownych postów na ten temat...wszystko zostało powiedziane juz na pierwszych 5 stronach...tyle
amen

Duch Niespokojny 09-04-2006 20:12

Mały offtopic: na www.tibia.pl jest napisane, że Stone Skin Amulet "chroni od wszelkich obrażeń". Wszyscy wypowiadający się w tym temacie twierdzą natomiast, że SSA chroni jedynie przed atakami fizycznymi. Więc jak to właściwie jest? I czy amulet ten chroni całkowicie, czy też zmniejsza obrażenia o jakąś część?

Druga sprawa: pewnie uznacie to za debilny pomysł, ale nie mogłem doszukać się w nim żadnych słabych punktów (może wy to zrobicie):
Można wykonać annihilator w ten oto sposób: jedna, "standardowa" ekipa (czyli 4 sorców lub palki/rycerze) wykonuje quest normalnie. Następnie w pokoju z nagrodami wylogowują się (lub po prostu czekają do save'u serwera, bo z tego co słyszałem Annihilator może być wykonany tylko raz dziennie). Po save'ie logują się znowu i zabijają te dwa demony strzegące przejścia. Następna ekipa przychodzi i ma już robotę z głowy - po prostu wchodzą na magic shieldzie, szybko ewakuują się z pokoju z demonami i zgarniają nagrody.

A tak swoją drogą ten Annihilator to powalony quest. To jest przecież jawne faworyzowanie graczy używających makr! Powszechnie wiadomo przecież, że bez bota tego questa w zasadzie nie da się zrobić. I na dodatek czy był ktoś kiedyś zbanowany za używanie makra na Annihilatorze? Jeżeli tak, to były to naprawdę nieliczne przypadki.

Sake Ryu-Keisei 09-04-2006 22:16

@ Duch Niespokojny

Nie da się :P Gdzieś już kiedyś był taki temat. Sęk w tym, że kiedy ktoś się tam wyloguje, to zaloguje się potem w świątyni (automatycznie go tam przeniesie, Cip-Soft się zabezpieczył przed czymś takim). Co więcej, te demony respią się chyba dopiero kiedy ktoś pociągnie za dźwignię teleportującą do Anni.

maszter321 01-09-2006 23:45

Co za problem przejsc anniego sorcem albo drutem. Fakt maja malo zycia ale za to duzo many wpadaja na utamo i jada. Tylko sie manasuja i co kilka minut (chyba ze sobie szybko poradzili)wala utamo zeby nie minela B) i problem z glowy

Keel 02-09-2006 00:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maszter321 (Post 968705)
Co za problem przejsc anniego sorcem albo drutem. Fakt maja malo zycia ale za to duzo many wpadaja na utamo i jada. Tylko sie manasuja i co kilka minut (chyba ze sobie szybko poradzili)wala utamo zeby nie minela B) i problem z glowy

Jaki OTS???

<><>Matek<><> 02-09-2006 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Saneris (Post 564738)
Mam prosbe.. jak sie nie znasz... NIE PIEPRZ GŁUPOT.. widziałeś kiedyś Anni 4 sorków? Nie musisz odpowiadać.. wiem ze NIE.. otóż kochany wchodzi 4 sorków i zaczynają puszczać UE.. nie wierzysz? Ściąg sobie jakiś Anni 4 sorków.. a teraz puść se druidem UE.. i podaj mi nicki druidów na 110 lvlu którzy ukończyli Annihilatora... bo sorków takich znam od groma.. z samej Harmonii.. Sir Maximo, Prometheus Ascarus, Liromir, Czesiuhar, Essens.. daj mi teraz Ty druidow :).

@Exodus: nie skomentuje.. zrobił to Emilok..

PS: Proszę modków o nałożenie ograniczenia.. nie pisania przy topikach o Anni ludzi, którzy mają 20lvl i mają już swoją taktykę na Anni... ew. nie wiedzą o czym piszą, ew cierpią na kretynizm postępujący..

eh....
harmonia to server non-pvp to co ty poruwnujesz.
Wpada 4 sorcow na pvp wali serie ue zabijajac siebie wzajemnie.(wedlug twojej teori)

Gagagigo 02-09-2006 08:09

przejscie Anni drutem jest <wzglednie> proste na serverach non-pvp,
wchodzi jeden druid i 3 sorców, sorce walą UE/SD a druid tylko mamrota " Exura gran mas res" (<--jak przekreciłem formułke to sorry, mowa o Mas Healing)

Vil 02-09-2006 10:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maszter321 (Post 968705)

Srednie obrazenia od jednego demona na ture z gfb przekraczaja ilosc many odnowiona manasem o jakies 100%. Demonow jest 6. Myslenie ( zazwyczaj ) nie boli.

Stożek 02-09-2006 12:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 969112)
Srednie obrazenia od jednego demona na ture z gfb przekraczaja ilosc many odnowiona manasem o jakies 100%. Demonow jest 6. Myslenie ( zazwyczaj ) nie boli.

Na OTSach dzieki manarune mozna odnowisc cala mane i udezyc serie 40 exori mort w 2 sekundy. Moze dlatego wydaje sie to latwe...

Keel 02-09-2006 13:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maszter321 (Post 969416)
Kurwa wiesz co ro jest utamo vita? inaczej mana shield? wbijaja na utamce i sie manasuja nawalaja z burstow i sdkow i tyle

Nie, nie wiem... Sciagnij sobie jakies filmik z aniki i zoabcz jak to jest, a nie mi tu mowisz o manasowaniu sie jak na OTSach, kiedy manafluid daje 18923075544776588 many.

maszter321 02-09-2006 13:37

LOL nie gram na otsach od roku bo tam nie ma emolszyns a po drugie po updacie mozna sie uhac hotkeyami wiec jest o wiele prosciej...

Pzdrawiam ciocie,wójka,brata, mamóśe,tatuśa i mojego kohanego kotka Mróczuśa

móc 02-09-2006 13:54

Biedaczysko...
Wychowal sie na otsach bez exhausted i teraz mysli ze mozna wypic 10 manasow na sekunde. Gratz -,-

Zeby nie bylo niejasnosci: exhausted na manasy wynosi okolo pol sekundy (oszacowany przeze mnie, moge sie nieznacznie mylic), wiec uzywajac tych swoich "wspanialych" hotkeyow mozesz wyleczyc co najwyzej 400 many na ture. A 400 to nieznacznie wiecej niz wynosi srednie combo jednego demona. W pokoju takich demonow jest 6. Sprobuj leczyc sie manasami z atakow 6 demonow -,-

I to ze przy piciu manafluidow nie pisze "You are exhausted" to nie znaczy ze mozna stówami chlać manasy jeden za drugim bez najmniejszej nawet przerwy -,-

PharadoX 02-09-2006 14:02

Siema.

Reported. Kto?

móc - Trolling.
maszter321 - Bluzganie.
MeeP! - Trolling.

@Topic

Jedyna szansa wg mnie to 1 ed + 3 ms , każdy po 3 ssa + 2 might ringy , sorce ue , a ed na zmiane mass heal / sio-uh.

móc 02-09-2006 14:12

Cytuj:

móc - Trolling.
OK
Jesli tlumaczenie prawdy jest trollingiem, to niech bedzie ze jestem trollem i niech mnie zbanuja.

PharadoX 02-09-2006 14:24

móc pomyliłem cię z MeeP! , ale jak przeczytałem jak ty tłumaczysz to też uznałem to za trolling bo wzniecasz kłótnie.

móc 02-09-2006 14:34

Cytuj:

uznałem to za trolling bo wzniecasz kłótnie
LOL? Przeciez wszyscy sie ze mna zgadzaja, ja tylko temu jednemu newbie/noobowi tlumacze o co chodzi -,-

maszter321 02-09-2006 15:48

nie gadajcie ze nie mozna bo tyle sorcow/druidow przechodzi.coprawda chodza na wyzszych niz knighci ale przesada ze 250 :P POZDRO

maszter321 02-09-2006 16:04

Cytuj:

LOL? Przeciez wszyscy sie ze mna zgadzaja, ja tylko temu jednemu newbie/noobowi tlumacze o co chodzi -,-
ehh nie rozumiecie ja widzialem filmiki jak koles zakladal ssa i m ringi i sie manasil i jakos przeszedl a sklad byl taki :111ek,124rp,134ms i 107ek i padl tylko rp a sork mial whooy ssa i m ringow bo to on krecil movie wiadomo knajci bursty(brusty?)sorc j.w. i sd a palek pbolty i sd i mi nie wmawiaj mi ze by nienadazal z zakladaniem bo dla sprawnej reki to nic trudnego a sorcem da sie przejsc anniego na 130-150 lev ale tzreba umiec grac i postac nie moze bys kupiona of korz POZDRO:p

Zając 02-09-2006 16:11

Nie może, jest gorszą profesją i do tego jest nieorobiony i przez to usuneli mu taką możliwość.

Boshe jakie zjebane tematy -.-

I cięko napisać anichilator a nie ani?

maszter321 02-09-2006 16:46

Cytuj:

yyy zabronisz mi?

Gallar 02-09-2006 21:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zając (Post 969818)

Cholernie ciężko, bo o ile mnie pamięć nie myli to się pisze Annihilator...

Duch Niespokojny 03-09-2006 14:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zając (Post 969818)
Boshe jakie zjebane tematy -.-

Ciężko jest pisać po polsku "Boże" zamiast "Boshe" (jeśli już musisz bezsensownie wzywać Boga...)?
Może tobie nie jest ciężko pisać "anichilator", mnie jednak zrobienie 2 błędów w jednym, dość prostym zresztą, wyrazie przychodzi z trudem...

Grint 04-09-2006 12:25

A co powiecie na to:
http://video.google.pl/videoplay?doc...267470&q=Tibia
:)

Toffik 08-09-2006 19:15

Moje zdanie

Druid na anii to nie jest dobry pomysł moim zdaniem Ue nie walnie :p no ale moze leczyc ale jest jedno ale :p "nienadonrzy" wiendz druid na anii jest bezuzyteczny no chyba ze znajdziesz jakas grupe ktura bendzie cie chciala nie wiem po co:o ii bez urazy ;)

Przepraszam za błendy ort. ;)

boorex 08-09-2006 19:22

@up
Przepraszanie nie wystarcza, poprostu zakup slownik albo nic nie pisz, bo oczy pieka. -.- Wogole tez to co gadasz to durnota kompletna -.- Ty pewnie widzisz anni ze idzie 4x ms "i bije nomanie demony z Ułe i szystkie nomanie padaja i jest spoko luz i wogole br suX!"... druid juz nie raz wykonal anni, ale tylko w towarzystwie sorcow, a jak mowisz ze nie nadazy to sie mylisz :P

Darknes 08-09-2006 19:47

Jak czytam taki temat to az mi sie niedobrze robi ... gracze 40lv~ ... troche praktyki Panowie , w tibi wiele zalezy rowniez od szczescia. Druid tak jak i Sorc mogl by dac rade. Widzialem film z taka taktyka :
3 sorc + druid no pvp , druid 1 Mass healing 3 Sorcowie Ue + SS i might ring. Demony padly w kilka sekund. Rownie dobrze wszyscy mogli pasc na jednego hita. To poprostu zalezy od szczescia ...

Sozemego 09-09-2006 14:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darknes (Post 978906)
Jak czytam taki temat to az mi sie niedobrze robi ... gracze 40lv~ ... troche praktyki Panowie , w tibi wiele zalezy rowniez od szczescia. Druid tak jak i Sorc mogl by dac rade. Widzialem film z taka taktyka :
3 sorc + druid no pvp , druid 1 Mass healing 3 Sorcowie Ue + SS i might ring. Demony padly w kilka sekund. Rownie dobrze wszyscy mogli pasc na jednego hita. To poprostu zalezy od szczescia ...

A stone skin to im na cholere ? Tylko ten ktory stoi przy demonie musi miec, lepiej zeby reszta zalozyla elven amulety.

Cenarius 09-09-2006 17:50

.......

Drutem się spokojnie da oile palem/najtem na 110 możesz już pochodzic to na tym samym lvlu to drutem jest samobójstwo......

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:21.