Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Pall/Seorc/Driud vs. Knight (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55079)

Vil 21-07-2006 10:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kubulek of guardia
a to zalezy jakie ma skile knight i jakom ma tez obrone i zalezy tez od mlv sorcera i druida oraz skili dystansu palladyna:baby:

brawo, ujales caly sens istnienia w Tibii w 1 zdaniu !

Bobofructo 29-07-2006 12:45

Racja. :baby: Podając przykład sorc 50 lvl vs. knight 50 lvl według mnie większe szanse ma sorc, dyż zrobi se kilka SD (mając odpowiedni mlvl zada duuze hity), po drugie ma exure vite i takie tam a po trzecie wali na odległość... no chyba, że knight ma bohy, time ringa i utani hurkę... NO i odpowiednio duże skille.

Master Scorpionous 29-07-2006 14:01

(Master)Sorcerer

Według mnie najlepszy jest: Sorcerer :cup: ale wiadomo, że jeszcze lepszy jest Master Sorcerer :evul:

P.S Według mnie na serverach pvp jest tak: (Elder)Druid -> (Royal)Paladyn -> (Elitle)Knight -> (Master)Sorcerer B)

ari2423 29-07-2006 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Master Scorpionous
P.S Według mnie na serverach pvp jest tak: (Elder)Druid -> (Royal)Paladyn -> (Elitle)Knight -> (Master)Sorcerer B)

trzeba też oddzielić postacie z promocją i bez promocji gdyż:

Sorcerer bedzie prawie taki sam jak druid, ale sorcer posiadąc lepszą rożdzke na 33 levelu jest lepszy(oraz są lepsi od innych profesji gdyż posiadają utamo vite i mogą tworzyć summony). Co do palla i rycerza, pall posiada Sd'ki ale jego obrona jest słabsza (brak tarczy,lecz posiada utamo vite, która pozwala mu dłużej rzyć), oraz potrzebuje amunicji, która może się skończyć w nieoczekiwanym momencie. Rycerz przy dobrych skilach może ostro walnać, ale jego minusem jest to, że musi podbiegać do swojej ofiary, jezeli chodzi o rune explosion, jest przydatna, dzięki niej combo knighta jest większe.

według mnie bedzie tak
knight>palladyn>druid>sorcerer.

jeżeli chodzi zaś o postacie z promocja to sorcerer od druida jest owiele lepszy (ue).Obie postacie magiczne posiadają utani gran hur, które może być przydatne przy uciekaniu od swojej ofiary ( aby zregenerować siłe).Co do rycka i łucznika, jeden i drugi posiada utani hur (zawsze coś), rycerz posiada też czar EXORI, który napewno pomoże w zabiciu ofiary, a przy połaczeniu z explosion, może wykończyć ofiare :).

profesje z promocją :
knight=(ale z lekką przewagą palladyna)palladyn>druid>sorcerer.

to jest moje zdanie o każdej z profesji. Mozecie się ze mną zgodzić lub nie. Ale i tak jedna postac moze być lepsza o drugiej, gdyż ważny jest tu czynnik ludzki oraz jego umiejętności :).

Stożek 29-07-2006 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ari2423
promocja to sorcerer od druida jest owiele lepszy (ue, exori vis...).Obie postacie magiczne posiadają utani gran hur, które może być przydatne przy uciekaniu od swojej ofiary

Mam rozumiec, ze druid i to jeszce bez promocji nie moze miec energy strike? Jeszce jedno male nieporozumienie: jak mozna uciekac przed swoja ofiara?
Cytuj:

Co do rycka i łucznika, jeden i drugi posiada utani hur (zawsze coś), rycerz posiada też czar EXORI, który napewno pomoże w zabiciu ofiary, a przy połaczeniu z explosion, może wykończyć ofiare :).
Urzywales kiedys exori badz explosion na czlowieku? Jak myslisz, ze zabijesz chociasz czlowieka na 20lvlu na jedno kombo to sie grubo myslisz. Obrazenia na moim lvlu z exori to jakies ~50 a explo moze walnac nawet za 1. Przy 150lvlu nie czasem trafisz z exori za 200 ale potem trzeba wypic b.duzo manasow. Explosion przydatne jest dla EK jedynie podaczas expienia gdy wyskoczy kilka dragow +dl albo zostaniamy stapowania na OF przez pare warlorod +zerkow. Inne zastosowania explosion przez EK mijaja sie z celem (szczegolnie w pvp gdzie zabicie tym czlowieka graniczy z cudem)

Sozemego 29-07-2006 18:33

Moim 120+ najtem zabilem juz naprawde duzo osob [50 lvle, profesja nie wazna], mowie oczywiscie o walce solo, i tak naprawde explo czesto uderzalo za 80+, z melee tez wchodzilo ladnie [ z najtami gorzej, ale to nic :p] a exori bylo ultra przydatne [czesto 230+]. Grunt to wiedziec jak zabijac, sama postac nic ci nie da, wazne sa umiejetnosci, a najtowi to juz najbardziej. Oczywiscie nie mowie, ze zabilem kazdy cel ktory sobie wymarzylem, bo to nie mozliwe, trzeba tez miec fart, ludzie popelniaja glupie bledy, trzeba umiec to wykorzystywac. A rozmowa o walce 1vs1 dwoch profesji na tym samym lvl i o tych samych umiejetnosciach nie ma sensu. Pvp w tibii to przedewszystkim wojny, polecam obejrzenie filmow o tematyce wojennej, tam wcale to nie wyglada tak rozowo i teroetycznie jak sie tutaj rozpisujecie.

Stożek 29-07-2006 19:27

@up napisales to samo co ja jakies kilka stron temu, niestety nikt nie chce pojac prawdziwej prawdy. Ludzie wola gowno prawde.
Knightci juz tak maja-jak nie potrafisz to nie pchaj sie na afisz.

Co do tego explo-dobry sorc wyleczy sie z udanego explo czarem exura. Wg mnie explo zaczyna byc przydatne na ludzi gdy jest ich na ekranie wiencej-wtedy trudniej pojac, ze ma sie o te 80hp mniej i MSy moga dokonczyc sprawe robiac jakies kombo.

Jeszce dodam histaorie z dzisiejszego popoludnia:
Kupuje runy w sklepie w Venore a tu po ulicy biega jakis RS z dwoma FE. Ja sobie kupuje kolejny bp uhow, nastepnie ide sprzedac jakis loot z plecaka. Po minucie wracam do dp a ten gosc czail sie na mnie w okolicy wejscia do domu na dream street (chyba 6). Zaatakowal mnie. Myslalem-MS na 40 powinien juz miec runy to lece do dp (nie bende ryzykowal). Jednak wpadlem na pomysl-podlece do niego niech chlopak mane strci przynajmniej ;). Gdy zblizylem sie do goscia ten zamiast przerwac atak FE walil dalej jak idiota, po kilku hitach padl sam a ja nawet pz lock nie mialem. Loot oczywiscie moj.
Niby powinien mi gosc dac rade-duzo SD, mial manasy i uhy. Nieszczescia sie zadazja.

Number tuu:
Gildia zrzeszajaca pk chary ludzi z Eternii-Outlaw Aliance.
Kolega akurat byl w Kazordoon gdy rozpoczeli atak. Bylo ich okolo 40 a wszyscy nie mieli nawet razem 10bp run. 65 lvl EK dal sie strapowac, skutkiem tego byla smierc 4 osobnikow na 20lvlu i jego zgon. Pomimo posiadania duzej ilosci run dal sie zabic, poniewaz uzywajac exori i explo do wydostania sie nie mogl sie uhnac (krotki lag i z 900hp zrobilo sie 400, pozniej zamiast sie uhac walnol exori i padl.) W kupie sila panowie w kupie ;)

Lord Wardi 29-07-2006 19:55

Jeśli oby dwie profesje miałyby PACCa, to:
-Palladyn vs Knight = ojjj tu się zastanawiem, ponieważ na tym samym levelu wątpię w to, żeby nie mieli utani hura, więc knight dorównałby paladynowi i wątpię także w to, żeby nie mieli BoHów... Więc chyba takie same szanse. A jeśli chodzi o czary: Knight nie może używać tylko SD, ale nadrabia to Berserkem...
-Druid/Sorc vs Knight = Knight zdecydowanie pada. Mimo, że oby dwie postacie miałyby BoHy, to magowie i druidzi mają utani gran hur... I walą z różdżek, lasek (czyt. kijów), co daje PEWNE obrażenie, a nie że np armor odbije zbroją bełta... Druid/sorc ma SD i inne runy, a knight swoim exori ich nie uderzy, bo będzie za wolny...

Chyba jasne, co? ;)

Xepr 29-07-2006 20:48

Nie nie jasne..

Nie wspominaj tu o rodach/wandach bo ich obrażenia to śmiech na sali.
3 sd sorca/druida = 1 uh knighta..
szachowy pat?

Kamcio Pogromca 31-07-2006 21:24

Według mnie sorc napewno wygra z knightem na tym samym lvlu a tym bardziej na low lvlu jak knight niemoze uzywac praktycznie zadnych run. Z palladynem napewno tez przegra poniewaz palek ma więcej zycia niz sorc i drut ale tez mniej od knighta tylko ze knight na 50 niedogoni pala na 50. pozatym pallek moze tez robic runki wiedz moze miec ich spora ilosc pozatym ma tez wiecej many od knieghta. Powiem tyle: niechce obrażać knightów i innych profesji ale wydaje mi sie że nic niepobije 100 Master sorca :evul:

Piotrek Marycha 31-07-2006 23:23

@lord Wardi - wlasnie czestym bledem jest nienoszenie bohow przez knightow

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xepr
Nie nie jasne..

Nie wspominaj tu o rodach/wandach bo ich obrażenia to śmiech na sali.
3 sd sorca/druida = 1 uh knighta..
szachowy pat?

mowimy o walce conajmniej 50 v 50 a nie 15 vs 15 -.-

Vil 01-08-2006 00:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
@lord Wardi - wlasnie czestym bledem jest nienoszenie bohow przez knightow

bo niby po co maja je kupowac za gruba kase ? zeby uciekac przed scarabami ?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamcio Pogromca
Według mnie sorc napewno wygra z knightem na tym samym lvlu

Z aimbotem tak, bez aimbota na 90% nie. Poza tym zalezy co rozumiesz przez 'wygra'.

Cytuj:

Z palladynem napewno tez przegra poniewaz palek ma więcej zycia niz sorc i drut

A knight moze miec wiecej kasy i wiecej przedmiotow w depocie i dlatego pojedzie ich wszystkich. Argument bez sensu.

Cytuj:

pozatym pallek moze tez robic runki wiedz moze miec ich spora ilosc pozatym ma tez wiecej many od knieghta.

Ehe, postrzelaj sobie w knighta z hmm. Mana - gdyby to chociaz byla 'manna', moznaby sprobowac odpowiednia jej iloscia ( np. caly depot ) przygniesc knighta, mana nikogo nie zabijesz.

Cytuj:

Powiem tyle: niechce obrażać knightów i innych profesji ale wydaje mi sie że nic niepobije 100 Master sorca

100 MS tez za wiele sam nie zabije ....

Piotrek Marycha 02-08-2006 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Z aimbotem tak, bez aimbota na 90% nie. Poza tym zalezy co rozumiesz przez 'wygra'.

chciales powiedziec przed update na 90% nie, a po update na 90% zabije?:confused:

Vil 02-08-2006 21:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
chciales powiedziec przed update na 90% nie, a po update na 90% zabije?:confused:

Chodzilo raczej o to, ze _przed_ update bylo to niewykonalne a po updatem jesli wywiazali sie z zapowiedzi, jest mozliwe.

aaronik 04-08-2006 14:22

czyli

opisujecie takie walki z tymi samymi lvl-ami
czyli np:EK 57 LVL BEDZIE MIAL JAKIS WIEKSZY PROBLEM Z UBIECIEM MS 31 LVL?

poisoner 04-08-2006 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez aaronik
opisujecie takie walki z tymi samymi lvl-ami
czyli np:EK 57 LVL BEDZIE MIAL JAKIS WIEKSZY PROBLEM Z UBIECIEM MS 31 LVL?

Tak, bedzie mial bo go w ogole nie zabije.

Krzysiek_666 07-08-2006 16:50

Ale tez sorkowi i druidowi sie musi kiedys skonczyc utani gran hur :) Wienc nie zawsze zdozy uciec. Knight morze sobie polatac po skosie a jak zobaczy ze nie ma strong haste to go goni :) A jak zlape to wondpie ze sork czy druid czy pall przyzyja :/ uchy nie sa wieczne.

Stożek 07-08-2006 19:09

"a knajt moze uciekac w gure i w dul i nie bendzie go bij solk!!!111"
"a sorc moze stac afk i knaj co bije akzem to zabije"
"a druit morze byc nuup i nie miec uhow i palllllladyn go zabije"

a noob moze sobie przypuszczac co zrobi postac z poziomem takim, jakiego sam nigdy nie mial (nie mowie o OTS) i nie zdobendzie.
a my bandziemy nadal czytac te durnoty typu "druid moze walnac z poison storma", "knajt wali axem i dlatego wygra", "sorc ma UE i dlatego jest lepszy od wszystkich, bo na moim OTSie zabijam wszystkich z UE", "palek ma power bolty z ktorych hitsy sa wieksze niz z UE"

wkacper14 08-08-2006 14:49

:d

Najlepsi SORCOWIE
chociaz respekt dla palow i druidow
naj mniej knigti za bardzo pospolici ale gdyby nie wy nie mozna by bylo robic pewnych questow :)

KAZDA KLASA POTRZEBNA
ALE SORC RULES ZNACZY MASTER SORC

móc 08-08-2006 15:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wkacper14
naj mniej knigti za bardzo pospolici ale gdyby nie wy nie mozna by bylo robic pewnych questow

Kazdy quest poza desertem mozna wykonac bez pomocy knighta.

shoq 08-08-2006 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez móc
Kazdy quest poza desertem mozna wykonac bez pomocy knighta.

Pewnie że można. ALe z knightem jest DUŻO łatwiej ;]

Stożek 08-08-2006 19:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq

Prosty przyklad: Anihilator-ekipa samych sorcow badz 3 sorcow i jednego druta robi go prawie bez zadnej straty poza mana i kilkoma sztukami run. Ekipa z najtem juz ma gorzej, bo sila przebicia sie ogromnie zmniejsza.

Demon helmet quest- wystarczy jeden RP albo kilku MSow. Najt nie jest konieczny.

OF- tutaj juz najt jest potrzebny tylko do wyczyszczenie zerkow i spirmanow biegajacych po powierzchni.
(nie mowie o ekipach gdzie kazdy MS ma ponizej 60lvlu)

Deep fibula- 2-3 palkow radzi sobie doskonale

Djinn quest-Tutaj EK naprawde zawadza-przydaje sie tylko chyba do noszenie run aby MS mogl strzelic na wyzszym pietrze z UE. Exori jest czasem potrzebne aby dokonczyc kikla djinnow pod schodami.

Necro quest-wyraznie stworzony pod MSa vel ED. Palek ani najte nie przydaja sie.

Banshee quest-Bloker musi oczywiscie byc, ale moze byc to RP.

Wiekszosc questow naprawde nie potrzebuje najta. Takie questy typu misje u piratow gdzie trzeba przebijac sie 10x przez ta sama droge i jeszce zlootowac caly pirate set potrzebuje zmniejszenie kosztow wykonania angazujac EK. Wnisek-EK w teamie to zmniejszone koszty a nie ulatwione zadanie.

móc 08-08-2006 23:39

Cytuj:

A samemu jest DUŻO ciekawiej i nieporownywalnie wieksza adrenalina ktorej tak bardzo brakuje na co dzien w tibii.

móc 09-08-2006 13:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pieczar
A gdy przeciwnik knighta nie ma Premium Acount(PACC) a knight ma(moze uzyc "utani hur")a tak w ogole to knight podobno chodzi najszybciej dla knightów~~~~~knights rulez

Wszystkie profesje chodza tak samo szybko.

Rekin Master 09-08-2006 17:47

moge podac przyklad...mam 58lvl, nosze ZAWSZE 5bp uh, 3bp mf, po 1x:bp explo,bpgfb,bp hmm
mam jakies 100uh-ow, aby mnie zabic sorcek/ druid na tym samym lvl-u musi miec jakies 250sd :), ja z dragon lancy czesto siekam 70+ sorckow i druidow wiec jak myslicie...kto przetrzymie to starcie?<mowie o 1 vs 1>
tak samo walka z palladynem...on mnie mocniej niz 50 nie udezy,kiedy ja go bede bic pod 100 :X, ok moze uzyc sd ale jak bedzie mnie bil z nich za 100max...to faktycznie mi wleje...inne profesje na tym samym lvl-u, co ja nie powinny mnie zabic,zawsze mozna uciekac...gdy wiem ze ma wiecej runek :P

Stożek 09-08-2006 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master
moge podac przyklad...mam 58lvl, nosze ZAWSZE 5bp uh, 3bp mf, po 1x:bp explo,bpgfb,bp hmm

M walle tez nosisz?
Cytuj:

mam jakies 100uh-ow, aby mnie zabic sorcek/ druid na tym samym lvl-u musi miec jakies 250sd :),
Wystarczyloby 5 sztuk SD. Lub kilka osob majacych po jednej runie.
Cytuj:

ja z dragon lancy czesto siekam 70+ sorckow i druidow
swietnie, ale co rozumiesz przez "czesto"?

Cytuj:

<mowie o 1 vs 1>
cuda sie zdazaja ale b.rzadko, nie mysl, ze ktos z zamiarem zabicia cie porwie sie z motyka na slonce i przyjdzie sam i to jeszcze bez run.

Cytuj:

tak samo walka z palladynem...on mnie mocniej niz 50 nie udezy,kiedy ja go bede bic pod 100 :X, ok moze uzyc sd ale jak bedzie mnie bil z nich za 100max...to faktycznie mi wleje...inne profesje na tym samym lvl-u, co ja nie powinny mnie zabic,
Pominoles fakt, iz paladin trafia ZNACZNIE czesciej niz tz a dotego gdy trzyma dystans to nie masz szans nawet go dotknac. Inna sprawa to twoj szacunkowy sredni hit, troche sie przeliczasz.
Cytuj:

zawsze mozna uciekac...gdy wiem ze ma wiecej runek :P
1. Racja. 2. Czy robia juz takiego bota, ze moza zagladac ludzia do plecaka?

shoq 09-08-2006 20:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez stożek
Wiekszosc questow naprawde nie potrzebuje najta. Takie questy typu misje u piratow gdzie trzeba przebijac sie 10x przez ta sama droge i jeszce zlootowac caly pirate set potrzebuje zmniejszenie kosztow wykonania angazujac EK. Wnisek-EK w teamie to zmniejszone koszty a nie ulatwione zadanie.

Możliwe, lecz, jak sam powiedziałaś jest parę tych questów, gdzie najt się przydaje.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pieczar
A gdy przeciwnik knighta nie ma Premium Acount(PACC) a knight ma(moze uzyc "utani hur")a tak w ogole to knight podobno chodzi najszybciej dla knightów~~~~~knights rulez

Teraz wszystkie profesje chodzą tak samo, choć dawniej paladyn był odrobinę szybszy.

Cytuj:

Chciałbym kogoś wyśmiać, ale nie ma kogo :D

To wyśmiej sam siebie.

móc 09-08-2006 21:20

Cytuj:

ja z dragon lancy czesto siekam 70+ sorckow i druidow

A oni sie ironicznie smieja i lecza za pomoca exury raz na 3 twoje uderzenia.
Cytuj:

wiec jak myslicie...kto przetrzymie to starcie?<mowie o 1 vs 1>

Bedzie remis bo sorc/drut ma mniej capa na runy ale jest szybszy i moze w kazdej chwili uciec knightowi.
Cytuj:

tak samo walka z palladynem...on mnie mocniej niz 50 nie udezy,kiedy ja go bede bic pod 100 :X

Chyba z ice rapiera bedziesz go bic po 100 bo z normalnej broni takiej jak dragon lance nie siekniesz za 100 nawet jesli ofiara nie ma na sobie eq.
Cytuj:

ok moze uzyc sd ale jak bedzie mnie bil z nich za 100max...to faktycznie mi wleje...

Bedzie bil za duzo wiecej bo lvl sporo wnosi do sily magii. (za 100 z sd to bije slaby sorc na 30 lvlu)
Cytuj:

inne profesje na tym samym lvl-u, co ja nie powinny mnie zabic,zawsze mozna uciekac...gdy wiem ze ma wiecej runek

Uciekac nie masz po co, bo sorc/drut i tak cie dogonia.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek
Wystarczyloby 5 sztuk SD. Lub kilka osob majacych po jednej runie.

Kilka osob po jednej runie ma szanse zabic bo powstaje duzo combo. 1 osoba nie ma szansy zabic nawet majac 9999 sd. (bo po prostu knight sie uha szybciej niz sorc mu zabiera hp)
Cytuj:

Pominoles fakt, iz paladin trafia ZNACZNIE czesciej niz tz a dotego gdy trzyma dystans to nie masz szans nawet go dotknac. Inna sprawa to twoj szacunkowy sredni hit, troche sie przeliczasz.

Paladyn trafia znacznie czesciej od knighta w walce z potworami. W walce z ludzmi nie widac tej przewagi bo bolty maja maly atak i nawet sorc jest w stanie go zablokowac na tarcze.
Cytuj:

Możliwe, lecz, jak sam powiedziałaś jest parę tych questów, gdzie najt się przydaje.

Przydaje sie komus kto nie lubi adrenaliny. (ja lubie, wiec knighta olewam, sam chodze na questy zeby bylo ciekawiej, a ze troszeczke umiem grac w tibie to jeszcze nie zdazylo mi sie dednac na quescie)

Stożek 09-08-2006 22:13

@Kontrowersje zwiazane z boltami-nie da sie zblokowac bolta na tarczy, jednak ludzie maja arm o wiele wyzszy od wiekszosci potworow i dlatego trudniej trafic.

@Questy-Ja swoim Knightem robie prawie wszystko co sie da sam, jakbym mial sorca to pewnie tez sam bym zrobil. Jednak do trudnych questow wole isc z sorcem, ktory walnie 1-2 UE i bendzie po sprawie a ja zaoszczedze na uhach dobrych pare tysiecy.
EDITE:
@down-mam na mysli questy, ktorych sam nie mam mozliwosc WOGOLE zrobic bez straty 10bp uhow (necro quest, caly djinn quest i kilka innych tego typu). Sam np zrobilem wszystkie misje explorer society poza koncowymi (Warlord tower na OF solo na moim lvl to fajne przezycie), Elf fortress zrobiony solo na 30 lvlu metoda"wchodze biore i uciekam" tez bylo fajne.

móc 09-08-2006 22:23

Cytuj:

@Questy-Ja swoim Knightem robie prawie wszystko co sie da sam, jakbym mial sorca to pewnie tez sam bym zrobil. Jednak do trudnych questow wole isc z sorcem, ktory walnie 1-2 UE i bendzie po sprawie a ja zaoszczedze na uhach dobrych pare tysiecy.

No widzisz, a ja wole stracic duzo wiecej kasy, ale miec w zamian o niebo ciekawsze przeżycia. Kazdy czlowiek ma inny charakter.
Cytuj:

@Kontrowersje zwiazane z boltami-nie da sie zblokowac bolta na tarczy, jednak ludzie maja arm o wiele wyzszy od wiekszosci potworow i dlatego trudniej trafic.

Na tarczy lub nie, ale sa to chmurki, ktore nie zadaja zadnych obrazen.

Vil 09-08-2006 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez móc
Chyba z ice rapiera bedziesz go bic po 100 bo z normalnej broni takiej jak dragon lance nie siekniesz za 100 nawet jesli ofiara nie ma na sobie eq.

moze inaczej:

hit za 100 to nieco _powyzej_ mozliwego do osiagniecia _besthita_ na takich skillach z ta bronia.

móc 09-08-2006 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
moze inaczej:

hit za 100 to nieco _powyzej_ mozliwego do osiagniecia _besthita_ na takich skillach z ta bronia.

Na jedno wychodzi, tylko inaczej to sformulowales. Nieco powyzej best hita - czyli nie mozna za tyle walnac.

Kamcio Pogromca 15-08-2006 23:20

lol

Rozumiem was najci że uważacie sie za najleprzych bo jeśli by tak niebyło to niewybrali byście tej profesji. Ale pomyślcie logicznie może i pare razy dogocicie przeciwnika ale zapomnieliście o tym że knight może i wali najmocniej z broni miotanej ale co z tego jeśli niewali na dystans?! knight z palem niema szans napewno bo jeśli są na tym samym lvlu to przecież najt niedogoni palka a palek bedzie go jechał średnimi hitami ale na dystans więdz sam niedostanie żadnego hitu a nawet jeśli to on też napewno będzie miał uhy. Pozatym nawet jeśli najt walnie z runki to mam ochote go wyśmiać. Spotykam wiele noobków najtów kturzy widzą jakie hity zadaje na potworkach i sie ze mnie śmieją że mam best hita za 37 z rużdżki bo oni walą po 80 ale niepomyślą o tym że sorc jest od walenia magią! Więdz co z tego że wale tylko po 37 z rużdżki ale zato moje udeżenie z runy będzie kilkanaście razy mocniejsze od jego udeżenia więdz ja też moge wyśmiać takiego najta.

Na koniec powiem tyle: Każda profesja jest dobra i karzda nawzajem sie uzupełnia a wy najci zamiast wyśmiewa sorków i drutów że mają cieńkie hity z rużdżek powinniście pomyśleć co byście bez nich zrobili?? Kto by wam runy robil (można upić w sklepie ale znacznie drożej)?? Kto by was uleczał?? kto by wam pomagał z oczyszczenia pola bitwy ze słabszych potworków używając UE? Pomyslcie troche zanim napiszecie że jesteście najlepsi... :)

Frapper 15-08-2006 23:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamcio Pogromca (Post 938683)

Na koniec powiem tyle: Każda profesja jest dobra i karzda nawzajem sie uzupełnia a wy najci zamiast wyśmiewa sorków i drutów że mają cieńkie hity z rużdżek powinniście pomyśleć co byście bez nich zrobili?? Kto by wam runy robil (można upić w sklepie ale znacznie drożej)?? Kto by was uleczał?? kto by wam pomagał z oczyszczenia pola bitwy ze słabszych potworków używając UE? Pomyslcie troche zanim napiszecie że jesteście najlepsi... :)

Kupie 15 bp uh w sklepie (15 x 3,5k = 52,5k) a będę miał zwrot po 2 h na hydrach na których zejdzie mi max 2 bp uh bo tak szybko padają. Problem z drogimi runami mamy z głowy. Słabe potworki to moge mieczem bić. Djin Tower też da się wysolować knightem a druidem czy palkiem już ciężko.

wrogonastawiony 16-08-2006 08:18

Cytuj:

Bedzie remis bo sorc/drut ma mniej capa na runy ale jest szybszy i moze w kazdej chwili uciec knightowi.
ROTFL ? szybszy ? nie wiem w czym i kto ci takich glupot nagadal.. lolll
gram knajtem i nigdy mi nie uciekl sork - jego poprostu SIE DOGANIA ! czy to na zakrecie czy na jakijes przeszkodzie.. pamietaj ze uciekajacy ma utrudnione zadanie ;]

a co do tego to fakt Sorki i Druty sa przydatni..nietwierdze ze sa gorsi, kto by wam robil RUNY ?
Cytuj:

knight z palem niema szans napewno bo jeśli są na tym samym lvlu to przecież najt niedogoni palka a palek bedzie go jechał średnimi hitami ale na dystans więdz sam niedostanie żadnego hitu a nawet jeśli to on też napewno będzie miał uhy.
nie jest szybszy pall, czemu ma go niedogonic, grrrr mysle ze ubił by go nawet gdyby pall mial wyzszy level, bez tarczy ladne hity by w niego szly :)
ale to tylko moje zdanie nie jestem znawca Oo

a i powiem wam coś śmiesznego
ostatnio moj qpel (sorek level 16) mowi ze bez problemu mi wkropi bo bedzie mi uciekal i mnie walil z rozgi a ja nei bede mogl go dogonic az tak do deda... xDxD :D porownal do to tego jak chodzi na cyce (cyc jak glupi za nim leci az do momentu gdy ten go ubije) no myslalem ze walne ze smiechu :D
potem powiedzial ze pall 8 level moze bez problemu ubić knajta na ponad 50levelu a i druid i sorek tez nie maja z nim szans... xD ŻAL mi go troche ale coz poradzic :P:D

Slayer Shaphiree 17-08-2006 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luka$z (Post 588912)
lol knight wygra z prawie kazda profesja jak tylko dogoni sorca/druta to ten juz lezy bo ma slaby def. a z palkiem sie moze pomeczyc ale tez jak go zjapie to ten niema tarczy ale palki przewaznie na 50 lvl maja dyst okolo 80 wiec hity w knighta wynosily by gdzies okolo 20-50 (bo przypuscmy ze knight na 50 lvlu tez ma skile 80/80 ) lecz palek moze dodatkowo uzywac run sd .
jeszce w sprawie sorca , sorc moze dodejsc niespodziewani zaposcic jakis czar typu ue czy exevo mort hur sd i knight ma kaszanke

ale tak naprawde knight zawsze wygra tylko z zaskoczenia moze przegrac , kazdemu sorcowi/drutowi/palkowi skoncza sie runy/bolty a knightwoi uh'ów napewno starczy :P

sorki za bledy mam slowkim ale niezamierzam go czytac

Brawo dla tego usera . Knight ma najwieksze szanse na wygranie z kazda profesja , ale wszystko zalezy od playerow i ich doswiadczen . Ale lepsze od Porowniania Dueli lepsze moze by bylo " ktora profesja najszybciej zabije potwora XXX i ktora najwiecej zyska i najmniej straci ?" . Tam i tak wygral by knight :]

Rekin Master 17-08-2006 23:12

Emmmm

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamcio Pogromca (Post 938683)
Rozumiem was najci że uważacie sie za najleprzych bo jeśli by tak niebyło to niewybrali byście tej profesji. Ale pomyślcie logicznie może i pare razy dogocicie przeciwnika ale zapomnieliście o tym że knight może i wali najmocniej z broni miotanej ale co z tego jeśli niewali na dystans?! knight z palem niema szans napewno bo jeśli są na tym samym lvlu to przecież najt niedogoni palka a palek bedzie go jechał średnimi hitami ale na dystans więdz sam niedostanie żadnego hitu a nawet jeśli to on też napewno będzie miał uhy. Pozatym nawet jeśli najt walnie z runki to mam ochote go wyśmiać. Spotykam wiele noobków najtów kturzy widzą jakie hity zadaje na potworkach i sie ze mnie śmieją że mam best hita za 37 z rużdżki bo oni walą po 80 ale niepomyślą o tym że sorc jest od walenia magią! Więdz co z tego że wale tylko po 37 z rużdżki ale zato moje udeżenie z runy będzie kilkanaście razy mocniejsze od jego udeżenia więdz ja też moge wyśmiać takiego najta.

huahuahuahu rozbawiles mnie :)
1.Kup sobie słownik.
2.Kilkanaście razy mocniej z run? xD
3.Bije z run wiecej niz ty...
4.W potwory 200+ na luzie wiec i tak bronia biala sie szybciej expi niz rozdzka...ale na wyzszych lvl-ach sorc nie expi z wandem :P
5.Emm czy nie zauwazyles ze na foolow jestes szyszy?50lvl moze ze spokojem dogonic 65 :P
6.Mam knighta 35lvl(do pekowania, ten sam swiat co ty) no i poczekam az wbijesz 35lvl...zobaczymy czy mi uciekniesz...

@Ktos up
nie udeze 100+ w kogos bez eq? xD best hit w czlowieka to 126 a w paladyna walnolem za 98(paladyn 52lvl qmpel z c-setem)
no, faktycznie przesadzilem z tym 100 ale udezenia knighta w palka sa lepsze...palek nie ma tarczy a bolt ma mniej ataku :P
edit.
1.Knight bije najlepiej z broni miotanej?:o Czyzby update zrobilo z knightow palkow?Chyba nie...
2.Haha jaki knight kupuje runy od magow...wydaje mi sie ze kupuja, jezeli ktos sprzedaje i sie nie oglasza na trade, poniewaz czekal by dluuuugo zanim kupi te 10bp uh...
@Down
mowie tu o walce, a jaki pallek bedzie atakowal z tarcza??Samymi runami mi duzo nie zrobi(Zaraz ktos pewnie napisze cos w stylu:"a palladyn potrafi walic z sd...Powah!Strach!Cierpienie!")

Stożek 18-08-2006 10:40

@up palek nie ma tarczy? Moze jakis palek wypakowany boltami do pelna, bo zazwyczaj chociac dwarvenka zawsze jest schowana w plecaku.

Pomyslcie logicznie-goni was najt a wy nie macie shielda,runek, co robicie? Ja bym uciekal a nie probowal sil w bezposrednim straciu. Gdybyscie chociaz probowali gonic osobe, ktora stara sie wam uciec to napewno zauwazylibyscie mala rozniecw: wy goniac tracicie duzo na predkosci, poniewaz tzeba zawsze zrobic kroczek przerwy aby udezyc, a uhac sie/dawac exure vite/sio/gran mozna w biegu.

Kamcio Pogromca 20-08-2006 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master (Post 941575)
huahuahuahu rozbawiles mnie :)
1.Kup sobie słownik.
2.Kilkanaście razy mocniej z run? xD
3.Bije z run wiecej niz ty...
4.W potwory 200+ na luzie wiec i tak bronia biala sie szybciej expi niz rozdzka...ale na wyzszych lvl-ach sorc nie expi z wandem :P
5.Emm czy nie zauwazyles ze na foolow jestes szyszy?50lvl moze ze spokojem dogonic 65 :P
6.Mam knighta 35lvl(do pekowania, ten sam swiat co ty) no i poczekam az wbijesz 35lvl...zobaczymy czy mi uciekniesz...

@Ktos up
nie udeze 100+ w kogos bez eq? xD best hit w czlowieka to 126 a w paladyna walnolem za 98(paladyn 52lvl qmpel z c-setem)
no, faktycznie przesadzilem z tym 100 ale udezenia knighta w palka sa lepsze...palek nie ma tarczy a bolt ma mniej ataku :P
edit.
1.Knight bije najlepiej z broni miotanej?:o Czyzby update zrobilo z knightow palkow?Chyba nie...
2.Haha jaki knight kupuje runy od magow...wydaje mi sie ze kupuja, jezeli ktos sprzedaje i sie nie oglasza na trade, poniewaz czekal by dluuuugo zanim kupi te 10bp uh...
@Down
mowie tu o walce, a jaki pallek bedzie atakowal z tarcza??Samymi runami mi duzo nie zrobi(Zaraz ktos pewnie napisze cos w stylu:"a palladyn potrafi walic z sd...Powah!Strach!Cierpienie!")

Kurde następny jesteś do pekowania polaków?! Ja niewiem czy niektuży niepotrafią zrobumieć że niedość że na silverze żądzą brazole to jeszcze zamiast polak polakowi pomagać to jeszcze sie nawzajem wyżynają ;(
Apeluje do polaków z silvery żeby wkońcu przestali pkować swojich rodaków! Bo niedość że brozole są o wile mocniejsi ( w sensie lvlowym) od nas to jeszcze sami sobie przeszkadamy w zdobyciu więkrzego lvla!

aha i jeszcze komentaż do twojej wypowiedzi ( a raczej pytanie) : dlaczego jak dasz folow to szybciej chodzisz? mi sie wydaje że tam samo... ale ja niewiem... wiem tylko że mój kolega ma 21 lvl i niemoże zupełnie za mną nadążyć jak ma folow :/ pozatym przecież jak ma sie więkrzy lvl to sie chyba szybciej chodzi więdz jak słabszy lvl może dogonić gostka z więkrzym lvlem? tylko odpowiedz normalnie jak czlowiek bo ja sie ciebie brzecznie pytam a ty mi odrazu że masz pk na 35...

Aris 21-08-2006 00:04

@up
może chodzi o to, że gdy dasz fallow to informacja do serwera idzie tylko raz ( no i masz mniejsze "lagi"), a gdy chodzisz na strzałkach to informacje do serwera są wysyłane cześciej :)
(taka moja HIPOteza)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:06.