![]() |
ja haka miałem już 2 razy a ani raz nie było przez to kłopotów
a najlepsze to że koło respa wywernów koło venore to jakieś ZŁE MIEJSCE dlaczego? pierwszy mój ban 7 dni - jak napisałem w czatach cytat bo dedłem tam notatka z tego samego miejsca i w tym samym miejscu chyba napisałem obraze do gracza <lol> |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Pytanie
Mam pytanie czy jak dostane bana za zabicie potworka na którym ktoś inny trenował czy bym stracił skile czy itemy z depo i na sobie?Prosze o odpowiedz bo niewiem a jestem ciekawy.:baby:
|
Cytuj:
2. Ban oznacza tylko niemożność zalogowania się przez pewien czas i nic więcej. |
Dziękuje za odpowiedz
Cytuj:
|
A ja mam takie pytanie:
Czy jesli uzywam mc i gram 1 charem na rl tibi a drugim na OTS to czy to jest nielegalne? |
Samo używanie MC jest nielegalne. Na OTSach nie grałem i się na nich nie znam, ale jeśli grasz 1 postacią na Tibii, a druga na OTSie, to raczej nie mają jak cię wykryć.
|
Poza tym tutaj nie wolno pytac sie o ots ;P (nikt cie nie wykryje na takim dziwnym mc, bo nie ma jak).
|
Już samo używanie zmienionego klienta jest wbrew zasadom. Wyjątkiem jest tylko sytuacja, kiedy używamy zmienionych sprite'ów (żeby mieć np. inny outfit lub inny wygląd broni), pod warunkiem, że nie daje nam to nieuczciwej przewagi nad innymi graczami.
|
MC bot a gra na dwóch kompach - powinien być wyjątek?
Ja ma takie pytanie: rozumiem, że używanie botów jest zakazane (punkt c tibia rules). Jest tez punkt o zakazie modyfikacji klienta (e).
W przypadku uzycia MC bota do grania na dwoch kontach uwazam, ze powinien byc wyjatek dla przypadku, kiedy ktos uzywa go TYLKO do grania na 2 postaciach (np. skilling + runy), skoro jest wyjatek dla sprite'ow. Bo czym różni się używanie MC od grania na 2 kompach (fizycznie lub np. przez VNC)? Jak udowodnić GMowi, że nie używa się bota? I odwrotnie, jak GM udowodni, że go używamy. Piszę to, bo siedzialem na 2 charach na 2 kompach i przyszlo dwoch z wyzszym levelem i kazali mi tanczyc i liczyc ;D lol. A na koncu przywalili z gfb, zeby zobaczyc, czy nie ma makr (nie bylo). |
Cytuj:
|
Cytuj:
Coz, do regul trzeba sie stosowac, albo grac w co innego. Nie zmienia to faktu, ze z botami to troche jak z dopingiem w sporcie - niby wszyscy sa czysci, a wygrywa technika (lub chemia)... |
A czy sprzedawanie kasy tibijskiej jest legalne? Bo ja sie doczytalem tylko tego ze nie mozna sprzedawac postaci
|
up@
Nie. Sprzedaż itemów i kasy na allegro czy eBayu jest nielegalne i tak samo karalne jak sprzedaż postaci. Emcess. |
Gram w Tibię już jakiś czas i staram się przestrzegać
zasad a tu szok. Wchodzę na stronę tibia.pl oglądam filmik a tu przykłady trapowania. Teraz już nie wiem czy całkowite blokowanie przeciwnika jest zupełnie legalne czy też nie? |
Cytuj:
Pozdrawiam. |
Chcialem sie spytac w imieniu kolegi , sprawa zwiazana z banem .
Dostal on z ponad pol roku temu ( wiecej niz 6 miesiecy , bo criminal record mu zniknal ) bana na tydzien ( nie pamieta kolega za co ) , i ma on rozumiec , ze jakby teraz dostal jakiegokolwiek bana , to mu nie skasuja konto , poniewaz wczesniejszy wpis mu po dlugim czasie zniknal i nie bedzie to sumowane ? :confused: PS : Czytalem wczoraj w h** tych pytan zwiazanych z F.A.Q , i poradniki rozne , lecz niektore sa slabo lub wogule nie updatetowane , w jednym pisze , ze AOL'a nie mozna miec , w innym znowu , ze tak :x: , tak samo z tym banem , w jednym , ze sie sumuja mimo , ze criminal record wygasa po jakims czasie ( a wlasciwie znika ) :] ,a w innym , ze nie ;( |
Cytuj:
Cytuj:
|
W domu posiadam dwa komputery, internet rozdzielony jest przez router. Na obydwu komputerach jest takie samo IP. Czy to nie będzie potraktowane za używanie multi-clienta?
Prosze o szybką odpowiedź i z góry dziękuje :) |
Cytuj:
|
W jaki sposób można sprawdzić czy ktos nie używa multi clienta?
|
Cytuj:
|
Prośba
[CHAR]Efcehanice[/CHAR]Mam postac o nicku Efcehanice i niewiem czemu dostalem bana.Jak chce sie zalogowac wyskakuje mi ze dostalem bana za nick moze ktos mi pomóc rozszyfrowac ta zagadke bo niewiem czy mój nick ma cos wspolnego z wandalizlem po angielsku.
|
Cytuj:
Zaloguj się na www.tibia.com, kliknij "view" obok namelocka i dalej "submit new name" czy coś takiego. Tam będziesz mógł wybrać nowe imię. |
Pilnie potrzebna pomoc :)
Witam wszystkich forumowiczów.Nie wiem już gdzie mam sie zwrócić o pomoc.Ok. półtora miesiąca temu zostałem zbanowany za niby "multi-klienta,choć do dzisiaj nie wiem jak to sie ma do faktów.Czekałem na nabicie many - pojawił się gm -kazał tańczyć -tańczyłem (choć jest to dla mnie śmieszne narzędzie gm-ów,może dlatego że mam 38m lat i nie rozumiem wielu rzeczy),po zatańczeniu rozmawialiśmy ,póżniej znowu tańczyłem na rozkaz,ale po 5-7 minutach chciałem iśc expić ,gm kazał wrócić - wróciłem i znowu tańczyłem, pózniej powiedział coś czego nie zrozumiałem ( nie znam dobrze angielskiego ) i w tym momencie mnie zbanował - na 1 m-c (chyba b.surowo nie ? ).I konia z rzędem temu kto mi wytłumaczy co to ma do Multi-klienta ?? Napisałem prosbe o wyjaśnienie i jednocześnie skarge na gm-a ale pozostało to bez odezwu.1,5 tygodnia temu mogłem znowu grać :) ale dziś się skończyło - dostałem bana - nie wiem od kogo i wogóle nic nie wiem bo wczoraj kończąc grę było wszystko oki.Dziś chciałem się lognąć a tu ban.Wchodzę na swój charakter i O ZGROZO bana dostałem za wysyłanie linków z wirusami !!!!!.Czy wśród gm-ów nie ma rzetelności ,uczciwości i są bezkarni ?? Wiem że mogę pisać do Cipsoftu -ale po pierwsze nie znam dobrze angielskiego , po drugie już raz pisałem i się niedoczekałem.Może na forum jest ktoś kto pomoże wyjaśnić sprawę i zrobić trochę porządku z nierzetelnymi (delikatnie napisane ) gamemasterami
|
Cytuj:
Co do pierwszego bana z multiclientem, sądze, że GM myślał iż jesteś zalogowany na 2 kontach, podczas gdy te drugie to była zupełnie inna osoba i gdy GM kazał "tańczyć", to Ty tańczyłeś, a tamta osoba pewnie była afk i sie nie ruszała, więc pewnie zbanowal Twoje konto i tamtej osoby. Cóż, nikt nie jest nieomylny, najlepiej odwoływać się do GMów, ale to w zasadzie rzadko przynosi skutki... |
Witam
dziękuje za zainteresowanie :) Odnośnie Pana wytłumaczenia pierwszego bana uważam że nie powinno mieć miejsca wydawanie wyroku przez gm-a na zasadzie "chyba ma dwa konta odpalone ".Gamemaster ma to wiedzieć napewno i dopiero wtedy zbanować postać.Dlaczego MY gracze mamy odpowiadać za pomyłki,bez możliwości realnego wyjaśnienia sprawy.Nigdy nie korzystałem z dwóch kont jednocześnie,a zostałem surowo ukarany.Również w obecnym przypadku nie było takiej możliwosci abym cokolwiek pisał na trade,ponieważ expiłem z kolegą i tylko z nim rozmawiałem o expieniu.Do gma chętnie bym sie odwołał tylko nie mogę nigdzie znaleźć informacji kto mnie zbanował. A tak wygląda mój wpis : Type: Account Banishment - Banishment of the complete account. For the duration of the banishment no character of the account may log into the game. Note: Account scheduled for deletion! Character: Solano of speed Reason: hacking Statement: "http://www.4shared.com/file/23762633/acd2eccd/wirus.html" (Nov 25 2007, 18:20:43 CET in 'Main Trade Channel') Comment: Spreading hack links is a violation of Tibia Rule 3e Date: Nov 26 2007, 12:40:26 CET Duration: infinite Mam jeszcze pytanko : czas bana jest określony jako "do odwołania " czyli ?? |
Cytuj:
I tu jest maly problem... MUSIAL pan to napisac na trade, gdyz senior tutor nie ma nawet mozliwosci edycji wiadomosci, ona automatycznie sie wpisuje w odpowiednia rubryke... Panskie accout chyba zostanie usuniete, poniewaz jest to drugi ban... |
Cytuj:
Cytuj:
Konto najprawdopodobniej zostanie usunięte teoretycznie i w połowie praktycznie nie z pańskiej winy, no ale jak wspomniałem.. system nie jest idealny i często zdarzają się błędy. Walka z "cheaterami" nie jest prosta |
Ban
Mam jedno bardzo wazne pytanie.
Zostalem zbanowany (nawet nie wiem za co). Po prostu do mojego depo przyszedl list ze zlamalem zasade 3#. Jak sprawdzic na ile dni zostal mi nalozony ban?? |
Cytuj:
@down Tak, ktoś podszywa się pod GMa, zignoruj to. |
Ban
Dziekuje
Konto po wpisaniu paso i akanta wlanczalo sie potem pojawiale sie karta postaci ale wszystko psulo sie potem. \Czy jest mozliwe ze ktos podszywa sie po GM (wliscie byl zaloczony link - nie weszlem) albo bylo to ostrezenie. Teraz Wszystko dziala normalnie |
Cytuj:
|
Co do nicków
Mój kolega miał nick Fificent i dostał namelocka...
Przecież jest tu wyraźnie napisane, że można zmodyfikować imię i nazwisko (ew. ksywę) kogoś znanego.... Pamiętam na jego Criminal recordzie pisało Name of celebrity (blablabla Fifty Cent) blablabla..... |
Cytuj:
P.S. Criminal Record znika po 6 miesiącach. My tutorzy nie jesteśmy nieomylni |
To jest bez sensu.
Dostałem wpis do cryminal record za to że napisałem jedno zdanie na help po polsku,na szcęscie nie mam bana tylko wpis do cryminal rekord Kiedy to zniknie ????? |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:14. |