Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kolejne szczegóły na temat świątecznego update! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=56742)

Dr. Omader 28-11-2005 01:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba
Drom cos ostatnio malo sie wysila w swoich postach xD

Juz mnie calkiem lenistwo ogarnelo ;)
Nawet nie chce mi sie pisac moich zwykle dlugich postow ;)

upki 28-11-2005 08:13

oK

OK jak mi kupisz Pacca dla mnie spoko to bede mial i outfity a na tiquande nie moge isc
BRAK PACCA
ok z questami sie zgadzam

taa a mf to zawsze co drugi raz jest kolo 30 no al moze dac sto
taa a knight set z bk to troche duzy trza miec lvl a na gs to żadko wypada
__________________________________________________ __________
jakby co to ja niechce miec bana za kłócenie sie z Modkiem;]

Raven Karyn 28-11-2005 11:08

Ja w Świątecznym Update najbardziej chciałbym nowe bronie z klasy Club, teraz są one chyba najgorsze więc mogliby je polepszyć :) A w następnym update fajnie by było gdyby się wzieli za ulepszenie knighta :]

MatKus 28-11-2005 11:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez upki
OK jak mi kupisz Pacca dla mnie spoko to bede mial i outfity a na tiquande nie moge isc
BRAK PACCA

Ta. I jeszcze coś w rodzaju manasów, tylko na inne skille, bo przecież powszechnie wiadomo, że MF jest uzywany jako booster do MLVL. A gdzie coś podobnego do skilli walki?
Wniosek: I tak w tym momencie magowie mają lepiej, niż wojowie, więc zamiast jęczeć niech zaczną wykorzystywać, co mają :)

Cytuj:

Sorc na 15 lvl NIE pokona solo Draga chocby knajt Tesh
Jak się uprze, to pokona.
Znam przypadek, gdzie pewna ekipa uparła się, że zabiją jako pierwsi demona na serwerze. I tak oto 26lvl sorc zsolował go. Fakt, że koszt wyprawy (głównie MF) był olbrzymi i w żaden sposób nie miał szans się zwrócić, a na takim lvl sorc miał spore ryzyko mimo używania MF, ale nie jest to niewykonalne. Knight takiego czegoś nie wykona, co jednak według mnie nie stawia go wcale na przegranej pozycji, bo przecież takich ekstremalnych huntów nikt nie wykonuje na powaznie. Nie uważam więc, żeby akurat knight wymagał jakiś poważnych zmian. Najwięcej spodziewam się po droidach jednak, bo oni mieli największe plecy zawsze, i nie licząc UH-makerów nie stanowili chyba więcej, niż kilka % całej populacji.

Af<4ever> Danubia Knight 28-11-2005 11:53

Poprosze o wiecej przypuszczalnych zdjec z update jesli ktos owe posiada
wysylajcie na [email protected] .Dziekuje :)

Evil Maul 28-11-2005 12:05

Cytuj:

BRAK PACCA

Tak tiquanda to super extra expowisko -.- LOL ! Tam nawet lootu nie ma a runy ida jak woda ( nawet na tych głupich małpach -.- ) Wakacjiny update byl skiepany tylko na hydry sie opyla czasami chodzic ;) mam nadzieje ze cipsoft w tym update dopracuje tiquande

Domona 28-11-2005 12:20

Cytuj:

1. A moim zdaniem nareszcie zmienią tą brzydką wodę bo mnie już denerwuje

Nie tylko Ciebie ;p
Cytuj:

2. A mi sie wydaje że cip'y chcą ulepszyć knighta bo był za słaby teraz knight ma sie lepiej bo sorce maja soule i musza expic palom ciezo sie treni dali by przynajmiej dla knighta jakiś czar runkowy np. hmm'y

Emm w jakim naczeniu? Chcesz aby rycerz mogl robic hmm? Nie sadzisz, ze to nieco dunry pomysl? To jest celowo postac ograniczona w czarach, wiec nie widze powodu aby mieli to zmieniac :|
Cytuj:

3. bo na poczontku knight jest strasznie słaby. sorc przynajmiej może na 15 lvlu isc na draga a knight też może, ale musi mieć baaaaardzo duże skille i dobra broń

Mag tez musi miec dobre skille (mlv) + dobre czary, wiec to jest chyba wyrownane...
Cytuj:

4. po drugie knightowi strasznie mało kasy leci bo on musi non stop expić na i kasę zbierać ja bym zmienił cały system party bo wogóle jest trochę nie dopracowany cieżko sie treni o wogóle.

Postacie magiczne w cale tak duzo kasy nie mają, jakby zaczac grac magiem nie dawajac siobie zadnych itemkow z innej postaci wiele by minelo zanim by mogl runki robic...

Cytuj:

5. Sprawa potworów: powinno być bardzo dużo potworów jeszcze zrobili by takiego co nikt nie moze pokonać a nie taki orshabaal i po miesioncu pokonany

Hmm moim zdaniem jest bardzo duo potworkow, tylko ze dla postaci z Pacc...

Cytuj:

8. za złe zabicie 3 ludzi natychmiastowy ban na 3 dni i koniec a za nadmierne zabijanie tak jak jest.

Proponuje pzreprowadzke na serwer non pvp...
Cytuj:

9. dali by też nowe outfity bo już denerwujące masz 3 rodzaje i koniec

Jest 7 rodzajów z tego 3 dla pacc.
Cytuj:

10. usunęli by te przeklete robale do łowienia

Dlaczego? Sa bardzo fajne ;] i ladnie wygladaja, dzieki nim mozna kontrolowac ilsoc zlowionych ryb w dany czas, a zdobycie ich jest banalne... (wypadaja z wiekscosci latwych stworkow...)
Cytuj:

11. szybsze ładowanie soula

Kup Pacc?
Cytuj:

12. więcej capa i życia dla knighta

Oohohoho, ma i tak zybt wiele...

Cytuj:

13. tańsze mf bo wydasz 100gp na 30 many

Za 100 gp masz ok 50 many, pamietajmy ze ma byc zmieniony czas regereacji many oraz koszt czaro manie, w takim wypadku mf powinny dawac wiecej many lub byc tansze.
Cytuj:

14. tańsze liny w sklepach

Sa bardzo tanie, a po za tym wypadaja z trolli, wiec zdobycie ich nie jest az tak trudne
Cytuj:

15. żeby można było z carlin jechać na lodowe wyspy
ale trzeba by było zapłacić 30 gp za podróż

Glupi poymsl, przystan nie jest az tak daleko... Co to za gra by byla gdyby w ogole nie trzeba bylo nic robic... Pod dp statek, plywasz po calej grze, na miejscu teleport do respowiska? Przez przesady...
Cytuj:

16. większy vip

Cytuj:

17. jakaś broń dla fista żeby jakos to wyglądalo

Tzn? Fist to fist, czyli wakla reczna wiec jak reczna to juz bez broni :|

Orgo 28-11-2005 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dabek
...

chce tylko dodac ze miulaem rezygnowac z gry pt tibia le teras jak zobaczylem jak ma wygladac najblisze uptade to zmienilem zdanie i powracam do tibia:):):) :evul: :cup: B)

Rybzor 28-11-2005 14:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Juz mnie calkiem lenistwo ogarnelo ;)
Nawet nie chce mi sie pisac moich zwykle dlugich postow ;)

Zauwazylem:P

upki 28-11-2005 15:18

nie rozumie

Ludziska czemu sie tak obużacie ja po prostu wymieniam swoje poglądy
i nie trzeba do siebie tak bardzo brać to tylko to co ja chciałbym mieć w tibii :evul:

Riki 29-11-2005 06:04

Kiedt bedzie ten update??

styku 29-11-2005 07:09

Cytuj:

Wiesz, to nie takie głupie jest^^
Można by przyspieszyć rośnięcie fista względem innych skilli i dodać takie bronie z malutkimi obrażeniami, ale kwalifikowane jako fist fighting.
Dla przykładu mogły to by być kastety^^, czy rękawice nabijane ćwiekami...

upki 29-11-2005 11:58

Taa

No chociaż jedna osoba sie ze mną w czymś zgadza
a z tym fist to właśnie o cos takiego mi chodzi

hmm 29-11-2005 16:47

KIEDY BEDZIE TO UPDATE ???
WIE KTOŚ ?

Bedzial 29-11-2005 23:26

LoL

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hmm
KIEDY BEDZIE TO UPDATE ???
WIE KTOŚ ?

No przecież było wyraznie mówione ze będzie na Swięta :)

Domona 30-11-2005 13:51

tego nikt nie wie...
Mysle ze nawet Cip'coft tego moga nie wiedziec.

tzn. chodziloze Cip'soft nie zna jeszcze kotretnej daty, ale w przyblizeniu penie tak...

mati3983 30-11-2005 14:44

Elko

:) Siemka ziomki jestem tu nowy i zabardzo nie wiem oc co w tej grze hodzi mozecie mi powiedziec jak sie zdobywa te poziomy co?? Odp?? :p

Domona 30-11-2005 16:46

Nie Chcem odpowiedziec nie mile ale:
http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=29
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=53747
http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=31
zlukaj to.

Hmm?
Wybrales "nieco" zly temat :D

Lukiner 01-12-2005 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez styku

Wiesz, to nie takie głupie jest^^
Można by przyspieszyć rośnięcie fista względem innych skilli i dodać takie bronie z malutkimi obrażeniami, ale kwalifikowane jako fist fighting.
Dla przykładu mogły to by być kastety^^, czy rękawice nabijane ćwiekami...

Dokładnie ja bym chciał żeby były takie kastety coś w tym stylu:

http://www.roempire.com/database/ima...ig/Berserk.gifhttp://www.roempire.com/database/ima...s/big/Claw.gif http://www.roempire.com/database/ima...big/Finger.gifhttp://www.roempire.com/database/ima...s/big/Fist.gif
http://www.roempire.com/database/ima...er_Knuckle.gif http://www.roempire.com/database/ima...le_Dusters.gif http://www.roempire.com/database/ima...d_Knuckles.gif http://www.roempire.com/database/ima...ig/Waghnak.gif

Tak wogóle to są przykładowe kastety z Ragnaroka Online dla profesji MONK 8o

Ricky Norek 02-12-2005 06:55

Ja oczekiwałem od update nowej grafiki, potworów i zlikwidowania soul pointow. Grafika jest cudo (nawet woda mi się podoba :P). Soul Pointów nie zlikwidowali ale i tak różczki będą hitem sezonu. Wiecie coś może o nowych potworach?

Imeit 02-12-2005 07:10

No tak... Według mnie ten pomysł z kastetami jest całkiem spoko, tylko czy ktoś ci się zdecyduje na miecze z obrażeniami około 40, czy będą woleć kastet z obrażeniami max 10... :/ Ja bym wolał miecz. xd A tak wogóle to ciesze się z update. Ta woda i wogóle... Chyba będe se musiał wreszcie kupić PACC'a... xd

Single-day 03-12-2005 15:30

Ja myślę że Cip'y powinni zrobic Dźwięk do tibi :p Tzn. postawili by grupke kolendnikuw kturzy zbieraja na cele harytatywne (dla low levels ) :D i by naprzykład jakiś świateczny dżwięk sie pojawiał w głośniczkach lub jak byśny grali na pianinie lub czym kolwiek innym też żeby musyczka sie w głośnikach pojawiła xD a najlepszym pomysłem by był gwiazdor ktury sam chodzi po domach i rozdaje prezety (kładzie pod choinke i znika) :D

Zala Milis 03-12-2005 15:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Single-day
Ja myślę że Cip'y powinni zrobic Dźwięk do tibi :p Tzn. postawili by grupke kolendnikuw kturzy zbieraja na cele harytatywne (dla low levels ) :D i by naprzykład jakiś świateczny dżwięk sie pojawiał w głośniczkach lub jak byśny grali na pianinie lub czym kolwiek innym też żeby musyczka sie w głośnikach pojawiła xD a najlepszym pomysłem by był gwiazdor ktury sam chodzi po domach i rozdaje prezety (kładzie pod choinke i znika) :D

za wiele wymagasz od nich 8o jak update'a nie potrafia zrobic dobrze w 100% to ty dzwiek chcesz masohisto?? a poza tym sluchanie muzu w winampie by odpadalo wtedy

Single-day 03-12-2005 15:51

Racja ale ja nie mowie żeby grało cały czas tylko w czasie świat fajnie wtedy by było :D taki świateczny czas Raz w roku 8o

plsu21 04-12-2005 11:42

czy to prawda

Chciałem sie ocoś was zapytać czy jeżeli mam 10 level i umiem robić hmm
to po świątecznym upodate już niebędę mógł ich robić dopuki nie nabije 20 levelu powiedzcie prosze a i zaraz wam podam 10 level i 7 mlv powiedzcie prosze ;( :( :confused:

Single-day 04-12-2005 11:53

Prawda że hmm bedziesz mugł robić od 275 many lub wiecej ale czy mlvl czeba bedzie wiekszy mieć to nie wiem, czytając na innych stronka zauważyłem "Teraz Level 50 już nie bedzie uważany za high level" dlatego wzrusł koszt many na rune/runki X(

Drakon Pierwszy 04-12-2005 15:06

o q*** tyle many na glupi hmm 8o
to tera bp hmm bezie kosztowac hyba 10 k
to przed update robie bp hmm zeby mudz potem sprzedac
ej ale tak wogule to chyba sie zapomina tam o paladynach

Sorx 08-12-2005 13:26

sux

Powiem tylko tyle ze bardzo sie zawiadlem tym Update :(..Prawdopodobine przestane grac w tibie ..

Knight Patryk 08-12-2005 13:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drakon Pierwszy
o q*** tyle many na glupi hmm 8o
to tera bp hmm bezie kosztowac hyba 10 k
to przed update robie bp hmm zeby mudz potem sprzedac
ej ale tak wogule to chyba sie zapomina tam o paladynach

czemu duzo many na hmm?to tylko 280... wiec jesli duzo to widac ze nie miales 17 lvla sorcem;/ a hmmy 10k? to ja wole podziekowac i kupic w sklepie:)

Casen 08-12-2005 13:52

Ps. Wzrosnie predkosc regeneracji many 4 razy... wiec cena Hmm bedzie taka sama... Tylko nie bedzie juz Farm UH/HMM/SD makerow.. Bo na sd bedzie trzeba posiadac 36 lev, by moc zrobic jedna rune (880 many) jak to napisal, w innym temacie nasz drogi wpolurzytkownik forum. A kazdy kto posiada pozycje Turtora wie, ze to prawda, ale nie moge tego oficjalnie powiedziec :)

Zyziek125 08-12-2005 14:54

Mi sie wydaje ze na SD będzie 37 lvl, ale to szczegol wiec nie bede sie czepiał. Ja zaczne grać na nowym świecie i zobacze jak to wszystko będzie wyglądało.

<<<Kiemi>>> 09-12-2005 10:20

Hehe...extra! Te statki przynajmniej beda jakos wygladaly a nie tak jak kiedys takie pudelka po zapalkach na wodzie xD

Dzienciol 09-12-2005 19:41

A czy to prawda bo mi kumpel mowil ze gral na test i ze na hmm potrzeba 500 many ???? Pliz o szybko odp

Ligensa Ziom 11-12-2005 11:41

Kiedy bedzie dokladniej UPDATE

Nikt nie wie kiedy dokladniej bedzie ten update?? Już od dawna by sie przydalo polapszenie grafili moze wtedy imme nooby kture nie graja w ta gre nie bedo sie juz wysmiewac z grafiki ;) I bedziemy mieli 1 miejsce na rynku z super grafa :cup:

Ligensa Ziom 11-12-2005 11:45

500 many na hmm hahaha

no co ty napewno nie tego nie moga zmienic zmiemia tylko grafe i nowe potwory dojda tego zmienic nie moga bi jaka by tibia byla bezsesu wtedy!! :)

Sir Goba 11-12-2005 21:24

Z tego co słysze 500 many na 1 hmm e no dobra mana ma się szybko zwiększać ale 20+ LvL żeby robić to prawda?
W zwiąsku z tym będzie więcej xp za potwory czy coś ??

Savir Firestorn 14-12-2005 06:53

To Update Mi Sie Podoba
Zminiam Zdanie

I Sorry Za Moje Wczesniejsze Opisy !!!!!!!!!!!!!!!!

Tera Moge Expic I Nie Nabijac Skilli :] ;)

Drakon Pierwszy 14-12-2005 09:38

Spoko ja jestem palem ale many tesz mam wiencej nisz mialem przed update sondze ze na 22 lvl bede mugl hmm spokojnie robic :]
8o :D 8o :D

mkm7 14-12-2005 10:17

No co wy???

Jest Gorzej niż było teraz żeby być dobrym magiem trzeba mieć 40 mlvl. :o
np czar światło jest od 8 mlvl. Lepiej zróbcie nowy skill np "Magic wand" to wtedy będzie super!!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:17.