Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Wewnętrzny test serwer (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=57407)

Platonikus 02-12-2005 13:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xopek
-.- ?
Prosze nie pisz juz nic wiecej, nie rob juz tego...-.-
Ps. Exura vita zabiera 1600many
Ps2.Manas jak masz szczescie to moze ci dodac full many i nawet hp! wow nie?
Ps3. Jak chcesz manasa qpic to NPC Ci jeszcze doplacaja.. nie wiedziales o tym ? oO

Ps4. Wroc jak odzyskasz mozg, prosze

Hmm wiesz co spojzalem na twoj wiek 13 latek gratz... Wybacze ci te nie mile a co wiecej bez podstawne slowa. Jak mozesz tak mowic? Grales na tescie? Prosze poczekaj a zobaczyc ... moze wtedy sie twoje oczeta otworza na ten "dziwny" swiat.

Pozdrowienia dla reszty :) jesli chcesz wiedziec wiecej o wandach i rodach looknij na stronke 13 (tak mi sie wydaje) i poszukaj mojego posta:P. Mozesz tez uzyc funkcji dzieki ktorej zobaczysz moje posty :) wczoraj tzn dzisiaj o 4 rano poszedlem spac a o 8 w szkole:P ale czego sie nie robi dla ludzi.

emilok 02-12-2005 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN
...to nie będzie nikt maczył run , chyba że będą wymagały tyle many ile teraz , ale wtedy spadną ceny run i w sklepach też powinny spaść ...

o janiemoge mamusko nikt nie bedzie robil run i one maja ztaniec ?@!?@?!?!?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dron
ogólnie nieźle podbuduje się mag/druid

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibijski msg
12:24 xxx: w duzym skrocie znowu spierolili zycie hlvlom
12:24 xxx: raczej

co popieram ;F

DRoN 02-12-2005 13:48

... chodzi mi o to , że jeśli będą wymagały więcej many to nikt nie będzie maczył ich , chyba że znudzony medium/high-lvl , a jak będą wymagały tyle many co narazie , to będą tańsze , skoro można stworzyć runa w krótszym czasie ...
PS. a dlaczego uważasz , że spieprzyli życie h-lvlom ?? ... ostatnio zdrożały runy , ale h-lvle majo tyle kasy , że to raczej nie duży problem , gorzej z np. 30-40lvl mag , który potrzebuje run , których sam nie jest wstanie sobie wytworzyć , a ma za mało kasiory ...
PS2. w ostatnim popsuli troche te speary , ale teraz są znośne ... sp też mogłyby być łagodniejsze ... ostatnio podobno spieprzyli gre , więc według "niezadowoleńców" nie mogli bardziej gry spieprzyć , więc teraz co najwyżej będzie lepsza :P ...

Songo Goku 02-12-2005 13:56

Cool:P

:) Fajnie mam nadzieje ze bedzie ok:P zeby nic nie zepsuli :p

-=DanieL=- 02-12-2005 14:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez upki
chyba pozostaje skonczyc z tibia jak takie wymagania to według mnie bezsens
na 22 lvlu uhy załamka totalna

hahahahaha wiedziałem teraz się zacznie! plaga noobów zacznie gadać że będzie odchodzić z tibi a nieubędzie ani jednego gracza wręcz przeciwnie ciągle będzie przybywać

Xaorix 02-12-2005 14:01

Fajnie byloby jakby stanialy runy w sklepach, w co watpie.
Jak wyglada sytuacja z summonami? Dalej 27lvl styka na monka czy cos sie zmienilo?
Grafika nie najgorsza. ;)
Cip Soft chyba nie pomyslal o palku i knighcie. Mogliby przynajmniej cofnac lamiace sie speary. Najwyrazniej trzeba bedzie czekac do nastepnego uptade. Pozostaje cieszyc sie, ze dalej bedzie mozna trenic knightem tak jak dawniej, chociaz kto wie?

Goox 02-12-2005 14:07

Cytuj:

@up

Moze i dobrze ze test server jest tylko dla tutorow, gm'ow, counsellorow
nie tylko oni zostali zaproszeni ;)

Xavery 02-12-2005 14:25

Wg mnie nie ma co narzekac. Np UH podrozeja napewno , ale w sklepie sa w miare tanie ( w porownaniu do innych run ), a ja jako knight i tak przewaznie kupowalem UH w sklepie. Moze to i nie ekonomiczne bylo ale wnerwialo mnie lazenie po miastach po 1 bp UH. Tak wiec to nie jest takie wilekie uwalenie knighta jak gdzies tam ktos pisal.

Grafika wydaje sie miodzio, jak sie komus nie podoba ... Tibia w koncu nie jest przymusowa. Mam tylko nadzieje ze nie zepsuja niektorych ladnych itemkow.

Zapewne jak zawsze dojda jakies qesty i nowe itemki, a to tygrysy lubia najbardziej :> No i oczywiscie nowe potworki, tereny ( zapewne dojda jakies podziemia w Tiquandzie).

POzostaje tylko zalowac ze nie jestem tutorem :D

Pozdro i thx dla tych co nas informuja.

Zala Milis 02-12-2005 14:32

no dobra rozdzki i takie takie ale jak ktos zaklada np. palla to ma pod gorke a jak ktos nie ma 4 mag na knighcie to sie nie musi spieszyc bo i tak teraz bedzie pewnie gorzej z kupnem uha od czlowieka i inni naucza sie doceniac pojedyncza runke a nie backpacki. a co do najcika to chcialbym by skille skakaly chociarz troszke szybciej bo teraz jak trenie nowa postac to jajko moznba zniesc:D:D:D...

Lord Brom 02-12-2005 14:35

Ciekaw jestem jak to będzie po tym update... 8o okazuje się, że wszytko tylko dla profesji magicznych, czyli sorki i drutki, a nic dla palków i knight-ów ;( mam na myśli nowe bronie, czas wbijania skill-i.
Myślę, że paladyn tutaj został najbardziej dotknięty, speary sie rozje**** i do tego jeszcze dojdzie ze wolniej mlv bedzie wchodził :/
No ale nie ma co myśleć za wczasu i się martwić... zobaczymy jak będzie:))

Don Pabloss 02-12-2005 14:38

Troche info o różdzkach

obecna nazwa wnda -> nowa nazwa

Golden Wand -> Snakebite Rod (Druid, min level 7, typ poison, średni atak 13, 2 mana)
Conjurer Wand -> Moonlight Rod (Druid, min level 13, type energy, średni atak 19, 3 mana)
Wand of Might -> Volcanic Rod (Druid, min level 19, typ fire, średni atak 30, 5 mana)
Wooden Wand -> Quagmire Rod (Druid, min level 26, typ poison, średni atak 45, 8 mana)
Elven Wand -> Tempest Rod (Druid, min level 33, typ energy, średni atak 65, 13 mana)

Blue Spell Wand -> Wand of Vortex (Mag, min level 7, typ energy, średni atak 13, 2 mana)
Red Spell Wand -> Wand of Dragonbreath (Mag, min level 13, typ fire, średni atak 19, 3)
Green Spell Wand -> Wand of Plague (Mag, min level 19, typ poison, średni atak 30, 5 mana)
Yellow Spell Wand -> Wand of Cosmic Energy (Mag, min level 26, typ energy, średni atak 45, 8 mana)
Ritual Wand -> Wand of Inferno (Mag, min level 33, typ fire, średni atak 65, 13 mana)

Grue 02-12-2005 14:39

Wiadomo może coś o zmniejszeniu progu poziomu postaci co do questów?

Co do update to robienie runek aż tak sie nie zmieni. Co prawda będzie sie robić powiedzmy 4 na raz a nie 10. Ale to tylko moje domysły, czas pokaże co będzie.
A do osób co narzekają na update, przed ostatnim update też wielu nażekało, i co? Graja dalej jakoś ;)

lmao

Robercik knight'cik 02-12-2005 14:40

Cip palki

****a czego tylko dla tutorow ja pierodle.....tez chce:(:P

Xenmon 02-12-2005 14:43

?

To nierozumiem zrobią nowe czy te co są teraz będą do używania? :baby:

kani_mani 02-12-2005 15:18

Fajnie fajnie 8o
Ale jeśli nie dadzą nowych outfitów, nie będą mogli spać spokojnie ;)

JAGS 02-12-2005 15:18

Mały bunt!

"NIE będzie tym razem publicznego testu (dostępnego dla wszystkich graczy)."
Trzeba powiedzieć że doczekać się niemoge tego Update-tu ale to źle ze nie będzie publicznego TEST serwa X( ! Chociarz, jeśli Cipy niedali TESTA dla nas dlatego żeby niepopsuć niespodzianki jaką jest Update! To się ciesze.

Kraon 02-12-2005 16:21

Szkoda że spier*oliłem test na tutora xD JA TEZ CHCEEEEEE NA TESTAAA =]

Nazgool 02-12-2005 16:22

Jak ktos znalazl sreeny gdzies indziej to zapodajcie tu [ np. Tbibia.de etc ]
:D

wivivol 02-12-2005 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Brom
Myślę, że paladyn tutaj został najbardziej dotknięty, speary sie rozje**** i do tego jeszcze dojdzie ze wolniej mlv bedzie wchodził :/

Loool... jak mana bedzie 4x szybsza to 400% wiecej many bedziesz musial spalic... bilans? 0... Na dodatek 4x mana szybciej Ci idzie i na exure vite 160 many... wiec paladyni nie sa az tak b. dotknieci ;]

Lord Antrak 02-12-2005 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fehisun
ale dolina ja pisalem test na tutora i oblalem jedno pytanie a tak to bym se pogral na tym buu:(

A z kad wiesz ze oblales jedno pytanie?? Napewno wiecej niz jedno bo nie mam tam ile oblaes a te pytania sa z DUPY!! Tez robilem i z***alem a sie przygotowywalem do tego :/ i 2 miechy w plecy :/ fuck :/

Platonikus 02-12-2005 16:45

@ Xaorix
Hmm raczej nie ma zmian w ilosci many potrzebnej do przywolania potworow... a runki w sklepach maja te sama cene. Odnosnie knightow i pallkow to CipSoft poinformuje nas o uptade ktory bedzie dotyczyl ich... ten dotyczy magow i nalezy sie cieszyc :)

@ Xavery
Odnosnie ceny uhow.... czas na zrobienie 1 szt. jest taki sam czyli nie powinny one podrozec jednak ze aby moc robic uh nalezy miec minimum 24 level :)

@ Lord Brom
Spokojnie knighci i palladyni zostana "naprawieni" prawdopodobnie w nastepnym update w koncu "Nie w jeden dzien Rzym zbudowano.

@ Grue
Hmm bramki do questow raczej sie nie zmienily chociaz nie jestem pewien wszystkich.
Jednak powstaly DWA NOWE QUESTY ! :)

@ Robercik knight'cik
Nie umiesz uzywac lepszych slow? Twoj jezyk jest tak ubogi ze posiadasz w nim kilka wyrazow i uzywasz je co chwila....
Test jest dla tutorow ... nie poto zeby oni sie tam zabawiali ... Lecz wykonywali prace:) Glownie reportowanie bledow.

@ Nazgool
Sski mozesz widziec na tibi.pl nawet:P w ostatnim newsie o update....

@ Badzo
Nie dlugo xD

Ruwedanu 02-12-2005 16:45

@up
Prawdopodobnie na mikolaja :D .Test zawsze trwa okolo tygodnia.
Zawsze przed update zaczynaja sie mass lagi (podobno juz sie to zdaza)

Mila babka 02-12-2005 17:20

Mam pytanie moze ktos wie ile beda kosztowaly te rozdzki dla sorca i druta i czy bedzie je mozna kupic w sklepie??

pawepek 02-12-2005 17:25

niech ktos z osób które były na tescie powie czy spiry sie dalej rozwalają... plz... Bardzo mi zalezy na informacji czy sie rozwalają i jak czesto sie rozwalają (nikt tu nie mówi o szczegółowych statystykach tlyko oglnie) z góry thx

Wariat Adamo 02-12-2005 17:33

Może to i głupie, ale tak sobie myślę, że jeśli Cipsoft chce aby ludzie więcej używali czarów spontanicznych czy nie lepiej obniżyc koszt many tych czarów.

wivivol 02-12-2005 17:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badzo
kiedy update? :D

Boshe jestes uposledzony :D? Nikt tego nie wie kiedy ma byc, a tak pozatym czytaj od poczatku ten temat a dowiesz sie co nie co.

Platonikus 02-12-2005 18:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wariat Adamo
Może to i głupie, ale tak sobie myślę, że jeśli Cipsoft chce aby ludzie więcej używali czarów spontanicznych czy nie lepiej obniżyc koszt many tych czarów.

Prawda... Ale koszt many czarow spontanicznych ZOSTAL OBNIZONY
Jakim cudem? Jesli exura vita kosztuje 160 many czyli dwa razy wiecej niz wtedy? ojoj odpowiedz jest bardzo prosta. W zwiazku z tym iż mana rośnie nam cztery razy szybciej *magowie, bardzo łatwo jest się więc domyśleć że w przypadku exury vity koszt zmalał dwu krotnie (po update powinien wynosic 320 many a wynosi 160), Podobnie jest z innymi czarami np. UE powinno zabierać 3200 many po update a zabiera prawdopodobnie 1200 ale nie jestem pewien. :) REASUMUJĄC KOSZT CZARÓW SPONTANICZNYCH ZOSTAŁ OBNIŻONY !

Maly Wielki Czlowiek 02-12-2005 18:00

a ja mam takie pytanie...jak bardzo zostanie podniesiony prog ilosci many potrzebnej na poziom magicznyczy bo jezeli teraz knightowi bedzie szybciej rosla mana to co za tym idzie mlvl ? i czy zostanie zmieniony mlvl wymagany na uzywanie run ... bo chyba nie bedzie tak ze w pare dni zrobie 15mlvl i z sd bede biegal knightem ? ...

Instrumentum Diaboli 02-12-2005 18:07

@platonikus:

Oj wiesz, moze to i tak wychodzi z kosztem czarów, ale po co ci regeneracja many do takiego np. anihilatora ;)

@maly wielki~: nie bo próg do lvl bedzie zwiększony 4x

wivivol 02-12-2005 18:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maly Wielki Czlowiek
a ja mam takie pytanie...jak bardzo zostanie podniesiony prog ilosci many potrzebnej na poziom magicznyczy bo jezeli teraz knightowi bedzie szybciej rosla mana to co za tym idzie mlvl ? i czy zostanie zmieniony mlvl wymagany na uzywanie run ... bo chyba nie bedzie tak ze w pare dni zrobie 15mlvl i z sd bede biegal knightem ? ...

prog do poziomu magicznego nie bedzie podwyzony :P tyle ze bedziesz spalal wiecej many po tym update.. na przykładzie:
teraz: 100 many w 10 min i masz 1%
po update 400 many w 10 min i też będziesz miał 1% ;]

Maximimozo 02-12-2005 18:24

Nie moge zajarzyc oco chodzi z tymi rożdżkami. Było o tym w którymś z niusów ale jak to ma pomuc?? Pewnie ilosc strzalów bedzie ograniczona :/

wivivol 02-12-2005 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maximimozo
Nie moge zajarzyc oco chodzi z tymi rożdżkami. Było o tym w którymś z niusów ale jak to ma pomuc?? Pewnie ilosc strzalów bedzie ograniczona :/

przeczytaj topic od początku to sie wszystkiego dowiesz. a nie przejrzysz ostatnia strone zobaczysz ze nic o tym nie pisze (tzn. o różdżkach) i robisz odpowiedz. B)

Platonikus 02-12-2005 18:29

[quote=Instrumentum Diaboli]@platonikus:

Oj wiesz, moze to i tak wychodzi z kosztem czarów, ale po co ci regeneracja many do takiego np. anihilatora ;)

Eh jestem druidem :P jak wiesz i odnosnie anihilatora mam swoja teorie :). Uwazam ze 4 druidow moze go wykonac bez mana shielda... ale nie bede tutaj sie rozpisywal bo to nie jest zwiazane z tematem :)

Kornake 02-12-2005 18:49

...

;( :( ;( :( ;( :( ;( :( :) Hmmm....Ciekawe...ale ile kosztują TERAZ te wandy?

Platonikus 02-12-2005 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kornake
;( :( ;( :( ;( :( ;( :( :) Hmmm....Ciekawe...ale ile kosztują TERAZ te wandy?

Nie znamy narazie cen ale bedzie mozna je kupic w sklepie lub wylotowac:P
hmm zapewno w was teraz rodzi sie pytanie to jak zdobyliscie? Prosto na tescie sa specjalne NPC i rozdaja wandy/rody xD

Badzo 02-12-2005 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Platonikus
Nie znamy narazie cen ale bedzie mozna je kupic w sklepie lub wylotowac:P
hmm zapewno w was teraz rodzi sie pytanie to jak zdobyliscie? Prosto na tescie sa specjalne NPC i rozdaja wandy/rody xD

Opowiedz o nich ^^ plx0r

Arion@ 02-12-2005 19:03

Hmm nawet nice bedzie .

tylko szkoda ze souli niezlikwiduja.. ale ogolnie sadze ze bedzie spox

Maccloy 02-12-2005 19:04

huh

powiem tyle >> na c*** w ogole ten update ;/

nowa grafika to rozumiem, chociaz i tak c***owa bedzie ale jakies zmiany w profesjach i czarach i w ogole.... ten cipsoft jak cos wymysli to juz.... c*** ;/

Kornake 02-12-2005 19:38

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Masz strasznie ograniczone słownictwo...Maccloy... X(
Jeśli ci sie to nie podoba to nie odpowiadaj bo to zbędne...
^^^^^^^^^^^^^^^^^UPDATE GÓRĄ!!!!^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Dawergo 02-12-2005 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fehisun
ale dolina ja pisalem test na tutora i oblalem jedno pytanie a tak to bym se pogral na tym buu:(

Witaj w klubie ja też go pisałem i oblałem jedno pytanie ;( ;( ;( ;(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:15.