![]() |
czytałem wiele poradników do różnych profesjii ale ten jest o wiele lepszy od poradnika dla sorca bo tam napisano ze sorc wali z lapy lub mace ;( a on wali z wand'ów twój poradnik 11/10
|
Bardzo dobry poradnik szybko nabijam lvl-e i kase dzięki temu poradnkiowi
|
Cytuj:
|
Bardzo dobry poradnik. Hardcoreowcy moga na 13 lvl chodzic na cyce, tylko troche dlugo bedziecie je bic ;D
|
Bardzo dobry poradnik. Kiedy go czytałem miałem dylemat czy wybrać Sorca czy Druta. Padło na Sorca :)
Brawo dla autora i życze dlaszych sukcesów Może kiedyś wyjdzie poradnik dla początkujących magów... |
Muszę przyznać, że jest to jeden z najciekawszych poradników jakie tutaj czytałem :). Natchnął mnie on, i już nie chcę być przeciętnym i przez nikogo nie poważanym Uh makerem, teraz mój druid systematycznie rośnie w siłę.
|
Super poradnik
Świetny poradnik!!Naprawde GZ:cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
Natomiast nie mogę się zgodzić z tymi co piszą że na cyce warto na 8-13lvl chodzić,nie prawda!Śą 2 powody czemu nie należy robić tego do 19lvl 1.Mało im ranimy ;( 2.Jeśli walczymy pod ziemią łatwo możemy wpaść na inne spawny i bedzie po nas :D Ale poradnik,Cudeńko!8o |
Super poradnik
Świetny poradnik!!Naprawde GZ:cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
Natomiast nie mogę się zgodzić z tymi co piszą że na cyce warto na 8-13lvl chodzić,nie prawda!Śą 2 powody czemu nie należy robić tego do 19lvl 1.Mało im ranimy ;( 2.Jeśli walczymy pod ziemią łatwo możemy wpaść na inne spawny i bedzie po nas :D Ale poradnik,Cudeńko!8o sory za ten smutek na początku,nie wiem czemu on jest :p |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Poprawa
Nie wiem czy ktoś już o tym wspomniał ale :
Heal Frend (Exura Sio "nick") - Koszt = 700gp. Mana = 70. Druidzi mają to przyjemnosc, ze za 70 many sa w stanie wyleczyc sie z reda na full hp. Po prostu wpisujesz swoj nick do formulki zaklecia. Tu masz błond, a mianowicie: jeżeli piszesz o tym zaklęciu to powinieneś powiedzieć że jest tylko dla PACCA bo poczontkujący może potem sie skarżyć że tibia mu źle działa!! |
Brak maniory
No wiesz lecz ten poradnik ma jedną wade eq które podałeś na samym początku jest d deka za drogie dla początkującego jak wychodzi z roka z 400 gp;( a ze słabszym eq to na orkach będzie mu lesiało zbyt dużo życia a jak go otoczą to śmierć:evul:
Ale reszta jest super:cup: |
Cytuj:
Poradnik jest super! ;) Chciałem jeszcze dodać iż sorkiem gra się tak samo (no może z wyjątkiem run i różdżek). Mam tylko zastrzeżenia do tego na czym polecasz expić: 1). Do 19 expić na orkach - druid się zanudzi, lepiej iść w tej samej jaskini na rotwormy, poison spidery lub 2 wandem na szkielety. 2). Potem expić na cycach - no dobra z cycami się zgadzam, ale w tej jaskini często są wysokie knighty które cię łatwo mogą bloknąć. Do reszty nie mam zastrzeżeń... Polecam również expowisko na południe od Thais z mino, mino guardami i dalej cycami. Jest więcej miejsca do ucieczki niż w jaskini. |
Siema ja ma druta na 30lvl z 43 magikiem co mam teraz robic gdzie expic i ze slabymi zeczami poniowaz po hacku?
|
Poradnik Zachecil mnie do gry
Bardzo spodobał mi się twój poradnik. Postanowiłem sprobować swoich sił w tibi tym razem druidem. Jednak wybrałem zamiast Thais i orków, Carlin Roty + Orki na foldzie. Dobiłem 13 lvl i mogłem expic na Rotach + 5 slimow + 1 slim. (1 rod wali z poision, nie da sie zabić slima :) ) Uważam że jest to bardzo dobry exp. Gdy dobiłem 19 lvl wybrałem się na Cyce. Kilka moich porad:
1. Dobrze wyposazyc sie w kilka Ihow własnorecznie zrobionych :p 2. Bag mf(mana fluid) -- gdyz mana szybko leci 3. Expić tam od 8-13 lub po 23 tak jest ten exp bardzo oblegany(przynajmiej na moim serwerze) ______________________________ Dobrze robić rundke zabijając Cyckopy w poszczegolnych punktach E, F, G, H schodzimy do ghuli. I tak w kolko. Jeśli expowisko jest oblegane najmiej napewno w pukcie J. Ropujesz cyklopy do gory i uciekasz. Narazie od 07do 12 wbilem 22 lvl dzieki twojemu poradnikowi! Mam nadzieje ze twoja praca na forum na tym poradniku sie nie skonczy :D Pozdrawiam Eufratia! 8o |
niezły poradnik, ale na 8 lvl to ja na cycach respiłemnie na orcach tak to tej ruski rok do 15 lvl minie ja mam w 5 dni :) :cup:
|
Cytuj:
załatwiasz hmmy+ manafluidy idziesz na dlair stawiasz dsy/dsa blokujesz nimi draga i bijesz z hmm do tego od czasu do czasu ihasz/uhasz dsa |
Morwi
Morwi dzięki za porade :D
|
Bardzo dobry poradnik. Fajnie wymyśliłeś z tą historią ;) Ogólnie wszystko ok... tylko tam chyba przy rozdzkach sie pomyliłes (najpierw piszesz ze Quagmire Rod ma zasięg 1 kratki pozniej ze 2). Ale ogolnie jest zajefantastyczny:D
|
niezłe napewno z tego skorzystam bo robie druida
|
bardzo fajny poradnik zrob dla sorca bedzie lepszy
|
Sorcerer :P
witam mam pytanie prosze odac idealny poradnik dla sorca abyu nabic 30 lvl w tydzien lub mniej prosze o szybka odp
|
pradnik jest extra przyjemnie sie go czyta tak jak poradniki o edron i ankh +9 :browar:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
EKHEM..... W tydzień to ty możesz.... Nawet wybitni gracze nie zrobią po nowym update z ograniczeniem godzinowym (zmęczenie) 30 sorka w tydzień! Jakby to było tak proste to miałbym juz 150lvl a nie mam.... Nikomu sie nie udało tak szybko tego zrobić... tymbardziej na servach pvp... |
Quagmire rod ma 3 kratki zasięgu, Popraw to ;) A tak to poradnik spox. Napewno przyda mi się to zdjęcie z Hydrami jak kupie pacc. Bardzo dobrze to zrobiłeś ;)
|
Up: Quagmire Rod ma zasięg 1 kratki -.-
|
Cytuj:
http://www.tibia.pl/items.php?sort=item&id=178 Ewentualnie 2sqm, chyba jakiś błąd na jednej ze stron ;/ : http://tibia.erig.net/Rod |
Gz poradnika sam gram druidem i zaczynam go wykorzystywać ;) 10/10
Pozdro |
Ja tam jestem druidem, ale na Carlin i nie wiem gdzie można se 7 lvl na cycach poexpic
PS: teraz naraznie nie gram w Tibię bo mam mysz rozwaloną i korzystam k z klawiszy myszy podów w PS2 ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( PS2: ma ktoś sterowniki do myszy A4Tech OPTO 315??? |
Cytuj:
Jak chcesz iść na cyca w Carlin to idz na "Femor Hills" (wschód carlin, taka wielka góra), albo idź to Thais i exp na południu od Thais (są tam jeszcze mino i mino guardy i nie zaciągaj sie za daleko). Odradzam Femor Hills, łatwy block. Lepiej jedź na folde, albo na trole do AB (dalej są slimy, ghoule, ale to dalej i niżej). |
Czytam to chyba po raz 25 i się fascynuje jakie to super ;) , aż tu nagle odnajduje niedogodność. Co porade mówiłeś o tym, iż zmienianie eq jest niepotrzebne. Otuż nie masz racji! :p
Skoro każesz iść na 27 lvlu o ile się nie myle na dwarfy guardy. Z takim eq, bez pożądnych summonów (a nawet z nimi) w więkeszej grupie jesteś skazany na śmierć (przypominam iż guardy się przerzucają). :confused: Na twojim miejscu poradził bym zmiane eq, gdy tylko są jakieś pieniądze (np. 40k). Eq nie musi być aż tak lekkie skoro polecasz plate armora który jest zabójczo ciężki. W innych poradnikach odrazu się namawia na lekksze eq szczególnie jak najwcześniej... B) |
Co do pytania Smoczka czy kogos tam. Uważam iż zrobienie 30 lv magiem w tydzień jest niemożliwe (chyba że jesteś maniakiem i grasz 24/24). Mój rekord to 20 lv w 2 tygodnie (równiutko), częściowo udało mi sie to dzięki Karmazynowemu Zwierzowi (tak się zawsze balem wejśc w podziemia DTD, a te mapki mi pomogły). Co do expienia sorcem - ja robiłem tak: rano DTD (Mt. Sternum) - mało osób o tej godzinie, około 16 zmiana na Old Mines w Kazo (w DTD o tej godzinie nOObow sporo) - tą oto techniką zrobiłem 20 lv w 2 tygodnie (chociaż jeszce czasem śmigałem na Orcs Camp koło Greenshore
DROGI KISIELU: Jak się na 7 lv wybierasz na cycuszki toś samobójca 8o - na Cyclopach można expić (wg mnie) od około 9 lv (a najlepiej 11) kiedy to masz czar Exura (lub na 11 lv Exura Gran) - ponieważ sam bardzo często spotykam cycuszki po 2 - wtedy bez leczenia masz tp do swiatyni (myślałem że na potworkach padasz a to PK - to troche zmienia sprawe). Radze przenieść się do Thais (o wiele mniej PK - a nawet jeśli jakiś czesto mozesz liczyc na pomoc High leveli). I do 13 lv masz sporo cycuszkow - potem się wstrzymaj z huntowaniem ich az do 19 lv (kwestia rozdzek) |
Tramtatam...
Dodalem dlugo oczekiwane mapki z ancient temple. Moze w przyszlosci dojda inne expowiska, ale pamietajcie, ze to poradnik dla druida, a nie encyklopedia o expowiskach w tibii. |
][_, ([]) ][_, naprawde niezle
OBSZERNIE, dobrze, rzetelnie,nawet nie wiedzialem ze mozna pacca za 20k kupic, za tydzien kupuje, tak wogole to ujme jednym slowem::baby: :baby: :baby: :baby:
SUUUUUPEEEEER !!:cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: |
SUPER poradnik 10 / 10 :) gram sorcem ale to jest genialne czekam jak zrobia cos dla SORCA B)
|
Cytuj:
@topic Swietny poradnik ,najlepszy jaki czytalem. Tylko z jednym sie nie zgodze. do 19 lvl lepiej expic na fibuli. Owiele szybiciej , lepsze looty... |
:x: tylko tyle jest miejsc ale bardzo duzo expa zrob mape edron
|
Tyle się mówi o expieniu, ale gdzie w tym wszystkim miejsce na mlvl???
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:52. |