Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Skarbiec Imperatora Kazzo, Quest czy bójda? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58969)

Kshaq 26-03-2006 20:49

@2up tam wyzej
NIe ma czegos takiego jak orginalna mapka tibi ma ja tylko cipsoft i niktwiecej chyba ze ktos wlamal sie do serverow cipow i ja wykradl to wqielkie gz... nie widzialem otsa z pelna mapka tibi bo takiej nie ma sa 70% bez thais i pohu, tiquandy i ank calego, sa 80% juz z thais ale nie ma 100% mapki a te mapki sa robione tylko i wylacznie przez graczy...

Nakaye 26-03-2006 23:53

=)

Mam pewne wskazówki co do tego Questu...
Wczoraj się nim zainteresowałem i dzięki swoim źródłom mam klika screenów, które mogą wam pomóc w realizacji tego Questu :) (jutro zamieszcze jeszcze kilka screenów innych miejsc)

Oto niewidoczne sqm'y w skarbcu Kazordoon:
http://i6.photobucket.com/albums/y22...r/skarbiec.jpg

Oto pokój Bazyliszka:
http://i6.photobucket.com/albums/y22...r/Basilisk.jpg

Tutaj widzimy pietro nad Więzieniem (food pozostawiony tam wskazuje, że ktoś ma tam klucz z graczy na Selenie 8o )
http://i6.photobucket.com/albums/y22...r/zejscie1.jpg

Drabina, którą widzicie na zdjęciu up prowadzi do korytarza ktory widzimy tutaj :):
http://i6.photobucket.com/albums/y22...or/schody1.jpg

Wyżej spojrzeć nie mogłem :) Nie nazywajcie mnie Cheaterem :P

Jeżeli ktoś ma jakieś informacje na ten temat niech wyśle pm lub pisze do
Xoltov/Kazordoon (Selena)
Listy mile widziane...

Jutro zamieszczę resztę screenów! I nie gadajcie już, że Quest z bazyliszkiem jest niewykonalny

rads0n 27-03-2006 21:34

@up

hehe niezle screeny... tak szczeze mowiac to jeszcze nie bylem w wiezieniu w kazz ktos mi moze podeslac link z mapka jak tam dotrzec :> ?

Someone88 27-03-2006 22:45

Sam sie zaciekawilem tym questem i nie daje mi spokoju. Osobisice uwazam ze ten quest da sie rozwiazac. Rozwiazanie jest albo bardzo trudne, albo banalnie proste. W wiezieniu sa drzwi za ktorymi jest jakas skrzynka. Drzwi sa zamkniete, trzeba miec pozwolenie od kogos na otwarcie ich. Nie mam pojecia co tam moze byc, spekuluje iz to moze byc ten magiczny flet albo jakies kolejne wskazowki. <lub to jest czesc innego questu>
Nie mam pojecia jak sie dostac do bazyla ale wydaje mi sie ze trzeba zagrac mu na tym flecie on cos da, mozliwe ze ta skore, ktora mozna wymienic na klucz do skarbca lub ewentualnie na jakas nagrode pochodzaca ze skarbca.
z drugiej strony, na co by byly te przyciski przy skarbcu.....
co do tego questu to jestem o 1 rzeczy przekonany... nie predko go ktos rozwiaze
To co napisalem to tylko moje domysly oparte na pewnych wskazowkach polaczonych w jakas calosc...
zycze szybkiego rozwiazania tej zagadki. od czasu do czasu bede tu wpadal i moze dostarczal jakies nastepne info Hail & GL

sprzatacz 29-03-2006 21:05

ja dzis po save servera (calmera) weszlem do biblioteki nad gildia sorcow. znalazlem bardzo ciekawe ksiazki. jedna byla o roznych rzeczach np slain stone golem, wasps wing, fluid full of slime . narazie mam bana na ip (ehh te sieci osiedlowe) ale jutro postaram sie wstawic tekst :faceoff: :baby:

Ecik Zawodowiec 29-03-2006 21:44

Bójda ... Może kiedyś sie da otworzyc ten skarbiec ! ale nie teraaaaaaaaa

Dziok 30-03-2006 11:38

hmm...

ja uwazam ze te itemy sa tylko na pokaz bo w takim razie czemu jest jeszce 1 skarbiec w drodze do demony z grate shieldem demon armorem itp a tam juz w ogole nie da sie dojsc spr na rozne sposoby jest tam niby dziura ale pod nia nic nie ma wiec jest lipna a od gory tez nie ma wejscia... te itemy sa tylko na pokaz i nic wiecej...

Egzorcist Schadows 17-04-2006 17:12

na jednym ss widzialem plytki takie jak na destert quest na ktorych sie staje one sa kolo skarbca niepamitam ile ich jest ale chyba od 6-10 plytek moze to jakies skarby trzeba polozyc w stylu talony itd moim zdaniem to na 50 quest tylko moze bedzie aktywny w nowych wersjach tibi a plytki byly dostepne w starej wersji tibi niewiem czy teraz sa

Azethal 17-04-2006 19:03

ha !

Ha! Po pierwsze chciałbym podziękowac twory tego tematu ktory dał mi do myslenia.Powiem wam tak. TO JEST QUEST. Wierzcie albo nie ale to jest quest i to nawet łatwiejszy niz zdobycie battle axe z podziemi z thains.Tylko trzeba troche pomyslec.Tworca tematu i pierwszych postow dobrze mysli z tymi liczbami. Podpowiem wam ze to ma zwiazek z waga(czegos). Dobra koncze bo sie jeszcze domyslicie jak to zrobic. A niechce zeby ktos mial to co ja. A wiec jeszcze raz dzieki tworcy tematu. HA ! NOOBY RZADZA (hlvl niepotrafił n00b zrobił) nArA ide sie cieszyc nowym dobytkiem i czekac na AOLa CYA

Pacjenteczka 17-04-2006 22:16

@up

Jesteś kolejnym "hmm jak by to tu powiedzieć" powiedzmy noobem. Myślisz że ktoś ci uwierzy że otworzyłeś skarbiec? Że jesteś "noobem masterem". Nie. Ja przynajmniej nie uwierze jeśli nie zobacze co "wyciągnąłeś z tego całego skarbca", bo sądze że jestem kolejnym noobkiem który chce zaszpanować i nabić kolejnego posta które liczy od początku bycia na forum... Tyle co miałem do powiedzenia. Hail Noobs -.- omg!

Paker Elbląg 19-04-2006 23:41

Jak był wywiad z jakimś tam GM'em to powiedział że WSZYSTKIE ITEMY SĄ DOSTEPNE. Tylko niektórzy wiedzą jak je zdobyc. I trzeba pamiętac że w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe. I na 100% do sie jakos wejsc do skarbca w kazordon. Dawac sreeeny :P

wr00n 20-04-2006 01:53

A ja mam pytanie. Mianowicie czy ktos wie czy sa jakies questy ktore byly od poczatku tibi ale w updatach dodano do nich rozwiazania (znajdujace sie w nowych lokacjach)? Bo jezeli nie to zaweza nam to bardzo obszar poszukiwan , natomiast jezeli tak to mamy wala bo albo dodali i trzeba zapieeerdalac z kilofem i lopata po ankh/tiq/dara itp albo , co gorsza , dodadza niedlugo. Moze to ma jakis zwiazek z tymi kopalniami kolo kazo tam jest taki jeden dziwny szyb pelen ratow i droga do jakiejs lawy. Proponuje jakiejs wytrwalej osobie sprobowac to rozkopac. Na tym screenie koles stal w wiezieniu kratke pod wejsciem na wyzszy poziom. moze ktos wie czy da tam sie wlezc uzywajac exani hur up? Co wiecej mysle ze trzeba przekopac cale wiezienie i ogolnie mysle ze trzeba kopac. Np takie toomby zakopane ze juz huuj ale jednak je odkryli, Wszystko co widac w grze mozna pewnie zdobyc bo inaczej ta gra nie mialaby sensu. Moze pokoj mozna wyczyscic tylko raz na serwer a nagrody pozniej sa w skrzynkach tak jak normalne questy. Moze do bazyliszka wbija sie w taki sam sposob jak np na eremo island. Kiedys podobno bylo cos takiego ze kto pierwszy wykonal ani na serwie to zgarnial jakas dodatkowa nagrode wiec moze za zrobienie tego quest 1 raz na serwie masz to co jest na glebie.

Hehe krasnoludy kopia wiec my tez powinnismy. Do broni bracia... ekhm do lopat ^^

shantirel 20-04-2006 12:17

A może można zdobyć klucz, który znika po użyciu, a drzwi same się zamykają? Może potem bierzemy jedną rzecz ze skarbca i pojawia się teleport przed drzwi?

Wolfek 20-04-2006 16:20

... a wy ciagle o tym w tym wiezieniu bylem z kumplem wiem jak sie dostac po food z leviate tam wejdzisz kumpel juz po ten food byl a key do skarbca imperatora moze miec bazyliszek ale to tylko wiedza gmy ( chyba ) najbardziej interesuja mnie 3 dziury u bazyliszka jak by sie przeszukalo podziema na sam dol kazz to ;) moze sie cos znajdzie :) ale to juz zostawiam wam ja nie dam rady na guardach :p

Wolfek 20-04-2006 16:24

wlasnie slysszeliscie o zaginionej rasie ? B) moze jest ona zwiazana z tym :P ja nie wiem ;)

Wolfek 20-04-2006 16:26

poprawka sry nie byl tam :P

Kakarotto of Berylia 23-04-2006 23:37

O szalony~~!!~~

To napewno nie quest!!!Wedlug mnie DSL sa po to by zachecic graczy do gry a nie po to zeby je zdobyc:D END

Kerin Tale 24-04-2006 00:12

przyglądam się temu tematowi od dłuższego czasu i tak jak w każdym innym są tylko domysły.

"Wszystkie rzeczy są lub niebawem będą dostępne w grze"

to zdanie jednego z członków CIP powinno wyjaśnić wszystko.

Co do skarbca ja wierzę, że da się tam dostać, z jednego powodu. Z takiego, że nie wszystkie questy zostały odkryte, więc kwestią czasu jest, jak się odkryje ten quest. Zauważcie, że Bazyliszek to NPC, i nie da się go zabić a to coś znaczy bo przecież NPC są w grze po to, żeby udzielać informacji a nie na ozdobę.

No, ale skoro już domysłami gadka poszła to moim zdaniem quest ma coś wspólnego z dźwigniami w Kazz ;) jakimi dźwigniami to chyba każdy wie :)

Vil 24-04-2006 02:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kerin Tale
Zauważcie, że Bazyliszek to NPC, i nie da się go zabić a to coś znaczy bo przecież NPC są w grze po to, żeby udzielać informacji a nie na ozdobę.

Zdecydowana wiekszosc questow w Tibii opiera sie na wszystkim tylko nie wyciaganiu informacji od npc.

imho ponad polowa npc w grze jest dla ozdoby, a z reszty tylko kilku moze udzielic przydatnych( lub nie ) informacji.

Kerin Tale 24-04-2006 11:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Zdecydowana wiekszosc questow w Tibii opiera sie na wszystkim tylko nie wyciaganiu informacji od npc.

imho ponad polowa npc w grze jest dla ozdoby, a z reszty tylko kilku moze udzielic przydatnych( lub nie ) informacji.

zgadzam się w 100% z jednym ale... od każdego NPC dowiesz się mniej kub bardziej przydatnych informacji :)

Wolfek 24-04-2006 13:52

B) to chyba najwiekszy temat forum :p a moze ten budrik w kopalni ten w czerwonych wlosach czy jakos tak moze on cos wie ;p ale napewno jest w to wplatany bazyliszek u niego w legowisku sa 3 dziury po co one ... zeby sie dostac i wydostac od bazyliszka ? ;)

szymon287 24-04-2006 14:41

przed skarbcem sa ,,kladki'' w tibii jesli cos sie da/stanie na tej kladce ona sie zapada czyli moze ty wystarczy zgrany team (ilos kladek=ilosci graczy np. z okreslonym lv :)) lub jakies rozne itemki dac, nie wiem co tam dac wiec to nam pomoze bazylisk :), a aby do niego dosc trzeba znalesc jego droge xD wiec moze trzeba poprobowac dac jakies itemki i az kladka sie zapadnie, ale to moze nie wystarczyc =/ jesli kladki sie rusza i wszystkie bede ,,nacisniete'' to ktos musi jakas dziwgnie pociagnac xD ehm mozna by duzo na ten temat mowic...

@Vil:
dlatego musisz zagadac do bazyla i on i podpowie, ale tu z kolei musisz sie do niego dostac, czyli masz 2opcje albo szczelasz do konca serva xD albo szukasz info z innych zrodel (npc/booki itp)

Veturo 24-04-2006 15:36

Może i da się dostać do tego skarbca, ale napewno nie na ~20 lvlu. Wyobrażacie sobie później postać na 8 lvlu z DSL? Legsy straciłyby swoją wartość, to byłoby bez sensu... Jak wogle się da to bramka ~100 lvl musiałaby być... Nie ma jej tam! Więc:
1- Albo dostać się tam nie można i na zawsze tak zostanie !
2- Dostać się tam nie można, jednak po Update CipSoft cos zrobi
3- Można się tam dostać jednak nie tymi drzwami (niewidoczna bramka lvlowa? - głupie :] )

ajmo 24-04-2006 17:02

Postedit
empty

Vil 24-04-2006 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szymon287
(ilos kladek=ilosci graczy np. z okreslonym lv :))

k^n^4 mozliwosci, gdzie k= level, n=ilosc kladek ( bo nie pamietam ile jest ). Dla lev 100 i 6 kladek szansa na trafienie odpowiedniej kombinacji jest mniejsza niz na wygranie w totolotka, chyba ze ktos jest na tyle ograniczony ze ustawil triggera na 6x taki sam level i to w dodatku 'typowy questowy' ( 100, 120 itp ).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szymon287
wiec moze trzeba poprobowac dac jakies itemki i az kladka sie zapadnie

miliony mozliwosci = zaprzegnij caly serwer do probowania, do wakacji moze cos da ( a moze to wogole slepa uliczka? )

teorie z graniem na instrumentach/ stawaniem na odpow. levelu na kladkach itp dywagacje na temat losowosci odpadaja z jednego prostego powodu - Cipsoft nie jest az tak glupi ( wiem co niektorzy mysla ale nie az tak ... ) zeby wprowadzic zagadke tak skomplikowana bez jakichkolwiek wskazowek do jej rozwiazania..

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Veturo
Może i da się dostać do tego skarbca, ale napewno nie na ~20 lvlu. Wyobrażacie sobie później postać na 8 lvlu z DSL? Legsy straciłyby swoją wartość, to byłoby bez sensu... Jak wogle się da to bramka ~100 lvl musiałaby być... Nie ma jej tam! Więc:

Po co bramka levelowa skoro znajdziesz 1-2 osoby max ktore sa na tyle wytrwale zeby to zrobic/ zrozumiec/ rozwiklac ? lev req 200 zeby dzieciaki zaczely grac po 5 na 1 koncie i zebys widzial 10latkow paradujacych w dsl ? Najtrudniejsza bariera do pokonania w rpg jest koniecznosc samodzielnego, tworczego myslenia i analizowania faktow, a nie czas posiwecony zeby naklepac levele ..

Aroonia 24-04-2006 22:42

Nie no według mnie to na 98% nie jest qest. bo przeciez jakby to bylo codziennie ktos by zgarnial DSL (chyba ze by sie nie "respily")? bez sesnu... ale bardzo dziwia mnie te zapadnie... mozliwe ze jest to zbliżone do desert qesta... ale wszyscy nie mamy pojęcia co tam trzeba polozyc gdzie rzeba isc itp....

Kolidos 27-04-2006 22:05

Na początku było napisane, że te kosztowności są poukładane w różnych ilościach. Dobra pierwszy punkt już mamy ;)
Przed skarbcem są zapoadnie hmhmm.. może na tych zapadniach powinny stawać postacie na takich levelach żeby levele się zgadzały z ilością poszczególnych drogocennych kamyków w skarbcu.
Przykład:
Załórzmy, że w skarbcu leży 30 rubinów (są pierwsze od lewej) to na zapoadni powinna stanąć osoba z takim levelem.
Co o tym myślicie?

Krzesław 02-05-2006 23:24

Ja mam tylko jedno pytanie. Skąd wiecie, że Bazyliszek to NPC??? NIe znalazłem w tym temacie odpowiedzi, bo wszyscy są pewni, ze to NPC. Ja bym prosił zapis rozmowy z Bazyliszkiem.

kalan 03-05-2006 00:27

A ja sądze , że to all ma sens i ,że w tym skarbcu jest jakaś wskazówka co do tych kładek.Nie trzeba mieć megamózgu tylko trzeba umieć logicznie myśleć i kojarzyć fakty.Czy mógłby ktoś padsumowac all co mamy ??? Bo to jest zadanie nie na mój łep.:)

ShadowKaczor 18-05-2006 22:35

Co do bramek lvl jest mozliwosc ze sa one pod fieldami. Co do ludzi twoierdza ze to niemozliwe bo mzoie wziasc koles wszystko a drziw bedea otwrte itp. Co do otwartych drzwi to i ja mam watpliwosci, poniewaz to rzeczywiscie bylo by glupie ze noob moze sonie wziasc tak poprodtu te rzeczy. Ale po co by byly fieldy? dla picu? hmm.. no neiwiem podejrzane. Jest jednak taka mozliwsoc, ze jest teleport ktory teleportnie cie do skarbca, a po wybraniu jednej rzeczybys pojawil sie w swaityni dp lucb cos w podobnym stylu. Tyle ze po co by bylo np 1 platinum coin skoro go raczej nikt by nie wziol? Jest tez teoria ze to sa nagrody ktore sie dostaje za znalezienie buga czy cos takiego.

Co do baylicha to widac ze w tym pokoiku sa 3 wejscia. widac 2 dziury. 3 moglboy byc rope place a nad tym bylobywyjscie. Zeby sie upewnic postanowilem w tyym, celu zainstalowac cheata (juz go nie mam jak cos) ktory pokazuje wszystkie mapy cale odkryte. Nad tym nie bylo zadnego przejscia, ale jednak pomysallem sobie ze moze jednak tam byc poniewaz przy tym czicie to kolo slimow w Thais. Pietro nizej niz slimy i roty gdzie sie respi jeden skeleton to dzieki cheatowi widac jeszce 3 diznwe jakby tunele ktore nie sa calkowicie odkryte, a wiec jest mozliwosc ze jest mozliwosc zejscia do bazyliszka. Jest jeszce jedna mozlwiosac ze wejscie jest od dolu. Nizej nie da sie ustawic nic w mapce, ale moz ejednak jest gdzies jakis ukryty tunel. niedsotepny dal mini mapki itp.

Czmu wspomnialem o bazylu? Bylo troche o nim tu juz mowa, ale mowie wam odrazu ze przniesienie martwgo bazyla do imperatora to napewno nic nie da. poniewaz nawet go niezabijecie. To jest na 70% NPC tak samo jak MinoMag na rooku. Mozlwe jest ze jesli sie z nim odpowiednio pogada i sie go uwolni i powiesz op tym kruzaowi to z podziwu pozwoli ci wybrac jedna rzecz, ale to watpliwe poniewaz on bazycha chyba nie lubi, ale moze samo to ze sie tam dostanie wzbudzi w kruzaku podziw i da ci cos ze skarbca. A co do rozmowy o moze sie da z nim ogadac tylko trzeba znac jezyk wezy? Mialem jeszce kilka teorii, ale narazie chailem tyle napisac. Pozdroffka dla ludzi ktorzy prubuja to rozwiazac.

P.S.
Poczytajcie kod leonarda da vinciego. Widziice jak tam wszyztko zakodowajne jest? Jednak wydaje mi sie ze to nie jest zagdaka dla megamozgow, ale moze ejszce pomysle.

Neolh 19-05-2006 00:26

A może trzeba powiedzieć " sezamie otwóż sie " :)
Proste rozwiązania są najlepsze :D

czaruś 19-05-2006 15:41

gg

[quote=Leito]Hmmm... Na początek małe wprowadzenie. Dostałem sobie bana :P nudziło mi się więc założyłem nowe konto-ot tak-do pogrania przez

Xene 19-05-2006 17:26

Nie czytalam calego tematu, tylko kilka postow... ale wiem, ze to nie jest quest. Najprostszym wytlumaczeniem jest to, ze przedmioty bardzo czesto leza w jakims niedostepnym miejscu, aby zachecic graczy do zdobycia ich (chociaz im sie i tak nie uda, sa oczywiscie wyjatki...)
1. Spike sword na rooku, dokladniej na wysepce... nie da sie wziasc (to jest wlasnie wyjatek, posiada go jeden z rookstayerow)
2. Sweety cyklop (czy jakos tak, w kazdym razie spocony cyklop) podobno jest to pozostalosc po legendarnym warlord sword quescie (z odpowiedniego metalu cyklop wykuwal go, zwany tez excalibugiem, ale to inna historia... chcecie- poszukajcie)
3. No i skarbiec imperatora ;]
Slyszalam, ze skarbiec jest tylko "ozdoba" questa zwiazanego z bazyliszkiem (wedlug spekulacji to quest na warlord sword/excalibug, ale to sa spekulacje, jak caly ten temat:P)
Zachecam do dalszego szukania ;)

ShadowKaczor 19-05-2006 22:25

No i poco to piszesz? Oo co Cipsoft rrobil by te legndy? nie chodiz tylko oklimat. rzeczytaj sobie opowiescie RPG. Tam sa bohaterzy ktorzy cos osiagaja. Ty mozesz byc jednym znich choic po twojej wypowiedzi to watpliwe. Chdozi o to zeby znal;ezc tego bohatera. Jednym znich moglby byc sunrise ale nie ejstem pewien cyz on naprwde zabil tego mg. ale to jzu by byl offtop.

Eternal Oblivion Master 20-05-2006 00:38

Quest??

Podobno to jest Quest[chyba].Bazyliszek to NPC od którego trzeba wysepic jego skure,a potem zamienic ja na klucz u jakiegos NPC i dostac sie do skarbca.:cup:

Oczywiscie nie wiem dokladnie czy to jest prawda.
sryy jak sie pomylilem,bo nie chce kitu wciskac.

Best solo-Dragon:cup:

Cedric 20-05-2006 15:44

@up
Po pierwsze trzeba sie dostac do bazyla
Równie dobrze może jest gdzieś teleport dzieki któremu można dostac się do skarbca(-.-). Jednak sądze że to jest tylko dla ozdoby

Paciorek_ms 20-05-2006 15:44

Jak dla mnie to bujda tylko po to aby wprowadzic troche klimatu i zeby gracze mieli o czym rozmawiac! :evul:

Karpat 20-05-2006 16:02

wy sie nie znacie

wy sie nie znacie
trzeba znac kod da'vinci:D

Vard Acal 25-05-2006 21:05

Moim zdaniem w skarbiec jest poprostu jednym z nielicznych elementów RPG jakie pozostały w tibii.

Być może w skarbcu są pokazane nagrody z innych nieodkrytych jeszcze questów. Osobiście ciekawią mnie takie zagadki i gdy czytałem podobny temat dotyczący spoconego cyklopa ludzie prubując rozwiązać zagadke pytali różnych NPC o cyklopa i sprawy z nim związane. Trop tamtej sprawy doprowadził aż do wojny bogów na edron (!) ale zagadki nikt nie rozwiązał.

Jeśli komuś zależy to nich pobiega po kazoo i popyta npców o bazyla itd. być może któryś z nich coś wie.

Żałuje tylko że gdy wychodze z dp to słysze "n00b" "30k" "hunted" itd. zamiast takich właśnie opowieści. Tak jak już powiedziałem dzięki takim zagadką tibia podtrzymuje swój RPGowy charakter którego i tak już niewiele zostało :(

Misiachu 25-05-2006 22:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vard Acal
Żałuje tylko że gdy wychodze z dp to słysze "n00b" "30k" "hunted" itd. zamiast takich właśnie opowieści. Tak jak już powiedziałem dzięki takim zagadką tibia podtrzymuje swój RPGowy charakter którego i tak już niewiele zostało :(

;( niestety musze przyznac ci racje ;p Pamietam czasy starej tibii gdzie ludzie nie huntowali sie tylko np. 1/3 swiata szla sobie wspolnie na questy <kiedy jeszcze nie znano wiekszosci questow>, rozwiazywala zagadki :( tibia schodzi na psy tym POWER ABUSING'iem, huntedami<nie wiem jak sie odmienia:P> itp.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:25.