Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   KEY 4602 czy on naprawde istnieje ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61929)

rayto 26-09-2010 00:14

Aż wtrące swoje trzy grosze...

Słyszałem kiedyś... Wtedy chyba 7.6 wchodziło a więc baaaaardzo dawno temu także o jakimś scrollu na którym rzekomo były zapisane słowa w języku orków dzięki któremu można było dostać klucz do mino maga - miało go bardzo niewiele ludzi a podobno klucz otwierał tylko 1 drzwi. Mino nikt nie ubił...

Rodzi się pytanie czy to był ten scroll na zdjęciu z wcześniejszych postów?!

Ale to takie ustne przekazy - dowiedziałem się tego od jakiegoś h lvla jak zaczynałem grać w tibię bo byłem bardzo ciekaw tego mino maga xd

A w co teraz wierzę?

Bardzo dawno temu gm-owie postanowili dodać pro item dla spryciarza który rozwiąże ich trudny i bardzo zawikłany quest. Znalazł się taki typek jednak z czasem questa usunięto a kozakowi mieczyk odebrano. Były burzliwe dyskusje na temat questa więc cipsofciaki postanowiły zabawić się naszym kosztem - dodali 2 pola na mapie dzięki którym sof znikał. Był to genialny dowcip z ich strony ponieważ na rooku wybuchła gorączka poszukiwania miecza - nie tyle żart się udał co nawet zachęcił ludzi do gry :D Jednak nie przewidzieli oni tego że gracze są na tyle sprytni że wpadną na to jak znika sword i na dodatek dowiedzą się dokładnie o które pola na mapie chodzi! Wszelkie potrzebne rzeczy do wykonania questa usunięto (klucze itp.) i odebrano wszystkim graczom, natomiast dodano w ich miejsce wskazówki które wprowadziły do gry błędne koło "podpowiedzi" od npc których nie da się ułożyć w logiczną całość. Cipsoft bawił i nadal bawi się świetnie patrząc na noobków którzy próbują zdobyć to ostrze.

Krótko mówiąc zrobili nas w bambuko. :cup:

#edit

A próbował ktoś stawiać ots-a po np. 7.1 lub inne wersje i szukać tam odp. jako gm? A może ktoś próbował na ots-ie z rl mapą jako gm wchodzić do tele za mino magiem?

AlimightyShadorey 26-09-2010 02:31

Czy ty nie rozumiesz, że na OTS każdy teleport ustawia się w różnych scryptach?
Tak samo w rl wiec ten teleport na ots i na rl prowadzi gdzie indziej...

Wertyk 26-09-2010 10:44

od tibii 7.2 wzwyz na pewno tego klucza nie bylo i nie ma wiec nie gadajcie bajek ze na 7.6 byl dostepny

rayto 26-09-2010 12:25

#up

Nie wprowadzaj ludzi w błąd - napisałem że ktoś mi to opowiedział w wersji 7.6 a nie że klucz był wtedy dostępny

Xerenim 26-09-2010 16:48

=)

Nie można zdobyć tego klucza.Kiedyś był do zdobycia,ale go skasowali.Proste??

n0_name 26-09-2010 21:30

@up
mądrego udajesz?

Vermilion 28-09-2010 14:49

Nie było tego klucza, nie ma i najprawdopodobniej nie będzie. Na rooku jest tylko jeden rarowy klucz: silver key 4603 (ten stary do bear roomu, nie pamiętam dokładnie czy ten numerek) i aktualnie nie da się go zdobyć. Po co jeszcze na ten temat dyskutować? Jak ktoś ma zamiar wtrącić jeszcze jakieś pierdoły do tego threada to niech poprze dowodami.

Blader19948 10-10-2010 01:55

Już parę razy pisałem to w tym temacie. Ale powtórzę bo uwielbiam prostować bzdury idiotów, którzy święcie wierzą, że mają rację.

Drzwi do pokoju z dźwignią Toma kiedyś można było otworzyć kluczem 4602 dostępnym z Cooper Shield Questu, ale Cipsoft namieszał w update i klucz został usunięty. Informacja pewna na 90% ;) Albo w ogóle go nie było, z resztą co za różnica.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rayto
Słyszałem kiedyś... Wtedy chyba 7.6 wchodziło a więc baaaaardzo dawno temu także o jakimś scrollu na którym rzekomo były zapisane słowa w języku orków dzięki któremu można było dostać klucz do mino maga - miało go bardzo niewiele ludzi a podobno klucz otwierał tylko 1 drzwi. Mino nikt nie ubił...

To źle słyszałeś bo mino maga ubiłby pierwszy lepszy Rookstayer z potami.

Cytuj:

Bardzo dawno temu gm-owie postanowili dodać pro item dla spryciarza który rozwiąże ich trudny i bardzo zawikłany quest. Znalazł się taki typek jednak z czasem questa usunięto a kozakowi mieczyk odebrano.

Po co Cipsoft miałby tworzyć quest, którego nagrody miałby zabierać.
Nigdy nie było żadnego questa. Sword of Fury należał do Avar Tara.
Cytuj:

Wszelkie potrzebne rzeczy do wykonania questa usunięto (klucze itp.) i odebrano wszystkim graczom, natomiast dodano w ich miejsce wskazówki które wprowadziły do gry błędne koło "podpowiedzi" od npc których nie da się ułożyć w logiczną całość.

Żaden NPC na rooku nie mówi nic o SoF.

Cytuj:

Cipsoft bawił i nadal bawi się świetnie patrząc na noobków którzy próbują zdobyć to ostrze.

Czy zdajesz sobie sprawę, że ostatnią rzeczą na której zależy dorosłym programistom, którzy przez ładne kilka lat nie potrafią wyprodukować gry 3D, jest śmianie się z graczy, którzy próbują rozwiązywać zagadkę, którą tak na prawdę sami wymyślili. Bo ile razy mam powtarzać, że żadnej zagadki niema!

Cytuj:

A próbował ktoś stawiać ots-a po np. 7.1 lub inne wersje i szukać tam odp. jako gm? A może ktoś próbował na ots-ie z rl mapą jako gm wchodzić do tele za mino magiem?

Tp prowadzi do temple, to sprawdzona informacja ;) No dobra to, żeby nie było że mam wtyki to Na Test Serverze raz drzwi do maga były otwarte i Sunrise z Master Slayerem i kimś tam jeszcze ubili maga, a jak weszli do teleportu znaleźli się w świątyni.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vermilion
Na rooku jest tylko jeden rarowy klucz: silver key 4603 (ten stary do bear roomu, nie pamiętam dokładnie czy ten numerek) i aktualnie nie da się go zdobyć.

A kwoli ścisłości posiada go Master Slayer ;p

pajak1923 14-10-2010 16:22

Ja kiedyś z moim kolegą z realu graliśmy na rooku tylko nie pamiętam czy na Candi czy na Luminerze( najprawdopodobniej tu) wchodzimy do roomu z mino magiem bo chcieliśmy questa wykonać a tu mino mag był wypuszczony. Bez kitu rzucił na mnie energy file i szybko wróciłem na góre i padłem od energii.
!!! MOŻECIE MI WIERZYĆ ALBO NIE ALE TAK NA PRAWDĘ BYŁO !!!
Czyli ktoś musiał wypuścić mino maga. SAM NIE WIERZYŁEM ALE TO PRAWDA. Czekam na odp i opinie.

Xerenim 14-10-2010 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pajak1923 (Post 2784720)
Ja kiedyś z moim kolegą z realu graliśmy na rooku tylko nie pamiętam czy na Candi czy na Luminerze( najprawdopodobniej tu) wchodzimy do roomu z mino magiem bo chcieliśmy questa wykonać a tu mino mag był wypuszczony. Bez kitu rzucił na mnie energy file i szybko wróciłem na góre i padłem od energii.
!!! MOŻECIE MI WIERZYĆ ALBO NIE ALE TAK NA PRAWDĘ BYŁO !!!
Czyli ktoś musiał wypuścić mino maga. SAM NIE WIERZYŁEM ALE TO PRAWDA. Czekam na odp i opinie.

A jak sie nazywał tem MINO MAG? Minotaur mage?Czy może Apprentice sheng:]?

pajak1923 19-10-2010 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerenim (Post 2784724)
A jak sie nazywał tem MINO MAG? Minotaur mage?Czy może Apprentice sheng:]?

Jak masz się głupio wypowiadać to lepiej nic nie pisz....:baby:

Vasth 19-10-2010 22:43

to byl Apprentice Sheng. Nic wiecej.

Kyronek 17-11-2010 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pajak1923 (Post 2785343)
Jak masz się głupio wypowiadać to lepiej nic nie pisz....:baby:

Nieszczesliwie dla Ciebie wypowiedzial sie bardzo madrze :) Apprentice Sheng sie nazywal. Panie 174 ek, w oknie server log pisze kto cie zaatakowal.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:18.