Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Narkotyki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=66015)

Taube 10-03-2006 10:49

ci co palą/biorą zawsze to będą robić?
lol..
a ja myślałam, że człowiek z natury zmiennym jest..
niektórzy jednak przestają brać/palić, jednak nawet jak przestają to robić to nie zmienia to mimo wszystko tego kim się stali - a te pojęcia obowiązują z tego co mi się zdaje przez całe życie

d.Taube

Tehshiat 10-03-2006 12:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bradwen Hellscream
taka palanina nic nie zdzialacie.. ten kto bral/palil i tak bedzie to robic , nie wazne ile przeczyta wykladow i przestrog...
inna sprawa , wy sie tu klucicie a koles co zaczal ten temat poprostu chcial byc fajny ; ]

Mm, marihuana nie ciagnie, palisz gdy chcesz, gdy niechcesz - nie palisz. Tylko ze jest pierwszym krokiem do mocniejszych dragow.

Bradwen Hellscream 29-03-2006 04:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taube
ci co palą/biorą zawsze to będą robić?
lol..
a ja myślałam, że człowiek z natury zmiennym jest..

nie napisalem wcale ze beda to robic zawsze ; o chodzi mi o to ze zadne wyklady ani przestrogi nie naklonia ich do zaprzestania...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tehshiat
Mm, marihuana nie ciagnie, palisz gdy chcesz, gdy niechcesz - nie palisz. Tylko ze jest pierwszym krokiem do mocniejszych dragow.

a widzisz zebym napisal tam ze marihuana ciagnie ? poprostu twierdze ze jesli ktos chce palic to pali... i nic co napiszemy tego nie zmieni ; o

Gilu90 29-03-2006 07:29

Ja kiedyś tak sie zjarałem zioła ze myslalem ze mnie ufo goni, s*******alem jak po***any, juz sie tego ***stwa nie chwyce, wole tam se zajarac fajke albo wypic piwko z kumpali :]

slawekmag 31-03-2006 20:41

Narkotyki są (skasowane przez evul modka za wulgarność), a ci kto je biorą też są (skasowane przez evul modka za wulgarność)

To z modkiem to taki żarcik :P

PiXik 31-03-2006 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gilu90
Ja kiedyś tak sie zjarałem zioła ze myslalem ze mnie ufo goni, s*******alem jak po***any, juz sie tego ***stwa nie chwyce, wole tam se zajarac fajke albo wypic piwko z kumpali :]

takie efekty po trawie nie są możliwe no ale każdy organizm reaguje inaczej może jesteś ewenementem?a może porąbało Ci się z grzybkami?a najbardziej prawdopodobne jest to że ciśniesz kity jakich mało i myślisz ze ktoś w to uwierzy

Tehshiat 01-04-2006 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gilu90

A moze to byl klej albo nitro?;>

SerEq 01-04-2006 20:45

To okropienstwo, dla ludzi ktorzy nie umieją poradzić sobie z jakimś problemem...

Pozdrawiam,
SerEq...

Tehshiat 01-04-2006 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SerEq
To okropienstwo, dla ludzi ktorzy nie umieją poradzić sobie z jakimś problemem...

Pozdrawiam,
SerEq...

Ja wiem...Moze w 50% przypadkach.

Allatar 04-04-2006 18:16

Dopethrone, in this land of sorcery
Dopethrone, vision through T.H.C.
Dopethrone, feedback will free
Dopethrone, three wizards crowned with weed, yeah

PiXik 05-04-2006 13:42

<luq> ja Sylwestra spędziłem na "Kanarach", mówię wam, super laseczki, kąpiel morzu, drinki z parasolkami, cudo
<maz> a ja byłem w Alpach. Narty, dziewczyny zarumienione od mrozu, grzane wino do łóżka, cos wspaniałego.
<luq> a co ty qwe robiłeś ?
<qwe> ja siedziałem razem z wami w pokoju, tylko nie paliłem tego gówna...
tak bajdełej kulałem się ze śmiechu przez 3 minuty;d
http://bash.org.pl/45415

Belvedor 05-04-2006 19:08

LOL Taube sie poczuwa do odpowiedzialnosci uswiadomienia ludzi, ze narkotyki sa beeee xd <!brawo!>

Topic stracony, bo najglosniejsi nie wiedza o czym pisza a reszta mowi to co juz zostalo powiedziane na pierwszej stronie topicu.

Wazne, ze kazdy sobie zdaje sprawe, ze narkołyki sa zle i trzeba ich unikac.

Caer 05-04-2006 23:45

@Up:
I dlatego proponowałbym zamknąć ten temat. :P

Vekegi 06-04-2006 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik
takie efekty po trawie nie są możliwe no ale każdy organizm reaguje inaczej może jesteś ewenementem?a może porąbało Ci się z grzybkami?a najbardziej prawdopodobne jest to że ciśniesz kity jakich mało i myślisz ze ktoś w to uwierzy

A brałeś że wiesz jak się człowiek zachowuje...?
Nie czytałem wszystkich postów więc może napisałeś że brałeś i wogule.
Ogólne przekonanie : Fe! I nie zamierzam się tego tykac ew. z ciekawosci 'raz'!
Ale napewno nie teraz.

Evoul Storm 12-04-2006 23:57

Osobiście jestem przeciw narkotykom ale raz na jakiś czas spale se troche trafki B) ale to bardzo żadko. :)

PiXik 13-04-2006 00:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vekegi
A brałeś że wiesz jak się człowiek zachowuje...?
Nie czytałem wszystkich postów więc może napisałeś że brałeś i wogule.
Ogólne przekonanie : Fe! I nie zamierzam się tego tykac ew. z ciekawosci 'raz'!
Ale napewno nie teraz.

nie brałem nic pare razy zapaliłem i wiem że jest fe;)a grzybki?skąd wiem?sama nazwa halucynki;)i jeszcze pare opisów w książce do chemii co wywołują grzyby+bodek no jeśli pare źródeł sie myli;)
ogólnie nie wiem czy o to Ci chodziło wogóle;)

Ivo 10 14-04-2006 00:30

Ja tam niczego niebiore, gram w kosza, jestem zdrowy i ciesze sie życiem:cup: :cup: :cup:

Nale Snik 18-07-2006 03:22

lol

Heh nie wiem jak mozna sobie niszczyc zycie jakims drogim i bardzo szkodliwym badziewiem ;/ to jzu trzeba chyab byc na maxa zalamanym :P

Karrith 18-07-2006 04:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nale Snik
Heh nie wiem jak mozna sobie niszczyc zycie jakims drogim i bardzo szkodliwym badziewiem ;/ to jzu trzeba chyab byc na maxa zalamanym :P

Zalezy co oznacza dla ciebie drogi. niektorzy pala raz na jeden/dwa miesiace i wydaja wtedy po parenascie zlotych.
a poza tym czemu nikt z was nie powie ze papierosy i alkohol(nawet piwo) jest tak samo narkotykiem jak marihuana itp?? (oczywiscie poczatkowo mniej szkodza zdrowiu niz inne "ciezsze" narkotyki)

co do podzialu na twarde i miekkie- zostal on wprowadzony na okreselenie ktore narkotyki uzalezniaja tylko psychicznie a ktore rowniez fizycznie, lecz nie zmienia to faktu ze narkotyk jest w dalszym ciagu narkotykiem.

jeszcze szkodliwosc marihuany- ogolnie to fizycznie nie ma bardzo zlego wplywu poza tym ze lekko niszczymy sobie pluca (ale co to jest w porownaniu do palaczy papierosow, ktorzy dziennie wypalaja ich parenascie/paredziesiat), lecz jesli czlowiek sie nie opamieta to naprawde trudno mu bedzie potem. rowniez twierdzenie ze marihuana jest wstepem do gorszych narkotykow jest jak najbardziej prawdziwe.

lecz pomimo wszystkiego nie potepiam nikogo kto cpa cokolwiek-jego wybor, jedynie wtedy przeszkadza mi to jak to ogranicza w jakikolwiek sposob moja lub czyjakolwiek wolnosc osobista. oczywiscie nie zachecam rowniez do brania.

@down
te wszystkie raki ktore wypisales sa spowodowane samym procesem palenia i wdychania dymu do pluc, a nie chemicznym dzialaniem trawki, wiec i tak w porownaniu do palaczy papierosow jest mniejsza szansa na zapadniecie na jedna z tych chorob.
co do innych skutkow, to co dokladnie masz na mysli??
to ze dziala na mozg...wlasnie na tym polega dzialanie narkotykow ze oddzialuja na mozg. i w samej marihuanie, poza tymi toskynami ktore sa obecne od roznych zanieczyszczen, nie ma zadnych innych.

Tompior 18-07-2006 10:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karrith
Zalezy co oznacza dla ciebie drogi. niektorzy pala raz na jeden/dwa miesiace i wydaja wtedy po parenascie zlotych.
a poza tym czemu nikt z was nie powie ze papierosy i alkohol(nawet piwo) jest tak samo narkotykiem jak marihuana itp?? (oczywiscie poczatkowo mniej szkodza zdrowiu niz inne "ciezsze" narkotyki)

co do podzialu na twarde i miekkie- zostal on wprowadzony na okreselenie ktore narkotyki uzalezniaja tylko psychicznie a ktore rowniez fizycznie, lecz nie zmienia to faktu ze narkotyk jest w dalszym ciagu narkotykiem.

jeszcze szkodliwosc marihuany- ogolnie to fizycznie nie ma bardzo zlego wplywu poza tym ze lekko niszczymy sobie pluca (ale co to jest w porownaniu do palaczy papierosow, ktorzy dziennie wypalaja ich parenascie/paredziesiat), lecz jesli czlowiek sie nie opamieta to naprawde trudno mu bedzie potem. rowniez twierdzenie ze marihuana jest wstepem do gorszych narkotykow jest jak najbardziej prawdziwe.

lecz pomimo wszystkiego nie potepiam nikogo kto cpa cokolwiek-jego wybor, jedynie wtedy przeszkadza mi to jak to ogranicza w jakikolwiek sposob moja lub czyjakolwiek wolnosc osobista. oczywiscie nie zachecam rowniez do brania.

Oprocz raka pluc, raka serca, raka przelyku, raka ust, i innych rakow sa jeszcze inne skutki o ktorych nawet nie slyszales...
Kolega kolegi jechal autobusem (duzo palil) i nagle wylaczyl mu sie film na 5sekund... zawiesil sie...
Trawka wplywa rowniez na mozg bo niektore toksyny tam sie odkladaja.

Dan the Automator 18-07-2006 20:54

Wypada jeszcze wspomnieć o tzn zespole amotywacyjnym, który może być skutkiem palenia marihuany.

Bujak 18-07-2006 22:21

wrr a po co cos brac? :S:S:S:S
Nie lepiej sie napic? Raczej tak szybko sie nie uzalezniasz :D i nie tak strasznie szkodliwe itp (nie mowie o alkoholikach, zulach itp ^^)

Pavulon 19-07-2006 04:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior
Oprocz raka pluc, raka serca, raka przelyku, raka ust, i innych rakow sa jeszcze inne skutki o ktorych nawet nie slyszales...
Kolega kolegi jechal autobusem (duzo palil) i nagle wylaczyl mu sie film na 5sekund... zawiesil sie...
Trawka wplywa rowniez na mozg bo niektore toksyny tam sie odkladaja.

Serce to jedyny organ jaki niemożesz zachorować na raka.

Xzonixek 19-07-2006 07:35

Zwiesic sie mozna po wszystkim, nawet po marichuanie:( , bo jak nie wiesz z kad towar to sa specjalnie modyfikowane roslinki, aby mniej wykonczaly a wiecej dawaly filmikow... Lepiej robić towar w doniczce w szklarni jak kolega, ma już 17 listkow:D.
Siostra Elzbieta (moja katechetka) przyniosla nam radio do klasy, abysmy posluchali gadki o narkotykach8o . Wypowiadal sie anonim, ale ja poznalem kim jest ta osoba:evul: i sluchalismy audycji... Były przedstawione w niej przyklady osob, ktore brały i wypikowaly:P. Najczestszym powodem zgonow byl w audycji alkohol + grzybki/others... Jeżeli połaczasz alkohol z narkotykiem dostajesz 2x wiekszy film i dlatego ludzi proboja laczen:P Nawet Eko Stuffik, popularne chodowanie marichuany ktora teoretycznie jest czysta moze taka nie byc, bo juz modyfikowali je...
Nie zapominajcie, ze kawa i kakao mogą też być narkotykami:] .

A teraz cytat z autycji: 'Misiek wypikowal, skoczyl przez okno z 10 pietra, a gdy weszlismy do mieszkania, to byla tam trumna i przygotowane wszystko na pogrzeb, mowil ze KTOS go sledzi...' lub 'Pewne małżenstwo z Łodzi wróciło z imprezy wieczorem i byli nafazowani. Postanowili zjesc kurczaka, wrzocili do mikrofali i zjedli. Poszli spać, a rano okazalo się ze korczak lezy na stole surowy, a nie ma ich 9 miesiecznego dziecka:evul:'

Karrith 19-07-2006 10:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzonixek
'Pewne małżenstwo z Łodzi wróciło z imprezy wieczorem i byli nafazowani. Postanowili zjesc kurczaka, wrzocili do mikrofali i zjedli. Poszli spać, a rano okazalo się ze korczak lezy na stole surowy, a nie ma ich 9 miesiecznego dziecka:evul:'

tez slyszalem te opowiesc i wiem ze jest to bajeczka.

Mental II 20-07-2006 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lilixim
xD ale to nic robi itp

Dziury w mózgu (ZAPOMINASZ NIEKTORE RZECZY)TO NIC NIE ROBI
Jak potem powiesz żonie ze połowe wypłaty wydałeś na leczenie bezpłodności.(Przyczynia sie do chorób bezpłodności)TO NIC NIE ROBI''

A NA MARGINESIE TO JEST FORUM O TIBII a nie o jaraniu zielska. A juz tak wogole temat jakis taki uhmm no ja myśle jakby 14 latek go założył.Ale i tacy ładnie juz bakają :P

Luthi 20-07-2006 22:49

Moim zdaniem ten świat spada w tą stronę gdzie kazdy człowiek musi spróbować narkotyku, taka subkultura itd. Takie to "modne" i "zajebiste" ze nastolaty słuchając o "super fazie" leją z podniecenia, one tez tak chcą!.
Media same o tym na*******ają a potem sie dziwią.

@Topic: chciales pokazać ,ze sam jarasz "traffkę"?
Powiem Ci, ze ja tez "jaram" i jest mi z tym źle, cholernie źle.
Bo jedno piwko super koledzy itd- to jest klimat. A ćpanie co tydzien to juz przekret.
Jak jestes głupi to za jakis czas załóz temat "wasze najlepsze fazy z jarańska".
Hail "As daft as a brush".

NIE LUBISZ LATAć NISKO ?

ToleQ 20-07-2006 23:41

nie bede niszczył sobie życia :D.Ta jasne nie ma to jak 15 sekundowy buch z lufki:PP

Luthi 21-07-2006 00:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ToleQ
nie bede niszczył sobie życia :D.Ta jasne nie ma to jak 15 sekundowy buch z lufki:PP

W sumie w niektórych wypadkach zycie mozna porównywac do lvli w Tibii.
10lvl Frii itanz
20lvl Rasta grassssss
30lvl Discos
~
50lvl Wife and Blood Brothers
~
80lvl Demon Mass Hunt [Brak Erekcjii]
100 lvl RETIRED.

a tak szczeze mowiac, to ten buch z lufki jest piękny fakt... ale patrząc na to z perspektywy jest fuc^ed bo "po co nam to".

Z KOLEJNEJ ZAS STRONY TO NIE JEST TAKIE ZłEAFfffF

Smetana 21-07-2006 00:07

Cytuj:

'Pewne małżenstwo z Łodzi wróciło z imprezy wieczorem i byli nafazowani. Postanowili zjesc kurczaka, wrzocili do mikrofali i zjedli. Poszli spać, a rano okazalo się ze korczak lezy na stole surowy, a nie ma ich 9 miesiecznego dziecka'
Popsułeś mi apetyt :/.

Lever 21-07-2006 15:52

UP@

Ja to przeczytalem jak jadlem obiad xD Teraz wes jak tu zjesc 2 danie mam jakies mieso.... Z dziecka 0o?

Tompior 22-07-2006 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pavulon
Serce to jedyny organ jaki niemożesz zachorować na raka.

Pierdolisz glupoty....

Zotemut 24-07-2006 11:21

A tak naprawde nikt tu tego nie napisal, ale NARKOTYKI sa zle, bo mozna zachorowac, a pozniej moga cie wsadzic na odwyk, i cos tam robic, i wogole bedzie freestyle i faza i looz i jak cie wyciagna to bedziesz inny ludz.

Vandoz 24-07-2006 11:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zotemut
A tak naprawde nikt tu tego nie napisal, ale NARKOTYKI sa zle, bo mozna zachorowac, a pozniej moga cie wsadzic na odwyk, i cos tam robic, i wogole bedzie freestyle i faza i looz i jak cie wyciagna to bedziesz inny ludz.

Co za koles, choc ma racje ze nakrotyki sa zle.

Shanhaevel 24-07-2006 12:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior
rzodkiewka jest superisz glupoty....

Ale kiedy to chyba prawda. Nie można mieć raka serca.

Vandoz 24-07-2006 12:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
Ale kiedy to chyba prawda. Nie można mieć raka serca.

Chyba? Mozna.

kaczi 24-07-2006 12:47

Jak po fajkach można, to po ziele nie można?
Da się zachorować na serce.

Mogę powiedzieć, że próbowałem..
Nie spodobało mi się to zbytnio..

Nie potrzebuje być uzależniony od zielska.. Wystarczy mi, że jestem na granicy z czymś innym..

Exodus 24-07-2006 13:22

Ja moze palilem trawke z 3 razy i jakos mni do niej nie ciagnie , wole alkohol.
Prawie wszyscy na forum mówia ze narkotyki sa zle , ci co je biora to frajerzy itd. --dlatego tak mowia , bo duza czesc osob na forum to dzieci do 15 lat lub ludzie ktorzy nie wychodza z domu , tylko wola grac w tibie lub robic inne rzeczy na kompie..Jakby poruszyc taki sam temat na ulicy to wypowiedzi bylyby calkiem inne.

O co mi chodzi...(jakis dzisiaj zmarnowany jestem)
z uzywkami jest tak ze wiekszosc osob uzywa je w czasach mlodosci , potem zostaja tylko piekne wspomnienia ze wykorzystalo sie te lata w 100% -chyba wkoncu mlodosc jest po to zeby sie wyszalec? Fakt, ze mozna sie uzaleznic ale jaki jest % ćpunów z osob ktore palily trawe , wedlug mnie to moze 1%....

@Scorcerer uwaza ze ....[taki post napisales]
Mylisz sie

@Down
Czytalem ta ksiazke , chyba jedyna ksiazka ktora mi sie chcialo czytac z wlasnej woli ..POLECAM

Machee 24-07-2006 14:03

My, dzieci z dworca ZOO

Książka, zwierzenia 15-letniej narkomanki z berlina zachodniego.
To dopiero daje do myślenia. Tytul wydaje sie dziecinny, ale książka....
w ogóle taka nie jest. Wulgarny język itp. itd.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Christiane F.
Gapiłam sie na ten koorewski plakat, i myślałam że dostane zajoba.

Czasami lecą gorsze texty...

Rozqu 24-07-2006 14:38

Przeczytlem tylko 2 pierwsze strony... ale to juz nie wazne mam pytanie czy po 2 kołach i małej ilości trawy testy moga to wykryc po 2 miechach?jak na oje nie ale mimo to mam nadzieje ze uzyskam odpowiedz;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:07.