Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Tremulous - Ciekawy FPS (z elementami RTS) ! (FREE) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=71815)

Tawer Redeye 06-06-2007 18:49

Ehh, jednak przyda mi sie nieco treningu... Mógłby ktoś mi dać rady - wiem, że mam celować z wyprzedzeniem przy niektórych broniach ale jeszcze nie mam tego nawyku. BTW jak robić head bite z ziemi(najlepiej żeby ktoś mi pokazał)

exeros 06-06-2007 19:09

Celuj w głowę...z ziemi...proste?
Podnieś łeb aby celował w głowę:P
A co do celowania-po prostu graj, tego nie da się nauczyć przez tłumaczenie;p
Wyrób sobie ten nawyk
Cya

Tawer Redeye 06-06-2007 19:25

Próbowałem tak może i nie wychodziło, może po prostu źle celowałem.
Z tym nawykiem to ćwiczę ale na razie nie wychodzi może za jakiś tydz, 2.

Heliwurab 06-06-2007 22:40

Headbite na czyste ciało z ziemi zabiera tylko 96 hp wiec nie zawsze zabijesz za 1 ciosem ;)

Z brońmi Ci nie podpowiem, bo ludźmi nie gram. Ale jak poznasz shotguna to masz potęge w dłoniach ;)

Tawer Redeye 07-08-2007 19:22

REFRESH! :)
Coraz lepiej mi idzie, na karith zdobyłem 60 fragów, potem dzięki komuś lepszemu wygraliśmy na 5 sekund przed końcem. Najbardziej mi się spodobał teraz fort 4 :P . Ehh muszę sobie załatwić zewn. ip to bedę miał własny serv :P

Ojczul1 07-08-2007 22:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tawer Redeye (Post 1591115)
REFRESH! :)
Coraz lepiej mi idzie, na karith zdobyłem 60 fragów, potem dzięki komuś lepszemu wygraliśmy na 5 sekund przed końcem. Najbardziej mi się spodobał teraz fort 4 :P . Ehh muszę sobie załatwić zewn. ip to bedę miał własny serv :P

co to jest 60fragow jezeli ktos feeduje? pozatym gdybys gral dobrze to nie przejmowalbys sie fragami tylko niszczylbys base jezeli bedziesz umial w pojedynke rozwalac wiele rodzajow baz na roznych mapach to może zdobedziesz szacunek pro graczy bo fragi jest latwo zdobyc a zniszczyc baze juz nie(jezeli jest dobrze zrobiona)

Tawer Redeye 07-08-2007 23:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojczul1 (Post 1591466)
co to jest 60fragow jezeli ktos feeduje? pozatym gdybys gral dobrze to nie przejmowalbys sie fragami tylko niszczylbys base jezeli bedziesz umial w pojedynke rozwalac wiele rodzajow baz na roznych mapach to może zdobedziesz szacunek pro graczy bo fragi jest latwo zdobyc a zniszczyc baze juz nie(jezeli jest dobrze zrobiona)

1. Mało kto feedował, goście chodzili z prifllami, ja po prostu dobrze wykorzystywałem kryjówki i rogi.
2. Wszyscy campili z p-rifflem w bazie, nie było szans snipować nawet przy dużej ilości adv goon bo i tak za szybsko padały, a tyrkiem nie łatwo wejść do elevator room na górę. A jak już zdobyli s3 to all bs i lc spam -.-

Knight Patryk 15-08-2007 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tawer Redeye (Post 1591527)
1. Mało kto feedował, goście chodzili z prifllami, ja po prostu dobrze wykorzystywałem kryjówki i rogi.
2. Wszyscy campili z p-rifflem w bazie, nie było szans snipować nawet przy dużej ilości adv goon bo i tak za szybsko padały, a tyrkiem nie łatwo wejść do elevator room na górę. A jak już zdobyli s3 to all bs i lc spam -.-

to nie graj na noobskich serverach?kiedys jak bylo CY i dasprids pro mod sami pro tam grali bo oni tylko haslo mieli i bylo zajebiscie:P

Tawer Redeye 15-08-2007 17:37

Spróbuję , tylko nie znam haseł na "pro servery" XD. Mogli nie dochodzić camperzy :/

zoliax 16-08-2007 14:13

Gierka kozacka, nie ma co. Nie spodobał się mi jej opis, ale jak zagrałem... mmm... Na publicznych serwach zwykle jest tak, że ludzie, jako powolni i zmuszeniu do wracania do bazy, by się leczyć i po amunicję, kampią, a obcy, niezależni prawie od bazy atakują, uderzają kilka razy i spierdzielają, by nie zginąć. No i płaczą, że ludzie kampią... Ehh, sami mogą szybko uciec jak się zbliża śmierć to i chyba myślą, że ludzie mają podobnie. ;d Może i mają, tyle że są znacznie wolniejsi(a dobić takiego nietrudno)...
Troche dziwne jest, że ludzie mają 3 hiboksy, gdy obcy mają tylko 1. To powoduje, że po jakimś czasie treningu obcym dosyć łatwo jest szybko zabijać("Boom! Headshot!"), gdy ludzie tak fajnie już nie mają. Czy trafią w nogę czy w głowę obcy obrywa tyle samo, więc wykres zadanych obrażeń to zawsze będzie linia prosta. W pojedynkę cieżko nawet Dragoona czy Advanced Marudera zabić, bo gdy taki widzi, że śmierć się zbliża zwyczajnie robi odwrót, a człowiek tylko może popatrzeć jak tamtem ucieka. Nie mówiąc już o walce z Tyrantem. W pojedynke nie ma szans go zabić, jakkolwiek nie byłoby się wyposażonym. No chyba że z Luci czy coś. Jednak jeden strzał nie wystarczy, a czas ładowania drugiego daje szansę na ucieczkę. Ewentualnie można zanaleźć wąski korytarz, do którego Tyrant nie wejdzie. :p No i Tyrant może ze 3 nieuzbrojonych ludzi jednym atakiem zabić, gdy ludzie muszą się kilka chwil męczyć z Dretchami. Walkę z trzema można łatwo wygrać(o ile biega sie w pełnym pancerzu), jednak oznacza to konieczność powrotu do bazy. :P
Mam wrażenie, że obcy są silniejsi. :P
W grze nie podoba mi się: :>
-granaty(ciężko procyzyjnie rzucić, leci taki 5 metrów(?) w dal, eksplozja następuje późno... No ale przynajmniej jest bardzo mocna(może aż za mocna). No i z powodu, że te granaty tak kiepsko latają, można łatwo zmasakrować przez przypadek własną bazę... Ale to raczej dotyczy tych, którzy ich pierwszy raz używają. :P)
-miotacz ognia(można (za) łatwo samemu się podjarać. Po prostu ogień ma dziwną fizykę, jest bardzo uzależniony od Twoich ruchów-sam się palisz, gdy strzelasz i biegniesz do tyłu... No ale to chyba wina samego silnika Quake'a, który raczej nie jest przystosowany do broni tego typu)
-sposób wybierania wyposażenia u ludzi
-Adv. Marudery jakieś podpakowane są... Niezależnie od uzbronjenia i tak oberwiesz za 20hp piorunkiem ;), łatwo nimi bazę zniszczyć(wystarczy że będzie miał w polu widzenia byle działko, a może nawet zadać obrażenia dla reaktora), jest szybki, więc łatwo nim uciec po uderzeniu pioruynem kilka razy)
-Sudden Death-kończy zabawę w kampienie i zmusza ludzi do ataku... Tylko jak atakować, gdye tym etapie gdy 15 sekund poza bazą oznacza konieczność odwrotu, a zmasowany atak nie jest możliwy, bo połowa osób będzie wciąż kampić, niezależnie od próśb i poleceń?:P

Niech to będzioe koniec tej niespójniej wypowiedzi. Dziękuję. Polecam tę gierkę. :P

@edit
Zapomniałem powiedzieć o wyczpistej muzyce w menu. Haha. :P

Niestety czasem mam wrażenie, że sporo osób w tej grze używa aimbotów... Obcy trafiają w głowę w 80% przypadków, a ludzie zabijają z Luci Cannon dretcha w locie, albo nietrafia z Mass Drivera w dretcha tylko co 3 raz... Jakoś zaskakuje mnie to... Mimo, że mam spore doświadczenie w takich grach(kilka lat w Quake'a 3 nawalałem, w AvP2 też troche-to w kontekście tych obcych:P), ale takich rzeczy nie potrafię! I niech nikt nie mówi, że wystarczy trochę potrenować, bo do takiego stopnia nie da się dojść.(I żeby dość do takiego stponia, biorąc pod uwagę mój "staż" w dynamicznych grach FPP, to chyba byłoby trzeba trenować więcej, niż ta gra ma lat... Albo tyle ile ona ma, ale siedząc 24/7; ewentualnie pokłony do weteranów grających w to od początków, jeszcze jako moda do Q3:P) No właściwie da się, ale nie w tyle osób na publicznych serwach... jeszcze biorąc pod uwagę ping... i brak celownika u wielu form obcych... Ehh...

Tak wiem, pi&%$^% głupoty. :P

@edit2
Pograłem chwilkę i wena wróciła. Niesamowicie kozackie jest to, że ma się do dyspozycji nie amunicję a MAGAZYNKI. Nikt w czasie walki nie przekładałby nabojów z jednego magazynka do drugiego, bo w poprzednim dwie kulki zostały. :P Jednak tyczy się to również strzelb, w których z regułu nie ma magazynków... Choć tam jest coś na kształt takowego. :P Więc jest git.

No i wnerwiają mnie ludzie, którzy sądzą, że baza zbudowana na przestrzeni 10 metrów kwadratowych jest dobra. Po spawnie nie możesz się ruszyć i blokujesz telenode, gdy robisz odwrót nie masz gdzie uciec, bo w bazie nie ma miejsca i trzebaby skakać ponad karabinami(a nieczęsto ma się jeszcze siły na kolejny skok, gdy się ucieka), gdy chcesz się wyleczyć albo coś kupić to też nie możesz, bo w bazie nie ma miejsca na krok. Nie mówiąc już o tym, że taka baza to idealny cel dla Adv. Maruderów(Ta, nie ma to jak gwarantowane 3*20dmg-niby te obrażenia powinny się zmiejszać, ale mam wrażenie, że niezależnie od niczego zawsze dostaje mi się 20 obrażeń, czy obrywam bezpośrednio, czy też poprzez kogoś innego. Niezależnie też od zbroji. A jeśli nawet się zmiejszają, a pewnie tak, to i tak przyjemnie taką bazę piorunem przyłatwić. Tak na marginesie: mi prawie niegdy nie udaje się tym atakiem elektrycznym uderzyć, gdy inni mi tym dupę masakrują, ehh, nie wiem jak mam tym dobrze celować, jeśli nawet atak nie uderza w wierzyczkę z odległości 3m, gdy stoję w miejscu i mam dużo czasu na precyzujne wycelowanie:F, które w tym przypadku nie jest wcale potrzebne.)

@edit3
:) Żeby nie było, że używam tylko jednej emotikonki. ;)

Knight Patryk 17-08-2007 21:50

@2up bo juz nie ma tego serva;/

Evain 20-08-2007 11:51

kim byc lepiej? alien czy human?

A tak w ogole jak pisales poradnik to: nazywa sie tak albo tak nie pamietam itp :P

zoliax 20-08-2007 12:16

Autorzy gry zapewne cholernie długo pracowali, by ludzie i obcy byli zbalansowani. Więc ^#$%#$, że kimś będzie Ci łatwiej... Graj tymi, którymi gra Ci się przyjemniej... Chyba, że nie będziesz mógł do nich dojść. :P Wtedy graj drugimi.

Osobiście wolę ludzi. :P

Tawer Redeye 20-08-2007 12:20

Zwykle będziesz grał tymi którzy są wolni(takie coś jest żeby nie było imbalansu[czy jakoś tak:P] osób) Alieni są jednak lepsi, ale wymagaja nieco treningu żeby dobrze nimi grać, a humani są słabsi ale mają większe możliwości dystansowe).
stage 1
Alieni wymiatają
stage 2
Humani wymiatają
stage 3
Obcy robią PWNED(ale da się ich pokonać)
Opis członka DVP OPIS
Poradnik do gry alienami Kliknij

Heliwurab 21-08-2007 16:53

^^ Wlasnie, polecam stronkę pts.xt.pl i forum.

A o zbalansowaniu gry mozna powiedziec tyle: Jeśli pograsz trochę dlużej, zauważysz wieelkie roznice miedzy obydwoma rasami. S3 vs S3 mozna wygrać ludźmi jedynie gdy zbierzesz team i ruszycie razem. Tak samo jak alieni, muszą uzyc wspolpracy aby zniszczyć ludzka bazę. Jednak ownienie goonem na s1 albo helmet+pulse na s2 to coś strasznego... dla przeciwnej drużyny ;)

Ojczul1 06-09-2007 22:12

Aliens:Tu licza się INDYWIDUALNE umiejętności każdego gracza.Czyli 1 pr0 może wygrać nawet jesli reszta to nooby.
Humans:Tutaj liczy sie teamwork bez tego nie ma zwycięstwa.

zoliax 06-09-2007 22:40

A ta praca zespołowa na prawdziwą skalę jest spotykana jedynie w klanach... Normalnie czasem się za jakimś uzbrojonym pociągnie paru, ale mimo wszystko ciężko o współpracę z nieznajomymi. ;] Chyba że się kampi. :P Wtedy 100% współpracy... Chyba że znajdzie się jakiś odważniak, który brawurowo wychyli łeb za bazę. ;]

exeros 09-09-2007 13:48

Powiem jedno.
PIERDOLICIE
Human na s1 może za*****ć 15 dreczów >.>
Human na s2 może za*****ć 3 tyranty pod rząd >.>
Drecz na s1 ma WIELKIE problemy by zabic człowieka w..armor+helm...
Adv mara ssie, Drag rox.
I nie, Humce nie są słabsi...przy dobrych teamach humce wbijaja s3 szybciej niż alieny s2 i humce na s1 mogą rozwalić alienków bazę bez problemu

@Ojczul-ty ZAWSZE byleś noobem (pamiętasz jak płakałeś gdy z klanu odchodziłem?:D )
@Heli~
Zamało grasz, by cokolwiek o tej grze wiedzieć
@Tawer~
To samo co Heli~
@zoliax
Wystarczy nie grać na servie full noobs...normalnie się znajdzie 2-3 osoby które wystarczą, a jak nie to solo ! xD
@Sage...Basi Squad Pwnz ^^

@ALL
Nie mówiłem tu o noobkach, itp.
Mówiłem tu o dobrych teamach czy cw(clan warsach)

>>Przy noobach to się prędzej kończy ammo w md niż medpaka używasz.
Blaster wbrew pozorom może ownować nooby(no ammo-3 drecze own3d by blaster) Oczywiście tu była mowa o "Ty=Skill, oni=nabs"<<

Ja już nie gram, teraz Cs 1.6 Czemu?-Strata skila po paro miesięcznej przerwie(z md w drecza trafiam po 7 strzałach...(kiedys 1-2?:P )

Pzdro

Edit
Cytuj:

Niestety czasem mam wrażenie, że sporo osób w tej grze używa aimbotów... Obcy trafiają w głowę w 80% przypadków, a ludzie zabijają z Luci Cannon dretcha w locie, albo nietrafia z Mass Drivera w dretcha tylko co 3 raz... Jakoś zaskakuje mnie to... Mimo, że mam spore doświadczenie w takich grach(kilka lat w Quake'a 3 nawalałem, w AvP2 też troche-to w kontekście tych obcych), ale takich rzeczy nie potrafię! I niech nikt nie mówi, że wystarczy trochę potrenować, bo do takiego stopnia nie da się dojść.(I żeby dość do takiego stponia, biorąc pod uwagę mój "staż" w dynamicznych grach FPP, to chyba byłoby trzeba trenować więcej, niż ta gra ma lat... Albo tyle ile ona ma, ale siedząc 24/7; ewentualnie pokłony do weteranów grających w to od początków, jeszcze jako moda do Q3) No właściwie da się, ale nie w tyle osób na publicznych serwach... jeszcze biorąc pod uwagę ping... i brak celownika u wielu form obcych... Ehh...
Huja nie aimbotów, staż w innych grach dużo nie daję.
Słuchawki+md=drecz na wyczucie idzie...nawet nie celujesz, po prostu ruszasz ręką i pyk...
UWIEŻ że da się dojść do takiego skila, ale trza grać i grać, tyle...ile to ja banów za "aimbota" dostałem huehue:D

Heliwurab 09-09-2007 17:00

Nie mów mi że za mało gram.
Ludzie w teamie wszystkich rozpitolą.
"Drecz na s1 ma WIELKIE problemy by zabic człowieka w..armor+helm..."
Nie no, nie uwierzę.. Zresztą zależy od broni i znów umiejętności, bo tak to pare headbite'ów- gostek leży..

"Adv mara ssie, Drag rox." To ty za mało grasz. Dragoonem zabicie ludzi to łatwizna, w marze trzeba mieć już skilla żeby szybko skacząc trafić parę headów i się nie pogubić :|

Btw, 'h*j' przez ch, a 'uwież' przez rz. Nie wymiguj się dyslekcją, dysortografią, daltonizmem czy paleontologizmem ;P

exeros 09-09-2007 20:21

a "chuj" z tym, spieszyłem się...Nie mam żadnej dysksraki:P

Śmieszny jesteś :] tiaa pare heabite i leży...1 strzał z md i leży....
Adv mara to taka panienka co ucieka tylko^^ i łatwo zabić adv mare z md
Powiem tak- drecz ma WIELKIE problemy by wogóle podejść do humca

Pozatym powiedziałem- ja już NIE gram, ale grałem dużo, bardzo dużo.
Skila wyrobiłem sobie pod goona...

...Może chcesz na gg pogadać? Nakieruję cie na jasną stronę trema xD
I Zniosę twoje głupie przekonania...5307174 tylko jakby co, mów że to ty, albo blok.

Pzdro.

zoliax 09-09-2007 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez exeros (Post 1645451)
Powiem jedno.
PIERDOLICIE
Human na s1 może za*****ć 15 dreczów >.>
Human na s2 może za*****ć 3 tyranty pod rząd >.>
(...)
@zoliax
Wystarczy nie grać na servie full noobs...normalnie się znajdzie 2-3 osoby które wystarczą, a jak nie to solo ! xD
(...)
Huja nie aimbotów, staż w innych grach dużo nie daję.
Słuchawki+md=drecz na wyczucie idzie...nawet nie celujesz, po prostu ruszasz ręką i pyk...
UWIEŻ że da się dojść do takiego skila, ale trza grać i grać, tyle...ile to ja banów za "aimbota" dostałem huehue:D

Ta... o ile te "drecze" biegną na otwartym terenie w linii prostej bez uników... I jaką bronią chcesz to zrobić? Karabin ma za mało kulek(wymagałoby to przeładowywania pare razy), strzelby możesz użyć na krótki dystans, a nie wierzę że zdołasz ustrzelić z 5 metrów 15 "pajączków", nim co trzeci z nich nie uderzy cię raz w nogę... A przy takim rozkładzie sił to nawet zbroja nie pomoże... Lasgun tu mógłby zdać egzamin, jednak i tak trafić 3 razy każdego nim uda im się podbiec... massdriver-ta, jego szybkostrzelność jest powalająca... No i 5 kulek w magazynku zapeni ci wygraną bez przeładowywania! Chaingun... to samo co strzelba-broń krótkodystansowa...
Człowieczek na s2 kontra 3 Tyranty? Z taką plasmą potrzebujesz trafić 134 razy... powodzenia, uda ci się przecież to wszystko wystrzelić i jeszcze przeładować raz czy dwa w międzyczasie nim te 3 Tyranty trafią cie całe, o zgrozo, dwa razy. No chyba że masz na myśli zakampienie się w bazie i zabicie 3 Tyrantów stojących w miejscu i patrzących na opadający do 0 licznik życia... Noob ucieknie po ułamku sekundy pod ostrzałem, dobry gracz nie da tak łatwo się zabić...

Powiedz mi jaki ja mam wybór serwerów, gdy na ok. 10 ping nie przekracza 100 w samej wyszukiwarce? xP

Słuchawki + md na dretcha mówisz? Widzę że jesteś już na tyle doświadczony, iż wiesz, że "drecz" porusza się bezszelestnie... Staż w innych grach dużo nie daje? A powiedz mi czym różni się mass driver od railguna jeśli chodzi o sposób użycia? :F
Nie no spoko, oczywiście, tu nie ma wcale aimbotów, a to że ktoś w jednej rundzie ma 20 fragów, a w połowie innej już 50 to normalka... trafianie za prawie każdym razem człowieka w baniaka niezależnie czy on biega, skacze, śpi, nurkuje, gra w bierki czy co tam jeszcze robi to normalka i gra fair play... I to na tych serwerach pełnych noobów, które mi dane jest odwiedzać... Człowieku, nie wchodzę na serwery jakiś uber leet klanów, żeby klaskać, gdy jakiś typ któryś raz z rzędu wali mi w baniaka za pierwszym razem, mimo moich uników... Nie są one doskonałe, ale już nie raz wystarczyły, by przegonić Tyranta mając na sobie tylko lekką zbroję i trzymając w rękach karabin plasmowy... Tyrant mając 400 życia nie jest w stanie mnie trafić dwa razy, nim jego hp spadnie do niskiej wartości, a co drugi Dragoon jest w stanie trafić w baniaka za pierwszym, ostatecznie drugim razem, każdego prawie gracza, a i największych akrobatów :P, choćby i głowy nie mieli.... I nie mów, że te Tyranty widocznie były noobami, bo ja, grając tym obcym po raz pierwszy oraz ogólnie nie będąc doświadczony w używaniu tych robaków, radziłem sobie znacznie lepiej, więc nie jest to takie skomplikowane...

P.S. No i dzięki za przemiły powód edycji. Uwielbiam konstruktywną krytykę.

Heliwurab 09-09-2007 22:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez exeros (Post 1646083)
tiaa pare heabite i leży...1 strzał z md i leży....
Mówiłem, że zależnie od broni..

Adv mara to taka panienka co ucieka tylko^^ i łatwo zabić adv mare z md
A co powiesz o ludziach, którzy dostając pare hitów w nogi na s1 uciekaja do bazy zeby sie podreperowac? A adv mara jest do tego żeby był zwinnym, nawet jak ucieknie na max hp to zrobi kolko i z drugiej strony zrobi HB ;P

Powiem tak- drecz ma WIELKIE problemy by wogóle podejść do humca
Może w twoim świecie, u mnie to bywa tak że umiejętnie grając zabije humka zanim zauważy. Dretch to nie skakanie do człowieka tuż przed nim..

...Może chcesz na gg pogadać? Nakieruję cie na jasną stronę trema xD
I Zniosę twoje głupie przekonania...5307174 tylko jakby co, mów że to ty, albo blok.
A po co, lepiej tutaj, żeby wszyscy wysłuchali. W końcu to forum, jest i dyskusja?

Gram od września zeszłego roku, a ownię większość, więc..

exeros 09-09-2007 23:34

Huahuahahhaha

@zolix -Podskocz dreczem-dźwięk, uniki dreczem polegają głównie na skakaniu sciana-sciana
Nie mówiłem o 15 dreczach naraz-impossible. Ogónie-bez strary życia
Te tyry też nie naraz- chodziło mi o to, że zabicie 3 tyrków po kolei jest możliwe btw-rekord taki mały mój-2 tyry z szuta jednocześnie+goon w drodze powrotnej
Ja na niektórych mapach miałem 0 frag a na następnej 100, aimbot?....
Do Dreczy-Chodziło mi o MD
Większość przykładów dawałem z servów z pr0 i cw...
Powód edycji- huehue dzienx ^^

Widzisz, ja uciekałem do bazy, gdy w pobliżu nie było już nic żywego...a moje hp było niskie/brak ammo

@heli~~
Wbicie humcami s2 to kwestia 1-2 wyjść z bazy... a na s2 nie ma mowy by cię nie zauważyli
Na s1 jeśli nie walniesz head+nogi w ~~1-2 sec też cię zauważy po 1 hicie

Pzdro

zoliax 10-09-2007 19:18

No tak, dźwięk jest przy skakaniu... ale chyba nie skaczesz, gdy wiesz, że przeciwnik nie ma cie na celowniku, a gdy już ma to czy ma słuchawki czy nie-ze wzroku cie nie spuści, więc dźwięk wiele nie daje. Ale to akurat bezsensowny temat do rozmowy. :P

Ok, 15 naraz niemożliwe... a jeden po drugim? Jaką bronią? Jest to możliwe, ale chyba musisz być rzeczywiście dobry, by starczyło ci kulek... chyba że zawsze potrzebujesz 10 kul z karabinu na załatwienie dretcha, albo gdy trafiasz z mass drivera dopiero za drugim razem to święto. Tylko czy gracz z takimi umiejętnościami mógłby raz wbijać ok. 0 fragów, a kilka chwil później 100? :F
A tyrki po kolei to chyba osoby pierwszy raz mające styczność z FPP, bo 2 trafienia na 3 Tyranty i goona to nie jest coś niesamowicie skomplikowanego...

I co do tych fragów w przestrzeni od 0 do 100... Panie, ja nie wiem co ty tam na kompie masz, ale wątpię, by przez 20-50 minut rozgrywki nie udało się dla takiego wymiatacza, którego średnio co trzeci Tyrant jest w stanie dotknąć jeden jedyny raz, zgnieść pojedynczego robala. :F

Heliwurab 10-09-2007 19:27

Exeros, masz rację, ale to wszystko o czym mówimy głownie od umiejętności. Młodszy nawet nie będzie wiedział z ktorej strony alien nadciąga, a ile to razy bs padł pod atakiem dwoch-trzech dretchy, to co dopiero mowic o s2.
No i czesto jest tak ze tylko 1 gosc nabija s2, bo reszta kampi w bazie albo boi sie wyjsc dalej niz 3 metry..

Btw. te 15 dretchy.
Na tunelu w ATCS jesli biegną solo, i jesli nie umieją zbyt dobrze wymijać kul, zabijesz takiego po 10 strzalach max. Na 100 graczy w trema przypada tylko jakies 10-15 pr0 więc...

exeros 10-09-2007 21:46

Cytuj:

trafiasz z mass drivera dopiero za drugim razem to święto. Tylko czy gracz z takimi umiejętnościami mógłby raz wbijać ok. 0 fragów, a kilka chwil później 100? :F
A czemu nie? xD oczywiście że z md, w czasach gdy mój skill był wyrobiony....Teraz mam new dysk i nawet bindów na weapon nie mam..chyba czas powrócić do trema huehue
A co, nigdy na spect. nie siedziałeś?:D

Kiedyś mogłeś po*******ać po ścianach itp, robić najbardziej posrane uniki dreczem- 1, no może 2 strzały z md i cie nie ma

a dzwięk?-skacze sobie taki jeden zadowolony z bazy, wyskakuje z zakrętu i pyk :P, zresztą niewiem czy teraz też tak jest, ale kiedyś chyba były takie nooby, nawet na cw, ze skakanie dreczem gdy lepiej by było cicho podejść-
a po co?^^

Btw, wiesz że da się zabić 5 tyrów z nada? wbiegasz w środek a tyry same się klepia, nad na dobitkę:P

Cytuj:

No i czesto jest tak ze tylko 1 gosc nabija s2, bo reszta kampi w bazie albo boi sie wyjsc dalej niz 3 metry..
Ot, często BYŁO tak, że 1-2 osoby max wychodziły.., ot więcej, było nawet tak, że siedzieli za scianą turretów z czajnikami, i kto wbił szybciej s2, jak myślisz?

Cytuj:

Na 100 graczy w trema przypada tylk
o jakies 10-15 pr0 więc...
Ostro, kiedyś było i lepiej i gorzej huehue

Dobra rozpisałem się zabardzo:P

Pzdro.

zoliax 10-09-2007 23:43

Cóż, nie jestem jakimś nałogowym graczem(więc nie mam doświadczenia i wiele nie widziałem :P ), by wierzyć w tego typu umiejętności... Gdy spotyka się dwóch wyćwiczonych ludzi, jeden w celowaniu, drugi w unikach, jakim cudem ten pierwszy ma trafiać za każdym razem? Wiem że celuje się na wyczucie, jednak jeśli ja w quake'u osiągałem jakieś 40-60% trafień z railguna to mogę uwierzyć, że ktoś będzie miał te swoje 90-100%... Ale nie w przeciwnika, którego model jest kilka razy mniejszy od tego w quake'u... :/
Widocznie za mało jeszcze widziałem. :F

A to że da się zabić 5 Tyrków z granatem to można sobie wyobarażać... Jednak nie jestem w stanie wyobrazić sobie, żeby każdy z tych Tyrków częściej trafiał swoich niż przeciwnika... :P Ale dobra, to jest możliwe, granat ma moc... Można nim rozwalić całą bazę. :P Tylko że swoją i nie pojedynczym. ;] Tylko czemu ludzie robią to w najgorętszych miejscach rozgrywki? :P Mogliby poczekać do ostatniej minuty i wtedy się pobawić. ;d

A czasami to jest nawet dobry wynik jak chociaż jedna osoba wyjdzie... Wyjdzie na spotkanie z obcymi mając za wsparcie jedynie krzyki z tyłu: "FEEDER, FEEDER!" :P

No ale i narzekanie na kamperów często jest równie żałosne jak kampienie... No bo jak nie kampić, gdy obcy tak cisną ludzi, że są w stanie postawić sobie jajo i inne "budynki" tuż przy bazie ludzi? Ci nie mogą się ruszyć, bo gdzie nie pójdą to zaraz kilka obcych wyleci, a obcy narzekają na to chyba, że aż tak bardzo ludzi przycisnęli... :F

Hmm, twierdzisz że się rozpisałeś? A "Pana Tadeusza" czy "Krzyżaków" to kiedyś widziałeś? :-P :P

Knight Patryk 24-09-2007 00:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zoliax (Post 1647128)
No tak, dźwięk jest przy skakaniu...

moze to zabrzmiec dziwnie ale lepszego cela sie ma grajac bez celownika/u:) ja w tremka nie gram 2 miechy i nie zamierzam gra sie znudzila gdy najlepszy gracz odszedl z najlepszego klanu i nie bylo z kim clan wary grac;p pozatym nie polecam tej gry juz bo mowia ze wersja 1.2 bedzie na poczatek wakacji a dalej nie ma:)

Tawer Redeye 28-10-2007 00:36

Dobra czas na refresh :P
Cóż polska scena trema hmm... umiera
Klan HSR przeniósł się na ET
Cytuj:

No i nastał ten dzień lächeln

Dzisiejszym meczem z YK klan Husaria kończy swoje ponad półtora roczne życie w Tremulousie. Powodów jest wiele, a wszystkie niemal leżą w tym że Tremulosu jako gra nie przedstawia sobą już wysokiej wartość tak samo jak i "polska scena" która od samego jej początku stoi w miejscu. Jako pierwszy lider i osoba która głównie zajmowała się klanem, chciałbym w imieniu całego zarządu podziękować wszystkim dzisiejszym jak i byłym klanowiczom za poświęcenie i czas jaki włożyli w gre w naszym klanie oraz za miłą atmosferę jaką do niego wnieśli lächeln

Chciałbym także podziękować wszystkim klanom i osobom które poprzez liczne mecze jak i normalną grę na serwerach oddziaływały na nasz klan lächeln

Z dniem dzisiejszym klan Husaria w Tremulousie zostaje zawieszony na czas nieoznaczony. Tym samym najstarszy, jeden z najlepszych polskich klanów z którego wywodzi się większość "długo stażowych" polskich graczy przestaje aktywnie grać w Tremulousa.

[HSR] Husaria
05.2006- 11.2007
Pierwsza polska strona o tremulous-ie(http://pts.p2a.pl/ klanowa DVP) pada z powodu braku osób, a o innych klanach mało wiem.
Trem potrzebuje świeżej KRWII!

Xantro 28-10-2007 00:48

Ja nawet często pykam, mój nick Xantro.

Heliwurab 29-10-2007 16:13

No cóż, klan DVP nigdy nie należał do najaktywniejszych, przyznaje bez bicia, w sprawie clan warów. Pewnie dlatego, że nie mamy żadnego servera.. Dobry klan musi mieć dobry server, a ładna stronka nie wystarcza ;P
Powoli DVP chyba też umiera.. Ja coraz mniej gram, nie widzę fascynacji Tremulousem z powodu że gra jest już po prostu NUDNA, zbyt rzadko spotyka się lepszego gracza. No a lider ma dużo roboty w szkole, więc..

Tharion 04-08-2008 05:27

//Bump!

Gra nadal warta uwagi, miło sie pyka ale coraz wiecej serverów stoi pustych, wiec zapraszam, popykać troche..... xD!

Btw, Exeros here.

Kalchegar 09-08-2008 07:57

trzeba do tej gry miec Queka 3?

Tasior 09-08-2008 09:18

Ani Queka ani Quake'a

Kalchegar 09-08-2008 19:13

mam pyt gra w ta gre ktos jeszcze bo temat zostal w tamtym roku utworzony a nie chce na marne sciagac

Tharion 14-08-2008 20:17

@Up
Gra sporo osób jak coś to mogę wytłumaczyć wszystko etc..

Zapraszam !

Edit:
Polecam server Dretch Storm

//Exeros here

Mydelniczek 31-08-2008 21:58

///Bumpik

Zapraszam na Dretch Storma!

/Exeros

/*Carlsberg w grze~

Lend 09-09-2008 16:38

Napisałeś całą stronę o gównie ,dobry jesteś

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:41.