Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Sondy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=128)
-   -   Nowy wygląd Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=81615)

Mefisto of Deth 20-06-2006 11:10

Jestem przyzwyczajony do starego wyglądu, a nowy nie przypadł mi do gustu <evul>

MasterGos 20-06-2006 11:17

hmmm.... Poprzednia wersja strony mijała w sobie klimacik RPG i to mnie bardzo odpowiadało jednak nowa wersja jest lepszą poda wieloma względami. Sądzę, że dałoby się pogodzić te dwie rzeczy.

Proponuje zostawić całe ustawienie itp jak teraz, ale zmienić nieco szatę graficzną na podobną do tej ze starej wersji

Zapewne nie wszystkich to usatysfakcjonuje, ale na pewno przywróci choć trochę dawny klimat.

DDoS 20-06-2006 11:21

Najlepszym sposobem jest stworzenie kilku szablonów strony (trochę roboty :P). Oraz wprowadzenie możliwości wyboru na stronie typu layout jaki nam się podoba ( w tym starego już znanego nam).

Ładny spam się robi z tego tematu.

-----------------------

Vini Vidi Risi

Pacek 20-06-2006 11:29

osobiście mi sie nie podoba, ten design wygląda tak jak by strona sie cofneła o jakieś 3 lata w stecz, teraz sprawia wrazenie jak by robił ją amator na amatorskim programie, przejrzystość się nie zwiększyła za to ze strony wizualnej witryna uległa znacznemu pogorszeniu. Nie wiem kto to wymyślił ale za mądre to to nie było, naprawde poprzedni wygląd był znacznie przyjemniejszy dla oka no ale może to przez te oszczędności może serwer nie dźwiga tamtej grafiki strony [; cóż trzeba zacisnąć zęby i sie przyzwyczaić
1. logo jest straszne
2. niektóre czcionki mają taką wielkość jak by były robione z myślą o niedowidzących
3. kolorystyka wręcz odpychająca, mdła i całkiem nijaka, od samego patrzenia na te kolory człowiek chce wyłączyć tą strone
4. wszystko ze sobą jakoś tak sie gryzie nie ma w tej stronie spójności i jednolitości
5. tabelki na przykład z czarami czy z broniami są za duże przez co znalezienie właściwej imformacji zajmuje dużo czasu, ponad to czcionki w różnych działach są różna na przykład porównajcie czcionki użyte w potworach z czcionkami w mieczach
6. za duże menu przez co wchodząc w jakiś dział na przykład w potwory znowu zaczynamy czytac menue bo tabela ze stworami w tibi zajmuje jakieś 55% strony

ogólnie rzecz ujmując tragedia, nie wiem kto to tworzył ale umoczył maksymalnie, z takiej strony dumny może i by był 13latek ale na pewno nie strona nazywająca sie największym serwiem o tibi w Polsce po prostu rozpacz

felczym 20-06-2006 11:40

Jestem pod dużym wrażeniem, skromnie ale czytelnie. Super.

Keron Trion 20-06-2006 11:45

Dla mnie spoko tylko cos lewej kolumny nie mam :( i to jest d**a
Szczerze mowiac wole poprzednia B) Lepszy byl klimat RPG :D

Shivran 20-06-2006 11:45

Taki sobie

Według mnie poprzedni wygląd był ładniejszy ale musze sie przyzwyczaić. Ale nawet niektóre fragmenty są ładne:)

Kfiat 20-06-2006 11:57

generalnie jest ok, tylko czy aby napewno te dwie kolumny maja pyc poprawej stronie?

Wygladaja ochydnie jak sa po jednej stronie ekranu.

teletoobis 20-06-2006 12:03

Wg mnie ten layout wygląda troche "blogowsko" i nie jest tak czytelny jak tamten :/ bania...

btw... thx za kasacje mojej sondy mimo, że byla pierwsza -.-'

Druid Lomax 20-06-2006 12:08

raczej mierny

wyglad moze byc, ale najgorzej jest zrobiony :czary
paski zachodza za siebie , a literki sa poucinane. reszta taka sobie
dlatego postawilem taki sobie. 2 kolumny powinny byc rozdzielone tak jak ostatnio. ;( BANIA

-=Timon=- 20-06-2006 12:20

mhmm... Dla mnie design jest taki sobie, z jednej strony stal sie bardziej przejzysty i mozna szybciej cos znalesc, a zdrugiej strony troche juz mi sie naprzykrzyly te kremowe kolory, co wy widzicie w takich dekach :> brąz...

Misza 20-06-2006 12:54

Ładniej, aczkolwiek może być jeszcze lepiej.
nowy design = większa przejrzystość = większa funkcjonalność = więcej ludzi przeglądających stronę = większe obciążenie serwerów = padnięcie strony ;)

Gelean 20-06-2006 13:00

Moim zdaniem ten nowy design jest bardziej przejzysty ale wydaje mi sie pusty.
A w starym bylo wiecej kolorow i tez mi sie bardzo dobrze obslugiwało.

Matekneo 20-06-2006 13:11

Tak moze zostac, jest nawet ladnie, ale stary napis tibia.pl duzo lepszy i newsy mogly by wygladac jak stare zwoje...reszta moze byc ;) No i jeszcze dodajcie jak juz wczesniej wspomnailem "Czy wiesz ze....".
Pozdro! ;)

Pawelan 20-06-2006 13:16

dobrze ze strona jest wezsza. wedlug mnie jedna kolumna menu powinna byc po drugie stronie zeby zachowac jakas symetrie. glosowalem na dobry

Edit: jeszcze mozna by dorobic swieczce plomien. a 'czy wiesz ze...' powinno byc wedlug mnie gdzies bardziej na uboczu.

Edit2: zrobilem ciekawa rzecz :P wpisalem do wyszukiwarki na stronie nazwe postaci (spoko znalazlo) i kliknalem wstecz i... mam stary wyglad :P

Norbercik Pogromca 20-06-2006 13:19

Wyglą dobry tylko bardzo wolno sie ładuje a mam łacze 100 mb

Bazyllu12 20-06-2006 13:21

omg

omg ja czekam na starą wersję ;p

Adner 20-06-2006 13:38

W związku z tym, że przywrócono stary wygląd, przenoszę się do konkurencji:> papa:>

MayGyver 20-06-2006 13:38

do czasu zakonczenia testow z layoutem zostanie wlaczony stary

Klinsmanor 20-06-2006 14:53

Nowy wygląd według mnie jest lepszy .

Segrrox 20-06-2006 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Norbercik Pogromca
Wyglą dobry tylko bardzo wolno sie ładuje a mam łacze 100 mb

:O:O dobry jesteś, ile płącisz za neta i w czym masz? Bo o ile mi wiadomo to za Neostrade 6mb się płaci ponad 200 zł.

@topic: Stary design był wieeele lepszy:) Ten taki jakiś pusty jest.

Matekneo 21-06-2006 09:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Segrrox
:O:O dobry jesteś, ile płącisz za neta i w czym masz? Bo o ile mi wiadomo to za Neostrade 6mb się płaci ponad 200 zł.

@topic: Stary design był wieeele lepszy:) Ten taki jakiś pusty jest.

Lol, ja mam lacze 6mb i place 50 zl xD <Siec Lan> :P

Gromnjir 21-06-2006 10:36

Przejrzysty to on może i jest, ale ogólnie design na minus ;p

Kon Warrior 30-06-2006 15:36

uff... ciezko bylo przedrzec sie prze 19 stron komentarzy, ale nareszcie dotarlem

@topic
dobrze, ze przez ten czas kiedy zalaczyliscie nowy layout nie wchodzilem na tibia.pl; prawdopodobnie niezle bym na was naflugal
na szczescie nie doznalem az tak wielkiego szoku i zaznaczylem, ze jest taki sobie
mimo to, po dokladniejszym przeanalizowaniu nowego wygladu, uwazam, ze jest gorzej niz miernie. stary wyglad jest duuuzo bardziej ciekawy, kolorowy i trzyma klimat; nowy - zupelny niewypal
nie bede pisal dlaczego, bo zrobili juz to moi przedmowcy

ciesze sie, ze stary lay powrocil, ale dla garstki osob uwazajacych za lepszy ten nowy (totalne bezguscie) powinna byc mozliwosc jego zmiany

@Adner
skoro sie nie znasz i wolisz wyglad standardowego bloga, no to bye; nikt cie tu nie trzyma

przynajmniej jedno bezguscie mniej...

Prostyy 01-07-2006 14:10

jak dla mnie super moze wygladem troche ustepuje ale wiecej opcji + latwiej wszystko znelsc

Pramus 02-07-2006 15:59

Bosal - Ten nowy layout to dno ;/

Aynahanir 02-07-2006 16:27

szczerze mówiąc, stary design jest dużo lepszy. w starym jest 1 panel po lewej i 1 po prawej, a w nowym oba po prawej. dla mnie najlepiej jest, jak główna treść strony jest po środku, a wygląd paneli pasuje do klimatu. zagłosowałem na Mierny.

bosal 02-07-2006 16:39

zrobilismy update layoutu...

http://sms.tibia.pl - nie reklamuje tylko po prostu tam jest layout updatowany ;]

Aranton 19-07-2006 23:55

Niemam zdania... a raczej niewidze różnicy :confused: ... ale zeby niebylo wam przykro powiem ze jest ok :p

Walekifa 26-07-2006 20:44

Wole ten co jest teraz :p

Michal9000 27-07-2006 13:04

Po ch*ja odświerzałeś?

kostooch 01-08-2006 15:12

Nowy wyglad jest moim zdaniem wspanialy - odpowiednio dobrana kolorystyka, bardzo schludne i przejrzyste tabele, wykorzystanie rolloverow, itd.

Licom 03-08-2006 22:33

Tibia.pl jest w czolowce najlepszych stron poswieconych TIBI
jest swietnie prowadzoa i oprawa graficzna jest na wysokim poziomie...
pozatym zawsze znajduja sie tu wiarygodne wiadomosci;)

Brudzio 05-08-2006 21:24

...

Nagłówek to moze i leprzy ale tło no coment.....

Zły człowiek 22-08-2006 15:59

design jest narowisty i zarombisty!! lepszego nie ma!! dlaczego nie ma go jeszcze na tibia.pl??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:49.