![]() |
Moim zdaniem najlepszy jest Knight... Po update większe hity, dobre bronie, jedyny problem to skille (nuda...), ale jak juz poskillujesz to zaczyna się gra :)
|
Palkiem ogólnie najciężej jest na poczatku do 13 lvla po ktorym mozna samemu sobie produkowac arrowy.
|
Palkiem ogólnie najciężej jest na poczatku do 13 lvla po ktorym mozna samemu sobie produkowac arrowy. Lecz juz powyżej 20 lvl zaczyna sie zabawa ;)
Knight jest po tym up-dacie chyba bardziej popularny poniewaz mocniejsze jest dmg ale do 20 lvla latac z serpent swordem lub two-handed, bo fire sword jest najlepiej od 25+ to niezbyt zachecajace jak dla mnie. :D Sorcem mi sie gra najlepiej. Wielu mysli ze sorcem gra sie najlatwiej bo chyba sam grał sorcem i wbil tylko 25 lvl bo juz od 33 lvla od ktorego mozna bic z WOI jest jzu troche ciezko poniewaz np na dwarfach (soldy&guardy) z łatwoscia je zniszczymy ale ta rozdzka jest tak paliwozerna ze juz po 15 minutach trzeba stanac w miejscu i czekac na manę.:] Druid jest bardzo podobny do sorca. Rozni sie tylko rozdzkami czarami ktorych moze sie nauczyc. ;) Ale to zależy od ciebie kim bedziesz. Roznym ludziom podobaja sie rozne profesje :p |
Ja to tam jestem knightem i jest gitara:p polecam ta profesje
|
oczywiscie knightem albo palladynem (polecam tego ostatniego) :p
|
Dla mnie najlepszy jest sork mam 23 lvl, druid tez moze byc ale na poczatku ciezko bo rozdzka trojaca jest, poznije pallek a pozniej knight najgorsze jest to ze trzeba skilowacB)
|
Cytuj:
czekac na mane !!! lol wiesz co to manafluid? a tak cos na temat po update gra knightem jest latwa duzo hp i dobre hity polecam skilowac na 8 levelu do 85/85 i wtedy zaczac expic level bedzie lecial jak szalony tak samo palek kupic kamienie i do 85 dysta sorc i druid po update sa slabi wiec nie polecam nimi gry , chyba ze ktos chce zarobic to wtedy mozna grac druidem bo UH po update sa bardzo poszukiwane a u sorca sd czy inne runy jak oslabla ich sila jest je ciezko sprzedac i tanio sorcem i druidem na levelu 60+ wastujesz bardzo duzo , i ze slabym visem ciezej ci expic najlepiej grajcie kim lubicie , ja zrobilem Maga jak nie bylo ruzdzek i lazilem z dragon hammerem i do tej pory gram magiem bo lubie a nie dlatego ze byl super teraz to smiec ale ja nadal bede nim gral a jak ktos nie ma swoiej ulubionej prof. to jak lubi szybko expic na malym levelu ale pozniej miec problemy to polecam sorca , druida a jak ktos zainwestuje sporo czasu w skile zeby pozniej bic po kilka lvl dziennie to polecam palka lub knighta |
@up
lol lol lol:D skilowac palem do 85 haha teraz pal ma takie hty ze wystarczy do 60 ja osobiscie do 47 wytrwalem na 12lvl skonmczylem i zaczolem expic ze spearami zawsze sie zwracalo(tomby) aktualnie mam nim 28lvl i skill 58 i zanim bys wyskilowal te 85 ja bym mial juz z 50lvl i skill 70+ nie wiem czy jest sens w taki razie skilowac palkiem osobiscie jak ktos sie uprze to do 60:D i 25 +royal spear i wymiatasz |
Skile
Ja mam skile 48/47 na 11 lvl przy skilowaniu wklepalem lvl taki ;/ ale chce dobic skile 50/50 expic do 15 lvl na 15 lvl dobic 55/55 a na 20 lvl wklepac 60/60 i tak dalej az do 80 moze :D lub 70 jak bede sie denerwowal :P:D pzdr Cu
|
Cytuj:
|
Z tymi skilami 85 to rzeczywiście przesada... ja myśle, że ci którzy są bardziej cierpliwi to można wszystkimi profesjami, knightem zrobić 60-70 i można fajnie expić, o ile nie natrafi się na pk, co do paladyna, to ok. 70 do dista, zrobić troche strzał i iść expić. Postaciami magicznymi robić taki sam mlvl jak i lvl, można w czasie expienia, ale i tak druidem i magiem expi się chyba najdłużej na low lvlach, ale potem jest frajda :]
Natomiast mniej cierpliwi niech zrobią paladyna i skilują aż ich cierpliwość się skończy, no i expić :P |
Up
Według mnie nie ma sensu robić teraz arrow podczas skilowania ja tam nie robiłem bo teraz nierzesz speary w lape tarcze jakas i idziesz expic. |
Ok to troche co pisze cie mnie podlamalo wiekszosc z was pisz : MS rox ma duzo many , gfb od 23 i hmm od 25 goo cash? no bez jaj.... runki to waste czasu chyba ze boterzy jestescie 1h na scarab i masz wiecej kasy taka prawda... a ze po upie gra sie magiem dobrze? hahahaah.... ludzie sam posiadam 93 ms na uniterze i po upie tak zjebani sie gra ze niemoge.... visy wale nawet po 110 - 160.. gdyby nnie up po 240 by padaly... kto niemial hi lvl ms ani ed niech mi qwa tu niegada ze nima zmian zadnych ! bo takie 50 lvle nieodczuwaja tego.,.. sd tak samo walilem 700 a wale max 500 ...
wiec zaczolem gra palem i na 38 rp wiecej wale niz ms z visa a wasta praktycznie niema z bp mf na 50 drag moze... WEDLUG MNIE PALEK TERAZ NAJBARDZIEJ OPLACALNA PROFA NA NON-PVP , nadeszly stare dobre czasy... ;/ szkoda mi msa ale niebede wydawac 22k na 20% lvla(drag bez utamy) jak na tym amym lvl moge za 6k nakupic po 15 gp royal spearow i bede mial 100% lvla ... na koniec chcem powiedziec ze tak naprawda hi lvl 90+ odczuwaja zminy magami wiec prosze niekomentujecie majac 50 + lub mniej ze zmian niema lub gdy cale zycie przed depo sterczycie... mlvl najszybciej na drag leci podczas exp a oplaca sie tylko sd robic ( po upie juz niezabradzo) mam nadzieje ze dalo wam to cos do myslenia cya in tibia |
Po update najsilniejsi są teraz knight i palek. Ja gram knightem ale każdy gra taką profesją jaka mu sie podoba.;)
|
Zdecydujcie się kim grać i tyle.
Następny update ulepszy druidów i druid plx? :>8o |
jaka profesja
teraz tylko paladyni, dzisiaj na 9 lv rota na strzała wziełem :D:D:D a skill tylko 30
|
@topic:
taka jaka lubisz ==' |
Coś za szybko...
Nie wiem czy to dotyczy update, ale mam knighta bez pacca i blessow itp. a co 6 sek odnawia mie sie 1 hp i 2 mana points. W poradniku pisze inaczej. Czy to jakis bug czy po zmiana updacie? Z góry dziekuje!!!
|
Mam problem nie wiem kim grać Knightem skille 62/62 , pallem skille 59/43 czy sorciem 16lvl i 14 magic lvl? Proszę o szybką odpowiedź. ;)
|
Ja po upie trzymam dalej z sorc/drut :P to moja "rada".:d
|
Dobra rada dla wszystkich: Grajcie tą postacią którą graliście do czasu update ... zmienianie profesji tylko dlatego, że już tyle nie zarabiacie lub kolega expi równie szybko to żaden powód.
|
a moj problem jest następujacy: ek czy rp o to jest pytanie. mam knighta na 38 lvl skil 73/72 oraz 30 pala skil 71. no i tu jest moje pytanie -z czego zrobic maina? zaznaczam ze nie jestem dzieckiem upa 2007 bo chary juz byly wczesniej ale spoczynek byl. Knightem mi sie fajnie gra bo lece i kosze i uh czasem ale : zołwie - zawsze ktos , dc masa ludu cyclopolis 2-5 osob w kolejce guardy - omg więcej ludu nie monsterow. Palladyn - zawsze cos upoluje to tomba to malpki to poh komus cos sprzatne. ale mialem skil 75 na palu a to powinno wyjasnic co sie dzieje przy malej ilosc hp i exhaust plu lag:/czym grac by przyjemnosc z tego czerpac i za expic?
|
Cytuj:
|
polecam Druida na niskim lvlu szybko sie zarabia na "IH-UH" a pozniej mozesz zrobic summonera na swiatach pvp mozesz na nim zarobic wypozyczajac go knightom-paladynom ktorzy chca poskilowac a cyce/slimy za szybko padaja jeszeli chcesz zrobic anhi to nie jest takie proste poniewaz druida ma malo hp (tak jak sorc) xD. Ale i tak polecam ta profesje !!!!!! a zreszta pokaz wszystkim ze po update i tak da sie expic drutem ;P
|
@up
dla twojej informacji mam ed 36lvl 48 mlvl wiec i ta profesje znam lecz ze wzgledu na to ze rzadko gram nie lubie sie meczyc przy expie...czyli manasy vis vis manas exura mas/sio itp itd. Zaraz jak hamlet chwyce krzeslo i wypowiem sentencje " knight or paladin this is a question":) |
:d
ek rox zwlaszcza na 100+ levelu teraz wiem co to znaczy bic po 1kk expa na dzien :)
|
poprostu bierzesz sorka dobijesz 25 lvl robisz hmm a gdy dobijesz 45 robisz sobie sd proste i latwe :D:D:D
|
Kina i pallek i tak najlepszy po uptade :)
|
Elder Knight
Royal Sorcerer Elite Paladin Master Druid Wybierz sobie. |
Według mnie najlepszy sork (sam nim gram ;))
Jak nabijesz 25 lvl rób hmm i exp z summonami a jak dobijesz 45 robisz sd A po 50 lvl sorc staje się bardzo silny Ale to od ciebie zalezy kim bedziesz gral :):berserk: |
Problem....
Mam taki sam problem. Aktualnie gram pallem ale zastanawiam się nad zmianą na sorca lub druida. Podkusiły mnie summony. Dzięki nim nie trzeba już mieć knighta do blokowania i nie trzeba dzielić się z nikim lootem. Można robić runy a potem je sprzedawać co przynosi zyski (tak mi się wydaje :P).
W kwestii run. Kto jest lepszy? Sorc czy Druid? Druid robi Uh'y które kupować chcą wszyscy za to nie ma zaklęć ofensywnych. Z sorcem jest odwrotnie. On ma zaklęcie ofensywne ( czy one też dobrze się sprzedają?) ale nie ma zaklęć leczniczych. Dochodzi jeszcze kwestia broni. Laski i różdżki- one zawsze zniechęcały mnie do gry postaciami magicznymi, ponieważ z niektórymi różdżkami nie mogę iść na wszystkie potwory. Jak z tym tak naprawdę jest? I ostatnia kwesta. Która z profesji zarabia więcej? Druid czy Sorc? Dodatkowa wiadomość mam PACC :P I prosiłabym o nie pisanie wypowiedzi typu "To tylko twoja decyzja jak sie nie umiesz zdecydować to masz problem" itp. Wiem, że to tylko moja decyzja ale chce zaczerpnąć opinii doświadczonych graczy. Z góry dziękuje za odpowiedzi :) |
@up
Pallem sie teraz swietnie gra... Na tombach wychodzisz z kupa kasy i duza iloscia nabitego expa... Ja akutalnie gram ED, wiec ci powiem... Expi sie o wiele wolniej niz pall/knight. Summony malo uzywane, na dragach nie poexpisz se, bo wasted ogromny. Co do kasy - uhy szybko sie sprzedaje, mozna niezle zarobic na nich, ale w tym samym czasie wyszedlbys swoim rp z poteznym lootbagiem z tomby, o wiele bardziej wartosciowym niz kasa z run, a przy okazji wbilbys duzo, duzo expa. @topic Zastanawiam sie nad new pallkiem. Jednak mam juz 34 ed i nie wiem czy go tak zostawic, bo troche jednak szkoda... Zostaly mi 32 dni pacca, wiec chcialbym je jak najlepiej wykorzystac. |
Jak dla mnie to druid jest dosc dobey , gdyz po tym update mana szybciej sie laduje druidom/sorcom druidem mozna szbko huncic dragi na 33 lvlu gdy ma sie tempest roda przy okazji mozna dobijac z hmm/explo exp na dragach jest szybki i oplacalny ta profesia bo wydajesz tylko manasy a to i tak ci taniej wychodzi;)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Palladynem nabijasz evul skille, dobijasz 25 lev i jedziesz na dragi (Okolnir jest świetny), bierzesz z bp mf ale to na "przykre sytuacje" (atak pk lub niezwykle zacięty smok). Ja tam moim Palladynem 35 lev miałem przynajmniej +2k zysku, exp świetny. Ofc znudziło mi się granie w taki niby ots, więc retired... Co do profesji ogólnie. Jaką wybrać? Jeśli chcesz być potężny, bierzesz knight/palladyn, a jeśli chcesz być także potężny, tylko trochę... mniej, bierzesz Sorcerera/Druida. Szczerze doradzam wybrać Druida. Do zimowego update'u nabijecie sporo leveli, a w zimie podobno up~ ma być poświęcony właśnie Druidom. Zbierze się masa noobów druidów, ale ty będziesz już HighLev, więc za nooba uważany nie będziesz :P |
Najlepiej wybrać sorecera.
Dlaczego? Otóż to grając pallkiem czy knajtem gra nie daje satysfakcji. 15 pallki walą solo dragi, wykorzystując z 2-3 MF, Knajty na 18 z małym wastem, GS na 25... A sork? Każdy silniejszy potworek daje naprawdę wielką radochę :) Tylko różdżki udupiają sorków i drutów :(. Ale niestety nie można ich nie używać :P. Tym bardzie że teraz są bronie for paladin only, for knight only... |
Grałem 3 profesjami:Knightem, druidem (co to za różnica to prawie to samo co sorc), palem. Druidem wbiłem 27lvl, kingtem 21lvl, a pallem 30lvl. Zajęło mi to mniej więcej tyle samo czasu. Pallem nie skillowałem, knightem tak, druidem też. Jaki wniosek? Pall najlepszy.
|
Nie czytałem tych wszystkich stron (nie chcę mi się) ale może po prostu uporządkować to bo taki gracz jak ja który założył postać przed chwilą po rocznej przerwie wiedząc ze jest upadate mógł dopasować ją do swoich potrzeb. Szczerze irytuje mnie Wychwalanie swojej profesji i bluzganie innych więc
Przedstaw swoją profesje następnie podaj mniej więcej jak gra się nią w poszczególnych aspektach 1. Jak gra sie z Pacc jak z Facc 2. Jak radzi sobie w pvp w poszczególnych etapach 3. Szybkość expa w poszczególnych etapach 4. Przydatność na huntach 5. Ogólne zapotrzebowanie wśród innych graczy(chodzi o to że jak np twojej profesji za braknie to jakie pójdą za tym straty dla innych) 6. Zarabianie Kasy 7. Stopień grywalności (np czy gra się nią dla lvl czy jest jakaś z tego przyjemność) 8. Przydatność na wojnach? 9. Jak gra się nią gdy często są laggi kicki? 10. Podsumowanie plus coś od Siebie |
Wg mnie to tak:
-palek - moze jest dobry, ale na poczatku tylko, wtedy wali duze hity jak na swoj lvl, a potem? sorc wali 2x mocniej i kilka razy czesciej -knight - dobra profesja ale raczej tylko do botowania :) zrobilem se knighta, wbilem 15 lvl i mi sie znudzilo xD stoisz se i walisz w potwory lol -sorc/druid - wg mnie najlepsza profesja, drutem zarabia sie mnostwo kasy robiac uhy, a sorc ma bardzo przydatne czary, i expi sie nim szybciej na wiekszych lvlach niz palkiem/knightem jakbym mial zaczac od nowa to bym wzial sorka ew druida Cytuj:
zawsze poleci cos (dragon shield, woi etc) no ale jak ty idziesz zabijasz 1 draga i wracasz do depo to wiadomo hehe |
:P Nom sorkiem gra się fajnie ale na większym lvl. Drut też fajny ale bez paca to troche nudo :/ (bez visa:p)
Knight i pall to profsje fajne na początek a poźniej stają się monotonne ..ale jak ktoś wytrwa już np palkiem do tego 40/50 lvl ro chyba nie będzie załować:P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:17. |