Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Plotki i Ploteczki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=97926)

Kshaq 31-07-2007 10:12

Najlepszym sposobem na sprawdzenie prawdziwości Sunrise jest to, że do niego napiszę. Od pewnego czasu dostawałem wiadomość "You now ignoring player Kshaq Halton" XD

Scobel 31-07-2007 12:36

Po malych, radach, poradach admin rookstat.com wprowadzil mozliwosc recznego wyboru narodowosci - flagi, co za tym idzie, BUGI juz nie sa potrzebne nam do sciemy :P

Tocallo 01-08-2007 20:53

Jejeje!

Świętujemy!

[CHAR]Lady Glass[/CHAR], dzięki mojej drobnej pomocy, większa była pomoc Goblinów, PADŁA!

Po more info zapraszam do tematu "Album Rookgaardu"

Tym samym stała się 3 fragiem dla naszej gildii XD Przypominam jest 3:0 dla naszej gildii. ^^
bb.

@edit
@down

Stałem tam i czekałem 38 min i 43 sec aż gobliny ją ubiją z ciągłą świadomością, że zajrzy i ucieknie :)
Było to stresujące ale opłacało się ^^

darushu 01-08-2007 21:32

@up
I tak 3mać :) Botterom mówimy stanowcze NIE!
Gratuluje ubicia jej... aczkolwiek mam tą swiadomość ze jest to cholernie trudne, liczac do tego taki level.

Jeszcze raz gratuluje :)

NEWS TYGODNIA:
http://img116.imageshack.us/img116/4039/beztytuutk2.png

Dodatkowo [char]Wesoly Rookstayer[/char] uzyskal poziom 89
w związku z czym wyrównał sie poziomowo z [char]Lord'Luster[/char]em

MasterTusk 02-08-2007 13:07

pomyłka, do kasacji.

Mega_RobalXXL 02-08-2007 13:40

[CHAR]Lord'Luster[/CHAR] awansował na 90 poziom !! Jest on trzecia osoba która tego dokonała :-)

Xzizikur 02-08-2007 19:58

Coz.. mialem nadzieje, ze Wesoly bedzie 3ci :) Ale gratz;)

Sebarka 03-08-2007 10:19

[CHAR]Filho de Rookgaard[/CHAR] awansował na 71 poziom i przegonił "Sporr'a" i jest 10 graczem.
[CHAR]Zormegann Tatan[/CHAR] awansował na 60 poziom doświadczenia, jest 5 Polakiem, który tego dokonał.
[CHAR]Mc Bunny[/CHAR] dobił swoj upragniony 50 lvl, jako 27 Polak =)

@ Instynkt

Naliczylem na Rookstat.com

Kolejnosc nie gra roli, wazne ze Mc byl ostatni.

1. Rd'B
2. Wesoly Rookstayer
3. Mafjozo
4. Austin
5. Zorgemann Tatan
6. Baczek of Malinka
7. Aqua Pal
8. Czesia
9. Par Levi
10. Rihekel
11. Van Marich
12. Leaver
13. Rookiero
14. Kristina Buntowniczka
15. Ouwe Gek
16. Dominic of Kyra
17. Tocallo Herodes
18. Alrien Farr
19. Darth Evol
20. Dzika Wika
21. Grzyb Rookstayer
22. Lesiu Obwiesiu
23. Maxim Tsigalko
24. Paladyn on Rook
25. Sirblaze
26. Rookstayerka Moli
27. Mc Bunny

Pasuje ? ;D

Mega_RobalXXL 03-08-2007 13:22

[CHAR]Sir Mafjozo[/CHAR] awansował na 79lv - 1left =)

Xzizikur 03-08-2007 15:09

@Seba

Też coś mi tu nie pasuje x.X niektóre postacie wzieły się "znikąd"

Fpitolony w sprawe 03-08-2007 15:40

Cytuj:

Dupdate
daje o sobie znac ;p

Kafil 05-08-2007 10:05

Jeden z najbardziej znanych a moze nawet najbardziej znany gracz Brazylijski Lork on rook wczoraj sie zmainowal
Wydarzenie mialo miejsce o 18:25
http://img508.imageshack.us/img508/1...rkonroklw2.jpg

Sebarka 05-08-2007 11:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kafil (Post 1586734)
Jeden z najbardziej znanych a moze nawet najbardziej znany gracz Brazylijski Lork on rook wczoraj sie zmainowal
Wydarzenie mialo miejsce o 18:25
http://img508.imageshack.us/img508/1...rkonroklw2.jpg

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sebarka
Również wczoraj 54 lvl Lork on Rook wyszedł na maina, nie wiadomo, czy Hack, czy 4fun ;O , jest to drugi co do zhackowanych itp. Rookstayerow

btw. 29 lipca zostal zmainowany =)

Scobel 05-08-2007 12:17

Ciekawe kiedy jakis 100 lev(jak sie juz kilka ich uzbiera-a to kwestia czasu), wyjdzie na MAINA i zrobi ANI :D Ja bym sie zadeklarowal ale jeszcze te 62 lev moga stanowic lekki problem-kwestia nadejscie jesieni/zimy :P

Kafil 05-08-2007 13:55

Nie zostal shackowany,mówil ze konczy z tibia ^^

darushu 05-08-2007 14:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sebarka (Post 1576626)
Również wczoraj 54 lvl [CHAR]Lork on Rook[/CHAR] wyszedł na maina, nie wiadomo, czy Hack, czy 4fun ;O , jest to drugi co do zhackowanych itp. Rookstayerow

1. Aqua Pal - 4fun xD
2. Lork on Rook - ?
3. Lady-Cathie - Hacked =/

Nie zapominaj o Wesolym Rookstayerze, ktory takze zostal shackowany majac duzo wyzszy level od powyzszej trojki... jednak nie zostal zmajnowany :)

Sebarka 05-08-2007 17:30

@Kafil ( Mowicz ), czytaj uważnie.

@Darushu, moze, ale tu bardziej chodzilo o to ze postac poszla na main/deleted/1lvl, wesoly stracil tam tylko 180k =)

@UP, UP2, Ja

ale offtop xD

Mega_RobalXXL 06-08-2007 00:59

Nius!!!!

[CHAR]Wesoly Rookstayer[/CHAR] awansował na 90 poziom jako czwarty gracz na świecie , pewnie jest mu teraz bardzo wesoło =D

1) [CHAR]Sunrise[/CHAR]
2) [CHAR]Rookguardian de'Bove[/CHAR]
3) [CHAR]Lord'Luster[/CHAR]

Kto następny? =DD

Pozdrawiam Robal

Koper of Drawno 06-08-2007 11:26

Hmm..Nie wiem czy to taka plotka ale z rookgaard.pl (forum) mam ten screen:
http://img412.imageshack.us/img412/7530/odstz7.jpg

Owy "znajomy" powiedział że Mowicz dostał to od GM Exyli :]. Czyżby fake ? Lub GM nadużywa przywilejów ?

@edit
O takie cuś :P To już na pewno fake:

http://img503.imageshack.us/img503/7350/ihqmj2.jpg

Gofin 06-08-2007 13:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koper of Drawno (Post 1588412)
Hmm..Nie wiem czy to taka plotka ale z rookgaard.pl (forum) mam ten screen:
Fotka wycięta

Owy "znajomy" powiedział że Mowicz dostał to od GM Exyli :]. Czyżby fake ? Lub GM nadużywa przywilejów ?

@edit
O takie cuś :P To już na pewno fake:
Fotka wycięta

Nawet jakby GM dał e.speary Mowiczowi to Mowicz by ich nie używał :P. To tak jakby dostać na Rooku różne owocki z maina i je zjeść :P

Jak już napisałeś druga fotka to fake. Ale czego się spodziewać po Mowiczu. Lubie zrobić wokół siebie szumu (patrz: "afera" z kluczem z minoska na skale).

Rogver 06-08-2007 22:19

Jak mówi Rookstat, wczoraj na maina wyszedł najwyższy lvl z Keltery. Był to gracz o nicku Bella Linda. Prawdopodobnie gracz ten ustanowił nowy rekord w świecie tibi, ponieważ był jak dotychczas największym zmainowanym lvlem - 59. Jeśli się mylę poprawcie mnie :). Powód owego zmainowania jest mi nie znany.

Fpitolony w sprawe 07-08-2007 12:10

Tak sie zastanawialem, jak to mozliwe, ze Keltera jest nizej od Nebuli na rookstacie ;pp

Evol 08-08-2007 01:30

00:15 Lealuk [71]: finally

Gz for him ^^

Sebarka 08-08-2007 22:14

>>>> ObsidiaCup2007<<<<<<

Jest to tak jakby kontynuacja takiego turnieju jak na Titani pod przewodnictwem Pana Klocka ( Rook User 2007 ) :).

Organizowany przeze mnie : Seba Eternal ( 28 lvl ) oraz Kuna rookslyer ( 41 lvl ) wowo :P

Nagroda

1 miejsce - 1,5k
2 miejsce - 0,5k
3 miejsce - Każdy po Silver Amulecie

Do meczyku :

Odbywa się na świecie Obsidia. Grać będą 3 drużyny. Trzech zawodników w polu i jeden na ławce rezerwowej.

Drużyny :

1. Hiberna Team
2. --

Czekamy na zgłoszenia.

Powinno wyglądać to tak :

Zgłaszam drużyne Obsidian Team

Skład :

1. Stefan of Obsidia
2. Jadzia on Obsidia
3. Wladzia from Obsidia
4. Marian on Obsidia

Głupie zgłoszenia takie jak to ^, bedzie odrzucane bez powodu.

Mecz odbędzie się w ten Piątek ( wiem, ze to mało czasu ), gdyż pózniej nie mogę. Mecz w Piątek o godzinie 13.30 - pozno, czas dla spiochów.

Zgłoszenia, JEDYNIE na opcji "Prywatna Wiadomość", proszę nie zaspamiać tego tematu.

-----

Przepraszam za wszelkie błędy, lecz oglądam mecz Zagłębie - Steua i co 20 sek. musze sie obracać :P

Zagłębie!! <rotfl> xD

Master Mapet : Zeby chociaz bylo 4fun =)

suchy1992 09-08-2007 17:40

Zgłaszać sie ludzie bo ja chem wygrać te nagrody a nie dosatac za free bo nikogo nie bedzie ^^:cup::cup::p

PawieOczko 09-08-2007 22:46

Ciekawy pomysł. Zastanawiam się tylko, gdzie tym razem będzie boisko i czym będziecie grali?

Mega_RobalXXL 12-08-2007 02:02

[CHAR]Wesoly Rookstayer[/CHAR] wbił 91 poziom , wyprzedził Lorda'Lustera

Gratz Wesoly =D

Edit!

Nastąpiła wiekopomna chwiła Sir Mafjozo awansował na 80lv =D

suchy1992 13-08-2007 12:25

Mistrzostwa Piłki Nożnej Rookstayerów na Hibernie !!!

Prosze usunąć ten post.

suchy1992 13-08-2007 12:28

Mistrzostwa Piłki Nożnej Rookstayerów na Hibernie !!!

Tak jak w tytule :)

Tylko dla Rookstayerów!!
Turniej odbędzie się 1 września (sobota) godz. 10 na Kapitan Igloo Quest.
Data zapewne dla większości nie jest miła (@#$!@ szkoła), ale możemy miło zainaugrować zbliżający się rok szkolny :p
Organizatorami turnieju są Jakub Suchyman (me :p ) oraz Hellades.

Nagrody:
1 miejsce - 5k
2 miejsce - 3k
3 miejsce - 1k

Pozostali uczestnicy dostaną po jednym chicken feather, jako nagrodę pocieszenia :D

Zgłoszenia pisać tylko i wyłącznie w tym temacie (nie zaśmiecać PW itd.) ;)

WAŻNE !!!
1. Drużyna powinna się składać z 3 zawodników + 1 rezerwowy (rezerwowy niekonieczny).
2. Wszyscy zawodnicy jednego tematu mają obowiązek nosić jednolite, wybrane przez siebie stroje.
3. Name swojego chara na Hibernie proszę robić w sposób następujący: Name ze swojego świata of świat na którym gramy swoim rookstayerem np. Sunrise of Antica. W name musi znajdować się świat na którym gramy swoim regularnym characterem, aby wiedzieć z którego świata jest dany zawodnik :>
4. Do turnieju respektowani będą zawodnicy, których chary nie przekraczają 3 lvla !!!

Dla wszystkich, którzy nie rozumią punktu 3, przykład zgłoszenia:
Zgłaszam team ze świata Antica o nazwie ... (nazwa niekonieczna)
1. Sunrise - Sunrise of Antica
2. Master Slayer - Master Slayer of Antica
3. ...
4. ...
itd. ;p

Czyli jako pierwszy nick ze swojego świata, a jako drugi nick chara którym będziemy grali na turnieju :>

Wszelkie inne pytania, pisać w Tibii do: Jakub Suchyman (me ) oraz Hellades, lub gg: 4817122

Czyli jeszcze raz
Turniej Towarzyski Piłki Nożnej na Hibernie
1 wrzesień, godz. 10:00
Miejsce: Kapitan Igloo Quest (Salmon Quest)
Organizatorzy: Hellades, Jakub Suchyman

Oczekujemy na dużo zgłoszeń oraz życzymy miłej gry :-)

Teamy:

Nerena:
- Magic Stayer
- Kwiatek Rookstayer
- Thor Zlon

Danubia:
- Phoenix Seth
- Area Sehgyn
- Izibud of rook

Scobel 14-08-2007 19:21

Dnia dzisiejszego tj. 14.08.2007 na tibia.pl zostala zaktualizowana mapa Rookgardu.Zarowno pod wzgledem grafiki jak i uaktualnienia respu, npc oraz legendy.

Oto link:

http://tibia.pl/show_page.php?p=mapy-rookgaard

Sebarka 16-08-2007 15:19

Lord'Luster awansował na 91 poziom doświadczenia ^^.

suchy1992 20-08-2007 10:29

Do Mistrzostw Piłki nożnej na Hibernie zgłosił się
Danubia Team:
Phoenix Seth
Area Sehgyn
Izibud of rook
Pozdrawiam :)

kmicior1992 20-08-2007 21:32

Zawody piłki nożnej

Chciałbym zgłosić drużyne z Nerany:
- Magic Stayer
- Kwiatek Rookstayer
- Thor Zlon

Mega_RobalXXL 21-08-2007 18:25

[CHAR]Sir Mafjozo[/CHAR] awansował na poziom 81. Gz Alan!

Jak informuje mnie [CHAR]Rookiero[/CHAR] (57lv) gracz z chimery u nich na serverze wybuchła wojna pomiędzy dwoma gildiami [GUILD]Teams of Rook[/GUILD] a [GUILD]Hero on Rookgaard[/GUILD]. Wojna polega na blokowaniu, wybijaniu wszystkiego co żywe członkom gildi Teams of Rook... Może dlatego [CHAR]Lord'Luster[/CHAR] nie wbił od dosyc dawna poziomu :-)

Pozdrawiam
Robal

kuba1324 21-08-2007 18:49

Jaka jest przyczyna 'wojny'?

Raxev 21-08-2007 19:48

Post do usunięcia.

Mega_RobalXXL 21-08-2007 22:45

@kuba1234

Jakiś czas temu [CHAR]Lord'Luster[/CHAR] odszedł ze swojej gildi i w tedy [CHAR]Rookiero[/CHAR] zrobił/a gildie [GUILD]Hero on Rookgaard.[/GUILD].
Jakoś niedawno Lord'Luster wrócił do ToR i zrobił dym Rookiero o to że jest
druga konkurencyjna gildia i od tamtej pory jest "wojna" która poleka na wybijaniu głownie Lord'Lustrowi wszystkiego co chodzi po Rookgaardzie jak sie chwalił/a ostatnio sam lider HoR "z rozpaczy poszła expic na raty"

Robal

Fpitolony w sprawe 22-08-2007 21:34

Ciekawe ile kasy wywalil na wormsy ;o, tak btw, to Tenebra, tam wszyscy botuja, sharuja ;p, nie ma co sie dziwic ...

$Diq$ 22-08-2007 22:04

Wiele ''Neranczykow'' mowi, ze przy zrobieniu nowej postaci i wyborze swiata obok napisu Nerana mozna zmienic flage Niemiecka na flage Polska. Na Trade-Rookgaard praktycznie nie uzywa sie jezyka angielskiego, bo wszyscy pisza po polsku. Gdy ktos pyta pl? kazda odpowiedz brzmi ''tak, pewnie, nie br''
Coraz wiecej tam takze Boot-Noobstayerow.
Bootstayer-Rookstayer uzywajacy Bota.
Noobstayer-Rookstayer, ktory atakuje twoje potworki, expi do 12 lvla i pozniej bicie lvla sie konczy, ogolnie przeszkadza w grze.
Co sie stalo z osobami, ktore rejestrowaly sie na Isare-zeby wyblagac Rookguardian de'Bove o SoF'a oraz z tymi ktorzy rejestrowali sie na Antice-by wyblagac Sunrise'a o Brass Armor i Chain Legsy :/

Apel dla nowych Rookstayerow:
Prosze wybierz inny serwer niz Nerane!
Edit:
Kilka dowodow wziete 2 minuty temu z Nerany:
21:09 Little Kity [1]: Komu zrobic loda ?
21:06 Wladca kanapek [7]: sell carlin sword
21:13 Samiwia Tathirik [1]: czy jest ktos z polski
21:13 Adam of Duroth [5]: ja kurwa
21:14 Nelson Valdes [2]: co masz gdzie som orhi
21:16 You see Zbooczek (Level 5). He has no vocation.
http://img233.imageshack.us/img233/2...benanntmi7.png
Ehh :/ Kolejke mialem 68...

Sirios 22-08-2007 22:56

Raxev masz złe żródło informacji, Sonny odszedł z ToR i przyszedł do Hero ale go wywaliłam bo Trapnoł "Milus De Chimera" (to są koledzy) . Po drugie nie musze się tłumaczyc takiemu noobowi jak Ty! Nawet nikt Cie nie pamięta .

Lord'Luster POWNED teraz servem żądzi HEro i tak pozostanie!! Z pomocą przyszli nawet członkowie Absolutu i reszta przyjaciół z maina (nawet realni koledzy lustera) , nie należe do osób które sie poddaja i pogrąże ją tak jak to robie z ToR! :cup::cup:

http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=1790490

Tu link do postów związanych z tą wojną (widac że ToR nie uczestniczy w tym)
Nie robie nic co jest nielegalne,bije to co chcę.
Mogła opóścic stronę dla premium w momęcie kiedy go straciła tak jak ja to zrobiłam, a nie stawiała mi warunki(niech żałuje tych 130k)
Tak więc jedna polka pogrążyla brazylijke na servie BR!
Wesoly De'Bove gogo 100 lvl
A moja wojna nadal trwa i będzie trwała wiecznie,bo ja się nigdy nie poddam!!Tak jak Ty Raxev noobie.
Macie jakieś pytania związane z tym co sie dzieje?Na każde odpowiem z przyjemnością
POZDROWIONKA!!! TOR AND LUSTER POWNED ^^ zajeło mi to tylko 40h
HURRA
Później dam Wam ss z tego jak wygląda expienie Lustera.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:42.