Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

Żyłka 03-05-2008 22:01

C:\Documents and Settings\twoja nazwa\Dane aplikacji\Tibia\Automap

SadaelusPL 04-05-2008 23:14

no wlasnei tu sie robi problem bo jak wchodze w Documents and Settings to mam all users i moja nazwa ale jak wchodze w all users i tam w Application Data
nie mam tibii 8o to samo jest w mojej nazwie jezeli to zalezy od systemu windowsa to mam XP co mam robic :( ?

Scobel 04-05-2008 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SadaelusPL (Post 2039474)
no wlasnei tu sie robi problem bo jak wchodze w Documents and Settings to mam all users i moja nazwa ale jak wchodze w all users i tam w Application Data
nie mam tibii 8o to samo jest w mojej nazwie jezeli to zalezy od systemu windowsa to mam XP co mam robic :( ?

Zaznaczyc opcje by pokazalo ukryte foldery i pliki :)

SadaelusPL 04-05-2008 23:22

a gdzie :D ?
Edit:
Ok mam very thx :D

>>>Mazix<<< 06-05-2008 19:32

Mam problem z fatal errorami. Występuja u mnie często, resetuje się komp i nie wiem czym jest to wywołane. Czy to może być powodowane przegrzewaniem się kompa? Bo czasem pracuje jak kosiara.

draenei 08-05-2008 17:51

GIMP.
Potrzebuję informacji jak zrobić, by wierzchnia warstwa, nakładana na pierwszą była przeźroczysta(częściowo). Oraz jak obydwie naraz uwypuklić i Nadać jakiś ładny połysk(nie prostu tylko jakiś zagięty).
jeżeli się nie da w gimpie, to w photoshopie i której ver.

Arcan 09-05-2008 17:50

Mam wrażenie, że siedzi mi jakiś wirus/trojan w komputerze. Panda nic nie wykrywa, Ad-Aware też nie, jednak od jakiegoś czasu często komputer łapie krótkie, kilkusekundowe "lagi" i dość często mój firewall blokuje ataki hakerskie (co wskazywałoby na trojana). Proszę kogoś obeznanego w ochronie komputera o wypowiedź, w jaki sposób mogę się upewnić, że komputer jest czysty? Odrazu dodam, że płatne antywirusy odpadają, bo już zakupiłem licencję Pandy. Dokładniej mówiąc nie chodzi mi o antywirusy, tylko o najlepsze narzędzia (typu hijackthis). Proszę też o nie proponowanie mi kilkunastu takich programów, nie mam zamiaru zaśmiecać komputera. Proszę o najskuteczniejsze.

Nadrill 09-05-2008 22:24

Sprawdź w Trybie Awaryjnym system.

>>>Mazix<<< 11-05-2008 11:58

Tutaj też to napisze - może to cos da.

Mam poważny problem. Rano komp jest w porządku, jednak później co godzinę się restartuje i pisze, że wystąpił poważny błąd.
Do sedna sprawy - gdy komputer się z powrotem włączy, pisze że program LSA Shell miał problem, windows zamyka ten program i potem za następne 2h jest reset. Skanowałem ścieżki wszystkie, ale zadnego wirusa nie ma. Myślałem, że to wina zasilacza, ale jednak nie.
Co zrobić, kupic porządnego anty-vira, czy może formata strzelić (nie chce go robić- niedawno miałem).

Martka 11-05-2008 22:51

Avast wykrył mi pasożyta o nazwie Win32:Rootkit-gen [Rtk], pomimo stosowania się do zaleceń programu nie udało mi się nic z nim zrobić. Może ktoś z Was wie, jak sobie z nim poradzić? Proszę o możliwie szybką odpowiedź.

Davido16 12-05-2008 08:42

Sprawdź jak się ten plik nazywa, potem spróbuj go usunąć. Jak się nie da, to albo w systemie awaryjnym, albo w takim mini-windowsie, tylko jak on się nazywał nie pamiętam... bart-pe?.

Rybzor 12-05-2008 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marla666 (Post 2052612)
Avast wykrył mi pasożyta o nazwie Win32:Rootkit-gen [Rtk], pomimo stosowania się do zaleceń programu nie udało mi się nic z nim zrobić. Może ktoś z Was wie, jak sobie z nim poradzić? Proszę o możliwie szybką odpowiedź.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewto...st=0&sk=t&sd=a

Dasz buziaka?

@down
Nie ;x

Martka 12-05-2008 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2053298)
Dasz buziaka?

Hmm, a mam wybór? :* : )

KrEmAs KAc 12-05-2008 20:52

Mam problem z systemem Mandriva ;)
Wiem ,że są fora od tego ale chce zobaczyć czy tu są jacyś wykształcuichy :)
Więc nie jestem zbytnio obyty z tym systemem , zainstalowałem go wszystko pięknie tylko po załadowaniu systemu jest pixeloza na ekranie :/ kombinowałem w trybie awaryjnym ale ni chu chu nic nie idzie zrobić :( w Ubuntu to by była pestka w awaryjnym ale tutaj to jest masakra. Mam GF 6600 i wiem ,że muszę ustawić na tą właśnie kartę graficzną i zainstalować najnowsze stery tylko nie wiem jak ;)

Rybzor 12-05-2008 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrEmAs KAc (Post 2053912)
Mam problem z systemem Mandriva ;)
Wiem ,że są fora od tego ale chce zobaczyć czy tu są jacyś wykształcuichy :)
Więc nie jestem zbytnio obyty z tym systemem , zainstalowałem go wszystko pięknie tylko po załadowaniu systemu jest pixeloza na ekranie :/ kombinowałem w trybie awaryjnym ale ni chu chu nic nie idzie zrobić :( w Ubuntu to by była pestka w awaryjnym ale tutaj to jest masakra. Mam GF 6600 i wiem ,że muszę ustawić na tą właśnie kartę graficzną i zainstalować najnowsze stery tylko nie wiem jak ;)

Poszukaj tu:
http://translate.google.pl/translate...lr%3D%26sa%3DX

KrEmAs KAc 12-05-2008 21:59

Dzięki zabieram się do analizowania ;)

Edit: No ale tam są bardziej informacje po załadowaniu się systemu a mi po załadowaniu robi się obraz pikselkowy i nic nie da rady zrobić :/

Giermeczek 12-05-2008 22:40

Tibia a Vista POMOCY

Witam Wszystkich. Gram już jakiś czas w Tibie i nigdy nie miałem problemów technicznych. jakiś czas temu wciągnąłem w ta zabawę moja dziewczynę. razem graliśmy na moim kompie. jakiś czas temu Moja Kobieta sprawiła sobie laptopa. sprzęcik dosyć dobry. intel core duo 1,8 GHz, 1GB ram i nieszczęsny Windows Vista. Po odpaleniu Tibi zaczęła sie jazda. Jej postać porusza sie jak 1lvl i cały czas przycina. wygląda to jak by jeździła na deskorolce. postacią trudno sterować. myślałem ze to coś z netem, ale po podłączeniu innego kompa z Windowsem xp wszystko chodzi ok. Dziwi mnie to ze nie można przełączyć na direktX9, W Tibi ustawiony jest direktx5 i w żaden sposób nie da sie tego przestawić. Proszę o Waszą pomoc. Myślę ze pomimo to że na Tym forum jestem nowy znajdzie sie ktoś chętny do pomocy. Z góry dziękuje;(;(;(

michalll 13-05-2008 12:39

To w sumie nie jest problem, ale związane z komputerem, więc nie będę nowego tematu zakładał.

Otóż, koleżanka mi nagrała coś na płytę DVD+R bez użycia nero czy czegotam innego, tylko Visty. Potem usunęła <?> to i nagrała coś innego, tzn. nie usunęła, bo z dvd+r nie można usuwać, tylko tego poprostu nie widać, widać to co nagrała później. Jest jakiś sposób, żeby dotrzeć do poprzedniego pliku?

Edit: Ryba pomóż! :D

Virusmaxi 15-05-2008 09:11

Ja mam taki problem, że celem podwyższenia wydajności w Springu muszę znaleźć w panelu sterowania karty (Nvidia) Threaded Optimization. Problem jest w tym, że mam polską wersję sterownika i nie mogę tego znaleźć...

BorucaoO 17-05-2008 00:01

Witam otóż mam problem z monitorem.
Gdy włączam monitor pojawia mi sie napis:
Self test
Check your computer or signal cabel
monitor is working.
Zmienialem kable i wkońcu wszystko było cacy ale po jakis 20 min znowu sie pojawił ten napis. Dalem restarta ale ten napis caly czas byl widoczny i oprocz niego nie bylo widac co sie robi na komputerze.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:51.