Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

eerion 05-04-2009 23:47

Cytuj:

Hej tylko powiedziałem co sądziłem nie puszę się na znawcę, ok? -.-
To się praktycznie do Plague odnosiło ;P
Ty nie rzucałeś takimi (nic nie wiem, ale zachowuję się jakbym siedział za programistami) stwierdzeniami ;)

Aha - jeśli chcesz się w takim razie zapytać po co l. mnoga - chodziło o lepszy efekt :P. No i poza tym bardzo często teraz możesz usłyszeć takie wypowiedzi wokół, więc...

Vrael 06-04-2009 00:55

Ano chyba ze ;) Swoja droga to ostatnio powoli zmieniam zdanie co do Ulduaru.

Ametystowec 06-04-2009 18:04

A ja, pomimo, ze gram w to od 5 miesiecy i mam 74 warriora tanka i moim zdaniem tankuje znakomicie (byl okres ze lecialem w arms na DPSa i kazdy tank ktory wtedy z nami szedl nie ogarnial - nie trzymal aggro). Jednak martwia mnie pewne sprawy, a mianowicie;

-moja zyciowa w posiadaniu golda to 740 monet (nie mam flying mounta!) (319 mining/92 blacksmithing)
-mam tylko jednego epica w EQ (trinket z MGT HC) reszta to niebieskie
-na arenie doslownie nie ma teamu, ktory by nam nie najebal (moj team to holy priest) (musze dodac, ze na duelu karam doslownie kazda napotkana osobe (nie dotyczy paladynow)
-jak mam expic? grindowac & questowac i "zadowalac" sie itemami z questow, czy chodzic na instancje w celu zdobycia lepszego EQ, zeby nie byc ostatnim noobem, ktory lazi w uncommonach
-patrzac na inne postacie na 80 lv to 95% jest full epic, wiec martwie sie o to, czy ktos mnie bedzie chcial na rajdzie
-itemy kupowac na AH? czy dropic na instancjach/questach?

aa, i jeszcze tutaj - link do mojej postaci

http://eu.wowarmory.com/character-sh...ggus&n=Conrack

Prosilbym o proste odpowiedzi, bez zbednego wowijskiego zargonu (gdyz do tej pory nie mam pojecia co to jest np. "t6")

Pozdro

eerion 06-04-2009 19:11

Cytuj:

(319 mining/92 blacksmithing)
Cofasz się dow cześniejszych krain, i dociągasz BSa i Mining co najmniej do 350 (start poziom w northrend)

Cytuj:

-mam tylko jednego epica w EQ (trinket z MGT HC) reszta to niebieskie
Przed 80 to nie ma żadnego znaczenia

Cytuj:

-na arenie doslownie nie ma teamu, ktory by nam nie najebal (moj team to holy priest) (musze dodac, ze na duelu karam doslownie kazda napotkana osobe (nie dotyczy paladynow)
Wbij 80ty, zbierz gear i dopiero wchodź na arenę.
A arena to nie duel. Duel nie jest żadnym wyznacznikiem. Żadne 1 vs 1 nie jest
Cytuj:

-jak mam expic? grindowac & questowac i "zadowalac" sie itemami z questow, czy chodzic na instancje w celu zdobycia lepszego EQ, zeby nie byc ostatnim noobem, ktory lazi w uncommonach
Rozłożył mnie ten tekst z ostantim noobem w Uncommonach. Aż wzorowo aluchem jedzie.
Do lvlu 80 liczy się tylko exp.

Cytuj:

-patrzac na inne postacie na 80 lv to 95% jest full epic, wiec martwie sie o to, czy ktos mnie bedzie chcial na rajdzie
Popatrz na wymagane lvle tych epicków...
Tak tak - 80
Cytuj:

-itemy kupowac na AH? czy dropic na instancjach/questach?
Jakie itemy? Gear? Rajdy/crafting

Dawergo 06-04-2009 20:06

Ametys a mi to sie wydaje ze na allegro postac kupiles, na tym lvlu powinienes juz wiedziec to i owo...

CytrynowySorbet 06-04-2009 21:47

Ehh i do tego expi w prot? :| Sporo enchantów i socketów do tankowania na 74?! I ty się dziwisz że nie masz kasy? Ehh... Aaaaaalegro.

Ametystowec 06-04-2009 22:13

@2up

Hmm, nie wiem tego i owego, bo zanim zrobilem warriora to mam jeszcze 65 paladyna na servie RP, a tam nie uzywa sie zargonu. No i nie przeczytalem ZADNEGO manuala, na temat gry, wszystkiego dowiadywalem sie na bierzaco, a moj kontakt z innymi ograniczal sie do instancji (no, teraz mam ciekawsza gildie to sie jakos gada, ale glupio mi sie ich pytac, bo ta gildia jest w miare ogarnita)

@up

Expie w prot, bo lubie brac na klate po 5-10 mobow i wtedy spamowac GSem i TCem : ) a pozatym moj ojciec gra priestem w holy wiec sklad mamy gotowy, bo DPSow to jest jak psow. Btw moj ojciec ma warriora w fury (71lv) i moby go zjadaja szybko

Vrael 06-04-2009 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2515734)
Ehh i do tego expi w prot? :|

Nie no, akurat to jest dość popularne bo buffneli dps prot warriora w końcu.

xoz 06-04-2009 23:42

łobożesztymoj, alluch z mojego miasta. Szykuj haracz :S

eerion 06-04-2009 23:48

Cytuj:

Ehh i do tego expi w prot? :| Sporo enchantów i socketów do tankowania na 74?!
Ja też leveluje warka w prot. Gear zbieram pół na pół, ale ogólnie sposób gry jest niesamowicie przyjemny. I soluje olbrzymi odłam elit. Praktycznie wszystko co da się zestunować to ubijam. I każdego castera.

Cytuj:

Hmm, nie wiem tego i owego, bo zanim zrobilem warriora to mam jeszcze 65 paladyna na servie RP, a tam nie uzywa sie zargonu.
Dziwne. Gram na serwie RP, grałem tylko na nim a operuje żargonem O_o

PLague 07-04-2009 07:30

Cytuj:

To się praktycznie do Plague odnosiło ;P
Podobnie, wyrażałem swoja opinię. Rajdy w BC były trudne. Nawet bardzo trudne. Przy nich, te wotlkowe są kpiną jakąś - moze Ulduar to zmieni, chociaż nie liczyłbym na to. Jeśli twierdzisz, że rajdy z podstawki były jeszcze trudniejsze, działa to na jeszcze większą niekorzyść dla WotLK w moich oczach.

W WoW przed wydaniem BC nie grałem, więc po prostu też nie miałem o 40tkach swojego zdania - nie uczestniczyłem w nich.

eerion 07-04-2009 08:40

Cytuj:

Podobnie, wyrażałem swoja opinię. Rajdy w BC były trudne. Nawet bardzo trudne. Przy nich, te wotlkowe są kpiną jakąś - moze Ulduar to zmieni, chociaż nie liczyłbym na to. Jeśli twierdzisz, że rajdy z podstawki były jeszcze trudniejsze, działa to na jeszcze większą niekorzyść dla WotLK w moich oczach.
Ale ty chociaż czytałeś co blizzard pisze na ten temat? bo chyba nie bardzo.
Blizz powiedział, że T7 lvl rajdy są wstępem do rajdowania. Aby nie było tak, że gracze mają masę problemów z wygearowaniem i zaczęciem samego kara. Fakt, że z tą łatwością przegięli, ale...
Ulduar ma być rajdem o kilka klas wyższym. Jest to oficjalne oświadczenie. Ulduar ma być wymagający, trudny i pochłaniający czas. Nie jak SWP. Ale jak TK/SSC/MH. Algalon ma być jeszcze trudniejszy.
"Nie liczyłbym na to" - na jakiej podstawie robisz swoje prognozy? Widzimisię? bo ja raczej biorę pod uwagę słowa tych, którzy tą grę tworzą od początku.
Ludzie mówią, że wow się staje casualowy. Ale tak naprawdę oil to faktycznie po prostu jeden buff mniej - mniej kasy do odfarmienia. O potach nie wspomnę. Już nie masz niezależnego 180 mp/5 za kase. Teraz pot jest bardziej narzędziem awaryjnym.
W podstawowywm WoWie rajdy to był completny hardcore. W porównaniu WoW -> TBC można już mówić o casualostwie. W BT pierwszych 3 bossów prościutkich, rajdy o wiele mniejsze, itd.
Wiem, bo mój znajomy, rajder z podstawki po jakimś czasie odpuścił sobie TBC właśnie przez takie rzeczy.
Czy czułeś się jak casual? Ja nie. I tak samo będzie w WotLK.

się rozpisałem ;)

CytrynowySorbet 07-04-2009 09:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2515881)
Ja też leveluje warka w prot. Gear zbieram pół na pół, ale ogólnie sposób gry jest niesamowicie przyjemny. I soluje olbrzymi odłam elit. Praktycznie wszystko co da się zestunować to ubijam. I każdego castera.

Mi chodzi o to, że on ma tyle enchantów i gemów jakby nie miał zamiaru levelować dalej / zmieniać ekwipunku. Z tego co zrozumiałem z jego posta wynika, że on robi tylko instancje i na tym polega jego expienie.

Poza tym, nie dam się wkręcić, że nie miałeś okazji nauczyć się grać. Masz dwie postacie +60 lev i nadal nie łapiesz o co chodzi? Nie żartuj sobie...

malkolm 07-04-2009 11:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2515947)
W porównaniu WoW -> TBC można już mówić o casualostwie. W BT pierwszych 3 bossów prościutkich, rajdy o wiele mniejsze, itd.

No tych 3 bosów to faktycznie był żart, ale nie zapominaj że takich bosów jak Vashj czy Ka'el to "casulastwo" widziało tylko na filmikach w youtube.
Nawet dodane później epaxy za free (badge gear) im nie pomógł.

Lord Dreathan 07-04-2009 13:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez malkolm (Post 2516008)
No tych 3 bosów to faktycznie był żart, ale nie zapominaj że takich bosów jak Vashj czy Ka'el to "casulastwo" widziało tylko na filmikach w youtube.
Nawet dodane później epaxy za free (badge gear) im nie pomógł.

Kiedys czytalem fajny komentarz przez gracza.
Napisal iz nawet dobrze ze pierwszych 3 bossow w BT jest latwych, poniewaz weterani byli juz wymeczeni po vashj, kaelu, MH.

Ametystowec 07-04-2009 13:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2515951)
Poza tym, nie dam się wkręcić, że nie miałeś okazji nauczyć się grać. Masz dwie postacie +60 lev i nadal nie łapiesz o co chodzi? Nie żartuj sobie...

Ujme to tak: nie znam zargonu, bo z tego co sie domyslam, to sklada sie on w 70% ze skrotow spelli i np. nazw raidow. A tak sie niefortunnie zlorzylo, ze jak wbijalem juz ten 70lv, to wyszedl WOTLK i nie mialem tej przyjemnosci z robienia jakichkolwiek raidow. Bylem MOZE na 4 raidach lacznie (i w tym kazdy raid byl dla 60 levela). Skrotow spelli nie znam, bo jezeli mag pusza jakis czar, to skad ja mam wiedziec co on mi zarzucil? Przeciez w trakcie walki nie bede jechal po ikonkach od debuffa i sprawdzal co dostalem (i nie lubie jak mi napisy fruwaja na ekranie, np "you have been polimorphed" lub cos w tym stylu).

OCB z tym alluchem, bo mam wrazenie, ze to jakis uzytkownik, ktory tu pisal madrosci a gowno wiedzial - nie, nie jestem nim.

Rothes 07-04-2009 14:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ametystowec (Post 2516072)
OCB z tym alluchem, bo mam wrazenie, ze to jakis uzytkownik, ktory tu pisal madrosci a gowno wiedzial - nie, nie jestem nim.

Członek przymierza, alliance'u... nie zwracaj na to uwagi, tania prowokacja.

xoz 07-04-2009 16:22

prowokacja? lol bardziej "zart" w klimatach hordy

Cytuj:

mam wrazenie, ze to jakis uzytkownik, ktory tu pisal madrosci a gowno wiedzial
nie bede sie wypowiadal na temat czyjejs wiedzy o tej grze. ty tez tego nie rob skoro mnie nie znasz ani troche

CytrynowySorbet 07-04-2009 16:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ametystowec (Post 2516072)
Ujme to tak: nie znam zargonu, bo z tego co sie domyslam, to sklada sie on w 70% ze skrotow spelli i np. nazw raidow. A tak sie niefortunnie zlorzylo, ze jak wbijalem juz ten 70lv, to wyszedl WOTLK i nie mialem tej przyjemnosci z robienia jakichkolwiek raidow. Bylem MOZE na 4 raidach lacznie (i w tym kazdy raid byl dla 60 levela). Skrotow spelli nie znam, bo jezeli mag pusza jakis czar, to skad ja mam wiedziec co on mi zarzucil? Przeciez w trakcie walki nie bede jechal po ikonkach od debuffa i sprawdzal co dostalem (i nie lubie jak mi napisy fruwaja na ekranie, np "you have been polimorphed" lub cos w tym stylu).

Wciąż bullshit. Nie mów mi tu o jakiś "żargonie". Skróty w Wowie są powszechnie znane, jeśli ty jesteś taki niezaznajomiony to może grałeś non stop sam, nie wiem... Ja swoją pierwszą postać zrobiłem już w TBC, był to hunter, grając samemu, tylko levelując, wbiłem 70 level. I miałem już jakieś pojęcie o grze. Po prostu tego nie rozumiem, to tak jakbyś 10 lat mieszkał w Anglii i wciąż nie potrafił angielskiego...

Cytuj:

Faktem jest, że to ty gówno wiesz. Ale powiem ci, że dobrze że jesteś alluchem. Właśnie tam powinni trafiać tacy gracze jak ty, którzy nie potrafią nauczyć się grać do 70 levela...

_WrD_ 07-04-2009 17:26

Nie jedźcie po nim, dobra?
To, że nie zna skrótów, żargonu itp to nie znaczy, że nie umie grać! Zagraj samemu - bez gildii, kumpli itd, bez kontaktu z ludźmi. Jak niby miał się tego nauczyć?
Zauważyłem, że jak ktoś pisze coś, z czym nie całkiem się zgadzacie, po prostu go objeżdżacie. Nawet, jeśli po prostu wyraża swoją opinię.
Eh, w niektórych tibia zostaje na całe życie...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:00.