Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Narkotyki... Chcesz zapalic, wrzucic groszka? WEJDZ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=198124)

Wiatr 20-06-2009 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2559277)
Według mnie jedynym z tych aptecznych narkotyków wartym brania jest DXM. Nie rozumiem, czemu zainteresowanie jest tutaj tak małe

hmm Acodin? ;) ciekawa rzecz.... ale jak sobie nawkręcasz filmów to "faza" moze się w koszmar zamienić.

Gimlos 20-06-2009 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2573470)
Z tym, ze marihuana to to naturalny środek. Nie chemiczny produkt jak heroina czy piguły. Imo to zmienia postać rzeczy.

Dlaczego zmienia to postać rzeczy?

Gelt 21-06-2009 01:12

Moim zdaniem to porównywanie dobrej jakości win to leśnego dzbana w żabce. Wino czasem pite (marihuana czasem palona) nie wyrządzi takiej krzywdy jak picie np. dzbana (dawanie w żyłę). Dziwne porównanie? Teraz pewnie koneserzy tanich win mnie zbombradują, ale sam byłem świadkiem zatruć po tych "ekstrawaganckich" trunkach. I nie, nie uważam, iż wszystkie tak działaja.

Pix888 21-06-2009 01:42

świetnie omijasz posty, w których ktoś odpowiada na twoje słabe argumenty.
a winko za 5zł czasem smakuje lepiej niż te za 50.

Kikuslav 21-06-2009 12:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pix888 (Post 2573957)
a winko za 5zł czasem smakuje lepiej niż te za 50.

tru.

swoją drogą to dawanie sobie w żyłe jest największym zeszmaceniem się. kojarzy mi się to z ćpunami w kiblach i zdania nie zmienie (?).

a bawienie się w cipacze, gałki, aviomariny i acodiny to normalna kolej rzeczy w dorastaniu. jeżeli się bierze bo kablach w wieku 14 lat to coś jest kurwa nie tak.

Gimlos 21-06-2009 13:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2573944)
Moim zdaniem to porównywanie dobrej jakości win to leśnego dzbana w żabce. Wino czasem pite (marihuana czasem palona) nie wyrządzi takiej krzywdy jak picie np. dzbana (dawanie w żyłę).

Ale co ma wspólnego dawanie w żyłę z np. tabletami czy DXMem?

Frapper 21-06-2009 14:44

polowa lekow przeciwbolowych zawiera kodeine czy inne gowno. nie wspominajac o antydepresantach ..

www.trydrugs.net = )

Gelt 21-06-2009 14:54

@Pix888

Cytuj:

Z tym, ze marihuana to to naturalny środek. Nie chemiczny produkt jak heroina czy piguły. Imo to zmienia postać rzeczy.

@down

Wyobraź sobie, że nie jestem zwolennikiem faszerowania się lekarstwami w czasie choroby:) Odpoczynek, sen i dieta zawsze duzo lepiej mi pomagały.

A co do winek, to możesz sobie pić takie i za 50 groszy. Chyba po to napisałem:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2573944)
(...)Dziwne porównanie? Teraz pewnie koneserzy tanich win mnie zbombradują, ale sam byłem świadkiem zatruć po tych "ekstrawaganckich" trunkach. I nie, nie uważam, iż wszystkie tak działaja.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gimlos (Post 2574146)
Ale co ma wspólnego dawanie w żyłę z np. tabletami czy DXMem?

Dla mnie (tak, to jest MOJE zdanie i MOJE przekonanie) branie jakiejkolwiek chemii to kiepski pomysł. Czy to w postaci leku czy pixów.

Pix888 21-06-2009 20:28

Lekomanem nie jestem ale wole się czasem poleczyć chemią, aby się tak nie męczyć.
Znowu sprytnie omijasz temat rosnącej sobie wolno Kokainy, cóż palenie chyba powoduje problemy z oczami;).

Gelt 21-06-2009 23:33

Tak, kokaina jest naturalna. Ale.. Czy ja napisałem: Wszystko co naturalne to zdrowe? Problemy z oczami? Nie słyszałem, poczytam sobie.

Pix888 22-06-2009 00:55

Cytuj:

@down

Stworzyłeś coś takiego. Ja zrozumiałem to tak , że jeśli coś jest naturalne to zmienia to postać rzeczy. I to wynika z tego co napisałeś.

Frapper 22-06-2009 01:30

mnie to boli tylko to, ze w tym panstwie zalegalizowane(opodatkowane) narkotyki > nielegalne.

Litawor 22-06-2009 09:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kikuslav (Post 2574116)
swoją drogą to dawanie sobie w żyłe jest największym zeszmaceniem się. kojarzy mi się to z ćpunami w kiblach i zdania nie zmienie (?).

Jak można mówić "zdania nie zmienię"? "Tylko krowa nie zmienia zdania".

Dożylne podawanie niektórych narkotyków to metoda jak każda inna. Ekonomiczniejsza, a nieraz wręcz zdrowsza od innych, jeśli pilnuje się sterylności.

Cytuj:

a bawienie się w cipacze, gałki, aviomariny i acodiny to normalna kolej rzeczy w dorastaniu. jeżeli się bierze bo kablach w wieku 14 lat to coś jest kurwa nie tak.
Prawda.

@Gelt i niektórzy inni
Nie ma żadnej różnicy między chemią wytwarzaną przez człowieka a chemią wytwarzaną przez rośliny. Ta pierwsza jest nieraz zdrowsza, bo projektowana jest z myślą o optymalnym działaniu na ludzki organizm; rośliny się tym nie przejmują.

Rav 22-06-2009 14:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2574969)
Dożylne podawanie niektórych narkotyków to metoda jak każda inna. Ekonomiczniejsza, a nieraz wręcz zdrowsza od innych, jeśli pilnuje się sterylności.

wydaje mi sie ze, narkoman bardziej mysli by to w siebie wstrzyknac niz przeprowadzic szereg czynnosci na sprawdzenie badz nie doprowadzenie do zakazenia

Litawor 22-06-2009 14:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <Rahim> (Post 2575168)
wydaje mi sie ze, narkoman bardziej mysli by to w siebie wstrzyknac niz przeprowadzic szereg czynnosci na sprawdzenie badz nie doprowadzenie do zakazenia

Zależy od sytuacji i człowieka. Bezdomni, którzy mają trudności ze zdobyciem pieniędzy i zwykle są już na silnym głodzie, zanim będą mogli wstrzyknąć towar, raczej nie będą się niczym przejmować. Ci, którzy mają pracę i zależy im na zachowaniu względnie dobrego stanu zdrowia, mogą brać dożylnie w dość bezpieczny sposób.

Draggy_Slayer 22-06-2009 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pix888 (Post 2573746)
Oczywiście bierzesz pod uwagę to , że Kokaina to też produkt naturalny?

z tym ze w koksie jest jeszcze 46598 innych dodatkow niekoniecznie zdrowych :) same liscie koki rzute sa smiem twierdzic tak samo szkodliwe jak "mala czarna"

Litawor 22-06-2009 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Draggy_Slayer (Post 2575245)
z tym ze w koksie jest jeszcze 46598 innych dodatkow niekoniecznie zdrowych :) same liscie koki rzute sa smiem twierdzic tak samo szkodliwe jak "mala czarna"

Bo i ilość kokainy jest w nich tak mała, że jej działanie jest ledwo odczuwalne. Więc nie mówi to nic o samej substancji.

Kikuslav 22-06-2009 17:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2574969)

Dokładnie ale chodzi mi o sam fakt wstrzykiwania sobie czegoś. Takie to stu prrocentowo ćpuńskie się wydaje. Zdaję sobie sprawe z tego, że jest to zdrowsze. I to nie jest tak, że nazwe ćpunem każdą osobe, która na*******a po kablach - nie, nie. Ćpun to dla mnie osoba, która się stoczyła tak mocno, że już nie da rady w przyszłości normalnie żyć. Może się wydawać, że sobie przeczę ale tak nie jest :P

Mhm... doszedłem do wniosku, że wkładanie kartoników pod napleta jest większym zeszmaceniem :X

Co do ćpania... jade na Opener HYHYHY :)

Frapper 23-06-2009 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Draggy_Slayer (Post 2575245)

nawet w paleniu jest tyle dodatkow. ba, znalem typa ktory do fetuni dodawal leku na recepte swojej dziewczyny(noa cos tam z bolami) zeby MOCNIEJ ciagnelo.

Rav 23-06-2009 03:18

jesli juz mowa o dodatkach, to co sadzicie o produktach z dopalacze.com~
ostatnio kupilem tam 3g spiece gold(czy jakos tak) i przyznam ze bylo swietnie a na nastepny dzien tylko lekki kac po alkoholu. natomiast od ludzi slyszalem ze to ostra chemia i potem chodzisz struty tydzien

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:17.