Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Furora (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=191)
-   -   Wydarzenia z Polskiego Servera (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=50940)

hapes1 12-02-2006 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anjja
Ty jestes ladnie glupi..??
Ciekawe jakim specjalnym programem zlamiesz haslo gg na servie...??
NIE MA TAKICH PROGRAMOW to praiw tak samo jak bys znal kogos numer na tibia i probowal go zlamac jakims programem!!!Identyczna sytuacja...wiec sry ale napkom mowimi dobranoc...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anjja
wariacja+silnia...:P:P:Plolz 2up...jak masz dostep do kompa ofiary to po co ci gg hackowac montujesz keya a nie bawisz sie w lapanie hasla na gg..:/;/;/a po 2 co by ci dalo wlamanie sie do kompa i jak bys wyciagnal pliku *.cfg jezeli tam jest tylko haslo na na wejscie z poziomu compa a nie haslo na server...no chyba ze sie myle...

1-jak nie ma to taki program mozna samemu napisac! [jak ktos oczywiscie umie :-) ]
2-gg to badziew noobku co prawda sam dopiero sie ucze ale juz potrafie za pomca programu do przechwytywania pakietow przechwycic pakiety do dowolnej osoby w sieci(tylko w sieci) i do reklam wysylanych z serwera gg podpiac dowolny plik .dll a wtegy wlamanie sia na kompa takiej osoby to pestka wystarczy byle gg(w przypadku mirandy tez sie da) bylo odpalone!!! (program mam od kumpla z pokoju jest na 4tym roku informatyki) no i powoli sie ucze!!!
3-w tibie graja osoby w roznym wieku najmlodsza mi znana ma 9 lat najstarsza 37 z roznymi kwalifikacjami+kupa z nastoletnich graczy ma swoich starszych braci/siostry ktozy czasami pomoga w ten czy inny sposub :-)
4-sa napalency ze wlama sie wszendzie !!!!!!! i NIE MA ZABEZPUIECZEN NIE DO ZLAMANIA HEIL POLITECHNIKA POZNANSKA!!!!!!!<----jesli ktos ma tam brata/sieotre/kumpla to wie czego rok temu dokonali studenci tej uczelni!

hapes1 12-02-2006 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Podroznik
To ze taki kod bardzo latwo zlamac ma malutko kombinacji.
Zwykly programik poradzi sobie z nim w pare chwil.Niepamietam ile czeba mozliwosci aby go zlamac lecz dopiero od 8 cyfrowego szyfru, kod jest nie dozlamania.Nawet w tibi dostaje sie gotowy szyfr skladajacy sie z 8 znakow... Gdzies mialem liczby ile jest kombinacji na dana wielkosc kodu roznice miedzy 7 a 8 ciagowym szyfrem sa naprawde wielkie ( iles tam setek miardow jak w lotka :P)

hahha jeszcze sie tak nie usmialem dlaczego? bo haslo 64 bitowe(kazdy znak kodu ASCII to 8 bitow) tez da sie zlamac bez wiekszych problemow tak jak i 128 bitowe!!! chodzby i programikiem "walacym" po kolei kombinacje znakow jedyna przeszkoda(ktora tez da sie obejsc) jest to iz po wpisaniu 3 krotnie niewlasciwej kombinacji konto i/lub proba polaczenia z tego ip zostaja zablokowane na jakis czas!
wymagania: wiedza+wiedza+szybki komputer z 2+GB RAMu+zapal!!
pozatym wlamac mozna sie na wiele sposobow(zawsze jest jakies tylne wejscie(luka w zabezpieczeniach)
PS czytales ostatnio statystyki wlaman do sieci komputerowych i baz danych o najwyzszych priorytetach bezpieczenstwa np: banki,NASA,uzedy administracji publicznej,serwisy informacyjne????? zebys to zrobil wiedzial bys jak czesto to sie zdaza i okazuje sie ze coraz wiecej z nich(wedlug niektorych zrodel 54%) jest popelniana przez hakerow/krakerow ponizej 25 roku zycia!!!!!!

pozatym najgorszym systemem operacyjnym jest windows
a najtragiczniejszym rokiem w historii informatyki jest rok 1995(windows 95)!!

Nie da to sie 4 zeczy zrobic(jak to mowia w wojsku):
1-zalozyc helmu na lewa strone (chodz sierzant Pietruczko twierdzil ze tez sie da)
2-wlozyc parasola do dupy i go otwozyc
3-przykrutkiej koszuli osrac
4-kaleson przez glowe nalozyc

Podroznik 12-02-2006 20:43

hapes1

Oke mistrzu co ci mam podac zebys mi sie wlamal do systemu ? :D
Chce cie sprawdzic buahaua wyzywam cie, wlam sie do mojego kompa 8o

btw pomysl logicznie ile ci zajmie zlamanie szyfru 128 bitowego skoro co trzy proby musisz czekac 5 minut na powtozenie innego hasla 8o bo masz blok ip n/c czekajac mozesz sie postarzec...

hapes1 12-02-2006 22:48

Cytuj:

hapes1

Oke mistrzu co ci mam podac zebys mi sie wlamal do systemu ? :D
Chce cie sprawdzic buahaua wyzywam cie, wlam sie do mojego kompa 8o

btw pomysl logicznie ile ci zajmie zlamanie szyfru 128 bitowego skoro co trzy proby musisz czekac 5 minut na powtozenie innego hasla 8o bo masz blok ip n/c czekajac mozesz sie postarzec...

ja *******e ale z ciebie glupi dzieciak!!!!!!!!! :baby:
piewrsze jak bys umial CZYTAC to bys wiedzial ze niektozy potrafia to zabezpieczenie obejsc(napisalem to w poprzednim poscie)
po drugie ja dopiero sie tego ucze!!!!!!! :]
po trzecie pakiety moge przechwytywac tylko wewnatrz cieci w ktorej znajduje sie moj komp np: akademicka, osiedlowa itp(tez to napisalem ale ty chyba cierpisz na dysleksje) :baby:
po czwarte jak sie nie cykasz TWARDZIELU to podaj mi swoje ip z maska podsieci i/lub numer gg a ja zobacze co da sie zrobic!!!! :evul: :evul:
moj numer gg(ale uzywam innego komunikatora niz gg B) ) 9983545

Podroznik 12-02-2006 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hapes1
ja *******e ale z ciebie glupi dzieciak!!!!!!!!! :baby:
piewrsze jak bys umial CZYTAC to bys wiedzial ze niektozy potrafia to zabezpieczenie obejsc(napisalem to w poprzednim poscie)
po drugie ja dopiero sie tego ucze!!!!!!! :]
po trzecie pakiety moge przechwytywac tylko wewnatrz cieci w ktorej znajduje sie moj komp np: akademicka, osiedlowa itp(tez to napisalem ale ty chyba cierpisz na dysleksje) :baby:
po czwarte jak sie nie cykasz TWARDZIELU to podaj mi swoje ip z maska podsieci i/lub numer gg a ja zobacze co da sie zrobic!!!! :evul: :evul:
moj numer gg(ale uzywam innego komunikatora niz gg B) ) 9983545

Lol przeciez masz kolegow (4ty rok) zbiez ich :D btw co to za sztuka przechwycic w wlasnej sieci lól?
Po drogie jakbys byl z deka kumaty to moj gg masz pod moim opisem, po lewej 8o wiesz taki obrazek sloneczka logo gg :( .
Po trzecie niektozy tzn ci o ktorych przeczytales w jakis news i pewnie niewiesz nawet o czym mowa, ta czary mary hokus pokus wszystko mozliwe byc moze, ale takie buraki jak Ty moga pomazyc i pochwalic sie co to niewyczytali za newsa :o ( znajdz mi goscia co gra w tibie i wie co to tibia i umie to co ty tam pie******z o lamaniach 128 bitowego kodu i innych zaawansowanych tehnikach obejscia zabezpieczenia, umieszczania back doorow :cup: )
Byc moze jestem madzejszy od ciebie ? ;(

Najalepiej to zamilcz bo w ryj ci napluje a ty nawet niepoczujesz co zujesz bo tak sie zapatrujesz w to na co pozujesz .

Massior 12-02-2006 23:34

Cytuj:

Najalepiej to zamilcz bo w ryj ci napluje a ty nawet niepoczujesz co zujesz bo tak sie zapatrujesz w to na co pozujesz .

WWO? 8o ...

Anjja 13-02-2006 06:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hapes1
hahha jeszcze sie tak nie usmialem dlaczego? bo haslo 64 bitowe(kazdy znak kodu ASCII to 8 bitow) tez da sie zlamac bez wiekszych problemow tak jak i 128 bitowe!!! chodzby i programikiem "walacym" po kolei kombinacje znakow jedyna przeszkoda(ktora tez da sie obejsc) jest to iz po wpisaniu 3 krotnie niewlasciwej kombinacji konto i/lub proba polaczenia z tego ip zostaja zablokowane na jakis czas!
wymagania: wiedza+wiedza+szybki komputer z 2+GB RAMu+zapal!!
pozatym wlamac mozna sie na wiele sposobow(zawsze jest jakies tylne wejscie(luka w zabezpieczeniach)
PS czytales ostatnio statystyki wlaman do sieci komputerowych i baz danych o najwyzszych priorytetach bezpieczenstwa np: banki,NASA,uzedy administracji publicznej,serwisy informacyjne????? zebys to zrobil wiedzial bys jak czesto to sie zdaza i okazuje sie ze coraz wiecej z nich(wedlug niektorych zrodel 54%) jest popelniana przez hakerow/krakerow ponizej 25 roku zycia!!!!!!
o.O Widze ze ma do czynienia z kims kto wie lepiej od mnie:Dja dopiero bede zaczynal edukacje infy na wyzszym poziomie a na poznaskim mam 2 znajomych ale calkiem innych kierunkach ale sie popytam popytam...:P:P:P
Wiec zycze powodzenia...:D

pozatym najgorszym systemem operacyjnym jest windows
a najtragiczniejszym rokiem w historii informatyki jest rok 1995(windows 95)!!

Nie da to sie 4 zeczy zrobic(jak to mowia w wojsku):
1-zalozyc helmu na lewa strone (chodz sierzant Pietruczko twierdzil ze tez sie da)
2-wlozyc parasola do dupy i go otwozyc
3-przykrutkiej koszuli osrac
4-kaleson przez glowe nalozyc

o.O Widze ze ma do czynienia z kims kto wie lepiej od mnie:Dja dopiero bede zaczynal edukacje infy na wyzszym poziomie a na poznaskim mam 2 znajomych ale calkiem innych kierunkach ale sie popytam popytam...:P:P:P
Wiec zycze powodzenia...:D

Podroznik 13-02-2006 10:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Massior
WWO? 8o ...

Ski sklad xD :p

Przyznaj ze akurat pasowalo tam :cup:

Bjoern Shu 13-02-2006 11:40

Hahahahahahahahahahahahhahahahaha

Cytuj:

Lol przeciez masz kolegow (4ty rok) zbiez ich :D btw co to za sztuka przechwycic w wlasnej sieci lól?
Po drogie jakbys byl z deka kumaty to moj gg masz pod moim opisem, po lewej 8o wiesz taki obrazek sloneczka logo gg :( .
Po trzecie niektozy tzn ci o ktorych przeczytales w jakis news i pewnie niewiesz nawet o czym mowa, ta czary mary hokus pokus wszystko mozliwe byc moze, ale takie buraki jak Ty moga pomazyc i pochwalic sie co to niewyczytali za newsa :o ( znajdz mi goscia co gra w tibie i wie co to tibia i umie to co ty tam pie******z o lamaniach 128 bitowego kodu i innych zaawansowanych tehnikach obejscia zabezpieczenia, umieszczania back doorow :cup: )
Byc moze jestem madzejszy od ciebie ? ;(

PWN3D XD!!!!!!!!!

Massior 13-02-2006 15:22

Cytuj:

Ski sklad xD :p

Przyznaj ze akurat pasowalo tam :cup:

Oops :o no racja Ski skład B) a tak apropo masz racje ze pasowało ;)

Protarus 13-02-2006 17:41

Cytuj:

Te teksty to z kaczora donalda czy moze siostra ci pomagala?

Risofek 13-02-2006 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Protarus
Te teksty to z kaczora donalda czy moze siostra ci pomagala?

Wyzej jest wyjasnione co to za text.

Z forum o Furorze zrobilo sie forum o hackerach itp8o

Podroznik 13-02-2006 19:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Risofek
Wyzej jest wyjasnione co to za text.

Z forum o Furorze zrobilo sie forum o hackerach itp8o

Hehe widzocznie obca mu nazwa WWO albo Ski sklad wiec wyjasnijmy,sa to polskie zespoly czy tam formacje Hip hopowe.

Protarus 13-02-2006 20:01

Cytuj:

5 minut tak? Ostro masz na***ane we lbie skoro nie wiesz ze jest cos takiego jak maska IP i nie trzeba czekac tych twoich 5 minut. Widze ze chcialbys uchodzic za jakeigos fachowca a nie wiesz o tak prostych rzeczach(nie zebym ja byl jakims geniuszem)

PS. zapytaj babci co to znaczy ironia wtedy zycie stanie sie prostsze i napewno wiecej bedziesz rozumial

Sohard 13-02-2006 20:41

Echh... gratuluje DHQ za 3 razem... ^.-' (niektorzy za 2)

Risofek 13-02-2006 21:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Protarus
5 minut tak? Ostro masz na***ane we lbie skoro nie wiesz ze jest cos takiego jak maska IP i nie trzeba czekac tych twoich 5 minut. Widze ze chcialbys uchodzic za jakeigos fachowca a nie wiesz o tak prostych zeczach(nie zebym ja byl jakims geniuszem)

PS. zapytaj babci co to znaczy ironja wtedy zycie stanie sie prostsze i napewno wiecej bedziesz rozumial

rzeczach*
ironia*

Risofek 13-02-2006 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sohard
Echh... gratuluje DHQ za 3 razem... ^.-' (niektorzy za 2)

A Kto zrobil DHQ?:confused:
Chyba ze to tez jest ironia 8o

Dragon Nikita 13-02-2006 21:06

LoL

eheh ciesze sie :]

Kapucha 13-02-2006 21:33

wlasnie oni juz zrobili tego nieszczesnego dhq? o.O

Risofek 13-02-2006 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kapucha
wlasnie oni juz zrobili tego nieszczesnego dhq? o.O

Nie
bo nie probowali ponownie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38.