Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   News prosto z iridi (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=82707)

Lovah 01-10-2006 23:09

Tak, Anas najlepiej stać i nic nie robic...

Genkotsu ma racje i musze go poprzec.
A teraz pare opcji:

1]Sneak na Edron Cyclo~

Po zabiciu 'ofiary' stajecie za lvl-doorem (30 lv) i w momencie gdy wróg otworzy drzwi to mwall za niego i combo. Oni was nie maja jak atakowac, a jak podejda to knajci otwieraja drzwi no i combo kogos (tylko nie huxiego bo ma za dużo HP, jak na wasza wesola brygade) =D

2]Sneak na Venore D-lair

Nie od dzis wiadomo, ze gdy team ustawi się na mostku przy wejsciu do v-lair, to jest praktycznie nie do pokonania chyba ze sa naprawde noobami =P

3]Ankh D-lair

Ustawiacie sie tak jak niegdyś FAG w Aurea War (min po zabiciu Pa Xucka)i jest tylko pojedyncze przejscie mozliwe, uwazac trza tylko na potrójne UE, warto sobie pomoc newb charami :p

4] PoH

Po akcji na PoHu można uciec do "final roomu" Desert Questa tam Was moze max 5. atakowac + gfb =P

More options l8r ;)

Yapan 01-10-2006 23:14

Eee stary, nie mów im nic, oni nie potrzebują żadnej pomocy, są zaprawieni w bojach :D

Lovah 01-10-2006 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yapan (Post 1013381)
Eee stary, nie mów im nic, oni nie potrzebują żadnej pomocy, są zaprawieni w bojach :D

No, Polskie Del'Toro mozna poweidziec =P

berger 01-10-2006 23:39

Nie wszyscy tak robią, znam przynajmniej 2-3 osoby, które nie walczą dla władzy a dla kraju/kumpli/ideałów :>

- do ktorej grupy ja sie zaliczam?

Ludzie nie piszcie nam co may robi my naprawde wiedzielismy i wiemmy ale po edron nie mamy juz motywacji zabardzo is rodkow(ja tam mam motywacje i konto na allegro by zdobc gpki)
Lovah - chetnie bym zobaczyl w ciebie w akcji. my wiemy jak sie bic i gdzie uciekasz i uwierz mi znamy miejsca o ktorych ty nawet nie zdajesz sobie pojecia;)

@Evuller - sorki ze ci nie odpisalem bylem afk i jak podlazlem ciebie nie bylo napisz kiedy chcesz pogadac jak bedziesz co i jak to napisze(list veno sir grodek:P)

Lovah 02-10-2006 00:02

Cytuj:

- do ktorej grupy ja sie zaliczam?
Do tych 2-3 osób.

Cytuj:

Ludzie nie piszcie nam co may robi my naprawde wiedzielismy i wiemmy ale po edron nie mamy juz motywacji zabardzo is rodkow(ja tam mam motywacje i konto na allegro by zdobc gpki)
Czyli jedna bitwa przesadzila o losach wojny? Lmao!

Cytuj:

Lovah - chetnie bym zobaczyl w ciebie w akcji. my wiemy jak sie bic i gdzie uciekasz i uwierz mi znamy miejsca o ktorych ty nawet nie zdajesz sobie pojecia
Hmmmm, mnie w akcji mozna zobaczyc tylko na ots, bo na Nebuli moja skromna wojenka dobiegla konca, choc i tam sie nie popisalem, bo
1) bylem bez pacca
2) wrog dzialal tylko sneak attackami
My nie mielismy jak, bo oni nie expili, wiec bylismy w sytuacji takiej jak jest Arcanium. Trudno, wiec byc tu w akcji.

Jesli chodzi o te miejsca, to byc moze - ale czas wprowadzic je w plan, a nie posty na forum.

/Lovah

Karolek98 02-10-2006 08:12

Cytuj:

Imo, nie byłby to zły wybór, bo Ty masz cos swe do pokazania, nie jestes asslickerem który był w Arc albo cos, po prostu w pewnym momencie rzuciles gildie Swe, zeby ratowac Six Sens, skonczylo sie jak sie skonczylo ale przykladem jestes godnym do nasladowania.
Chociaz 1 osoba zauwazyla moja skromna osobe. A na wojnie SS kazdy kazdy goraco przywital moja osobe...

Na tibialandzie mozna latwo uciec =) Juz kilka osob sie o tym przekonalo probojac zlapac mnie na wojnie AO, Danthorr powinien cos o tym wiedziec :) A mianowicie

Desert Dungeon
Jest to miejsce gdzie mozna latwo sie schowac, jak i latwo sie zgubic :) Nie wiem czy ktos z was ogladal kiedys filmik z wojny na eterni... gildi Ifernal Affairs czy cos takiego :D (pewnie popiepszylem cala nazwe gildie no ale ok) jak oni w czasie battle zrobiili szybka akcje na desercie... Mieli klucz do pokoiku z 4 portalami (nie trudno jest go zdobyc, moge napisac jak jezeli kogos interesuje) 1 portal=1 klasa postaci... Kazdy wszedl do swojego pokoiku... i ci co byli w pokoju palladynow wciagneli lina tych z innych pokoikow i rozlozyli trapa :) Filmik tez posiadam... To bylo battle moze z 20 vs 10 :) i wszyscy swego czasu mieli aimboty/uhboty... takze wojna byla Ciekaww :)

Hellgate
W te miejsce nie bede sie wglebial :) Ale kto tam expil i zwiedzial... Kto zna Draconie to wie ze tam jest ciekawie i mozna smieszne trapy robic i dobrze walka idzie :D

@MOLS
Tam nikomu nie radze uciekac.. Chocby z 1 wzgledu, ze zanim nie poznasz dobrze drogi do SAMEGO MOLS tymi labiryntami trolli i z innym scierwem albo masz ogon to nie warto sie zrywac :D bo wielu probowalo a zakonczylo sie to smiercia :)

I najlepsza taktyka wedlug mnie na open battle to jest lurowac kogos w waskie przejscia... MAX 3 hexy szerokosci :) Robic to tak zeby 1 osobe z przeciwnego teamu odciac magic wallami. tak zeby nikt z gildi jego nie mogl go leczyc :) Wtedy juz nie odliczac zadnego combo tylko walic z sd jak leci :D

Harru 02-10-2006 08:19

w mojich oczach i kilku znaszej gildi to wyglada tak pierwsze 3 akcje co zaplanowalismy i spy je wydali przegrywalismy w fragach przewaznie 5:2~~ no i po ostatniej akcji jak padl kash etc na edron to wszyscy chcieli walczyc bo mielismy nadzieje ze niemamy spy w gildi no ale bezok padl od chealino i sie zalamal no a ja kpolowa znas otym uslyszala to tez jest retired... To nie tak ze niewiemy jak walczyc ale zostalo ans walczacych z 6-7 osob~~ owszem mozemy robic sneake ataki ale ja naprzyklad niebede specialnie wstawal dla tibi o 3 wnocy ;/co innego rano ;> XD

Karolek98 02-10-2006 10:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harru (Post 1013494)
w mojich oczach i kilku znaszej gildi to wyglada tak pierwsze 3 akcje co zaplanowalismy i spy je wydali przegrywalismy w fragach przewaznie 5:2~~ no i po ostatniej akcji jak padl kash etc na edron to wszyscy chcieli walczyc bo mielismy nadzieje ze niemamy spy w gildi no ale bezok padl od chealino i sie zalamal no a ja kpolowa znas otym uslyszala to tez jest retired... To nie tak ze niewiemy jak walczyc ale zostalo ans walczacych z 6-7 osob~~ owszem mozemy robic sneake ataki ale ja naprzyklad niebede specialnie wstawal dla tibi o 3 wnocy ;/co innego rano ;> XD

To niech Bezok postac pozyczy :P Haha ;)

Trai'ler 02-10-2006 13:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karolek98 (Post 1013490)
Chociaz 1 osoba zauwazyla moja skromna osobe. A na wojnie SS kazdy kazdy goraco przywital moja osobe...

Na tibialandzie mozna latwo uciec =) Juz kilka osob sie o tym przekonalo probojac zlapac mnie na wojnie AO, Danthorr powinien cos o tym wiedziec :) A mianowicie

Desert Dungeon
Jest to miejsce gdzie mozna latwo sie schowac, jak i latwo sie zgubic :) Nie wiem czy ktos z was ogladal kiedys filmik z wojny na eterni... gildi Ifernal Affairs czy cos takiego :D (pewnie popiepszylem cala nazwe gildie no ale ok) jak oni w czasie battle zrobiili szybka akcje na desercie... Mieli klucz do pokoiku z 4 portalami (nie trudno jest go zdobyc, moge napisac jak jezeli kogos interesuje) 1 portal=1 klasa postaci... Kazdy wszedl do swojego pokoiku... i ci co byli w pokoju palladynow wciagneli lina tych z innych pokoikow i rozlozyli trapa :) Filmik tez posiadam... To bylo battle moze z 20 vs 10 :) i wszyscy swego czasu mieli aimboty/uhboty... takze wojna byla Ciekaww :)

mam prośbę czy mógłbyś zarzucić link do filmiku z wojny chętnie obejrze i powiedz pod jaką tibie to działa xD

Karolek98 02-10-2006 14:02

Tibia 7.6 :) Old_TibiCam client :) Skad sciagnac powinienes wiedziec:) Ten filmik jest zajebisty iiii zwroc uwage na zorganizowanie :)

PoH small battle :)

Przegladalem sobie stare screenshoty :) I znalazlem ten ciekawy, wiec postanowilem zamiescic :)

http://img245.imageshack.us/img245/4238/fallenqj5.jpg

Dexusah 02-10-2006 14:43

Hehe racja spash pohkrig rox , nie raz widzialem ten film , ale obejzalem go jeszcze raz . Aah hail old good times :-)

Trai'ler 02-10-2006 15:54

@Karolek98

filmik naprawde zajebisty ... obejrzałem go 2 razy i mógłbym jeszcze kilka razy obejrzeć : )

tylko zastanawia mnie to , jak oni umknęli tam przed nimi , weszli w tp a co dalej ? Jak znaleźli się gdzie znaleźli i ich rywale nie mogle tam wejść :>

Karolek98 02-10-2006 17:29

Cytuj:

tylko zastanawia mnie to , jak oni umknęli tam przed nimi , weszli w tp a co dalej ? Jak znaleźli się gdzie znaleźli i ich rywale nie mogle tam wejść :>
Mogli wejsc :) Ale nie weszli bo domyslali sie co ich czeka :)

Ten pokoj jest czescia "Vocation quest"'a, powszechnie znany jako Desert quest. W kazdym z 4 portali na tabliczce jest napisane co mamy wziasc do final roomu tego otoz questa :) 1 teleport dla kazdej profesji :).

Skoro wam sie spodobalo to dam jeszcze 1 :P

Wersja 7.6
Zabawy z Ankrahmun :D

Trai'ler 02-10-2006 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karolek98 (Post 1014015)
Mogli wejsc :) Ale nie weszli bo domyslali sie co ich czeka :)

Ten pokoj jest czescia "Vocation quest"'a, powszechnie znany jako Desert quest. W kazdym z 4 portali na tabliczce jest napisane co mamy wziasc do final roomu tego otoz questa :) 1 teleport dla kazdej profesji :).

Skoro wam sie spodobalo to dam jeszcze 1 :P

Wersja 7.6
Zabawy z Ankrahmun :D

nie no koleś filmik zajebisty a ta gildia jeszcze lepsza widać że cisną/cisnęli wszystkich na servie ; )

mam pytanie czy ty też układasz tak back packi xD ? że przed backpackiem wkładasz coś co w tym backpacku jest żeby rozpoznać co jest w danym backpacku bo ja chyba zaczne tak robić bo przydatne to jest :D :p

maddie 02-10-2006 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trai'ler (Post 1014325)
mam pytanie czy ty też układasz tak back packi xD ? że przed backpackiem wkładasz coś co w tym backpacku jest żeby rozpoznać co jest w danym backpacku bo ja chyba zaczne tak robić bo przydatne to jest :D :p

eee a grywasz na ots'ach ?
nie zebym sie czepial, ale prawie zawsze w bp tak to jest poukladane, przynajmniej na ots'ach z gotowymi postaciami..

btw
jak sam ustawiasz co gdzie i w jakim bp, to chyba nie masz potem problemu z rozpoznawaniem, nie?

signed,
maciek

Karolek98 02-10-2006 20:22

szczeże mowiąc to tak:) Bo niewiele capa to zabiera ;] A pozatym nie gram w tibie ;) Ale jak gralem to tak robilem.

Lovah 02-10-2006 20:41

Tak odnośnie filmu z Ank, to watpie czy MM mogloby to wykorzystac znajac ich organizacje i PvP.

=P

Harru 02-10-2006 22:46

to ze nieumiemy walczyc razem nieznaczy ze osobno slabo gramy ;-)

Bandzioch 02-10-2006 23:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harru (Post 1014646)
to ze nieumiemy walczyc razem nieznaczy ze osobno slabo gramy ;-)

To, że nie umie grać w pokera na pieniądze, to nie znaczy, że słabo gram z kumplami w oczko na zapałki. :faceoff:

Olorion. 02-10-2006 23:28

zawsze mozecie dac mi jakiegos hlew chara

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:45.