Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Guild Wars (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37749)

Khazid 07-06-2007 21:53

Już napisałem, ale tego tematu prawie nikt nie przegląda, także nikle oceniam swoje szanse.

No cóż.

Nadrill 07-06-2007 22:39

Kiedyś do CDA był dodawany trial GW. Czy ktoś wie, czy on jeszcze działa? Jeśli tak, to Ci zarzucę.

Khazid 08-06-2007 13:07

Prześlij mi to się przekonamy :) Najlepiej w formie PW :)

_WrD_ 09-06-2007 17:09

Zobaczcie na stan kasy xD:
http://img185.imageshack.us/img185/4...ytu322uwo7.png

_WrD_ 11-06-2007 11:04

Hih xD
Zacząłem grać rangerem na Elonie, musze przyznać że Varesh Ossa i Abbadon(czy jak to tam on się nazywa xD) wciągają. Mojego paladyna oczywiście nie opuszczę, ale postanowiłem grać dwoma postaciami.

Takie pytanko:
Jaka profesja najszybciej farmi w UW? Kumpel mówi, że ritek, ale coś nie chce mi się wierzyć... Wiem, że warrior najwolniej, ranger też dość wolno(to stawianie trapów jest >.<).

Walrock 11-06-2007 14:11

Twój kumpel ma rację, Rt/W lub W/Rt.

X-Zero 11-06-2007 15:32

Mam już GW :D

Pytanko:
Jest jakaś forumowa gildia lub coś w tym stylu?

Pozdro!

@Nadrill:
A ja mam trial 14 dniowy xD

@down:
Ja pewnie też komuś dam...bo po jakiego grzyba mi, jak mam full xD

Nadrill 11-06-2007 18:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez X-Zero (Post 1479260)
@Nadrill:
A ja mam trial 14 dniowy xD

Ja klucz Z Nightfalla dałem koledze(z którego nie skorzystał), Do Factions nie było, a Z Proph dalej mam na zapas.

_WrD_ 11-06-2007 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walrock (Post 1479118)
Twój kumpel ma rację, Rt/W lub W/Rt.

No to jest 'prawie' to samo(różnicą jest atrybut podstawowy), ale właśnie on farmi najwolniej.
On mówił o Rt / Me :P
E/Mo też bardzo szybko farmi: zbiera wszystkie moby do siebie, żeby go okrążyły, wali meteor shower i jakąś elitę, która wygląda jak fire storm ;p
Gigant damage xD

@up
Do factions nie było, bo dali do CDA, więc byłoby to bez sensu... xF

kołbaś 11-06-2007 20:22

a ja tak mysle moze kupic sobie gw. Co polecacie kupic gw tylko NF czy moze zwylaka i Fac~ razem ?? No i jakie sa tego ceny

Walrock 11-06-2007 22:06

Forumowej gildii nie ma chociaż ja z Ashlonem jesteśmy w BTO.
@Wrd
Kojaże ten build chyba, ale on się bodajże nadaje do farmienia smitów, zresztą odkąd ecto staniało, nie farmie ani w UW ani w FoW tylko w Ring of Fire na har modzie.

Ashlon 11-06-2007 23:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1479949)
a ja tak mysle moze kupic sobie gw. Co polecacie kupic gw tylko NF czy moze zwylaka i Fac~ razem ?? No i jakie sa tego ceny

Najlepiej wg mnie zaczac od podstawki - Prophecies. Najwiecej klas, najwiecej skilli dla nich, dlugie toto i przyjazne dla poczatkujacych.

Kajulec 11-06-2007 23:49

Jakos mnie do GW przestalo ciagnac.. eh..

kołbaś 12-06-2007 08:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 1480419)
Najlepiej wg mnie zaczac od podstawki - Prophecies. Najwiecej klas, najwiecej skilli dla nich, dlugie toto i przyjazne dla poczatkujacych.

haha to dobze bo teraz w CD Projekt prophecies ma 50% zniżki

_WrD_ 12-06-2007 10:06

Własnie - dla początkujących graczy w GW polecam Prophecies. Factions i Nightfall są już dla bardziej obeznanych - wymagają trochę znajomości GW.
Kup na gram.pl, tak jest po 65 zł.

Khazid 12-06-2007 17:18

Kurde, super gra. Właśnie przed chwilą odpaliłem, dałem na razie fabułę i stworzyłem bohatera. Na moim kompie (p4 1.7, 256sdr, radeon9600) chodzi bez najmniejszego laga :)

Mam pytanie - da się gdzieś zgrac mapy? Ew. czy kupuję grę oryginalną to czy podczas instalacji się wgrywają? Strasznie to jest irytujące, czekac po 30 min na każdą lokację.

Z czym najlepiej łączyć zabójcę (2 profesja)? Bo chyba tąpostacią będę grał.

No i ostatnie - podczas grania fabuły rozumiem, że potem (po szkoleniu itd.) będą grał z ludźmi, a nie z botami?

X-Zero 12-06-2007 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 1480708)
Kup na gram.pl, tak jest po 65 zł.

JAK TO?! oneoneoneone111
A ja kupiłem za 130, tydzień temu ;(

@edit:
Jaki jest najlepsze (najfajniejsze ;d) połączenie postaci? Bo ja teraz gram E/M, lecz robi się ciężko <coś zrobiłem i teraz wszędzie za mocne potworki ;/>

Nadrill 12-06-2007 17:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khazid (Post 1481236)
Mam pytanie - da się gdzieś zgrac mapy? Ew. czy kupuję grę oryginalną to czy podczas instalacji się wgrywają? Strasznie to jest irytujące, czekac po 30 min na każdą lokację.

Da się. Prawym przyciskiem kliknij na skrót do Guild Wars i dopisz komendę -image. Następnie włącz grę i czekaj. Gra zacznie ściągać wszystkie rzeczy, które dociąga podczas rozgrywki. Polecam zostawić komputer na noc, jest dużo do zasysania.
Przykład: D:\Guild Wars\Gw.ekse -image
Oczywiście, jeśli masz gdzie indziej zainstalowaną grę, zmień adres folderu lub literkę dysku.

Cytuj:

Z czym najlepiej łączyć zabójcę (2 profesja)? Bo chyba tąpostacią będę grał.

Hm, ja wybrałem nekromantę, bo miał Plague Touch. Bardzo przydatny skill dla sina. Wybierz, która Ci odpowiada, drugą profesję będziesz mógł później zmienić.

Cytuj:

No i ostatnie - podczas grania fabuły rozumiem, że potem (po szkoleniu itd.) będą grał z ludźmi, a nie z botami?

Tak, jednakże boty możesz dołączyć do drużyny. Czasem nie ma potrzeby szukania graczy do małego questu, skoro możesz wziąć henchmenów.

P.S Polecam zakupienie GW, jest promocja na gram.pl i Wirtusie.
Cieszę się, że działa. ;)
Ale żeście mi smaka narobili, aż zaraz zainstaluję GW...

Tiases'Master 13-06-2007 11:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 1479036)
Hih xD
Zacząłem grać rangerem na Elonie, musze przyznać że Varesh Ossa i Abbadon(czy jak to tam on się nazywa xD) wciągają. Mojego paladyna oczywiście nie opuszczę, ale postanowiłem grać dwoma postaciami.

Takie pytanko:
Jaka profesja najszybciej farmi w UW? Kumpel mówi, że ritek, ale coś nie chce mi się wierzyć... Wiem, że warrior najwolniej, ranger też dość wolno(to stawianie trapów jest >.<).

Boże ludzie nie dobijajcie mnie mówiąc, że najszybciej się na UW expi W/Rt czy Rt/W. Takimi postaciami robisz Underworld'a gdzieś w około 30-tu minut a taki Elementalist'a/Mesmer robi Underworld'a gdzieś w około 15-tu Minut. Na dodatek dużo szybciej ubija moby a nie jak W/Rt czy Rt/W który jak zrobi mały błąd płaci za to zgonem.

@UP: Nie wiem jak ty ale według mnie najlepiej na drugą postać wsadzić Warrior'a dla Assassina ponieważ dzięki jego Stance'om wrogowie(Czasami nie Monkowie)padają gdzieś w 2 sekundy.

@2x UP: Graj Elementalist'o/Mesmer'em a dobrze na tym wyjdziesz ponieważ ta postać ma największy Dmg i najszybciej nim się expi w Underworld'zie.

Pozdrawiam.
Tiases

_WrD_ 13-06-2007 22:56

@up
Tiases? Ten Tiases co był kiedyś w MOC? xD(albo nadal jest, już nie wiem xP)
Ten kumpel to Drax, pewnie go znasz, chyba się pokłóciliście ;p
Chodziło mi tu o Rt/Me, a nie Rt/W, czy W/Rt(to farmi bardzo wolno...).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:53.