Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Zostales shackowany? Zostaw po sobie ślad! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=13298)

Shivek 30-11-2010 20:38

Kurde, a co mam powiedzie? Że możliwością jest również włamanie się pod ip, które przechwyciła strona?
To jest o wiele trudniejsze, więc wirusy są najprostszym wyjaśnieniem, panie über poskramiaczu szifka.
A jak się czepiasz braku sensu, to przestudiuj swój ostatni pościk.
Hew e najs wieczór.

Kernkraft 30-11-2010 22:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shivek (Post 2789598)
Kurde, a co mam powiedzie? Że możliwością jest również włamanie się pod ip, które przechwyciła strona?

Dokładnie, tak masz powiedzieć

Shivek 01-12-2010 20:55

A może mam dodać, że istnieje również możliwość posiadania farta i włamania się przez wpisywanie kolejno liter lub cyfr -.-
Ogarnij się...

Kernkraft 01-12-2010 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shivek (Post 2789706)
A może mam dodać, że istnieje również możliwość posiadania farta i włamania się przez wpisywanie kolejno liter lub cyfr -.-
Ogarnij się...

Jestem ogarnięty, ale co do Ciebie mam pewne wątpliwości... :D
Akurat fartowne włamanie się przez wpisywanie kolejno liter lub cyfr można przypisać do kategorii Science Fiction -nie musisz zniżać się do poziomu experta z podstawówki ;)

Shivek 02-12-2010 10:57

Jo, ale jest jakże możliwe.
Nie ciągnij dalej rozmowy.
Wirus to pewniak i tyle.

Sneaf 05-12-2010 17:57

Widzę, że nie ma tutaj działu Problemy z tibią, więc piszę to tutaj bo jestem z tym powiązany .

Otóż mój problem polega na tym ,że wpisuje dobre hasło pokazuje mi się lista postaci, no i cóż wystarczy się tylko zalogować, ach i tu jest problem gdy klikam enter pokazuje się, że hasło jest źle wpisane... Więc muszę robić nowy email po raz 50 aby zrobić przez r-keya nowe hasło i wejść na konto, lecz i tak bo 5 minutach wywali mnie z niego, a na tibia.com nic nie piszę o tym aby ktoś się na nie logował o tej godzinie kiedy mnie wywaliło, np.
loguję się o 18:02 na moje konto o 18:07 mnie wywala czyli ktoś musiał się na mnie wlogować, lecz tak nie jest bo na tibia.com pisze, że logowanie było o 18:02 :| Wie ktoś co na to poradzić ?? Na innym koncie tak nie mam !

Zmorath 10-12-2010 04:48

Zostalem schakowany

Gralem sobie w nocy i dostalem komunikat niebieskim tlem tak jak by gm pisal bo tez mial 1 lvl ze jest nowy program do sprawdzania czy ktos nie ma autobota,ze do 15 min musze sie wylogowac i wejsc na stronke zeby sie wpisac ze nie mam autobota. Przez 15min na moim koncie ktos byl a jak juz wyszedl to nie moge sie zalogowac bo sa nie prawidlowe pasy.. Umie mi ktos odp na te pytanie? prosze o szybka odp :) (PW)

Shivek 10-12-2010 14:24

Fajnie, że nie zadałeś pytania.

19tomek48 10-12-2010 15:19

mam problem od 4 dni nie umie sie zalogowac pisze mi konto zablokowqane przez 5min

Shivek 10-12-2010 15:56

i co mamy poradzić odpisz jak najszybciej od 5 mnut proszę o pomoc w pomocy

Weźcie się nauczcie pisać -.-

Masterwizard 03-06-2011 09:31

Zmorath, to że dostałeś info na niebieskim tle (wiadomość typu priv) - zwyczajnie haker wysyła strony twierdząc, że używasz bota i ich "niezawodny" system to wykrył. CipSoft nie przesyła nikomu żadnych informacji! Nie dajcie się ludzie nabierać na te pierdoły. Ja w ŻYCIU jednego bota nie użyłem, poza lighthackiem (na 20 lv) gdzie po 2 godzinach pożegnałem się z postacią i cudem ją odzyskałem.
NIE UŻYWAJCIE BOTÓW i nie wchodźcie na żadne podejrzane strony, bo to istne hakerstwo. Te gnoje żerują na ludzkiej naiwności i strachu. Czy naprawde niektórzy sądzą, że w internecie jest coś za darmo, aby ułatwić grę? :|

wojteklr1 17-07-2011 20:41

Wczoraj grałem normalnie jak zawsze, dzisiaj wchodzę... patrzę, i co? Brak Całego EQ wraz z kasą ! Normalnie mnie coś ma wsiąść, nie na darmo kupowałem PACC, żeby teraz nie grać bo nic nie mam...

xdee2 31-07-2011 18:15

kurde

zostalem schakowany ja czemu to sie zdarza takim jak ja

n0_name 20-08-2011 15:44

Rofl Xd @up

Cinderella 20-08-2011 16:14

Nie byłoby tego tematu, gdybyście nie ściągali skryptów do waypointów, botów i cracków do botów.
Po IP nie jest tak łatwo dać się zhackować.
Nigdy nie odpowiadać na priv-ie na zaproszenia do gildii od nieznanych osób, nie otwierać filmów o Tibii na YT polecanych gorąco przez innych graczy.
Jeżeli przez własną głupotę sami nie podacie hackerowi swoich danych, to bardzo, ale to bardzo utrudni mu to włam.

Kommaster5778 23-10-2011 02:21

bardzo mi przykro :D

rade8888 10-11-2011 11:55

Shakowany z wielkim problemem.

Mam dość trudna sytuacje. Po 3 latach wracam do gry. Zmienilem e-mail na tibia.com, ktory jest nieistniejacy i musze czekać 30 dni ... i jeszcze potwierdzic zmiane na koncie gdy minie juz te 30 dni. Jednakze zostalem shakowany ... I nie moge odzyskac konta na zaden sposob. Na e-mail nie da rady gdyz on nie istnieje, ale zrobilem zeby wyslalo tam nowe haslo, gdyz nie chce zeby haker przebywal na tym koncie. Co mam teraz zrobic nie mam i e-maila, rec key mialem zamowic bo po 3 latach gdzies sie zapodzial. Co moge zrobic ?? Jak sprawic zeby Cip zmienił e-mail ktory jest podany na zmiane, czy wogole to jest wykonalne ?? Czy juz nic nie da sie z tym zrobic ??

Vadimq 13-11-2011 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rade8888 (Post 2821971)
Mam dość trudna sytuacje. Po 3 latach wracam do gry. Zmienilem e-mail na tibia.com, ktory jest nieistniejacy i musze czekać 30 dni ... i jeszcze potwierdzic zmiane na koncie gdy minie juz te 30 dni. Jednakze zostalem shakowany ... I nie moge odzyskac konta na zaden sposob. Na e-mail nie da rady gdyz on nie istnieje, ale zrobilem zeby wyslalo tam nowe haslo, gdyz nie chce zeby haker przebywal na tym koncie. Co mam teraz zrobic nie mam i e-maila, rec key mialem zamowic bo po 3 latach gdzies sie zapodzial. Co moge zrobic ?? Jak sprawic zeby Cip zmienił e-mail ktory jest podany na zmiane, czy wogole to jest wykonalne ?? Czy juz nic nie da sie z tym zrobic ??

Jak stary mail nie istnieje to sprobuj zalozyc taki sam :) I wtedy wyslij na niego nowe haslo. Moze dojdzie. Ew. pozostaje Ci znalezienie tego rk. Innej opcji nie ma.

Guzak 30-11-2011 15:58

A więc i ja dziś poległem. Nie mam pojęcia w jaki sposób w żadne linki nie wchodziłem nic podejrzanego nie ściągałem. Straciłem jakieś 350k jeden lvl i blessy wiec ochota do gry odeszła jak ręką odjął...
Chciał bym tylko pozdrowić typka który w taki sprytny sposób że sam nie wiem jak to zrobił ukradł mi sporo itemków.
btw. Mogłeś nie paść przynajmniej ;]

pilaf14 19-12-2011 22:16

hack

ja zostalem shackowany na 88lvlu;/ moj kochany paladyn. poszlo sporo kasy ale olaac, moglbym sie odbudowac:) ale jakis malo mily hacker zrookowal mi postac;/ musze grac od nowa ale na innym juz serverze:)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:12.