![]() |
Cytuj:
|
ale cos mowi ze juz 2 razy go nie bylo.
mnie chcieli na jutro do roboty wkręcić , ale powiedziałem ze do babki jadę ;D ale nie skłamałem bo i tak jadę na Białystok. |
Cytuj:
A na wuefie nie było mnie wcześniej z innych powodów. P.S. Jak miło znowu być w domu! |
Cytuj:
|
Witam, wie ktoś może do którego roku życia edukacja w Polsce jest obowiązkowa?
@Down: Dzięki ;) |
18 adsfsafdsaa
|
właśnie mnie to dziwi , z jednej strony ze do 18 a z drugiej ze do skończenia gim (16) wiec tu jest taka głupota , skoro ktoś nie chce się uczyć po gimnazjum a musi , to powiedzmy robi 2 lata a później rezygnuje? Bezsens...
|
Cytuj:
|
no ja kiedyś w gim taki list dostałem , ze jak się w poniedziałek w szkole nie zjawie to 5 k stara zapłaci...
ale w szkole średniej , czy to zawodówka czy liceum wywalają za godziny , wiec niewyobrażanym se tego. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
czyli możesz se nie łazić na lekcje? U nas ciągle na lekcjach jest po 10-15 osób max , a na takiej reli czy ostatnim wf liczba nie przekracza 6-7 no i dyrektor wyrzuca , w tamtym roku mieliśmy klasę 34 osoby (razem z tymi co doszli) a teraz 27 + 1 (nowy)
|
Cytuj:
|
ja tam na lekcje chodzę , szkoda by przepuścić takiego ubawu ;D
|
Cytuj:
|
Nie chce mi się w szkole siedzieć. Ale teraz 3 gim to czas się wziąść ;d ^^
|
Czy ktoś z was wie czy jak wrócę do Polski za pół roku ( Jestem obecnie w Szkocji, za pół roku będę miał 16 lat. Gdybym chodził do polskiej szkoły to bym właśnie był w liceum. ) to będę musiał się uczyć? Zgodnie ze Szkockim prawem nauka obowiązkowa jest tylko do 16 roku życia. Więc jeżeli jestem teraz rezydentem Szkocji ( Jestem tu już od 4 lat ) To mnie obowiązuje Szkockie prawo czy Polskie?
|
Cytuj:
Tak w ogole - ciekawe, jaki w tym roku bedzie poziom matury podstawowej z matmy, w koncu pierwszy rocznik ma ja jako obowiazkowa. @Xydijo - jesli bedziesz korzystal z obywatelstwa polskiego i przebywal stale w Polsce, to najprawdopodobniej bedzie cie obowiazywalo prawo obowiazujace w naszym kraju. |
@Xydijo
Tak.do 18. roku życia |
Jutro próbna matura, mam nadzieję, że poziom będzie odpowiedni do umiejętności tegorocznych maturzystów ;).
Jest ktoś jeszcze z rocznika 90' i żałuje, że nie poszedł do liceum? :( |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:51. |