![]() |
bramka na 999 lvl to sciema, mozna ja rozwalic maczeta albo czyms innym bo juz nie pamientam :P a za nia teleport poprowadzi cie w jakies dziwne miejsce z tego co pamientam :D
|
Widze ze ja sie bede musial przejsc na to dc.... JEZELI GRA KTOS Z NOVA!! i pisze na tym forum prosze odpowiedzec tu i zwolamy ekipe na DC pOzDRO
|
No ok, wszystko ładnie, pięknie i słodziutko...
A biblioteka Dream Realm... Jak wszyscy oczywiście wiedzą ta bibloioteka została założona, aby nie zapomniano o sekretach Nightmare Knights i ich walce przeciwko Ruthless Seven. 2 książki bezpośrednio nawiązują do Excalibuga... 1st book Kod:
The weapon was hidden well. We ensured that only a hero of courage and an unstained soul can find it. 2nd book Kod:
When the tower falls, "when the red meets the green on golden ground," - kiedy czerwone spotka zielone na złotej ziemii... Jaki bard pisałby takie pierdoły, gdyby to nie było niezbedne następnym pokoleniom, huh? |
Pozostałości po rpg w tibi...
Według mnie, ten, kto robił te książki, zrobił je bardzo dobrze i powinien być nagrodzony. ;) Powodzenia w rozwiązywaniu zagadki. |
Cytuj:
|
Ba, w jednym wersie może chodzić o wszystko. Czerwień spotyka zieleń na złotej ziemii. Czerwień może być krwią, ogniem, wojną, demonem... Zieleń kojarzy mi się z trawą, lasem, drzewami, Juggernautem... Na złotej ziemii - na pustyni, na piasku, w miejscu obfitym w bogactwa. Nie ma sensu nad tym spekulować. Możliwości są miliony, ale nie powinniśmy się chyba skupiać na poszukiwaniu kolejnych informacji.
|
mnie tam sie wydaj ze trzeba by sie bylo skupic na rzeczach najprostrzycha ie zaglebiac sie w spiewanie modlitw na polcach itp. zawsze w takcih zagadkach odpowiedz mamy przed nosem :) ((( chyba )))
|
a moin zdaniem trzeba wziaść use with na lusterko i na bazyliszka :) Może cos się stanie...
|
Cytuj:
yellow moze byc rowniez terenem pustyni jak i posadzka w tombach ,lub czym czego jeszcze nie widzielismy xD pamietacie o trupie na wysepce na pustyni ,pod palma chyba...jeszce nie slyszalem zeby do czegos ten trup sie przydal.... |
Cytuj:
yellow moze byc rowniez terenem pustyni jak i posadzka w tombach ,lub czyms czego jeszcze nie widzielismy xD pamietacie o trupie na wysepce na pustyni ,pod palma chyba...jeszce nie slyszalem zeby do czegos ten trup sie przydal.... a jakiego sa koloru poduszki w quescie na dream`s ..........? dziwne zbiegi okolicznosci |
Podsumujmy fakty:
Kod:
Chatterbone: ... we hid it... so long ago... so long... Kod:
Isimov: Ahhh! Whan I was a little dwarf I was on a quest to find it. I was almost literally digging up the ghostlands for it and now only one thing is sure: It must be elsewere, jawoll. Kod:
Captain Waverider: Rumour has it that old Captain Blackbeard found it in a dead sea serpent once and hid it on Treasure Island. Oh my, why can't I keep my mouth shut about Treasure Island. Kod:
Marcus: I swear I have seen it in the bay just outside of Liberty Bay, deep in the ocean. I was ... uhm catching some fresh air after a night of rum and card games. I looked over the railing into the sea and suddenly I saw that sword in a heap of gold and jewels. Kod:
Miraia: Some foolish adventurers seek for it in the haunted ruins of Drefia. Kod:
Romella: I heard the amazons are after it. Kod:
Avar Tar:I am sure it's hidden in a vault of the Nightmare Knights beneath the Plains of Havoc. I plan an expedition to go there and rout out the RuthlessSeven, but I have to save the world first. Czekamy na update i dowiemy się co na ten temat wiedzą skuci lodem barbarzyńcy |
Karzdy bedzie was kierowal gdzieindziej wnioski? Nasuwaja sie same nie ma tej broni X(X(X(X(
|
up - wielkie GieZet
Cytuj:
Cytuj:
|
Mojim zdaniem poprostu trzeba poczekac do letniego utpade moze zajda jakies nowe zbiegi okolicznosciowe. Wysztko!
|
ej jak chcecie gadać o excalibugu to idzcie na temat excalibug pod broń i przedmioty
|
Cytuj:
Nie mam pacca, wiec kto inny sie zajmie barbarzyncami :) Aha, co do Excalibuga, to zaintrygowal mnie nen topic i sam wlozylem wysilek w szukanie. Najpierw sprobowalem u Kaplanow Thaisu: Cytuj:
Wszystkimi informacjami chętnie się podzielę. :evul: |
W tym Momencie Popytałem Sie Obrzydliwych Barbazyńców :)
11:25 Zly Gurol [47]: hi 11:25 Lurik: Welcome, Zly Gurol! 11:25 Zly Gurol [47]: Excalibug 11:25 Lurik: On the campfire, there are numerous tales about this weapon. It's told that it has been missing since ages ... 11:25 Lurik: In my opinion, the power and fame of a weapon shouldn't exceed the power and fame of it's wielder. And I have not heard of anyhero whose fame would surpass that of excalibug. 11:26 Zly Gurol [47]: hi 11:26 Nelly: Hello. What can I do for you?11:26 Zly Gurol [47]: excalibug 11:26 Nelly: A myth the locals probably enjoy. 1:27 Zly Gurol [47]: hi 11:27 Jessica: Greetings stranger. 11:27 Zly Gurol [47]: excalibug 11:27 Jessica: If that weapon existed, some greedy Venorean would have dug it up and sold it to the highest bidder. 11:29 Zly Gurol [47]: hi 11:29 Bertha: Greetings. 11:29 Zly Gurol [47]: Excalibug 11:29 Bertha: I toyed with the idea to spread the rumour that excalibug might be hidden in the mines. I think if enough adventurers werelured into the mines, they might drive out the ones that occupy them now ... 11:30 Bertha: So do me a favour, when somebody asks about excalibug, tell them it's down there in those mines. 11:32 Zly Gurol [47]: excalibug 11:32 Iskan: Yeah, where could it be. That's the question. 11:33 Zly Gurol [47]: hi 11:33 Janz: Welcome to my shop of wonderful carpentry. 11:33 Zly Gurol [47]: excalibug 11:33 Janz: A weapon that would make woodcutting easy. 11:40 Zly Gurol [47]: hi 11:40 Kjesse: May the spirits be with you, Zly Gurol! 11:40 Zly Gurol [47]: Excalibug 11:40 Kjesse: It's only an outsider's tale. i to chyba wszyscy wiec zabardzo sie nic nie zmienilo .. :P |
Bump...Bump..Bump...
|
Co do barbarzyńców- na duzym campie jest troche hardkorowo na full respie, więc może jakoś wieczorem jak będzie dużo ludzi skocze tam i popytam npc niedługo. Nagrac filmik z wyprawy?
|
Widzę ,że akcja przenieście się na temat excalibug nie zadziałała
plis przenieście się na temat excalibug;( |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:27. |