Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Zito 30-07-2006 15:56

< deleted >

Uther92 30-07-2006 18:39

@up
A może ktoś zrobił jakiegoś SS w temtych czasach ??Trzeba poszperać na stronach z ss'ami może coś sie znajdzie ;)

tomektrz 30-07-2006 19:57

Słuchajcie... podobno NPC Bozo (błazen króla w Thais) ma coś wspólnego z tym questem. Może w tych jego żartach są jakieś zaszyfrowane podpowiedzi? Jutro przejdę się do Thais (jestem z Carlin) i spróbuję z nim pogadać. Tylko o co mogę go zapytać?

Wievioor 30-07-2006 20:20

@up
Ja tez mieszkam w Carlin, ale aktualnie jestem w Thais bo busze loot sprzedac a mi sie nie chce i gram innymi postaciami :P

Mogę się go popytać jeśli chcecie tylko o co? Niedawno z nim rozmawilaem bo chcialem od niego wyciagnac mace of fury :P (nie, ja wiem co to, ale ja kolekcjonuje takie śmieci8o ) i troche z nim pogadalem ale jedyne co udalo mi sie z niego wycisnac to jakies nieistotne rzeczy i zaplacilem 50 gp na jego "podatek" X(

Więc jeśli macie do niego jakieś pytania to walcie ja go chetnie zapytam :)

Hakuoh 30-07-2006 20:47

NPC Bozo ma coś wspólnego z questem... lekarz psychiatryczny nie gryzie...

wizu 30-07-2006 21:08

@UP
Skąd wiesz?

A co do topicu to wątpie, żeby ktoś na mainie mówił nam o questach na rooku. Ale spróbowac nie zawadzi.

Glowa14 31-07-2006 13:04

i po co na mainie szukacie? myslicie ze questy z rooka maja cos wspolnego z mainem? co na rooku to na rooku ,wiec lepiej nie szukajcie juz tam bo i tak nic nie znajdziecie!

tomektrz 31-07-2006 15:20

No, może faktycznie troche pojechałem... ale 2 pytanka:

1. Skąd wiemy, że ta książka o Kylindrze itp. naprawdę istnieje? Na tibianews.net czesto dają FAKE'i.
2. Skąd wiadomo, że MM ma coś wspólnego ze Spike Swordem? Może to osobny quest/zagadka Rooka?

Pavel Ches 31-07-2006 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tomektrz
1. Skąd wiemy, że ta książka o Kylindrze itp. naprawdę istnieje? Na tibianews.net czesto dają FAKE'i.

Nie wiemy... wystarczyło przeczytać kilka poprzednich stron tego tematu i byś wiedział, że nie wiemy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tomektrz
2. Skąd wiadomo, że MM ma coś wspólnego ze Spike Swordem? Może to osobny quest/zagadka Rooka?

Nie wiadomo... niby skąd mamy wiedzieć jeśli nie wiemy czy wogóle taki quest isnieje?

Dżizus... przeczytajcie pierw dobrze temat, zastanówcie się nad wypowiedziami w nim zawartymi, a później się pytajcie, bo od takich durnych pytań zaraz będzie 150 strona i użytkownik @Wievioor znowu się będzie cieszył, że tak dużo stron już. Poprostu bierze mnie już irytacja jak czytam niektóre posty z tego tematu.

Rimxen 01-08-2006 12:08

Nie co o tym wiedzialem:] ale polozyc 100k to raczej przesada:)

Pablonis Firens 04-08-2006 21:07

Słyszałem że trzeba zrobić all questy,pójść do labiryntu i spike sworda sie zdobywa

Krizz 04-08-2006 21:44

Pablonis~@: Gdyby tak było, to już dawno 50+ lvlki na rooku, na 100% miały by wykonane wszystkie questy, a jakoś nawet Ci 90+ niemają SS'a...

*Powyższa treść tyczy się większości rookstayer'ów posiadających pacc'a...

Szpako 05-08-2006 00:15

Witam !! Nie wiem czy wniose coś do tematu, ale ... A więc chodzi o to, ze sobie szukałem coś na temat spike sworda i znalazłem coś takiego:
Cytuj:

DECIMO:

BRASS ARMOR QUEST

Este quest es bastante complicado de hacer, no queda en la cave de la CARLIN SWORD QUEST, sino queda en la cave de la quest de la KATANA, alli en el veneno hay una escalera, HAY COMO 10 rootworm, es mejor que entren con 99999999 lifefluids XD es mejor prevenir, yo entre con unos amigos y hicimos la quest.

UNDECIMO:

SPIKE SWORD QUEST

Para este quest son necesarias 10 personas, para matar el respawn de minotaurs de la carlin quest y una persona que sea level 1 sin exp y sin que lo haya tocado un mounstro (OJO SI LO TOCARON SRRY). Ese level 1 sin exp va a abrir la puerta con cualquier llave, cuando entras no hay mino, hay una pared hacia donde esta el mino, hay un punto de teleport, tienen que entrar el level 1 primero, y despues los demas (EL QUEST ES BASTANTE DIFICIL). Cuando entras solo aparece 1 troll, el level 1 tiene q matarlo, si muere todos tienen q salir rapido o el minotaur mage los mata, (EL MINO MAGE ESTA ENCERRADO Y PUEDE SALIR SI MATAN AL LEVEL 1) si el level 1 lo mata entren todos al portal q viene, solo esta la quest y nadamas 1 la puede hacer (TIENEN Q PISAR 10 AGUJEROS, EL LEVEL 1 VA EN EL MEDIO) solo el level 1 hace la quest, ahi se consiguen las boots of waterwalking y hay un agujero, pisenlo y aparecen en el centro. todos los charts tienen que turnarse 10 dias para q cada ves q cierren tibia otra persona busque la sword, EL LEVEL 1 LE PASA LAS BOTAS A CADA UNO) ojo el lvl 1 tiene q ser de ABSOLUTA CONFIANZA

Jarassimus 05-08-2006 02:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szpako
Witam !! Nie wiem czy wniose coś do tematu, ale ... A więc chodzi o to, ze sobie szukałem coś na temat spike sworda i znalazłem coś takiego:

[...]

A jakbyś był łaskaw to jeszcze przetłumaczyć, to zapewne, oprócz mnie, byłoby Ci wdzięcznych kilku jeszcze innych ludzi. ;-)

Co innego język angielski. W jego przypadku uważam, że skoro gra jest w tym języku, to każdy gracz powinien znać przynajmniej jego podstawy. No, ale, Panie Dzieju... portugalski też mam znać? ;-)

Pozdrowienia.

tomektrz 05-08-2006 10:54

Ja bez znajomości portugalskiego już mogę ocenić wartość tego tekstu. Nasze poczciwe roty określone tam mianem "rootwormów" i ten tekst o 99999999 lifefluidach.... jak na moje to jakaś bzdura.

Largo67 05-08-2006 11:42

Dobra moze to wniesie cos nowgo do sprawy

A wiec tak po przeczytaniu 3 stron tego tematu wpadl mi do glowy swietny pomysl :] .Jezel w bear room mino zostawily na strazy beara to z kad go mieli.Odp jest prosta 8o beary przy cooper shield quest albo obok wasp tower... .Moze trzeba przekopac te pomieszcznie pickiem?? :D Nie wiem moze juz ktos o tym pisal.

EDIT:Hmmm pewnie mnie zaczniecie wysmiewac ale czy ktos probowal kupic lom na rooku??

Tom The Tanner 05-08-2006 11:54

@

@Szpako
To co pisała ta osoba to była ironia. :P Nie trzeba znać portugalskiego żeby to wiedzieć.

@Largo67
Cały rookgaard był przekopywany jakieś 7 razy. Teraz trzeba to zrobić jeszcze raz po update.

@Pablonis Firens
Nie.

@Rimxen
Tak.

@Topic
Na Azurze zniknął SS, i zaczęły dziać się dziwne rzeczy z ogniem na skale minotaura. Zaraz, poszukam linku do tematu w którym o tym pisałem (sry ale niechciałem zmieniać tematu bo trzeba kombinować z Kylindrą ale może i macie rację.)

- Prodigy - 05-08-2006 12:17

Cytuj:

Na Azurze zniknął SS, i zaczęły dziać się dziwne rzeczy z ogniem na skale minotaura. Zaraz, poszukam linku do tematu w którym o tym pisałem (sry ale niechciałem zmieniać tematu bo trzeba kombinować z Kylindrą ale może i macie rację.)
Najpierw udowodnij, że ta książka wogóle istnieje - potem się nią zajmij.

Largo67 05-08-2006 19:24

Gadalem z Hyacinth i odpowiada on na tylko niektore imiona najbardziej mnie zaciekawilo to:
18:42 Dariush on Kyra [2]: Dallheim
18:42 Hyacinth: A man of the sword.

19:01 Dariush on Kyra [2]: Amber
19:01 Seymour: A traveller from the main land. I wonder what brought her here, since no one comes here of his own free will.

A w notaniku amber sa wypisane takie imiona
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****

Literka3 06-08-2006 19:41

Nie wiem o co chodzi...

Dzisiaj znalazłem ko,ło pokoju toma ciało wilka(100 oz) i bag z czterema skiążkami nie wim o co chodzi 1 po angielsku 3 bp Orciemu(chyba) a oto one:

1 książka po angielsku

The mystic portal remains unstable so reinforcements from Mintwallin seldom arrive here.
The royal mage managed to impress the primitive local orcs though and we can use them as slaves and runefodder. The trolls surrendered immediately and can be used for lesser services.
The human base has to be destroyed since more and more arrive there. These enemies are not strong but their number might cause some problems. As long as they will be revived at this mystic vortex even they can ruin our plans. We have to figure out how to destroy the vortex first. The mage locked himself up in his quarters and wants not to be disturbed anymore. He entrusted me with the duty to coordinate all our actions here.

2:

5 5 5 5 2 charcha
5 burka
5 burka bata
2 batuk
5 1 aka bora
3 tulak bora

i 3:

taka arash ouk karak minotaur
batash ferut ouk taka
minotaur karakim kiskesh
ORC BUTA BANA
BUTA BANA

noi 4:

Omark ikem goshak ba batuk
Booz karek utash gort mora
ouk bota bana ikem

Pierwsza da się chyba przetłumaczyć jak ktoś zna angielski :cup:
Druga jest jakas dziwna ;( po orciemu
Trzecia tak samo
Noi czawarta tez dziwna
ciekawe o czym one mówia prosze o pisanie jęsli ktos wie na ten temat :)

Moja gg 7874433 jestem niewidoczny pisac cały czas

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:07.