![]() |
@Up
Mówisz?:) Dzieki za rade. @Hazu Dzieki, jakos powoli torrentuje tego OAVa, obejrze to podziele sie wrazeniami ^^ @Topic Rzeczywiscie, 8 ep ZnT lepszy od 7go :) Aczkolwiek jakos nie porywajacy. Zaczynam 2 serie School Rumble, pierwsze odcinki trzymaja poziom pierwszej serii, zobaczymy jak bedzie dalej. |
Zobaczcie co znalazłem xDD Ściągać ludzie Ściągać
(Jest to film fabularny nie animowany) Doczytajcie do końca bo z anime ma powiązanie xD TYTUŁ FILMU: "L: Change the World" PRODUKCJA: Japonia GATUNEK: Dramat, Thriller, Psychologiczny CZAS TRWANIA: 128 minut DATA PREMIERY: 31.01.2008 - Świat REŻYSERIA: Hideo Nakata SCENARIUSZ: Kiyomi Fujii, Hirotoshi Kobayashi OBSADA: Ken'ichi Matsuyama, Mayuko Fukuda, Shunji Fujimura IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0912597/ FILMWEB: http://www.filmweb.pl/f431013/L++Change+the+World,2008 OPIS: Spin-off popularnej serii horrorów Death Note. Film opowiada o ostatnich dwudziestu jeden dniach życia L, jednego z głównych bohaterów Death Note'a. Powstał na motywach mangi autorstwa Tsugumiego Ōby i Takeshiego Obaty. Innymi słowy trzecia część filmu Death Note, opartego na jednej z najpopularniejszych w historii mang o tym samym zresztą tytule.) |
Cytuj:
|
Na jednym z forum czytałem ,że ten film jest gorszy od pozostałych 2 ale prosiłbym mimo wszystko o link do ściągnięcia tego filmu jeśli nie można na forum bardzo bym prosił na pm.
|
Grocix roznie to ludzie odbieraja jedni pisza ze horror inni ze thriller a nawet spotkalem sie z stwierdzeniem ze dn to komedia ;p hihi
|
Z tego co slyszałem w 2 pierwszych filmach Death Note ucięto mase wątków i filmy wiele na tym stracilły... Może ktoś oglądał i wie jak z tym jest? A podawanie linków do filmu chyba będzie uznane przez modków za piractwo.
Corgar Frizz |
Filmy z anime ssą,jak zobaczyłęm jeden z filmów [na pocz. jest rem i misa] to aż sie załamałem Rem miała męski głos śmierć bandyty była załamująca...
wiec nie popieram tego....tia piractwo na forum 'kto wie' jakie są za to kary.. mm...narysowałem 3 nowe rys. i zrobiłem sobie konto na deviancie [deid.deviantart.com]...do wartościowałem się xD |
Ehh.... bo chciałem rodzicą film pokazać coby zobaczyli że anime dla dzieci nie jest.... bo przed Higurashi sie bronią.
PS. Illya nie możesz posta pisać bo karę sobie dałeś ;p Corgar Frizz |
Jak sie zaczyna poprawna chronologicznosc tzn. nie ta co wymysli autorzy w haruhi (od odcinka gdzie nagrywaja filma czy ??)
|
No jak juz tak nisko upadl ten temat (na liscie), to ja sie pochwale, ze jestem w polowie 2giej serii School Rumble :)
@Hazu Na wikipedii masz :P Ale imo lepiej ogladac niechronologicznie. |
Ja czekam na drugi film kinowy: Naruto Shippuuden i costam costam xd
Btw. Jedzie ktos na cosplay BAKA? |
Podajcie mi tytuły jakiś Anime w stylu '' Seto no hanayome '' Plx ;)
|
@Pacz
Corgar wybiera sie na BAKA ;) Ja snuje plany odnosnie przyszlorocznego Animatsuri (nie, Rayza?xD). @Up http://www.anime-planet.com/anime/seto-no-hanayome Na dole masz podobne anime :P Sam Ci nie powiem, bo nie widzialem, ale School Rumble (ktore wedlug nich jest podobne) jest warte obejrzenia. |
@Grocix
Heh na Animatsuri tez mialem jechac ale wyjazd do chorwacji pokrzyzowal me plany ;< Myslalem jeszcze nad Dojicon (czy jak to sie tam zwie) ale juz chyba byl na poczatku sierpnia. ;p |
Konbanwa! ^^
'przyszedłem' pokazać nową tapetę http://img134.imageshack.us/img134/9504/tapetazp0.png i to i owo powiedzieć.... Ukryty tekst:
zaczołęm oglądać He is my master [ta kolejne ecchi] i jest dosyć ciekawe fajny motyw [zboczonego] nastolatka który wynajął do pracy 2 dziewczyny [3 natomiast chce...] jak to ecchi nie o było się bez przypadkowych pantshotów i innych tego typu rzeczy xD,głw. bohater jest fetyszystą strojów w z czego jedna boh. sie cieszy...a 2 nie...jak dla mnie warte obejrzenia 12odc. anime jak napisano w otaku #12 'Nastoletnie Pokojówki czyli marzenie każdego mężczyzny ^^' w stosunku do ecchi raczej takie spokojne... i ost. bardzo spodobał mi sie Blue Bird [full op. naruto shippuden] i Orange [en. wybielacza] |
@Rayza, masz dostęp do full Blue Bird z Naruto? Chodzi mi o samą muzykę. Ja miałem problemy ze znalezieniem skróconej wersji. A kolekcjonuje osty z anime ; p.
|
bez problemu,wielka baza danych jap. pios. z anime+karaoke:
http://gendou.com/ |
No niestety na BAKA w tym roku nie pojadę T_T... wypadła mi pewna sprawa i ta przyjemność mnie ominie ;/ Na Animatsuri może pojadę, ale to jeśli będe akurat wtedy w polsce.
Corgar Frizz |
Ja teraz zacząłem oglądać Rosario to Vampire bardzo polecam to anime śmieszne z wątkami echi,niedługo ma wyjść druga seria/.
|
@Frizz
To ty zyjesz O_o!? @zenek heh rożaniec wampira to mocne ecchi ale kolejne odbiegające od mangi |
A ja obejrzalem OVA do Higurashi. Fajny, ale szkoda, ze niedokończony bo moglaby byc historia na conajmniej kolejne 4 epki ^^
|
Nareszcie udało mi się dokończyć Aira. Brawa dla mnie. Niezmiernie mi przykro, ale jestem zmuszony, aby przełożyć listę anime, które miałem zamiar obejrzeć i teraz biorę się za R+V! Dość nietypowe połączenie krwi, soku z pomidorów, oraz spódniczek do połowy pośladków.
|
@Nari
W RtV nie ma za duzo krwi, chyba, ze tej z nosa :P |
Cytuj:
|
@nari
zmień plan ponownie po R+V obejrzyj pokojówkowe ecchi He is my master ^^ |
Mam jeszcze zamiar upchnąć tam Karin i Chrno Crusade ; P.
|
To się spiesz, wkrótce szkoła. :D
|
R+V zakończone. Ha, ulubiony bohater? Nietoperz Chuu! Poza tym Moka. Anime z początku zdawało się schematyczne, lecz dało się wyczuć "tą głębszą głębie". Uśmiać do rozpuku też się dało. Typowe pytanie: Co z drugą serią? Kappuuchuu!
Następny cel: Karin, lub Chrno Crusade! @edit. Yattaai, tym razem Nari przeszedł samego siebie i osobiście poszukał. Trailer nie pokazał nic zbytnio ciekawego oprócz pewnej dziewczyny, dziwnie podobnej do Moki. Siostry? W każdym razie okolice 12-tego października trafiają do mojego kalendarza. |
Potrzebna pomoc w znalezieniu anime... oglądałem je kilka lat temu, pamiętam że leciało na rtl7
ogólnie to było coś na wzór db albo cos w ten desen... główny bohater miał taką chustkę na głowie, a używał takiej jakby antenki z której leciały pioruny. Jego środkiem transportu było coc podobne do muminka(hipopotam) i to cos trzymało w ręku cały czas taką szklaną kulę. ktoś kojarzy? |
legendarny samurai yaiba?
|
Soul Hunter - skojarzyłem bez problemu po "muminku", utkwił w pamięci. ;p
Za to chciałbym podziękować Rayzie. Nieważne jak bardzo wytężałem pamięć nigdy nie mogłem sobie przypomnieć nazwy tego anime, a chciałem to obejrzeć w całości. ;p |
Wlasnie jak kolega wyzej chcialbym zebyscie mi pomogli w znalezieniu starej "bajki" gdy bylem maly, wygladala ona mniej wiecej tak ze byla o piratach (cos tam bylo z czarna perla jakies powiazanie?) , jak dobrze pamietam to bohater mial moc czy nawet wzywal taka czarna maz? czy taka czarna ciecz sama go atakowala (napewno czesto sie pojawiala) ciezko mi wiecej cos przypomniec sobie : p Lecialo to troche wczesniej albo i w tym samym momecie co czarodziejka z ksiezyca , rycerze zodiaku ? [to tamte czasy jakby co].
|
Cytuj:
|
jemu chodzi o anime z 1997 roku [tak rayza przeszukał neta na ten temat]
anime puszczane na Polsacie tam gdzie było SM xD może któreś ci coś mówi?: Ukryty tekst:
a OP nigdy nie puszczono w Polsce... |
przypomnialo mi sie ze ten pirat i na pewno nie bylo to one piece mial czy nawet staral sie o taka inna piratke ? xD
|
Galaktyczni Piraci? xD dużo żeś powiedział
|
po 21 odcinku code geass mozna powiedzec ze seria zbliza sie do konca ; () , duzo rzeczy zostalo wyjasnionych ...
|
A ja po 100 rozdziale FT powiem tyle, że jestem ciekaw jaki będzie następny wątek mangi. Bo jeden właśnie się skończył.
BTW Trochę mi szkoda tego jak zakończyli Bitter Virgin. Taka dobra manga... choć nie umiem wymyślić lepszego zakończenia, bo happy-endu spodziewać się nie dało, to jednak ten pozostawia jakby pragnienie na więcej. W sumie teraz mogliby pisać kontynuację i też by pasowało. Kompozycja otwarta, jak rzekłby erudyta. |
@Up
Poczules juz rok szkolny, ze sie erudycja popisujesz?xD @Topic A ja jutro, jeszcze przed rozpoczeniem, skoncze "He is my master" i plan na wakacje wyrobiony. Poki co, Oyasuminasai |
ah szkoła 1.5h do rozpoczęcia.....
zakończenie HIMM było dość nie typowe trochę nie w stylu ecchi nie było typowego miłosnego zakończenia... rayza o 7:35już widać wpływ szkoły... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:57. |