Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Grocix 27-08-2008 13:46

@Up
Mówisz?:) Dzieki za rade.

@Hazu
Dzieki, jakos powoli torrentuje tego OAVa, obejrze to podziele sie wrazeniami ^^

@Topic
Rzeczywiscie, 8 ep ZnT lepszy od 7go :) Aczkolwiek jakos nie porywajacy. Zaczynam 2 serie School Rumble, pierwsze odcinki trzymaja poziom pierwszej serii, zobaczymy jak bedzie dalej.

Hazuma 27-08-2008 15:51

Zobaczcie co znalazłem xDD Ściągać ludzie Ściągać
(Jest to film fabularny nie animowany) Doczytajcie do końca bo z anime ma powiązanie xD
TYTUŁ FILMU: "L: Change the World"
PRODUKCJA: Japonia
GATUNEK: Dramat, Thriller, Psychologiczny
CZAS TRWANIA: 128 minut
DATA PREMIERY: 31.01.2008 - Świat
REŻYSERIA: Hideo Nakata
SCENARIUSZ: Kiyomi Fujii, Hirotoshi Kobayashi
OBSADA: Ken'ichi Matsuyama, Mayuko Fukuda, Shunji Fujimura

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0912597/
FILMWEB: http://www.filmweb.pl/f431013/L++Change+the+World,2008

OPIS:
Spin-off popularnej serii horrorów Death Note. Film opowiada o ostatnich dwudziestu jeden dniach życia L, jednego z głównych bohaterów Death Note'a. Powstał na motywach mangi autorstwa Tsugumiego Ōby i Takeshiego Obaty. Innymi słowy trzecia część filmu Death Note, opartego na jednej z najpopularniejszych w historii mang o tym samym zresztą tytule.)

Grocix 27-08-2008 15:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hazuma (Post 2247253)
OPIS:
Spin-off popularnej serii horrorów Death Note.

No coz, zawsze mozna sie dowiedziec czegos nowego, np. ze DN to horror ^^

ZenekGrab 27-08-2008 18:22

Na jednym z forum czytałem ,że ten film jest gorszy od pozostałych 2 ale prosiłbym mimo wszystko o link do ściągnięcia tego filmu jeśli nie można na forum bardzo bym prosił na pm.

Hazuma 27-08-2008 19:56

Grocix roznie to ludzie odbieraja jedni pisza ze horror inni ze thriller a nawet spotkalem sie z stwierdzeniem ze dn to komedia ;p hihi

Corgar Frizz 27-08-2008 20:59

Z tego co slyszałem w 2 pierwszych filmach Death Note ucięto mase wątków i filmy wiele na tym stracilły... Może ktoś oglądał i wie jak z tym jest? A podawanie linków do filmu chyba będzie uznane przez modków za piractwo.

Corgar Frizz

Rayza 27-08-2008 21:05

Filmy z anime ssą,jak zobaczyłęm jeden z filmów [na pocz. jest rem i misa] to aż sie załamałem Rem miała męski głos śmierć bandyty była załamująca...
wiec nie popieram tego....tia piractwo na forum 'kto wie' jakie są za to kary..
mm...narysowałem 3 nowe rys. i zrobiłem sobie konto na deviancie [deid.deviantart.com]...do wartościowałem się xD

Corgar Frizz 27-08-2008 21:09

Ehh.... bo chciałem rodzicą film pokazać coby zobaczyli że anime dla dzieci nie jest.... bo przed Higurashi sie bronią.

PS. Illya nie możesz posta pisać bo karę sobie dałeś ;p

Corgar Frizz

Hazuma 28-08-2008 18:47

Jak sie zaczyna poprawna chronologicznosc tzn. nie ta co wymysli autorzy w haruhi (od odcinka gdzie nagrywaja filma czy ??)

Grocix 29-08-2008 15:40

No jak juz tak nisko upadl ten temat (na liscie), to ja sie pochwale, ze jestem w polowie 2giej serii School Rumble :)

@Hazu
Na wikipedii masz :P Ale imo lepiej ogladac niechronologicznie.

Pacz_knight 29-08-2008 17:47

Ja czekam na drugi film kinowy: Naruto Shippuuden i costam costam xd

Btw.
Jedzie ktos na cosplay BAKA?

Hanndo90 29-08-2008 17:49

Podajcie mi tytuły jakiś Anime w stylu '' Seto no hanayome '' Plx ;)

Grocix 29-08-2008 18:16

@Pacz
Corgar wybiera sie na BAKA ;) Ja snuje plany odnosnie przyszlorocznego Animatsuri (nie, Rayza?xD).

@Up
http://www.anime-planet.com/anime/seto-no-hanayome
Na dole masz podobne anime :P Sam Ci nie powiem, bo nie widzialem, ale School Rumble (ktore wedlug nich jest podobne) jest warte obejrzenia.

Pacz_knight 29-08-2008 18:18

@Grocix
Heh na Animatsuri tez mialem jechac ale wyjazd do chorwacji pokrzyzowal me plany ;<
Myslalem jeszcze nad Dojicon (czy jak to sie tam zwie) ale juz chyba byl na poczatku sierpnia. ;p

Rayza 29-08-2008 21:08

Konbanwa! ^^
'przyszedłem' pokazać nową tapetę
http://img134.imageshack.us/img134/9504/tapetazp0.png

i to i owo powiedzieć....

[obrazek z poniższego anime ]
zaczołęm oglądać He is my master [ta kolejne ecchi] i jest dosyć ciekawe fajny motyw [zboczonego] nastolatka który wynajął do pracy 2 dziewczyny [3 natomiast chce...] jak to ecchi nie o było się bez przypadkowych pantshotów i innych tego typu rzeczy xD,głw. bohater jest fetyszystą strojów w z czego jedna boh. sie cieszy...a 2 nie...jak dla mnie warte obejrzenia 12odc. anime jak napisano w otaku #12 'Nastoletnie Pokojówki czyli marzenie każdego mężczyzny ^^' w stosunku do ecchi raczej takie spokojne...

i ost. bardzo spodobał mi sie Blue Bird [full op. naruto shippuden] i Orange [en. wybielacza]

Nari 30-08-2008 00:44

@Rayza, masz dostęp do full Blue Bird z Naruto? Chodzi mi o samą muzykę. Ja miałem problemy ze znalezieniem skróconej wersji. A kolekcjonuje osty z anime ; p.

Rayza 30-08-2008 01:01

bez problemu,wielka baza danych jap. pios. z anime+karaoke:
http://gendou.com/

Corgar Frizz 30-08-2008 01:10

No niestety na BAKA w tym roku nie pojadę T_T... wypadła mi pewna sprawa i ta przyjemność mnie ominie ;/ Na Animatsuri może pojadę, ale to jeśli będe akurat wtedy w polsce.

Corgar Frizz

ZenekGrab 30-08-2008 01:21

Ja teraz zacząłem oglądać Rosario to Vampire bardzo polecam to anime śmieszne z wątkami echi,niedługo ma wyjść druga seria/.

Rayza 30-08-2008 01:28

@Frizz
To ty zyjesz O_o!?
@zenek
heh rożaniec wampira to mocne ecchi ale kolejne odbiegające od mangi

Grocix 30-08-2008 11:06

A ja obejrzalem OVA do Higurashi. Fajny, ale szkoda, ze niedokończony bo moglaby byc historia na conajmniej kolejne 4 epki ^^

Nari 30-08-2008 15:15

Nareszcie udało mi się dokończyć Aira. Brawa dla mnie. Niezmiernie mi przykro, ale jestem zmuszony, aby przełożyć listę anime, które miałem zamiar obejrzeć i teraz biorę się za R+V! Dość nietypowe połączenie krwi, soku z pomidorów, oraz spódniczek do połowy pośladków.

Grocix 30-08-2008 15:26

@Nari
W RtV nie ma za duzo krwi, chyba, ze tej z nosa :P

Nari 30-08-2008 16:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2251892)
@Nari
W RtV nie ma za duzo krwi, chyba, ze tej z nosa :P

O to mi właśnie chodziło :P.

Rayza 30-08-2008 19:47

@nari
zmień plan ponownie po R+V obejrzyj pokojówkowe ecchi He is my master ^^

Nari 30-08-2008 22:33

Mam jeszcze zamiar upchnąć tam Karin i Chrno Crusade ; P.

Quezacoatl 30-08-2008 23:12

To się spiesz, wkrótce szkoła. :D

Nari 31-08-2008 01:01

R+V zakończone. Ha, ulubiony bohater? Nietoperz Chuu! Poza tym Moka. Anime z początku zdawało się schematyczne, lecz dało się wyczuć "tą głębszą głębie". Uśmiać do rozpuku też się dało. Typowe pytanie: Co z drugą serią? Kappuuchuu!

Następny cel: Karin, lub Chrno Crusade!

@edit. Yattaai, tym razem Nari przeszedł samego siebie i osobiście poszukał. Trailer nie pokazał nic zbytnio ciekawego oprócz pewnej dziewczyny, dziwnie podobnej do Moki. Siostry? W każdym razie okolice 12-tego października trafiają do mojego kalendarza.

Woyas 31-08-2008 15:41

Potrzebna pomoc w znalezieniu anime... oglądałem je kilka lat temu, pamiętam że leciało na rtl7
ogólnie to było coś na wzór db albo cos w ten desen... główny bohater miał taką chustkę na głowie, a używał takiej jakby antenki z której leciały pioruny. Jego środkiem transportu było coc podobne do muminka(hipopotam) i to cos trzymało w ręku cały czas taką szklaną kulę.
ktoś kojarzy?

Rayza 31-08-2008 16:06

legendarny samurai yaiba?

Rothes 31-08-2008 16:58

Soul Hunter - skojarzyłem bez problemu po "muminku", utkwił w pamięci. ;p

Za to chciałbym podziękować Rayzie. Nieważne jak bardzo wytężałem pamięć nigdy nie mogłem sobie przypomnieć nazwy tego anime, a chciałem to obejrzeć w całości. ;p

..::QRAS::.. 31-08-2008 19:11

Wlasnie jak kolega wyzej chcialbym zebyscie mi pomogli w znalezieniu starej "bajki" gdy bylem maly, wygladala ona mniej wiecej tak ze byla o piratach (cos tam bylo z czarna perla jakies powiazanie?) , jak dobrze pamietam to bohater mial moc czy nawet wzywal taka czarna maz? czy taka czarna ciecz sama go atakowala (napewno czesto sie pojawiala) ciezko mi wiecej cos przypomniec sobie : p Lecialo to troche wczesniej albo i w tym samym momecie co czarodziejka z ksiezyca , rycerze zodiaku ? [to tamte czasy jakby co].

Nari 31-08-2008 19:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 2253669)
Wlasnie jak kolega wyzej chcialbym zebyscie mi pomogli w znalezieniu starej "bajki" gdy bylem maly, wygladala ona mniej wiecej tak ze byla o piratach (cos tam bylo z czarna perla jakies powiazanie?) , jak dobrze pamietam to bohater mial moc czy nawet wzywal taka czarna maz? czy taka czarna ciecz sama go atakowala (napewno czesto sie pojawiala) ciezko mi wiecej cos przypomniec sobie : p Lecialo to troche wczesniej albo i w tym samym momecie co czarodziejka z ksiezyca , rycerze zodiaku ? [to tamte czasy jakby co].

Jedyne anime, które znam o piratach to One Piece, piraci mieli skądś tam jakieś moce itp. Celem głównego bohatera było, o ile dobrze pamiętam, znalezienie legendarnego skarbu.

Rayza 31-08-2008 19:31

jemu chodzi o anime z 1997 roku [tak rayza przeszukał neta na ten temat]
anime puszczane na Polsacie tam gdzie było SM xD może któreś ci coś mówi?:
Ukryty tekst:

B-Daman
- Beyblade
- Candy Candy
- Czarodziejka z Księżyca
- Czarodziejka z Księżyca: Sailor Moon R - The Movie
- Galaktyczni Piraci
- Grand Prix
- Król Szamanów
- Jeździec Srebrnej Szabli
- Lucy May
- Metropolis
- Mistrzowie Kaijudo
- Pokemon
- Przygoda Na Biegunie Północnym
- Przygody Hucka Finna
- Sonic X
- Transformery
- Voltron - Obrońca Wszechświata
- Yugioh
- Zillion

a OP nigdy nie puszczono w Polsce...

..::QRAS::.. 31-08-2008 20:17

przypomnialo mi sie ze ten pirat i na pewno nie bylo to one piece mial czy nawet staral sie o taka inna piratke ? xD

Rayza 31-08-2008 20:46

Galaktyczni Piraci? xD dużo żeś powiedział

..::QRAS::.. 31-08-2008 21:57

po 21 odcinku code geass mozna powiedzec ze seria zbliza sie do konca ; () , duzo rzeczy zostalo wyjasnionych ...

Quezacoatl 31-08-2008 22:51

A ja po 100 rozdziale FT powiem tyle, że jestem ciekaw jaki będzie następny wątek mangi. Bo jeden właśnie się skończył.

BTW
Trochę mi szkoda tego jak zakończyli Bitter Virgin. Taka dobra manga... choć nie umiem wymyślić lepszego zakończenia, bo happy-endu spodziewać się nie dało, to jednak ten pozostawia jakby pragnienie na więcej. W sumie teraz mogliby pisać kontynuację i też by pasowało. Kompozycja otwarta, jak rzekłby erudyta.

Grocix 31-08-2008 23:08

@Up
Poczules juz rok szkolny, ze sie erudycja popisujesz?xD

@Topic
A ja jutro, jeszcze przed rozpoczeniem, skoncze "He is my master" i plan na wakacje wyrobiony.

Poki co,

Oyasuminasai

Rayza 01-09-2008 07:35

ah szkoła 1.5h do rozpoczęcia.....
zakończenie HIMM było dość nie typowe trochę nie w stylu ecchi nie było typowego miłosnego zakończenia...
rayza o 7:35już widać wpływ szkoły...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:57.