Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

source 28-08-2007 22:16

Pomogłeś!

Dobra Marcin nie kłóćmy si.e to ja tu walnełem bzdure... A z tym minosem to pomogłeś... Tylko że szkoda że AS respi się rzadko i na losowych serverach... ;/ Ale niekonieczne że SS zdobywa sie po ułożeni tych ciał z nadzwyczaainą wagą... A więc ten minos może się nawet nie przydać, ale można sprówować! Ja mam chara na Securze 13 lvl skile 14 club | 16 dist
18 sword | 22 shielding nick : Aido De'Rooker... Zrobi sektoś chara na Securze z chęcią pomoge zacząć i może wspólnie do czegoś dojdziemy...

Morderff 28-08-2007 23:22

Hmm tylko czy FireMan mówi prawde z tym mino... Bo jesli tak jest to dobre i chyba przydatne odkrycie tylko czy to prawda...

Buszman 29-08-2007 21:12

Witam,
Coś mi przyszło do głowy... Skoro jest ten tunel (ktoś powiedział "podkop") dokładnie w miejscu pod pomieszczeniem z MM to chyba warto coś pogłówkować. Moja teza jest następująca: 1 lvl 0 exp musi zostać eskortowany do mino hell. Nie wiem czy zauważyliście ale prawy koniec korytarza jest dokładnie w miejscu obok pieca, który znajduje się piętro up. Może 1 lvl 0 exp musi użyć w tym miejscu pick'a i zejść na dół po klucz, a następnie otworzyć drzwi? Może być tak, że nie da się "ropnąć" do góry, więc ktoś mógłby zrobić to za niego... Nie wiem, warto spróbować.
@Down
Jeśli było to sorrka, nie chciało mi się czytać całego tematu :S

Pozdrawiam.

Marcin24 30-08-2007 18:31

@up
Było, to błąd mapy.

Krzys Nemptor 01-09-2007 00:06

A ja pszeczytałem fszystkie 205 stron tego tematu. Strasznie mnie to zmenczyło. Czytałem bowiem te 205 stron nonstop pszes około 10 godzin. I mam swojoł teorję na ten temat. Otusz ja uwarzam rze spike sworda na rooko wogule nie ma! Swojoł teorje opieram pszede wszystkim na tym rze ja nigdy nie wyhodziłem z mjasta nawet po wbiciu 2 lvla tylko nadal siedziałem w mjeście i expiłem na ratach. A tam na ratach nie było spike sworda 8o

pbob13 02-09-2007 02:12

Dobra jest przestańcie się kłucić. To temat do rozwiązywania questu a nie do obrażania...

@Topic
Przepraszam jeśli było. Widzicie tę kratke w mino hell? Tę inną niż ziemia. Według mnie tam musi stać ten 1 lvl z 0 exp i wtedy drzwi się odblokują. Prosiłbym kogoś żeby to sprawdził, bo chyba tunelu, którym się można wydostać z miasta na 1 lvlu nie zrobili dla jaj nie? Jeśli to nie będzie to to chyba jednak coś z tym 1 lvlem trzeba zrobić. :P

Krzys Nemptor 02-09-2007 09:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pbob13 (Post 1635738)
Dobra jest przestańcie się kłucić. To temat do rozwiązywania questu a nie do obrażania...

@Topic
Przepraszam jeśli było. Widzicie tę kratke w mino hell? Tę inną niż ziemia. Według mnie tam musi stać ten 1 lvl z 0 exp i wtedy drzwi się odblokują. Prosiłbym kogoś żeby to sprawdził, bo chyba tunelu, którym się można wydostać z miasta na 1 lvlu nie zrobili dla jaj nie? Jeśli to nie będzie to to chyba jednak coś z tym 1 lvlem trzeba zrobić. :P

Czytales chociaz caly ten temat? Czlowieku wątek 1 lvla z 0 exp był już omawiany ze 100 razy i nic to nie daje

leptys 02-09-2007 16:05

Znalazłem coś ciekawego

Znalazłem coś ciekawego a mianowicie to że w jaskini z trollami tej gdzie można na ostatnim piętrze zobaczyć Mino Maga jest tajemniczy wodospad...
Jeśli SS zniknie leje się z niego zamiast wody...LAWA!! oto screen:

http://img502.imageshack.us/my.php?i...bia0001ka1.jpg

a zaraz, no może po piętnastu minutach już jej niema. co to jest??
może trzeba łowić w lawie??? screen:

http://img299.imageshack.us/my.php?i...bia0002pe6.jpg
czekam na odpowiedź.

PS: używałem bota :p

Marcin24 02-09-2007 16:23

Na pewno leje się z niego lawa tylko wtedy, gdy SS znika? Chociaż jak dla mnie, to trochę podejrzane, lawa na wodzie...

pbob13 02-09-2007 16:36

Hmmmm, jest na rooku jakieś miejsce z lawą? Może tam się teleportuje SoF jak zniknie?

Chociaż z innej beczki:
Hmmm Krzyś okej sora i wogóle, ale słuchajcie.
Co jeśli MM nie ma nic wspólnego z SoF? Wiem, że takie tezy już były. To przecierz koło SoF była tabliczka z tym 1 lvl nie? A wszystkie (chyba) wyprawy eskortowania były prowadzone do mino hell. Może trzebo go wyeskortować koło tej wyspy? Albo też nie... Może do ghula? Skoro ghul jest za ścianą to ściana jest iluzją i tam są drzwi, które 1 lvl może otworzyć? Skoro nikt tego nie sprawdził to nie można od razu zakładać, że to nic nie da. Więc proszę, żeby ktoś to sprawdził i napisał tutaj wnioski.

Jeśli ktoś ma mnie za to obrażać, wyzywać lub mówić, że się mylę to niech to zrobi kulturalnie (jeśli umie) i poda dowody.

Morderff 02-09-2007 19:24

http://img443.imageshack.us/img443/5...krzynieyz1.jpg

Mógłby mi ktoś powiedzieć czy te beczki czy co tam na tym screenie jest respi sie w komnacie mino maga normalnie czy coś może niezwykłego zobaczyłem? Bo to po save serva zobaczyłem.

Marcin24 02-09-2007 19:39

@up
Najprawdopodobniej te wszystkie beczki respią się tam, a w to miejsce po prostu "popchnął" je MM.

Morderff 02-09-2007 19:44

Na innym forum czytałęm podobny temat. To samo sie stało na Antice. I okazuje sie że to sie tam nie respi. Nawet gm przyszedł i coś powiedział ale nie rozumiem angola. Jeśli ktoś chce link do tego tematu z Antici to na pw bo nie wiem czy tuu moge reklamować inne forum. Pozatym też myślę że to sie tam nei respi bo było by takie zjawisko czesciej widac.

pbob13 02-09-2007 20:52

Otóż to się tam respi. Przepraszam, nie mogę dać odsyłacza do innego tematu, ale przysięgam, że one tam były, są i będą. Mogę was zapewnić, że jakiś rok może dwa lata temu było o tym głośno na forum. Ludzie też sprawdzali czy mm musi odpowiednio przesunąć te beczki i nic z tego nie wyszło.

Edi_Guma 03-09-2007 03:52

Generalnie tibiaauto pokazuje wodę w której nima ryb , jako lawę , stąd ci się to wzięło , a jeżeli chodzi o boxy w komnacie minomaga , to one zawsze tam są , i minomag czasem je przesówa naturalnie chodząc sobie po komnacie , a gm przyszedł kiedyś do gracza (nie pamiętam imienia) bo napisał na trade "omg minomage move boxes" i gm myślał że to bug......

Morderff 03-09-2007 11:32

Hmm do dlaczego raz na ANtice była tylko skrzynia? A na harmoni pare skrzyń? I czy mm może rozwalać te skrzynie?

Krzys Nemptor 03-09-2007 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morderff (Post 1637646)
Hmm do dlaczego raz na ANtice była tylko skrzynia? A na harmoni pare skrzyń? I czy mm może rozwalać te skrzynie?

Kurde ludzie czytajcie caly temat zanim cos napiszecie.

Bylo to juz 100 razy sprawdzane!!! -.-

Mino mag rozwala skrzynie bo nie sa one questowe i tyle.

Morderff 03-09-2007 14:12

Skoro je rozwala to zostaje rozwalone kawałki drewna na ziemi czy znikają?

codenamel 03-09-2007 14:38

A jak Ci slime rozwala Crate'y to coś z nich zostaje? czy przypadkiem jest "puff!" chmura i finite? ...

EDIT:

A tak ogółem sądzę, że te 3 punkty nie przecinają sie ot, tak dla jaj. To raz.
W Quest Logu nie pojawiają się Questy z Rooka. Ludzie nie znają QSoF więc solucji nie ma. Rozmowy z NPC mogą być Questem, on nam o czymś opowiada, mówi, że np musi coś zrobić...
może dawać nam o czymś znać. To dwa.
Ghoul Room nie może być kluczem do zagadki, no, chyba że CipSoft uwzględnił go w updatcie jak dodawali druga strone wyspy, bo GR był przed SoF'em. To trzy.
Klucz może być wszędzie. Na Mainie w Quescie Paradox Tower, klucz jest w drzewie, kto by chodził, ustawiał coś, a potem biegał po każdym kamyczku i krzaczku?... To cztery.

Jak coś jeszcze wymyśle to dam znać. Odpowiedź jest, i to prostsza niż nam się wydaje.

Gofin 03-09-2007 18:16

@leptys:
Albo to fake, albo pojawianie się lawy jest niezależne od znikania SSa.
Najpierw "zniknięty" SS:
http://img524.imageshack.us/my.php?i...keswordys7.png
I fotka wodospadu:
http://img205.imageshack.us/img205/7803/lawafz4.png

Zdjęcia zostały zrobione tego samego dnia w odstępie zaledwie kilku minut.

Krzys Nemptor 03-09-2007 19:00

Nie wiem ile razy mam powtarzać wam o tym zebyscie zrozumieli ale powtorze jeszcze raz: spike sworda nie da sie zdobyc na rooku! Istnieje owszem quest na spike sworda ale polega on tylko na jego znikaniu. Spike sworda nie mozna sobie wziac. Nawet jakby komuś udało się dostać na wyspe z nim to i tak go nie weźmie bo przejscie jest zagrodzone kamieniami. Poza tym wydaje mi sie ze to jest tylko iluzja (taka jakie sa na powierzchni ghostlandu) i tak naprawde nic tam nie ma poza czystą wodą. Oprocz tego nie wiem czy komnata mino maga ma jakis zwiazek z ss czy tez nie ale powiem wam ze na 100% do niej sie nie mozna dostac. Dlaczego? Bo w ksiazkach i listach z mintwalin pisze wyraznie ze tylko magia jest w stanie otworzyc drzwi komnaty mino maga. A na rooku nie ma magii!! Są tylko antidote oraz life fluidy ale to wszystko jest magia lecznicza a za pomoca leczenia nie da sie przeciez otworzyc drzwi.

ARTURRO92 03-09-2007 20:38

Ludzie chciałbym się wypowiedzieć na temat spike sworda.
1.On jest na rooku. Jest to pewna wiadomosc mam screena
2.Jest to jedyny spike sword na wyspie dla poczatkujacych.
3.NIESTETY NIE DA SIE GO WZIĄĆ (Jest tylko na pokaz)
4.Może ktoś kiedyś znajdzie sposób żeby go wziąć...(To oczywiście proszę mi napisać ;);););) )

Jeśli ktoś chciałby screena to proszę napisać na forum swoj e-mail a na pewno prześle.

Ameriov 04-09-2007 14:15

@up
Bueheheh 8o

@topic:
Lawa to fake tak czy siak, a do pana dwa posty wyżej, poraz 1523252597905-tny powtórze, że jeśli spika da sie wogóle zdobyć, to nie robi się tego na wysepce.

Blood Angel 04-09-2007 15:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashael (Post 1622442)
Pick quest jest po to żeby dostać się do klucza otwierającego drzwi w bear room -.-

@Topic
Wedlug mnie Apprentice Sheng ma coś wspólnego z drzwami do mino maga;) Sądzę że Magic Light Wand (który z niego wypada) otwiera drzwi. To moje zdanie...

pzdr

hmm pierwsze co mi przyszlo na mysł to, że quest ma cos zwiozanego z AS a jedyna rzecz jaka leci z niego nie typowa to MLW, pisane jest tez, że
Cytuj:

zaden klucz wytopiony nie moze otworzyc tych drzwi, bo te drzwi zostały zamkniete magia i tylko magia je otworzy
Magic light wand jest rzecza magiczna moze bedzie mozna cos z tym zrobic...

Luakszenko111 04-09-2007 15:59

Witaj stonga jak chcesz to moge ci pomodz to numer moje gg 8293866 i nei wierzew to co mwoia nooby ze ss nie da sie zdobyc X(

codenamel 04-09-2007 16:53

Do Pana wyżej.
Nie znieważaj ludzi piszących, że nie da się zdobyć SoF'a... troszkę kultury.
Ja jestem za tym, że się da. No bo, sami powiedzcie, czy CIPSoft nie mówił, że WSZYSTKO da się zdobyć? Czy niektórzy nie mają Golden Helmetu, Demon Legsów etc...?
Wszystko jest do zdobycia, a to, że wszyscy idziemy złym tokiem, albo dobrym, ale odpowiedź wymyka się nam z rąk, to co innego.

Marcin24 04-09-2007 16:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez codenamel (Post 1639434)
Nie znieważaj ludzi piszących, że nie da się zdobyć SoF'a...

Nawet jeśli te osoby kłócą mimo iż nie mają dowodów?
@topic
Ja jestem za MLW, bo drzwi może otworzyć tylko magia, więc MLW świetnie pasuje (niekoniecznie do otwarcia drzwi, możliwe, że do pomocy).

Ameriov 04-09-2007 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1639441)
Ja jestem za MLW, bo drzwi może otworzyć tylko magia, więc MLW świetnie pasuje (niekoniecznie do otwarcia drzwi, możliwe, że do pomocy).

@up: Napisał, że nie do otwarcia, co może lecz nie musi być prawdą.

codenamel 04-09-2007 18:25

Kupił / wylootował...

@Marcin24
Chodziło mi o to, że on powiedział "nie wierze noobom, co mówią(...)".
Niech sie i nawet kłócą, niech sie żrą do żywego, ale to nie znaczy, że ma ich tak nazywać. Dlatego tak powiedziałem:).

MLW... myślę, że to ciekawa koncepcja. Jeśli MLW jest przedmiotem magicznym, a magia może otworzyć drzwi... To może jakiś NPC potrafi wydobyć z niej magie i umieścić ją w jakimś przedmiocie?
Wiem, że to dziwna teoria. Ale ja osobiście przeczytawszy mnóstwo tez i fantasy, myślę nad takim rozwiązaniem.
Wtem moglibyśmy ów przedmiot jak runę. A nóż, te drzwi podatne są na runę.
Ofc taką, którą byśmy - według tej teorii - zrobili.

Nie krytykujcie. Bo wymyśliłem i wyssałem to z palca:)

Krzys Nemptor 04-09-2007 18:36

Cytuj:

@up
Bueheheh

@topic:
Lawa to fake tak czy siak, a do pana dwa posty wyżej, poraz 1523252597905-tny powtórze, że jeśli spika da sie wogóle zdobyć, to nie robi się tego na wysepce.
LAWA to jest woda bez ryb bo wlaczeniu opcji "water revieling" czy jakos tak w tibiaauto (juz nie pamietam bo od dawna nie korzystam z tibii auto teraz mam lepsze boty)

@Blood Angel
Rotfl, czlowieku, bylo juz 100 razy sprawdzane. Sam mam mlw i nic. Nawet 1 lvl probowal z mlw otworzyc drzwi... Po prostu mlw to nie zadna magia to przyrząd do oświetlania tak samo jak torch tylko mocniejszy... A to musi byc magia ofensywna (zeby drzwi otworzyc) czyli co najmniej fire ball a takich rzeczy na rooku nie ma czyli drzwi nie sa do otworzenia, proste.
Cytuj:

No kur....... sprawdzasz 100 razy a taki geniusz jak ty i tak nic do niego nie dociera i nadal będzie pluł swoje. Tylko czas ludzie tracą zeby obadać i obalać kolejne teorii a takie newbie wyskakują od nowa z tymi samymi -.-

codenamel 05-09-2007 08:59

Wy sie sprzeczacie, a ja coś rano dzisiaj zauważyłem.

7:16 Only the humble may touch the Sworf of Fury.

Ja: Job
Obi: I am merchant, only the humble merchant.(...)

Myślicie, że skromniś może mieć z tym jakieś powiązanie. Tzn.. może on by nam pomógł?

pbob13 05-09-2007 18:44

Prosiłem Was raz to poprosze i drugi... Nie kłućcie się ze sobą. To jest temat do obalenia lub potwierdzenia mitu o SoF i MM, a nie do kłucenia i wyzywania się...

To znikanie SoF'a to tylko bug jest (chyba). Choć sam w to nie wierzę.

Według mnie SoF i kamienie są poziom wyżej (jak na ghostlandzie) i jak on znika to schodzi na nasz poziom tylko nie widac to przez te iluzje.
Jeszcze inną tezą może być to, że SoF jest na naszym poziomie tylko jak znika to schodzi pod ziemię. Sprawdzał ktoś okolice pod ziemią jak SoF znikał? Niekoniecznie na -1 poziomie. Na -2, albo -3 jest labirynt mino. Może w nim się pojawia? Sprawdzi ktoś to?

P.S. Z polskiego nie miałem dobrych ocen dlatego proszę nie wyzywać/ośmieszać/wyśmiewać się ze mnie za złą ortografię, interpunkcję, albo inne rzeczy, w których raczej nie będę za dobry. Ja się przynajmniej staram, żeby nie wyjść na debila.

Gofin 05-09-2007 18:57

Ale jest wyspa na mapie. Na poziomie 0.

punisher121 05-09-2007 19:43

Marcin , gdyby bylo to do zdobycia juz dawno ludzie by go mieli !
Cipy by cos o tam napisali....
zreszta gdyby na tym forum byl by jeszcze licznik postow , kazdy z was za ten temat mialby od 150 postow wiecej :P
i kazdemu warna....
no nic :d spamujcie sobie marzeniami o nierealnych rzeczach - moze da sie tego sofa na OTSIE z rl map zdobyc , nie na tibi rl ;)

Katyusha 05-09-2007 19:44

@Krzys Nemptor

Wreszcie na tym forum znalazła się osoba, która mówi coś sensownego i przede wszystkim (ba!) potrafi poprawnie posługiwać się językiem polskim. Tak, też stwierdzam, że przytłaczająca większość 'forumowiczów' to, bez owijania w bawełnę, analfabeci.
Najbardziej śmieszy mnie to, że kiedy stwierdzacie jakiś fakt , kilka postów dalej sami sobie zaprzeczacie (mam tu na myśli ww większość). W dodatku piszecie totalne bzdury, które z pewnością nie przyniosą odpowiedzi na żadną z zagadek Rook'a.
Ba! , sami bluzgacie innych za byle co. Tak prawdę mówiąc jest tu tylko kilkoro użytkowników , którzy naprawdę mają jakąś koncepcję na rozwikłanie tych tajemnic.

Jestem pewien, że za chwilę pojawi tuzin odpowiedzi totalnie obrażających moją osobę, ale w moim przeświadczeniu, potwierdzi to jedynie to, o czym pisałem kilka linijek wyżej.

Jeżeli ktoś chce rzeczywiście pogłębiać swoją wiedzę o zagadkach Rook'a , to polecam przeglądnięcie forum na www.tibianews.net i oczywiście WoT.

Czuwaj!

vns.rlz 05-09-2007 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slavkomir (Post 1640960)
http:// pl. youtube . com / watch?v=wZlwQ2k8078 -- to chyba nie jest fake.. taka postac istnieje i nawet w opisie na tibia.com ma w profilu napisane, ze go zdobyl..

TO JEST FAKE zal nie ma sworda.
nie pokazał = nie ma proste :)

orromiss 05-09-2007 20:31

Co myślicie o tym komunikacie o ktorym napisali na tibia.pl

Faithfully minotaur mage has escaped from secret room!

Michoss 05-09-2007 21:50

A czy któryś z was, superhipermegaziomalskiegeniushe, słyszał kiedyś przysłowie "w każdej legendzie jest krztyna prawdy"?

Wasze zachowanie można porównać do odbierania głodnemu bułki, żeby ją demonstracyjnie wyrzucić do śmieci.
Innymi słowy-prowokujecie do kłótni.
Tym samym przyczyniacie się do offtopu.

To chyba dostateczne powody, by dać wielce szanownemu Krzysiowi warna/bana.
Mam nadzieję że któryś inteligentny moderator weźmie to pod uwagę.

Miłego wieczora.

codenamel 05-09-2007 22:41

Ok.
Powiem od siebie tak:
Ja osobiście tylko wysnuwam swoje koncepcje i nie będę ich tu przedstawiał, ponieważ prawdopodobnie zostałbym zbesztany za "ciastomózg"...ale skoro wszyscy, to wszyscy.

Jedną z moich koncepcji, jest powiązanie z Trójpunktem.
Skoro linia prosta przecina trzy punkty powodujące znikaja SoF'a, to logicznym dla mnie jest, biorąc pod uwagę lekcje fizyki, że każda akcja powoduje reakcję.
3 punkty - zniknięcie = reakcja.
Łatwo można więc wywnioskować, iż inna tego rodzaju akcja, powoduje pojawienie się SoF'a, tudzież upragnionego Sworda, na który kicham, bo "wale z mejsa". Nie twierdzę jednak tak jak niektórzy, że SoF od kopa ląduje w naszych rękach, albo jesteśmy teleportowani i solujemy Demona...to śmieszne.
Ja uważam, że następna akcja powoduje pojawienie się SoF'a z powrotem, co za tym idzie? Nasza akcja jest zła! Dlaczego tak myślę? Ponieważ:
Takie zjawiska robione są na wzór pętli. Np wieża opodal WT, otwiera się codzień i zamyka. SoF - stając odblokowujemy, wracając - zamykamy.
Z mojego punktu widzenia, to jest EVENT, a nie Quest.

To tylko moja teoria. Myślę jednak, że dany Event, nie jest Questem, aczkolwiek taki Quest jest i SoF w końcu wpadnie w ręce Rookstayer'a.

@Punisher
Mówisz, że CIPSOFT by coś o tym napisał?
Hmm...a nie napisał orzekając, że każdy item w Tibii da się zdobyć?;-)

pbob13 06-09-2007 09:11

Ludzie nie chcecie pomóc to nie piszcie w tym temacie. Czy to takie trudne? Pisząc w tym temacie, że "Nie da się zdobyć SoF'a." to wy offtopujecie. Tutaj staramy się rozwiązać zagadki rookgardu i nikt z nas bana nie dostaje bo a) Nie offtopujemy tak jak wy. b) Nie bluzgamy się nawzajem (ci co chcą to rozwiązać) c) Staramy się pomóc wszystkim Tibijczykom i przekazać rozwiązanie zagadki.

@codenamel
Hmmm... Ja raczej uważam, że to nie jest Event choć mogę się mylić... Jednak co do tego znikania to jest tak, że jak go znikniemy to on znika na jakieś 10-15 minut.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:04.