Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Iridia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=194)
-   -   Iridia part 2 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=97454)

Kiełek 12-03-2007 17:16

Viffarn hacked? ;S

maddie 12-03-2007 18:35

taa
3 osoby juz w tym miesiacu, Trullis mowi ze to przez tibicam..

Trai'ler 12-03-2007 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maddie (Post 1313336)
taa
3 osoby juz w tym miesiacu, Trullis mowi ze to przez tibicam..

3 osoby ? 1-Trullis , 2- Viffarn , 3-?

hmm tibiacam ? wątpie w to , ponieważ jeśli ktoś by zbindował jakiś keylogger (albo inny shit) , z plikiem .rec , to nie ma huja we wsi ale filmik byłby wykrywalny. Chyba że trullis ściągnął tylko keyloggera (*****ka) i odpalił :Q
Ciekawe to wszystko , pewnie to OwnTibia project :q

maddie 12-03-2007 20:09

3 - Smarrig ?

sam nie wiem jak to dziala, wiem tylko ze mozna shackowac kogos jedynie przy pomocy pliku z tibicam w formacie .rec ;s

btw
trzeba jeszcze miec 'to cos' zeby filmik byl wykrywalny, na wech tego nie wezmiesz ;P

Lisu 12-03-2007 20:24

http://virusscan.jotti.org/

Skanujesz rec'a tym badziewiem online i nic nie powinno sie przecisnac.

Edrin 12-03-2007 21:28

Nie patrzylem na forum tibi com ani tu, a 3 next osoby hakniete :O

@Phoenix

ide z Toba na new !

a co do ice rapiera to bardziej zalezy od szczescia niz od skilla, maxx walnal 136 na 30 czy tam 40 skillu a ja walnalem max 175 na 82 :S

Trai'ler 12-03-2007 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maddie (Post 1313497)
3 - Smarrig ?

sam nie wiem jak to dziala, wiem tylko ze mozna shackowac kogos jedynie przy pomocy pliku z tibicam w formacie .rec ;s

btw
trzeba jeszcze miec 'to cos' zeby filmik byl wykrywalny, na wech tego nie wezmiesz ;P

Narazie nie ma keyloggerów / trojanów , którym tak o można zmienić format na .rec , a po zbindowaniu (połączeniu) keylogerra/trojana z filmem.rec staje on się bezapelacyjnie wykrywalny - a to coś co trzeba mieć to poprostu antyvirus (jakiś normalny :D byle nie avast :P)

maddie 12-03-2007 22:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trai'ler (Post 1313803)
Narazie nie ma keyloggerów / trojanów , którym tak o można zmienić format na .rec , a po zbindowaniu (połączeniu) keylogerra/trojana z filmem.rec staje on się bezapelacyjnie wykrywalny - a to coś co trzeba mieć to poprostu antyvirus (jakiś normalny :D byle nie avast :P)

mozliwe, ze masz racje, nigdy sie tym nie interesowalem, slyszalem tylko o hackowaniu przez wmv i rec..

btw
nie slyszales nigdy ludzi mowiacych
'aaa ten antyvir mi kompa zmula'
'ee tam, i tak mi sie nic z kompem nie stanie'
'szkoda mi czasu na wlaczanie antyvira' etc etc

rox

White_Power 12-03-2007 23:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trai'ler (Post 1313803)

Jesli bawisz się w ściąganie trojanów via www.google.pl albo jakichs podrzednych stron typu hacker.com.pl to ja sie nie dziwie. Wystarczy podstawowa znajomość Delphi/C++/Visual C++ i mozesz napisac swojego trojana z podstawową opcją jaką jest keylogger, potem używasz bindera którego nazwy nie podam na łamach tego forum bo za dużo 10 latków by sie za to brało;) Bindujesz i masz w 100% niemożliwy do wykrycia \o
Roxando~
Jak czegos nie zrozumiałeś to wal na gg~~

Lisu 13-03-2007 03:53

Tak dla testu napisz / sciagnij takiego gejloggera i przeskanuj NOD32.
Jestem ciekwy wyniku.

Elevarm 13-03-2007 11:04

1. Zawsze logował się będziesz przez klawiature wirtualną
2. Zarejestrujesz swoje konto
3. Nie będziesz używał botów
4. Ani żadnego innego nielegalnego syfu
5. Pamiętaj, aby komputer przynajmniej dwoma antywirusami raz w tygodniu skanować
6. Nie będziesz podawać informacji o Twoim koncie innym osobom
7. Wszystkie ściągnięte pliki skanował antywirusami będziesz
8. Nie będziesz grał w miejscach publicznych
9. Korzystał z programów ochronnych innych niż antywirusy będziesz
10. Nie będziesz ściągał plików/korzystał z adresów www poleconch przez innych graczy

Ja np nigdy nie oglądam filmów na main kompie, ale akurat taka moja przewaga że mam 2 kompy w domu... ryzyko zawsze jest.

A takie keylogerki może i są TRUDNE do wykrycia, ale wystarczy klawiatura wirtualna i możesz zapomnieć o ich zastosowaniu...

Beawulf_Okrutny 13-03-2007 15:37

NIE BRAĆ MI SIĘ ZA GEJLOKERY!! Wstrętny syf!!

Trai'ler 13-03-2007 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maddie (Post 1313846)
btw
nie slyszales nigdy ludzi mowiacych
'aaa ten antyvir mi kompa zmula'
'ee tam, i tak mi sie nic z kompem nie stanie'
'szkoda mi czasu na wlaczanie antyvira' etc etc

rox

:d tacy ludzie są fajnie :]
nod32 wcale nie spowalnia systemu ... (jedynie neta zmula , kiedy ściąga aktualizacje , a to jest raz na dzień czasem na dwa) Pozatym włącza się automatycznie xD

Trai'ler 13-03-2007 16:34

Srrrrrrrrrrrrrrrry

dubel :>

@down

może rl :>

Edrin 13-03-2007 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trai'ler (Post 1314445)
:d tacy ludzie są fajnie :]
nod32 wcale nie spowalnia systemu ... (jedynie neta zmula , kiedy ściąga aktualizacje , a to jest raz na dzień czasem na dwa) Pozatym włącza się automatycznie xD

Aktualizacja sciaga sie minute, wiec bez przpalu a mozesz ustawic na manualna ;p Mialem noda 32 a mimo to mnie hakneli w jakis sposob, wiec niewiem ;<

maddie 13-03-2007 17:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trai'ler (Post 1314445)

sam mam NOD'a i nie zmula mi podczas aktualizowania ;P

to byly tylko takie stereotypowe cytaty..

Trai'ler 13-03-2007 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maddie (Post 1314561)
sam mam NOD'a i nie zmula mi podczas aktualizowania ;P

to byly tylko takie stereotypowe cytaty..

aj knoł , ja na tyle jeszcze umieć rozumować =)

chodzi mi że neta zmula , przynajmniej ja to odczuwam przy tepsie 512 =P (Hail Neostrada :cup: )

Miniek 13-03-2007 20:30

Nod czy avast ? -
czemu tak czemu nie ? :|

Edrin 13-03-2007 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miniek (Post 1314937)
Nod czy avast ? -
czemu tak czemu nie ? :|

Ehh a mialem juz po was nie jechac :|!

Z twoja mordą irl -> Norton 2000

sorry :'(

Mocny Smok 13-03-2007 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elevarm (Post 1314150)
1. Zawsze logował się będziesz przez klawiature wirtualną
2. Zarejestrujesz swoje konto
3. Nie będziesz używał botów
4. Ani żadnego innego nielegalnego syfu
5. Pamiętaj, aby komputer przynajmniej dwoma antywirusami raz w tygodniu skanować
6. Nie będziesz podawać informacji o Twoim koncie innym osobom
7. Wszystkie ściągnięte pliki skanował antywirusami będziesz
8. Nie będziesz grał w miejscach publicznych
9. Korzystał z programów ochronnych innych niż antywirusy będziesz
10. Nie będziesz ściągał plików/korzystał z adresów www poleconch przez innych graczy

Ja np nigdy nie oglądam filmów na main kompie, ale akurat taka moja przewaga że mam 2 kompy w domu... ryzyko zawsze jest.

A takie keylogerki może i są TRUDNE do wykrycia, ale wystarczy klawiatura wirtualna i możesz zapomnieć o ich zastosowaniu...

Sorry Ale gówno prawda ;P sam mam takiego gejlogera co można przez klawiaturke ekranowa :) wiec juz nam nic nie pomoże ;p po prostu robi screeny i ci na e-maila wrzuca :) Wiem bo sam zastosowałem ;P

CO DO POI TO MARNE SZANSE ;P zlokajcie sobie filmik jak Harmonia wykonywała to sie sie wam odechce ;p Very Hard na takich lvl ;p

White_Power 13-03-2007 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mocny Smok (Post 1315170)
Sorry Ale gówno prawda ;P sam mam takiego gejlogera co można przez klawiaturke ekranowa :) wiec juz nam nic nie pomoże ;p po prostu robi screeny i ci na e-maila wrzuca :) Wiem bo sam zastosowałem ;P

CO DO POI TO MARNE SZANSE ;P zlokajcie sobie filmik jak Harmonia wykonywała to sie sie wam odechce ;p Very Hard na takich lvl ;p

Pizda a nie klawiatura ekranowa :|

the_Serpent_Rider 14-03-2007 13:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mocny Smok (Post 1315170)

O serioooo? Wydaje mi sie że ci którzy organizują poi widzieli juz niejeden film, a nawet łazili po poi na teście i innych serwerach, wiec jesli możesz idź sobie prorokuj gdzie indziej.

Diego325 14-03-2007 23:13

sorry double...

Diego325 14-03-2007 23:13

A tak z innej beczki

Zauwazyliście, że od paru dni użytkownicy neostrady ( w tym ja) mają po południu LAGI?

Zaczynają się po około 16:00 i trwają nie wiem dokładnie do której ale do 22.30 napewno.

Coraz bardziej odechciewa mi się przez to wogule grać w tibię...
szkoła codziennie na 8.00, wraca się po 15:00.
A expienie po nocy zupełnie mi się nie uśmiecha, po pierwsze że chce się spać a po drugie starzy....

Miałem zmieniać tę je**** neostradę na jakiś inny net ale jak się okazało jestem w beznadziejnej sytuacji - multimedia nie ma podłączenia na domki tylko na bloki, chello również nie ma zasięgu(a nawet jeśli to chello jest dosyć drogie), a Netia z kolei nie wykupiła łączy od tp w całym okręgu szczecińskim.

Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pojęcie kiedy wspomniane lagi mogłyby się zakończyć to proszę o informację :/

Btw bardzo mi to przypomina sytuację bodajże sprzed 2 miesięcy kiedy to "cipom" padl jakiś router i wszyscy użytkownicy neostrady mieli lagi/frezy i to tylko na niektórych serwerach.
znając życie to będzie tak jak ostatnio, czyli "cipy" raczą zauważyć ze coś jest nie tak dopiero za miesiąc, a naprawią to za kolejny...

Tibia wiele straciła w przeciągu ostatniego roku...
Co kolejny update to było gorzej, jedyną według mnie pozytywną rzeczą były różdżki i hotkeye...(Jednak różdżki tez zostały z deka zje~~, druid ma najlepszą że musi walić na dotyk... ) A nowych serwerów(pvp) to nie widziałem juz od dłuuuugiego czasu

Nic nie trwa wiecznie, tak więc ja uważam że prędzej czy później tibia zakończy swój żywot...( A przynajmniej ja z nią jeżeli mam cały czas mieć lagi)

Draggy_Slayer 14-03-2007 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez the_Serpent_Rider (Post 1315716)
O serioooo? Wydaje mi sie że ci którzy organizują poi widzieli juz niejeden film, a nawet łazili po poi na teście i innych serwerach, wiec jesli możesz idź sobie prorokuj gdzie indziej.

ha no pewnie maja nawet 1 odemnie :P
hehe:D
tak pozatym to GL irdia w wykonaniu poi :) dobrze ze wy tam macie pvp to cny poi itemow nie spadna tak szybko

maddie 14-03-2007 23:21

neo ciagle ma laggi/freeze/kicki bo ciagle trwa zadyma po przyspieszeniu niektorych pakietow, nie jest to problem ze strony CIPsoftu, przynajmniej nie w pelni, ale znacznie spowalnia dzialanie calej neo...

tak mi sie wydaje, no bo popatrz, problemy zaczynaja sie po 16 i trwaja do poznej nocy, tak jak mowisz, wiec w porze kiedy najwiecej ludzi korzysta z uslugi, wiec na pewno TP nie daje rady z obsluga..
nie pierwszy i nie ostatni raz rofl

a Netia miala problem z przyjeciem ~43tys zamowien od ludzi ktorzy chcieli przejsc z TP, z tych 43 tys na razie okolo 5tys ma neta
rox :D

Diego325 14-03-2007 23:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maddie (Post 1316785)
nie jest to problem ze strony CIPsoftu, przynajmniej nie w pelni, ale znacznie spowalnia dzialanie calej neo...

tak mi sie wydaje, no bo popatrz, problemy zaczynaja sie po 16 i trwaja do poznej nocy, tak jak mowisz, wiec w porze kiedy najwiecej ludzi korzysta z uslugi, wiec na pewno TP nie daje rady z obsluga..
nie pierwszy i nie ostatni raz rofl

Jak więc wytłumaczysz to, że na innych serwerach wszystko chodzi płynnie(niemieckie i amerykańskie nawet jak jest 800 osób online) a na Iridii i na przykład na xerenie w tym czasie lagi są?

Elevarm 15-03-2007 01:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Draggy_Slayer (Post 1316774)
ha no pewnie maja nawet 1 odemnie :P
hehe:D
tak pozatym to GL irdia w wykonaniu poi :) dobrze ze wy tam macie pvp to cny poi itemow nie spadna tak szybko

Oby tylko nie było jak w tamta sobote:p Tak poza tym dzięki za to wszystko z PoI:)

Serpent - shhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

maddie 15-03-2007 08:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diego325 (Post 1316819)
Jak więc wytłumaczysz to, że na innych serwerach wszystko chodzi płynnie(niemieckie i amerykańskie nawet jak jest 800 osób online) a na Iridii i na przykład na xerenie w tym czasie lagi są?

nie wiem, nie posiadam elokwencji godnej pracownikow biura obsluga tp, wiec nie mam pojecia co Ci teraz napisac ;P

z amerykanskimi jest tak ze kiedy grasz tam powiedzmy o 16, to w USA jest wtedy ~9 i bardzo malo osob jest online, to wiem na pewno.

tak jak pisalem wyzej, wina lezy po obu stronach, nie tylko po stronie tp

Rastafarians 15-03-2007 10:14

W pewnym momencie sam przestałem wierzyć w te 'darmowe przyspieszanie neostrady' ale 2 dni temu kumplowi przyspieszyli ze 128 kb do nie pamiętam ilu <ehh ta pamięć> ale chyba do ~384 kb, więc czekam cierpliwie :cygaro:
Może lagi są z tym związane...

Trai'ler 15-03-2007 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rastafarians (Post 1316986)
W pewnym momencie sam przestałem wierzyć w te 'darmowe przyspieszanie neostrady' ale 2 dni temu kumplowi przyspieszyli ze 128 MB do nie pamiętam ilu <ehh ta pamięć> ale chyba do ~384 MB, więc czekam cierpliwie :cygaro:
Może lagi są z tym związane...

rastuś , a ty co znowu piłeś :> szybkość internetu w MB :> :D , rozumiem gdzieś w japoni ,ale w polsce to przekracza największe marzenia :P . Jak już to twój kumpel dostał 128kb -> podwyższono do 256kb :P

:D ale i tak miał farta :P

pozatym podwyższają tylko tym co mają 128kB , a ty chyba masz więcej wiec nie masz na co czekać ;) :cygaro:

kulka1991 15-03-2007 16:43

Ja od wczoraj mam netie 1 mb. Jestem bardzo z niej zadowolony. Polecam :)

Rastafarians 15-03-2007 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trai'ler (Post 1317212)
rastuś , a ty co znowu piłeś :> szybkość internetu w MB :> :D , rozumiem gdzieś w japoni ,ale w polsce to przekracza największe marzenia :P . Jak już to twój kumpel dostał 128kB -> podwyższono do 256kB :P

:D ale i tak miał farta :P

pozatym podwyższają tylko tym co mają 128kB , a ty chyba masz więcej wiec nie masz na co czekać ;) :cygaro:

tak tak poj...ło mi się, kb ofkors

Mam 128 kb, więc mam po co czekać :)
ta, możliwe że tylko x 2, jak wcześniej pisałem to nie pamiętałem dokładnie.

pamiętam jak pieprzyli że do 1mb będą zwiększać... lolz

Neztas 15-03-2007 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diego325 (Post 1316767)
jedyną według mnie pozytywną rzeczą były różdżki i hotkeye...

ŻE CO DO CHOLERY??!?!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trai'ler (Post 1317212)
Jak już to twój kumpel dostał 128kB -> podwyższono do 256kB :P

nie kB tylko kbps po pierwsze

po drugie neostrada ma predkosci 160, 320 i 640 od roku(?), zamiast standardowych 128, 256 i 512

po trzecie tez mam lagi od okolo 18 do nocy

po czwarte proponuje wypieprzyc te posrane banery z forum

Diego325 15-03-2007 21:12

up
Co ci Neztas nie pasuje w hotkeyach?? jak dla mnie dobra rzecz nie trzeba sie paprać w otwieranie bp albo taki mag zeby naladowac mane ile sie musial namachac reka kiedys xD

a cholera przed chwiląloga dalem bo takie lagi ze *****ca bierze....
Raz to stanąłem i nie moglem sie ruszyc tylko biłem guardy co podchodzily i tak przez jakies 15 sekund

Może w końcu naprawiają i dlatego jest ażtak źle

Btw Zapytałem jednego pana (Python~) i dowiedziałem się, że nie wszyscy co mają neo~ mają lagi.. np on nie ma

the_Serpent_Rider 15-03-2007 21:59

dzis lagi zaatakowały wszystkich i wszedzie :(

Draggy_Slayer 15-03-2007 22:06

a mnie ubili pod depo za missclicka ;(

Trai'ler 15-03-2007 23:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neztas (Post 1317636)
nie kB tylko kbps po pierwsze

po drugie neostrada ma predkosci 160, 320 i 640 od roku(?), zamiast standardowych 128, 256 i 512

po trzecie tez mam lagi od okolo 18 do nocy

po czwarte proponuje wypieprzyc te posrane banery z forum

ad1 .Po drugie ; ) to neostrada nie ma takich prędkośći , bo umowne prędkośći to jak wymieniłem 128 , 256 , 512 , 1024 , 2048 ....

Jednak przepustowość łącza jest nieco większa , i dzięki temu przepływność łącza , również jest większa ... 128 dochodzi do 160~ , 256 do 320 ~ , 512 do 650 ~ ogólnie łącze jest większe o około 8% , od umownego transferu neostrady.

Zresztą tutaj jest dowód : :P np. nowy regulamin neostrady obowiązujący od 15.02.2007

http://img74.imageshack.us/my.php?im...acostamuq4.jpg

Arthas The Keeper 16-03-2007 08:29

Z innej beczki jeszcze 2% xD.

signed: Usar

maddie 16-03-2007 08:55

czekaj na mnie z tym screenem kur** !!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:27.