Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Maggic 23-09-2009 00:48

przynajmniej kupon mi wchodzi xD

Xendriel 23-09-2009 01:09

Genialna asysta Ibrahimovica! Bramka Messiego również, ale do takich akcji jestem już przyzwyczajony ;)

jakosiara 23-09-2009 13:37

Bramkarz, a lepszy w polu niż niejeden piłkarz polskiej reprezy :D

Arka_Sath_Wielki 23-09-2009 15:38

Cytuj:

Podczas wczorajszego meczu z Racingiem Zlatan Ibrahimović doznał kontuzji prawej kostki. Jak potwierdzili klubowi lekarze, jest to skręcenie pierwszego lub drugiego stopnia. Dokładne badania przeprowadzone zostaną w środę.
:| :| :| .

Swiety 23-09-2009 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2652917)

Wierz mi, że takie rzeczy to nawet polscy juniorzy potrafia zrobic z palcem w nosie. Szacunek większy dla tego kto dośrodkował bo piła była nieziemska. Jakby to z głowy strzelał to by im się udało.

Arka_Sath_Wielki 23-09-2009 23:49

Pierwszy raz w historii Barca i Real wygrały po 4 swoje pierwsze mecze ligowe ^^. Ciekawe kto jako pierwszy straci punkty i w spotkaniu z jaką drużyną :D

domin3x 24-09-2009 00:08

Ale to Barca na czele:D

Gagerr 24-09-2009 00:11

Nie na długo :P

Patro~ 24-09-2009 16:24

@up raczej na dlugo ;p
Nie kibicuje ani jednej ani drugiej druzynie, ale to co prezentuje barca to jest poezja. Ogladalem obydwa mecze i takze inne mecze barcy z tego sezonu i realu, miedzy barca a realem jest duza roznica, w sumie jak miedzy barca a innymi druzynami z europy. Poprostu jak oni dalej tak beda grali, tzn. xavi utrzyma forme, messi, keita + henry zagra lepiej i iniesta wroci do pelnej dyspozycji to sadze nie ma chuja na nich, jedynie tylko zdarzaja im sie glupie bledy jak chociazby te z meczu z atletico, za to obrona realu wczoraj spisala sie bardzo dobrze, tylko cos ze skutecznoscia nie tak ;p

Xendriel 24-09-2009 17:20

Bo Villarreal to nie Xerez.

Patro~ 24-09-2009 17:29

zauwaz ze ten villareal przez większość meczu gral w 10 ;) a do karnego dla realu praktycznie nie bylo tego widac ;p

jakosiara 25-09-2009 08:20

Zauważ, że Barca ma węższą ławkę od Realu. A w styczniu Keita i Toure wyjeżdżają na PNA. A z Realu tylko M.Diarra, który i tak za wiele nie gra ;p Każda drużyna będzie miała choć krótki kryzys formy...

Maggic 25-09-2009 09:33

He's there... He's there...

Wczoraj na Stamford Bridge znów dało się usłyszeć słynną już przyśpiewkę na cześć jednego z naszych ulubieńców, Joe Cole'a.
Kibice niemal bez przerwy wspierali z trybun angielskiego skrzydłowego, dla którego był to pierwszy poważny występ od dłuższego czasu. Pierwszy, lecz zarazem bardzo udany.
27-latek zagrał za parą napastników Salomon Kalou - Fabio Borini i prawie wszystkie akcje były przeprowadzane przez gracza z numerem '10' na koszulce.
Joey przypomniał fanom o swoich nieprzeciętnych umiejętnościach, a w pomeczowym wywiadzie wyraził swoje zadowolenie z powodu powrotu na boisko.
„Cieszę się, że mogłem wystąpić przez całe spotkanie. Szczerze mówiąc, raduje się z samego powrotu do gry w piłkę″, tłumaczy.
„Muszę robić ciągłe postępy. Mam jednak świadomość, że przede mną wiele wzlotów i upadków.″
„Jestem bardzo zmęczony spotkaniem, ale powrót jest dla mnie czymś wielkim. To na razie tylko jeden krok, ale będzie ich coraz więcej.″
„Będę dawał z siebie sto procent na treningach. Mam nadzieję, że wrócę do szczytu swojej formy. Muszę się przyzwyczaić i przywrócić moją pewność siebie.″
„Nadal będę ciężko pracował i czy wrócę do mojej najlepszej formy już w tę sobotę, za tydzień, czy dwa miesiące, wszystko, co mogę teraz zrobić to wyłącznie ciężko pracować na treningach.″
Joe Cole pozostaje skromny, ale to on był tym, który podawał do Salomona Kalou, gdy reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej wyprowadził nas na prowadzenie.
„Cieszę się, że pomogłem w zdobyciu gola, ale ja sam też powinienem trafić do siatki″, przyznaje.
„Mogłem to zrobić na pięć minut przed końcowym gwizdkiem sędziego, kiedy przeprowadziliśmy dwójkową akcję z Kalou i stanąłem na przeciwko Toma Heatona.″
Bramkarz Queens Park Rangers kilkakrotnie ratował swój zespół z opresji, ale nie był jedynym, który zagrał dobre spotkanie w barwach drużyny z Championship.
„Wszyscy byli bardzo dobrzy. W drugiej linii dysponują sporymi umiejętnościami. To był trudny mecz.″
„Jednak w naszym składzie wystąpiła trójka graczy, powracających po kontuzjach i młodzi zawodnicy, którzy zaprezentowali się nadzwyczaj dobrze. To ważne, że dajemy szansę młodym piłkarzom.″
„Trenowałem z nimi przez ostatnich parę tygodni, więc wiem jakich mamy zdolnych, młodych graczy. Świetnie, że dostali okazje do gry i ją wykorzystali.″

W końcu wrócił jeden z moich ulubieńców ; DD

domin3x 25-09-2009 14:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2653777)
Zauważ, że Barca ma węższą ławkę od Realu. A w styczniu Keita i Toure wyjeżdżają na PNA. A z Realu tylko M.Diarra, który i tak za wiele nie gra ;p Każda drużyna będzie miała choć krótki kryzys formy...

O Barcę się boję, ale nie z powodu PNA. Na ich pozycję są jeszcze Busquets i Marquez. Bardziej martwiłby mnie fakt kilkumiesięcznej (a nawet kilkutygodniowej) straty Xaviego, Alvesa albo Messiego

Pan i Wladca 25-09-2009 14:59

Widzieli kadre na najbliższe mecze Polaków? Majewski kombinuje... Żewłakowa i Krzynówka może i słusznie wywalił ale na bank Dudek nie jest w lepszej formie niz Boruc. No i cieszy powrót Głowackiego do obrony :>

Patro~ 25-09-2009 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2653830)
O Barcę się boję, ale nie z powodu PNA. Na ich pozycję są jeszcze Busquets i Marquez. Bardziej martwiłby mnie fakt kilkumiesięcznej (a nawet kilkutygodniowej) straty Xaviego, Alvesa albo Messiego

Bez Alvesa jeszcze dadzą rade, ale Xaviego to im będzie ciężko zastąpic, nawet ciężej niż Messiego wg mnie.

jakosiara 25-09-2009 17:04

Kadra piłkarskiej reprezentacji Polski na mecze z Czechami i ze Słowacją:
Bramkarze: Jerzy Dudek (Real Madryt), Wojciech Kowalewski (Iraklis Saloniki), Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa)

Obrońcy: Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Seweryn Gancarczyk (Lech Poznań), Jarosław Bieniuk (Widzew Łódź), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Adam Kokoszka (Empoli), Mariusz Pawelec (Śląsk Wrocław), Piotr Polczak (Cracovia), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa).

Pomocnicy: Sławomir Peszko (Lech Poznań), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Roger Guerreiro (AEK Ateny), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Ludovic Obraniak (OSC Lille), Łukasz Piszczek (Hertha Berlin), Euzebiusz Smolarek, Jakub Wilk (Lech Poznań), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Maciej Iwański (Legia Warszawa).

Napastnicy: Robert Lewandowski (Lech Poznań), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Kamil Grosicki (Jagiellonia Białystok), Dawid Janczyk (Sporting Lokeren), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre).

Bieniuk?!? Z czym kurwa do ludzi? Ciekawe kto będzie pierwszym bramkarzem, emeryt Dudek, niepewny Kowalewski, czy może ligowiec Przyrowski. "Smolarek, który jest prawdziwym patriotą - postanowił skupić się na karierze reprezentacyjnej. Uznał, że nie w głowie mu kluby, będzie grał już tylko w kadrze". Mam nadzieję, że będą grać lekkimi piłkami ;d Bez jaj.
STEFAN WON!

@down
Jak będą lekkie piłki to Iwański sobie poradzi. Byleby nie grali "Pumą". Bo wtedy nie będzie wychodzić kopanie w wentyl : (

AnonimowyPowrot 25-09-2009 17:19

Na podstawie umiejętności z FM'a lub gry z serii FIFA mógłbym wybrać lepszy skład. Na pewno Przyrowski i Kowalewski są lepsi niż Fabiański, Kuszczak i Boruc :D

Iwański, Grosicki, Bieniuk, Jodłowiec, Pawelec, Polczak - mhm. Groszek jeszcze mógłby być, ale reszta nie pasuje do reprezentacji tak jakoś.

Mam nadzieję, że jednak wszyscy się mylimy i Polska będzie zawalista.

jakosiara 26-09-2009 12:04

Byłem wczoraj na siatkówce. Jechałem za free(ze szkołą), tylko 2,6 zł na bilety ;d. Trybuny tak w połowie zapełnione, ale głównie przez ludzi w moim wieku. Z samej mojej szkoły jechało ponad 100 osób, a kilka szkół było. O meczu wam za wiele nie powiem, bo nim się nie za bardzo interesowałem xD(nie lubię siatkówki). Ale za to widoki na trybunach ;d, nawiązałem trochę, hmm znajomości : D. Ogólnie opylało się jechać xDD
@down
Bardziej... żalę ;p Chciałem temat rozruszać xdd

Gagerr 26-09-2009 12:28

Chwalisz się czy żalisz?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:38.