Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Koszyk 23-06-2009 13:46

Girls Bravo ep2.

W sposób jaki Miharu je banana poprostu mnie położył na łopatki...

DDoS 23-06-2009 18:49

Kurogane no Linebarrels - done. Godne polecenia, zaskakujący zwrot akcji, mechy po prostu cudowne anime.

GargoinX 23-06-2009 20:42

Obejrzałem 5 epów. Hellsinga. Wreszcie zdobyłem ponowne chęci do oglądania anime, bo wyglądało to już naprawdę źle. ;D

DDoS 23-06-2009 22:10

Azumanga Daioh - wytrzymałem 12 minut i wyłączyłem, nie dla mnie to, może kiedy indziej jak już kompletnie nie będę miał co oglądać i będę się nudził.
Zaczynam więc Law of Ueki.

Rayza 23-06-2009 23:26

może sobie oglądać anime z ang. subami ale i tak nie pomożecie turyście z zagranicy xD Anglik spytał sie o pomoc,ang znalismy...ale Wawy już nie.

wiecie ze filmy Transformers [transformersy to anime Gimlosie] pokazują historie z 1 strony medalu? z strony ludzi tylko? Oo

Gangrel 23-06-2009 23:39

@Rayza

ja nie przepadam za manga, brak animacji, glosow i kolorow strasznie pozbawia mnie emocji, ktore mam w anime, a i tak ogranicza wyobraznie.

Rayza 24-06-2009 00:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2576719)
@Rayza

ja nie przepadam za manga, brak animacji, glosow i kolorow strasznie pozbawia mnie emocji, ktore mam w anime, a i tak ogranicza wyobraznie.

u mnie wręcz przeciwnie , manga <3 100% oryginalnej fabuły i ukazanie jak dobrym rysownikiem jest autor [cieniowanie,tekstury,tuszowanie,rastry] i zawsze możesz do fragmentu po wrócić

raven 24-06-2009 00:21

@up
w anime tez mozesz powrocic d;

@

zabieram sie teraz ( a przynajmniej mam zamiar) za Guin Saga, Asura Cryin oraz Tayutama Kiss on my Deity

ogladal ktos cos z tego?
jak tak, to czekam na opinie

Quezacoatl 24-06-2009 00:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2576719)
@Rayza

Rownie dobrze mozesz powiedziec ze ogladasz filmy ale nie czytasz ksiazek bo nie maja poruszajacych sie obrazkow. O to chodzi z ta wyobraznia. Masz ruszyc wlasna a nie zgapiac cudza.

Grocix 24-06-2009 01:11

@Up
Popatrz na to tak (przełożę na Twój język znaczy się) - jeden lubi blond loli, drugi fur loli, trzeci i takie i takie. Wszystko dla ludzi!

@Topic
Wróciłem z wygnania. Muszę wreszcie skończyć SZS. No i ruszyłem z oglądaniem Madlaxa, na początku nudzi, potem całkiem przyjemna seria. O, i wyszedł singielek "Super scription of data", żyć nie umierać.

Gangrel 24-06-2009 01:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 2576764)
Rownie dobrze mozesz powiedziec ze ogladasz filmy ale nie czytasz ksiazek bo nie maja poruszajacych sie obrazkow. O to chodzi z ta wyobraznia. Masz ruszyc wlasna a nie zgapiac cudza.

Ksiazka tylko cos opisuje, reszte pozostawia wyobrazni, manga nie. Sugeruje obraz.

@rayza

Zgadzam sie calkowicie, ale tylko pod warunkiem ze interesuja cie technikalia, jak cieniowanie itp. Mnie raczej nie szczegolnie, jak dwie serie sa mile dla oka, ale jeden robi lepsze bajery pod lupa, to i tak nie zauwaze roznicy.

Quezacoatl 24-06-2009 10:21

Cytuj:

Ksiazka tylko cos opisuje, reszte pozostawia wyobrazni, manga nie. Sugeruje obraz.
Mnie sie zdaje ze latwiej jest "dowyobrazic" ruchy i koloru z obrazu, niz wszystko z samego tekstu. Ksiazka tez limituje cie co do wyobrazni, opisuje jak rzeczy wygladaja, manga robi to samo kreska. Jak tekst mowi o pelerynie w kolorze czerwonym a manga ja rysuje to jaka jest roznica?

Corgar Frizz 24-06-2009 14:40

Zgodzę się z Gangrelem. Książka jedynie sugeruje jak coś wygląda, a od naszej wyobraźni zależy jaki kształt przyjmie. Manga niestety ogranicza wyobraźnię... jeśli widzimy w mandze czerwoną peleryną to znamy jej kształt, kolor i wszystkie szczegóły. Im bardziej zaawansowana technika przekazu, tym mniejsze pole popisu dla wyobraźni.

Sam wiele razy czytając książkę fantasy wyobrażałem sobie całe sceny, a kilka naprawdę mocno zapadło mi w pamięci.

Nipah~!
Frizz-kun

Rayza 24-06-2009 15:14

to manga jest kolorowa? Oo
Frizz co ty brałeś? xD

Erverse 24-06-2009 15:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GargoinX (Post 2576471)
Obejrzałem 5 epów. Hellsinga. Wreszcie zdobyłem ponowne chęci do oglądania anime, bo wyglądało to już naprawdę źle. ;D

Ja jednego dnia obejrzałem wszystkie misje z pierwszej części _/

Gangrel 24-06-2009 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2577213)
to manga jest kolorowa? Oo
Frizz co ty brałeś? xD

Nie udawaj ze nie wiesz o co chodzi. Z mangi np. Naruto wiesz w jakich kolorach są płaszyczyki Akatsuki, więc tylko je kolorujesz w wyobraźni, zamiast spróbować wyobrazić sobie całość.

Rayza 24-06-2009 15:43

tzn. all masz w czerni i szarości : p
spoiler
Ukryty tekst:
najlepszym przykładem jest ze okazało sie ze Nagato ma czerwone włosy ; p a na okładce nie był w anime nie był i nie było jego charakterystyki

reszty sie domyślasz

Illya_von_Einzbern 24-06-2009 17:06

Don't mind me , I'm just passing by!

Thou -> historia z życia wzięta Rayzy.
http://i305.photobucket.com/albums/n...5854374704.jpg

Koszyk 24-06-2009 21:47

Bleach 225.

Szkoda ze pod sam koniec zaczeło się coś dopiero dziać...

Nari 24-06-2009 23:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2577682)
Bleach 225.

Szkoda ze pod sam koniec zaczeło się coś dopiero dziać...

Racja, dziś wyjątkowo obejrzałem, bo akcja interesująca =P. Jedyne co mi nie pasowało to sposób przedstawienia ran- jak ktoś dostałw brzuch tak mocno, że umiera to powinien z niego porządnie krwawic, a jak komuś połamali kupę kości to powinien byc nieźle powykręcany =). No ale ja to się do wszystkiego przyczepię.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:27.