Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

AnonimowyPowrot 05-10-2009 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2660114)
Owen już nie żyje. Park? Tyle razy mówiłem, że to leszcz i wszystkie mecze United w tym sezonie to dobitnie pokazują. Giggs jedyny dobry na tej ławce. Anderson? Beztalencie, manchesterowy Denilson. Scholes? Jedyne, co potrafi, to zbierać czerwone kartki. Hargreaves? Przecież on nie żyje, a sporo czasu mu zajmie dojście do optymalnej dyspozycji. Brown? To ten koleś, co cały rok nie grał i w sumie nadal nie gra? Neville? :D to paralita już jest. Evans? Z nim w obronie Sunderland strzela 2 bramki, no, świetny. Rafael i reszta - co, gnojki u-20 bez doświadczenia, bez niczego to ławka? :D

Owen już pokazał, że jest genialny na końcówki. Z Parkiem w składzie Manchester wygrał LM i doszedł do finału, sza. Giggs wygrał nagrode najlepszego gracza PL, teraz też jest jednym z faworytów. Anderson jest milionkrotnie lepszy od Denilsona, który bądź co bądź ma bardzo jasną pozycję w składzie Arsenalu. Scholes potrafi zaważyć w ważnych meczach, jak np. półfinał z Barceloną, geniusz, który jednym podaniem rozwala całą obronę chociażby Arsenalu. Hargreaves wraca w najbliższym czasie, świetne wolne, super zawodnik, jeden z najlepszych na świecie na swojej pozycje. Brown teraz troszkę kaleczy, ale na pewno będzie lepiej. Neville się kończy, chociaż już lepiej niż w zeszłym roku. Evans jest najlepszym obrońcą młodego pokolenia. Rafael strzelił wam bramkę ;) Tekst o wieku mógłbyś przemilczeć, tak samo jak "Wilshere > Giggs".

Eduardo za CHINY LUDOWE nie załpałby się do składu United, tak samo do Chelsea i Liverpoolu, po prostu nie ma szans. Nasri do Manchesteru mógłby, ale na pewno nie mecz w mecz, w Liverpoolu podobnie. Chelsea? Możliwe, ale to też nic pewnego. Tekst o kilku graczach z rezerw Arsenalu przeoczę, bo wymieniłeś chyba całe rezerwy, sądząc po jakości tych graczy : D

Co do 1/2 LM - zobacz jak tam dostali, uahsuashuhausa.
Dudu? Nawet nie wiem kto ma taki pseudonim, czyli musi być gorszy niż Anichebe.

PŁOŃ TEMACIE!

jakosiara 05-10-2009 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2660225)
a Barca samodzielnym liderem! to co robili gracze Sevilli na prawym skrzydle to poezja. a raczej to co robili gracze Realu na lewej obronie to partactwo. :D

A czego żeś się spodziewał po Marcelo? On jest skrzydłowym, nie obrońcą... Każdy porządny MR zrobi z niego wiatrak... Ale i tak jest lepiej niż było w zeszłym sezonie... Konkurencja dla Marcelo: Drenthe. Jeszcze gorzej w obronie, a na dodatek nie wie co to celne podanie...

Yoh Asakura 05-10-2009 15:47

Cytuj:

Owen już pokazał, że jest genialny na końcówki
Ja nie umniejszam jego umiejętnościom, ja tylko twierdzę, że Owen już ma kontuzję.

Cytuj:

Z Parkiem w składzie Manchester wygrał LM i doszedł do finału, sza
Z Silvestrem w obronie Arsenal pokonał United, co wcale nie oznacza, że Mikael obrońcą jest dobrym.

Cytuj:

Giggs wygrał nagrode najlepszego gracza PL
...która została mu przyznana za całokształt kariery, a nie za wspaniały sezon, ale o tym już nie będziemy wspominać, bo i po co?

Cytuj:

teraz też jest jednym z faworytów
Wybacz, ale faworytami to są tacy gracze jak Rooney, Torres, Arshavin, Gerrard, Fabregas, a nie stary Giggs, który na pewno już jej nie dostanie.

Cytuj:

Anderson jest milionkrotnie lepszy od Denilsona, który bądź co bądź ma bardzo jasną pozycję w składzie Arsenalu
Na jakiej podstawie wyciągasz ten wniosek? Ile goli dla United strzelił Anderson przez swoją karierę? Bo Denilson, pomimo pozycji DP, strzelił w 08/09 bodajże 3 gole, w tym sezonie także już zaliczył jedno trafienie. Nie jestem jego fanem, mało tego, bardzo go nie lubię i ogromnie cieszyłem się z wiadomości, że jest kontuzjowany i długo nie pogra, ale sam fakt, że nie ma dredów i kolegi Naniego nie sprawia, że jest gorszy od Andersona, bo na poziomie stoją tym samym - za niskim na czołówkę.

Cytuj:

Scholes potrafi zaważyć w ważnych meczach, jak np. półfinał z Barceloną, geniusz, który jednym podaniem rozwala całą obronę chociażby Arsenalu
I który notorycznie łapie głupie kartki i generalnie jest równie przydatny, co wyżej wspomniany Anderson i Denilson. Karierę powinien już zakończyć w tamtym roku, bo piłkarsko stoi na niskim poziomie.

Cytuj:

Hargreaves wraca w najbliższym czasie, świetne wolne, super zawodnik, jeden z najlepszych na świecie na swojej pozycje
Lubię Hargreavesa i owszem, uważam, że jest dobry. To jednak defensywny pomocnik, który bardzo często się łamie i nie jest w stanie rozegrać całego sezonu tak samo jak Owen, który miał trafić do Blackburn, jednak Allardyce stwierdził, że testy medyczne wykazały, że Owen po prostu nie rozegra 30 spotkań w lidze przez swoją kontuzjogenność.

Cytuj:

Brown teraz troszkę kaleczy, ale na pewno będzie lepiej.
Na jakiej podstawie to stwierdzasz, skoro nic nie wskazuje na to, że miałby nagle ni z gruchy ni z pietruchy wskoczyć na "next level"?

Cytuj:

Neville się kończy, chociaż już lepiej niż w zeszłym roku. Evans jest najlepszym obrońcą młodego pokolenia. Rafael strzelił wam bramkę
Neville już się skończył, a najlepszy obrońca młodego pokolenia (hm, Evans, to ten sam, który w meczu reprezentacyjnym w kwalifikacjach na MŚ 2010 był notorycznie wkręcany w glebę i ośmieszany? nie powiem z kim, bo już nie pamiętam, ale chyba ze Słowenią?) nie oznacza zawodnik, który może grać na najwyższym poziomie. Rafael strzelił bramkę, no i co z tego? Strzelić bramkę, gdy ma się przed sobą trojana Silvestra to naprawdę nie jest problem.

Cytuj:

Eduardo za CHINY LUDOWE nie załpałby się do składu United, tak samo do Chelsea i Liverpoolu, po prostu nie ma szans
Haha, a skąd ten wniosek? Klasowy egzekutor, szybki, dynamiczny, doskonała technika. Na pewno lepszy niż Owen, na pewno lepszy niż Kuyt i Babel, wykończenie ma lepsze od Anelki. Doskonale się ustawia i gra bez piłki. Niech wejdzie już do końca w rytm meczowy po kontuzji i każdy menedżer w Anglii przed snem będzie mówił "chcę mieć u siebie tego Eduardo".
No ale pewnie - jest Chorwatem, jest mało znany, gra w Arsenalu, więc nigdy nie załapałby się do składów tamtych drużyn. Ile razy to słyszałem? Jego występy pokazują, że jest klasowym napastnikiem czy tego chcesz czy nie i na temat Eduardo EOT z mojej strony.

Cytuj:

Nasri do Manchesteru mógłby, ale na pewno nie mecz w mecz, w Liverpoolu podobnie. Chelsea? Możliwe, ale to też nic pewnego
Chelsea? No sorry, ale Nasri prezentuje wyższy poziom od 33 letniego Ballacka, który rusza się jak mucha w smole i jedyne, na co może liczyć, to jakieś dokładne podanie i na swoje doświadczenie. I na pewno gra lepiej niż Deco, który do Anglii nie pasuje. Liverpool? No pysiu, jaja sobie ze mnie robisz? W pomocy to tylko Gerrard jest od niego lepszy. Jak w ogóle śmiesz twierdzić, że nie dałby rady w konkurencji z Lucasem, Benayounem czy Kuytem? United? No sorry, ale kogo wy macie kreatywnego w pomocy? Scholes, Giggs? Nasri na skrzydle daje więcej pożytku niż Valencia, który w United daje po prostu dupy. I nie zapominaj, kto Manchesterowi strzelił dwa gole i rozegrał naprawdę świetne spotkanie.

Maggic 05-10-2009 18:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2660433)
Chelsea? No sorry, ale Nasri prezentuje wyższy poziom od 33 letniego Ballacka, który rusza się jak mucha w smole i jedyne, na co może liczyć, to jakieś dokładne podanie i na swoje doświadczenie.

Ty naprawdę jesteś zapatrzony w ten Arsenal jak ja z rana w lustro.
Rany, bez przesadyzmu. Do Ballacka to mu 'póki' co, jeszcze brakuję.
Rozwinął bym wypowiedź ale i tak jestem skazany na fiasco bo w drużynie Wengera na każdej pozycji gra najlepszy piłkarz globu który nie ma sobie równych.

Reasumując... Nasri jest póki co 'too low' z zaznaczeniem na 'póki'

taaa i wiem że mnie zjesz ale Francuz jak na razie może się Ballackowi odbić od pleców, nic więcej.

Gagerr 05-10-2009 18:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 2660586)
taaa i wiem że mnie zjesz ale Francuz jak na razie może się Ballackowi odbić od pleców, nic więcej.

Bzdura............

Yoh Asakura 05-10-2009 18:34

Powiedz mi, Maggic, w jakim aspekcie jest teraz Ballack lepszy od Nasriego? Bo ja jedynie potrafię wymienić grę głową, może jeszcze defensywne ustawianie się, ale w końcu Samir ma 22 latka, a Ballack 33.

Maggic 05-10-2009 21:28

Tak jak powiedziałeś gra głową, ustawienie defensywne, genialne podanie, doświadczenie, umiejętność wzięcia ciężaru gry na siebie, dobra gra fizyczna. Na pewno jeżeli chodzi szybkość i technikę, to Nasri wychodzi na + a z biegiem czasu, myślę że może być zdecydowanie lepszy od Ballacka, mimo tego że porównujemy w tym momencie dwa zupełnie inne style gry.
Jak miałbym to ująć w całość. Samirowi brakuje tego czegoś co posiada Fabregas ; > o tak. Ogólnie kwestią czasu jest ąz ten talent rozkwitnie.

p.s to tylko moja opinia, nie bijcie.

Yoh Asakura 05-10-2009 21:42

Cytuj:

genialne podanie
Kiedy ostatni raz zaliczył jakieś genialne podanie, które przełożyło się na asystę?
Cytuj:

umiejętność wzięcia ciężaru gry na siebie
Kiedy ostatni raz Ballack wygrał sam mecz?

Miszczu 05-10-2009 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2660423)
A czego żeś się spodziewał po Marcelo? On jest skrzydłowym, nie obrońcą... Każdy porządny MR zrobi z niego wiatrak... Ale i tak jest lepiej niż było w zeszłym sezonie... Konkurencja dla Marcelo: Drenthe. Jeszcze gorzej w obronie, a na dodatek nie wie co to celne podanie...

Dobra ale skoro Marcelo nawet się nie wraca ,to kiepsko widzę jego przyszłość w Realu. Chociaż właściwie Real może sobie pozwolić na utrzymywanie gwiazdek ;). Skoro został wystawiony na obronie to niech gra najlepiej jak umie ,a nie Sevilla zdążyła wyprowadzić 2 akcje a on cały czas się jeszcze nie wrócił.
@Maggic
Nie wygłupiaj się z Ballackiem ,on już zrobił co miał zrobić dla niego najlepiej by było gdyby znalazł sobie jakiś klub na stare lata a nie wygłupiał się w Chelsea. Ostatni mecz w którym Ballack był tak naprawdę widoczny to chyba pół finał z Barcą jak się darł na sędziego.
@Yoh
Wsadź sobie w du** ten Arsenal ile można słuchać jaki on jest wspaniały a ostatni raz cokolwiek wygrał mhm pomyślmy....5 lat temu?A fakt wtedy Bergkamp jeszcze grał ;).

domin3x 05-10-2009 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miszczu (Post 2660906)
Dobra ale skoro Marcelo nawet się nie wraca ,to kiepsko widzę jego przyszłość w Realu. Chociaż właściwie Real może sobie pozwolić na utrzymywanie gwiazdek ;). Skoro został wystawiony na obronie to niech gra najlepiej jak umie ,a nie Sevilla zdążyła wyprowadzić 2 akcje a on cały czas się jeszcze nie wrócił.

ale jak on ma grać na tej obronie, skoro NIE UMIE
to tak samo jakbyś Messiego chciał na środek obrony postawić

AnonimowyPowrot 06-10-2009 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2660928)
ale jak on ma grać na tej obronie, skoro NIE UMIE
to tak samo jakbyś Messiego chciał na środek obrony postawić

Nie, to tak jak Messiego chciałbyś postawić na pozycji Kaki w Milanie, czyli średnia różnica :P

jakosiara 06-10-2009 17:21

Kandydaci na OL do Realu Najlepszy byłby Clichy. Evra byłby najdroższy, byłyby problemy ze ściągnięciem go, a Filipe to nie ten poziom ;]

EDIT

@down
Hahahahahahahahahhahahahahahah, wiedziałem, że tak zareagujesz ;d Z tego co pamiętam z FM to Armand Traore będzie w przyszłości bdb OL. Także Wenger powinien sprzedać Clichy'ego, żeby nie blokował miejsce dla Traore xd

Yoh Asakura 06-10-2009 17:31

Clichy'ego to Real sobie może z głowy wybić.

Straznik Monopolowego 06-10-2009 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jakosiara (Post 2661273)
Najlepszy byłby Clichy. Evra byłby najdroższy, byłyby problemy ze ściągnięciem go, a Filipe to nie ten poziom ;]

EDIT

@down
Hahahahahahahahahhahahahahahah, wiedziałem, że tak zareagujesz ;d Z tego co pamiętam z FM to Armand Traore będzie w przyszłości bdb OL. Także Wenger powinien sprzedać Clichy'ego, żeby nie blokował miejsce dla Traore xd

Clichy w tym sezonie jak narazie to gra slabo ale z tego co pamietam to Real juz byl nim zainteresowany i Clichy chociaz ze pochlebnie sie o tym klubie wypowiadal to jednak odmowil grzecznie

domin3x 06-10-2009 19:04

Cytuj:

@down

w fmie to mokoena i guarin byli lepsi od messiego i fabregasa. i co? i nic

Swiety 06-10-2009 20:11

W Polsce wylosowano pary 1/8 PP. Są ciekawostki ;>

piast gliwice - pogon sz. /polonia w.
arka - jagielonia
start otwock - ruch chorzow
zaglebie s. - stal stalowa wola
dolcan ząbki - korona
LECHIA - Odra w.
legia - cracovia
bytowia II - WISLA

bytów gra w okręgówce toteż radość duża z przyjazdu MP. Sportowo najciekawsze będzie chyba legia-paski i śledzie-jaga.

K.Jay 06-10-2009 20:35

Cytuj:

@down

Twój tok rozumowania jest imo zabawny. Sądzisz że trenerzy, chociażby Arsene, wzorują się na FM? Gdyby tak było, to w podstawowej jedenastce Arsenalu byłby Wilshere, Watt, Fran Merida czy wspomniany Traore, a w podstawowej jedenastce ManU graliby Tosić, Macheda bądź De Laet. I zauważ, że Clichy ma zapewnione miejsce na lewej stronie. Teraz imo może mu jedynie zagrozić Gibbs.

K.Jay

Yoh Asakura 06-10-2009 20:48

Everton podpisał umowę ze SI na mocy której mogą korzystać z bazy danych FMa :P

Dark Sven 06-10-2009 21:18

Z bazy danych? Chyba raczej z informacji od skautów.

A jakosiara chyba johowatego wyśmiewał, tym fm'em.

Yoh Asakura 06-10-2009 21:33

Nie wiem, z czego, nie pamiętam już. Coś z danymi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:52.