Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Potitek 14-09-2007 20:28

Cos w tej teorii jest. A moze to 1 lvl ma otworzyc te drzwi mlv bo cos tam gdzies pisze ze tylko skromny ludek moze miec ss. ;)

Scross'Rooker 16-09-2007 11:10

Lol

Simon, Spokojnie. Ten gość może mieć racje z tym, że SoF jest tylko dla ozdoby dajmy na to Skarbiec w kazo, to nie jest argument tylko fakt. Z tąd wiadomo, że do skarbca nie da sie dostać, a historyjki o jakimś gościu wrzucającym legsy do wody były bujdą.

granat85 16-09-2007 13:10

Cytuj:

... a historyjki o jakimś gościu wrzucającym legsy do wody były bujdą.
koles wrzucil legsy do wody bo go dorwali jak byl bez aol'a, a nie chcial zeby gildia z ktora toczyli wojne miala je gdyby mu wypadly

Cytuj:

Cóż skoro Sunrise dostał kiedyś brass armora na rooku to czemu nie odpisuje na priwate msg?On wie jak się dostać do MM i po prostu nie chce się z nikim podzielić swoją wiedzą.
A jak myslisz, czemu MDW nikomu nie odpisuje? bo ma dosyc "Fri Itans Plex" itp. i dal ignore MSG, z Sunrise jest tak samo tylko na rooku.

Marcin24 16-09-2007 18:57

Cytuj:

koles wrzucil legsy do wody bo go dorwali jak byl bez aol'a, a nie chcial zeby gildia z ktora toczyli wojne miala je gdyby mu wypadly
Albo dlatego, że kończył z Tibią. Tego nie można być pewnym.
Cytuj:

Cóż skoro Sunrise dostał kiedyś brass armora na rooku to czemu nie odpisuje na priwate msg?
Ciesz się, że w ogóle wiesz na 100%, że ma ten Brass Armor.
Cytuj:

Simon, Spokojnie. Ten gość może mieć racje z tym, że SoF jest tylko dla ozdoby
Dowody plx.

Rav 16-09-2007 21:01

wydaje mi sie ze posty wcielo bo juz sie chyba na tym forum wypowiadalem na ten temat jesli chodzi o ten mistyczny brass armor to norma kiedys lecial sobie z mino a ze sunrise gra juz dosyc dlugo to dropną go, bywa. a jesli chodzi o te wasze strategie na zdobycie tego calego sof'a to coraz wieksze bzdory wymyslacie zapewne niedlugo bedize teoria ze trzeba wyczyscic caly mino hell z fista a wtedy mino sam sobie otworzy drzwi i bedzie duel a nastepnie droga do sofa sam jestem rookstayerem ale nawet sie nie ludzie ze ten scyzoryk jest do zdobycia tyle ze z jednej strony cipy zrobili jakiegos tam mino maga teleport close door i niezly powod dali tym do myslenia

Marcin24 16-09-2007 22:36

Cytuj:

zapewne niedlugo bedize teoria ze trzeba wyczyscic caly mino hell z fista
Nie wymyślą, już sprawdzone.

Scobel 17-09-2007 12:10

Meczac sie 3 dni przeczytalem caly Temat.

Co do domkow to na szczescie ta czesc stala sie - N/C
Co do SS ostatnio tez zapanowala cisza - przelomem bylo odkrycie jak zrobic by SS znikl.
Co do MM - ludzie nie piszcie wypowiedzi w stylu "Podejdz z MWL na 1 lev do drzwi moze sie otworza". To nic nie da, a potem przyjdzie taki nowy uzytkownik i odrazu zaczyna sie spam.

Ogolnie na te multi ilosc stron w tym temacie moglo by zostac ich z 1/5 i to tylko po to by bylo co czytac nie koniecznie w celu uzyskania wielkiego olsnienia.

Quest na rooku nie bedzie bardziej zawansowanym questem niz ktory kolwiek na mainie. Wiem zaraz powiecie mi o SS i znikaniu, a ja powiem ze poprostu na mainie mamy wszystko najczesciej podane na tacy dzieki TS i to dla tego main wydaje sie byc banalny chodz nie jest. Kto by zgadl o co chodzi z Olejem i

Diablczek 19-09-2007 20:36

Sunrise dostał tego brassa podczas testu serwera kiedy mino mag uciekł no to znamy historię brassa. :]

Michoss 19-09-2007 21:51

@up
Pierdoły. Ten nigdy nie udostępniany przedmiot to była złota figurka z gratulacjami.

Scobel 20-09-2007 17:07

Dzis sie stalo cos dziwnego, a moze poprostu ja to dopiero dzis dostrzeglem wiec pisze.

Z nudow postanowilem sobie pobawic sie w znikniecie SS z wysepki :) ...
Poszedlem do jaskini z rotwormami, wybilem je i "pochodzilem" po kratkach na ktorych trzeba stawac by SS znikal. Wychodzac jak zawsze widzialem cialo czlowieka ktore respi sie w gornej czesci ow jaskini w prawym rogu.
Udalem sie do wyspeki by sobie sprawdzic czy znikl mi SS. SS znikl wiec wszystko bylo good. Po chwili mysle sobie a moze cos w ciele sie respi po zniknieciu SS. Wracam a ciala nigdzie nie bylo. Byl tam jeden osobnik ktory sobie trenowal na szkieletach. Powiedzial ze ani on ani nikt inny nie wchodzil na gore i tym bardziej nie ruszal ciala.
Policzylem wszystkie ciala tam dalej gdzie klucz sie lootuje z ciala i tez ciala przy samym quescie ich ilosc sie zgadzala ...
Zniklo tylko te 1 cialo w gornej czesci jaskini.

Czy juz ktos o tym pisal, i czy moze ktos to sprawdzic u siebie bo do jutro tej tezy nie sprawdze czy znikanie SS jest zalerzne ze zniknieciem ow ciala ??

Jesli bylo to sorki

Gunsllinger 20-09-2007 17:08

Powiem tak z tego tematu nic nie wynika. Trzyma on się to już prawie rok. Został założony za czasow mojego pierwszego Rookstayera w 06r...
W dwóch słowach : żal i spam... Wiem, że autor bardzo sie postarał, ale jednak to co napisał jest bez składu i ładu, a co do tematu czemu Autor nie zdobył SS, skoro brzmi on " Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki"
P.S Przykro mi, że muszę cały czas tylko krytykowac...

Pozdrawiam:D

Gunsllinger

Blorn 20-09-2007 22:59

Siema,Nie gram na roku ale ten temat bardzo mnie zaciekawil.Czy moglby ktos wszystkie informacje zebrac do kupy a nie bezsensofnie sie klucic? ...>.<
wg mnie trzeba cos pokombinowac z Hyacyntem~ i tymi skalami kolo niego... Mozliwe ze da sie tam wejsc pudelkami i tam np bedzie "rat" ? XD (to oczywiscie sugestja :P ) Pozdro ;P [sry za bledy]:baby: Aha i jeszce jedno pytanie czy zalozyciel tego tematu udziela sie w nim jeszcze? Bo on zapoczatkowal ten temat i dzieki niemu wiemy (przynajmniej ja wiem) z kad sie wszystko wzielo :P
Pozdro dla wytrwalych :)

Gofin 21-09-2007 01:56

@Blorn
Tak, autor tego tematu nadal się udziela. Zapomniał passy do konta "Stonogi" i teraz udziela się pod innym nickiem. Nie zrobiłbym mu chyba nic złego wyjawiając nick, jednakże jeżeli będzie chciał się "ujawnić" to sam to zrobi ;p

@Scobel
Chyba nie było. Jak przetestujesz: daj znać.

@Gunsllinger
Rzeczywiście przydałoby się zrobić podsumowanie całego tematu, ale kto się tego podejmie? Tyle roboty...

Marcin24 21-09-2007 18:28

@Scobel
Sprawdź to jeszcze raz na spokojnie, najlepiej z kolegą, który by doglądał ciała.
Cytuj:

A kto to sprawdzał?
Jak sobie przypomnę nick to ci napiszę, ale po update takie coś, to już nie jest wyczyn.

Michoss 21-09-2007 20:57

@up
1) A myślisz że jak do Ch. by się to sprawdzało? Do rejestracji by przyjeżdżało dwóch chłopa żeby delikwenta obejrzeć i wylegitymować?
2) A wiesz że to by zmniejszyło "populację" Tibia.pl o jakieś 95%, nie?

Blorn 21-09-2007 21:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez grilia (Post 1661328)
Powinno być jakieś ograniczenie wiekowe (np. zarejestrować sie mozna dopiero po ukonczeniu 18 lat) bo żygać mi się chce jak czytam posty ludzi ze znajomoscia ortografii na poziomie pierwszoklasisty.

pff kazdemu moze sie zdarzyc ... a nie mogles tego napisac na priv? ...
co to tematu zauwazcie ze za drzwiami od strony mino hellu sa energy fieldy ;D to jest zapewne ta magia tworzaca jakas bariere ;D czy moglby ktos sprawdzic czy np po zniknieciu spike sworda lub jakiegos innego "manewru" znika przynajmniej 1 energy field? :D
Przestancie sie klucic i komentowac czyjes "bledy" bo 70% (lub wiekszej czescie) nie chce sie czytac calego tematu ...
i czy moze ktos zebrac do wszystko do "kupy" ? :D
(sry za bledy ) :P

Rotherdamie 22-09-2007 03:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diablczek (Post 1654164)
Cóż skoro Sunrise dostał kiedyś brass armora na rooku to czemu nie odpisuje na priwate msg?On wie jak się dostać do MM i po prostu nie chce się z nikim podzielić swoją wiedzą.

wiesz jakby komus powiedzial to ten drugi by sie podzielil wiedza z trzecim itd. i brass armor nie bylby juz taka legenda rooka.Urzadzane by byly najwieksze noobhunty i kazdy mieszkaniec rooka by mogl kupic go potem jak zwykly chain armor. Tak wiec nie zawracaj glowy Sunrise .Zapytaj sie MDW czemu ci nie odpowiada jak nic nie robi a piszesz mu na pm hehe.

Maxpixel 22-09-2007 11:10

ee ...
Koniec zacznijmy mówić o Rooku ;)

Powiniemy to wszystko ogarnąć ...
Jest tak zwana dźwignia "Toma" ... Dziwna krata za którą jest domek ... skrzynki ... Ktoś ma jakieś hipotezy ?

SS da się wyciągnąć ale to nie jest proste wymagane by były 2 ekipy na Mainie i Rooku w jednej księgarni na Mainie jest opisane sporawo o SS ... Tak donosi mój informator na Mainie ...

Obalam teorię związana z położeniem dedów na nagrobki i wyleniu krwi albo czegoś na czaszkę to OTS... Krew wylewa sie na czaszkę ... przykrywa czszke to błąd a na RL Tibi wylewa się pod czaszkę nie przykrywa jej ...

Macie jakieś inne informacje ?

Maxpixel 22-09-2007 16:08

Jak pierwsza faza SS to wchodzenie na odpowiednie kratki na Rooku i on znika to już wszystkiego możemy się spodziewać ... :p

Tam jest takie pęknięcie ... Może trzeba w to z ktany albo Kilofem ?! ... Co wy na to ? ;)

Trzeba zebrać ekspedycje i przekopać cały rook ... Kilofem ... :D

popek50 23-09-2007 10:39

Przeczytałem cały temat (co było wyczynem) i nie pamiętam czy było coś takiego: Mamy 8 lvl idziemy do Oracle i gdy pyta się o miasto to mówimy rookgaard. Może to coś da...

Pozdrawiam

Herbi_Oxyna 23-09-2007 15:39

Mógłby ktoś wszystko streścić, co jest w tym topicu, bo dużo tego.

Scobel 23-09-2007 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Herbi_Oxyna (Post 1664510)
Mógłby ktoś wszystko streścić, co jest w tym topicu, bo dużo tego.

Poza spamem nic. Bo jak wiadomo procz znikania SS nic sie nie zmienilo ... tzn poza odkryciem jak znika SS.

popek50 23-09-2007 20:44

Niestety moja teza obalona :confused: Oracle odpowiada: CARLIN, THAIS OR VENORE?

orromiss 24-09-2007 17:05

Niech ktos podsumuje ten temat! Trzeba zebrać tą garstkę informacji jakie mamy tego nie będzie duzo tylko tyle ile stonoga napisal kilka linijek o znikaniu spike sworda i moze troche akapitow o tym do czego powoli doszlismy.

Jlimakd 24-09-2007 17:21

Przez całe 215 :o stron nie można dowiedzieć się nic nowego, wszystkie posty napisane są w stylu "myślę, że się da/ że się nie da", żadnych potwierdzonych teorii, 215 stron przynudzania bezcelowymi wypowiedziami...

Marcin24 24-09-2007 17:30

Jak tacy jesteście mądrzy to czemu nie podsumujecie sami tego tematu?
Myślicie, że ktoś podejmie sie takiej "brudnej roboty"?

Scobel 24-09-2007 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1666111)
Jak tacy jesteście mądrzy to czemu nie podsumujecie sami tego tematu?
Myślicie, że ktoś podejmie sie takiej "brudnej roboty"?

Ale co tutaj tak prawde piszac jest do zsumowania ?? Chyba tylko ile jest postow ze spamem itp itd.

Marcin24 24-09-2007 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scobel (Post 1666131)
Ale co tutaj tak prawde piszac jest do zsumowania ?? Chyba tylko ile jest postow ze spamem itp itd.

Nie przesadzaj jest kilka ciekawych postów, trochę informacji. Coś by się zebrało. Ale jak patrzę na ten śmietnik, w którym trzeba by tego szukać to...

Scobel 24-09-2007 18:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1666200)
Nie przesadzaj jest kilka ciekawych postów, trochę informacji. Coś by się zebrało. Ale jak patrzę na ten śmietnik, w którym trzeba by tego szukać to...

Hmm no ja smiem napisac ze nie jednak nie ma tutaj nawet 1% informacji ktore mogly by nam pomoc np w rozwiazaniu "zagadki" MM, Ghula itp itd.

Michoss 24-09-2007 18:38

Dajcie linki do wszystkich większych tematów o legendach Rooka. Postaram się wszystko upchnąć jakoś, i założyć z tym nowy temat, a te niech wywalą. Cya.

Marcin24 24-09-2007 19:27

Tu link do tematu o Ghoul'u. Jest tam dużo informacji, zebranych przez Nathair z podobnego śmietnika jak ten.

Matti Hautamekki 24-09-2007 19:46

nie chciało mi się czytać ponad 216 stron.. ale wiem tylko że dallheim BYŁ na mainie..
18:34 Finivax [2]: King
18:34 Dallheim: HAIL TO THE KING!

co by wiązało się z tym że składał przysięgę królowi.

18:32 Finivax [2]: Dallheim

18:32 Billy: One of the kings best men, here to protect us.

i co wy na to?

Marcin24 24-09-2007 20:05

Amber też była na Mainland'zie, i co?

Fpitolony w sprawe 24-09-2007 21:15

No i po milionach stron spamu czegos sie dowiedzielismy ;)

Scobel 24-09-2007 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fpitolony w sprawe (Post 1666597)
No i po milionach stron spamu czegos sie dowiedzielismy ;)

Ze SPAM to ZUO ... tak na powaznie, to naprawde dobrze by bylo gdyby to ktos uporzadkowal a modek potem by reszte zdellowal :)

Diablczek 25-09-2007 08:16

Nikt nie powiedział tu nic o sytuacjiach z pacc arena, myślę że ktoś powinien też tam poszukać.

Marcin24 25-09-2007 23:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diablczek (Post 1667069)
Nikt nie powiedział tu nic o sytuacjiach z pacc arena, myślę że ktoś powinien też tam poszukać.

Oczywiście nikt nie był na tyle inteligentny i nikt tego dotąd nie sprawdził.
Dzięki za uwagę.

darushu 27-09-2007 15:36

http://img211.imageshack.us/img211/2181/29704182gx3.jpg
Albo ja troche to wyolbrzymiam, albo to pomieszczenie, a właściwie rozmieszczenie filarów jest troche dziwne. Żółtym kolorem w sam raz wychodzi trojkąt równoboczny, to z tymi schodkami i 2-ma filarami (na czerwono) to moje juz wyolbrzymienie. Poprostu w dziwnym skosie nie ktore sa ulożone.

Celowo? Specjalnie?

Próba 1: Spróbowalem zniknąc SOF'a w sposób dość oryginalny...
Postanowilem postawic na obu polach potworki... po czym obtoczylem je boxami etc. skutek? SOF nie zniknął.

Próba 2: Dwóch kumpli weszlo w pola które rzekomo znikają SOF'a, po czym ja udalem sie do mino hell... oblookac. Efekt, nic nowego :D Aczkolwiek dość dlugo nie pokazywal sie mino mage co wzbudzilo moje watpliwosci, jednak po kilku minutach sie pokazal...

Scobel 27-09-2007 16:06

Up.

Tez kiedys na to zwrocilem uwage ale to raczej nie ma zwiazku z SS ... taka jaskinia i takie rozmeiszczenie najrealniejsze i najbardziej poprawne ... Ale to Tibia w niej jest wszystko mozliwe :) ...

Co do potworkow to tak samo jak z innymi questami gdzie to gracz musi wykonac dana czynnosc nie potworek :) Wszystki wina skryptu :)

Yallah 27-09-2007 21:50

@darushu

Z całym szacunkiem, ale lepiej weź przyłóż linijke do monitra i sprawdź czy na pewno to jest trójkąt równoboczny (ma wszystkie boki równej długości).

Y'all

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:38.