Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Suhayl 28-06-2009 22:44

Cytuj:

Otaku - polski magazyn poświęcony mandze i anime. Wydawany nieprzerwanie od sierpnia 2006 przez wydawnictwo Studio JG. W chwili obecnej (styczeń 2009) jest drugim najdłużej wydawanym periodykiem poświęconym mandze i anime. Założycielami magazynu są Jan Godwod (redaktor naczelny) oraz Katarzyna Bogdan (redaktor prowadzący).
Cytuj:

Otaku (jap. おたく lub オタク, Otaku?) – termin, którym w Japonii określa się wielkiego fana danej idolki, sportu, dziedziny sztuki, filmu, komiksu itp., który nie widzi poza nim świata. Poza Japonią używa się go do określenia każdego miłośnika mangi i anime.

W języku polskim powoli pojawiają się także określenia mangowiec i mangówka, jednak niezbyt dobrze przyjmują się w polskim środowisku miłośników japońskiej popkultury ze względu na pejoratywne nacechowanie.[potrzebne źródło].

Bleach
Ukryty tekst:
Cero Machine gun CND!

Thero 28-06-2009 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2581678)
Genshiken :P

To o tym kolesiu, co nie wychodził z domu itd.? Wydaje mi się, że kojarzę, a chciałem kiedyś obejrzeć.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maldoryz (Post 2581177)
Dzieki ludzie : ).
Jak narazie, to zamierzam obejrzec to Air, wyglada calkiem przyzwoicie.

Pamiętam jak ktoś polecał Air na jakimś forum jako jedno z najbardziej wzruszających anime. Kilka pierwszych odcinków - nuda, już myślałem, że nic się nie wydarzy ciekawego. Trzeba te pierwsze jakoś przetrzymać.
Do tej pory jedyne anime przy którym się poważnie wzruszyłem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2581068)
Ja chyba jeszcze nie płakałem przy oglądaniu anime, przynajmniej nie pamiętam. Kiedyś jak kończyłem smutną serię, to miałem doła na parę dni. Ale teraz już nie, ciekaw jestem czy to dlatego, że anime, które oglądam teraz są gorsze, czy dlatego, że inaczej reaguję, lub coś takiego.

Prawdopodobnie jakbyś się wypłakał to tego doła byś nie miał. ;)

eerion 28-06-2009 22:58

Cytuj:

To o tym kolesiu, co nie wychodził z domu itd.? Wydaje mi się, że kojarzę, a chciałem kiedyś obejrzeć.
Nie. Genshiken to historia pewnego klubu w szkole. Klubu który zrzesza otaku (oni wiedzą i są z tego dumni <w większości xD>).

Maldoryz 28-06-2009 23:29

Pozwolcie, ze mi pomozecie.
Po tym, jak w anime
DN SPOILER
Ukryty tekst:
ginie Light

to w mandze dalej cos sie dzieje? Widzialem na stronie fanowskiej Dn, ze manga jest rozprowadzana.
DN
Ukryty tekst:
Jest jakis nowy kira?

MALLuś 28-06-2009 23:30

Cytuj:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix
NHK ni Youkosou

aka Welcome to NHK. Chyba, że jest więcej serii o hikikomori.

Sam poprosiłbym o coś o otaku lub z tym wątkiem, Genshiken i NHK już dawno obejrzane.

Otakuma 29-06-2009 00:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maldoryz (Post 2581900)
Pozwolcie, ze mi pomozecie.
Po tym, jak w anime
Ukryty tekst:
ginie Light

to w mandze dalej cos sie dzieje? Widzialem na stronie fanowskiej Dn, ze manga jest rozprowadzana. Jest jakis nowy kira?

Manga jest rozprowadzana ale to nie znaczy ze nie jest ukończona. O ile mi wiadomo kończy się tym samym motywem, i w ogóle ma taką samą treść tylko jest troszeczkę przemodelowana.

DDoS 29-06-2009 00:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MALLuś (Post 2581904)
aka Welcome to NHK. Chyba, że jest więcej serii o hikikomori.

Sam poprosiłbym o coś o otaku lub z tym wątkiem, Genshiken i NHK już dawno obejrzane.

Doujin Work
Comic Party

Ja obecnie oglądam Avenger, potem zabieram się za Air.

Nari 29-06-2009 01:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2581847)

Prawdopodobnie jakbyś się wypłakał to tego doła byś nie miał. ;)

Jakoś nie mogłem się zmusic =).

Grocix 29-06-2009 02:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 2581949)
Ja obecnie oglądam Avenger, potem zabieram się za Air.

A spodoba Ci się Air? Ty raczej nie lubisz takich gatunków?:P

Wyciszony 29-06-2009 04:37

Lubię placki.

Koszyk 29-06-2009 10:00

@UP

Rotfl, a co Ciebie podkusiło do takiego pytania? To już nie można robić tego co się lubi ?; )

@Down

: O! Gimlos nas broni! Coś niewiarygodnego!

Gimlos 29-06-2009 10:11

@Wyciszony
Możesz wytłumaczyć, na jakiej podstawie koles z podpisem
Cytuj:

Jeżeli lubujesz się w klimatach Fantasy, chciałbyś uczestniczyć w sesjach RPG, pragniesz wcielić się w: kochającego przyrodę Elfa, mieszkającego w górach Krasnoluda, lub silnego Człowieka? Nie czekaj dłużej, dołącz do naszej "Tawerny RPG"! Stwórz swoją oryginalną postać i dołącz do świata Fantasy - podróżuj ze swoją drużyną, zabijaj orków, ratuj miasta przed smokami, lub stań po stronie zła...
Zwraca się do ludzi czytających mangę i/lub oglądających anime per "zbzikowani"?

Grycan 29-06-2009 12:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2582205)
@Down

: O! Gimlos nas broni! Coś niewiarygodnego!

Też się zdziwiłem. B) ありがと Gimlos. B)

Gangrel 29-06-2009 12:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wyciszony (Post 2582119)
Hm. Moglibyście mi powiedzieć, o stali bywalcy tego tematu i trzepiący minimum 5 postów dziennie, jak bardzo wasze życie się zmieniło od mango&animowej pasji? Nie wątpie, że macie normalne życie poza szybką, aczkolwiek jestem ciekaw osobistych spostrzeżeń. O ile się nimi podzielicie. O taaak, chce się pośmiać i odowodnić, że mam tylko lekkiego bzika w porównaniu z prawdziwymi otaku, yeah.

Może jednak wrócę na to forum, przynajmniej częściowo. Zapowiada się... ciekawie, a czasu wolnego mam dużo.

W ogóle się nie zmieniło.

Nari 29-06-2009 12:49

Po prostu zagospodarowałem swój wolny czas, czego ty najwyraźniej nie jesteś w stanie porządnie zrobic =).

Juzefek 29-06-2009 13:24

@Wyciszony
IMO to na tym forum nie jest trudno napisać w jeden dzień 5 postów.

DDoS 29-06-2009 19:41

@Gro - to będzie 4 giga w plecy :D jeżeli to będzie normalne anime to obejrzę spokojnie po jakimś fantasy (Avenger), ale jak to będzie jak Azumanga to "cięcie" i oglądam Kiba :P

Grocix 29-06-2009 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 2582736)
@Gro - to będzie 4 giga w plecy :D jeżeli to będzie normalne anime to obejrzę spokojnie po jakimś fantasy (Avenger), ale jak to będzie jak Azumanga to "cięcie" i oglądam Kiba :P

Air nie jest "normalne". Ale raczej walkami i przygodami nie grzeszy.

@Topic
Oglądam Bokurano. Dziwna seria, pretendująca chyba do miana nowego Evangeliona. Na razie trudno mi samemu stwierdzić, czy mi się podoba, czy nie. Za to wciąga.

Wyciszony 29-06-2009 21:00

Lubię placki.

Nari 29-06-2009 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wyciszony (Post 2582815)
@Gimlos

To bardzo proste; o ile jeszcze ja mogę uchodzić za takiego se geeka, to w celu realizowania moich pasji spotykam się z wieloma ludźmi i spędzam z nimi przyjemnie czas, wcinając TOP Chipsy z Biedronki za 1.99 zł i Paryskie za 3.45 zł, także z Biedronki. Zasadniczą różnicą jest fakt, iż w celu oglądania anime trzeba posadzić zadek przed komputerem (ew. telewizorem) i spędzić przy ekranie kawałek czasu. O ile o RPGu można, ba, trzeba gadać ze znajomymi kawał czasu, o tyle trudno wyobrazić sobie czterech ani-manów siedzących w kółku i gadających przez 4.5h o True Tears.

Mówiąc "zbzikowani" wynosze się ponad Was i wzbogacam swoje wewnętrzne ego. O taaak, pełne zaspokojenie i spełnienie zawodowo-rodzinno-seksualne.

Mam czelność mówić do "świra" per świr, będąc świrem. A co mi tak, przecież i tak jestem lepszy od Jadźki z monopolowego, nieprawdaż?

Na anime nie spędzam więcej niż 2h dziennie- a to i tak raz na ruski rok. Za to z ludźmi spotykam się codziennie po parę godzin i mam pewnośc, że nie są to pedofile/10-letnie dzieci zza drugiego monitora.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:30.