Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

Shiray 01-05-2009 18:20

General Vezax na 25man zabity (parę dni temu). Server first - Deathwing :P
Po czterech godzinach wipowania na Yogg-Saronie jednego dnia i czterech drugiego nastąpił w środę reset.
Mamy kolejny tydzień na zabicie go, tym razem bez pomocy Mimirona.

Ziemniax 02-05-2009 18:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shiray (Post 2534996)
General Vezax na 25man zabity (parę dni temu). Server first - Deathwing :P

Chwileczkę... Przecież to JA gram na Deathwingu X(

Muszę w końcu zobaczyć ten niesamowity Ulduar, o którym wszyscy dyskutują :D

_WrD_ 02-05-2009 21:03

A tak w ogóle to jak wyszedł Blizzowi ten Ulduar? Długi/krótki, trudny/łatwy, robiący wrażenie/beznadziejny..?

Frezko 02-05-2009 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2535673)
A tak w ogóle to jak wyszedł Blizzowi ten Ulduar? Długi/krótki, trudny/łatwy, robiący wrażenie/beznadziejny..?

Robiący Wrażenie,Trudny,Długi

CytrynowySorbet 02-05-2009 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frezko (Post 2535696)
Robiący Wrażenie,Trudny,Długi

Lolol. Robiący wrażenie - nawet nawet.
Długi - no cóż, to nie Naxx, gdzie trashe się brało na AoE.
Trudny - ehh... W zamierzeniach taki miał być, ale jednak nie jest. Nie będę się rozwodził, ile to już gildii położyło Yogg Sarona 10, ile jest bliskich do położenia go na 25, że Ensidia zmierzyła się z Algalonem (na mmo champion nawet loot już jest, czyżby i go położyli?). Prawdę mówiąc, trudne są tylko first kille, potem już z górki.

_WrD_ 02-05-2009 23:17

No skoro (chyba) nikt go nie położył, wielu nawet go nie widziało, to chyba łatwe nie jest, nie?

CytrynowySorbet 03-05-2009 10:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2535786)
No skoro (chyba) nikt go nie położył, wielu nawet go nie widziało, to chyba łatwe nie jest, nie?

Kogo masz na myśli, pisząc "go"? Jeśli Yogg-Sarona, to, bądź co bądź, na PTRze nie był dostępny, w pierwszym tygodniu nikt chyba nawet do niego nie doszedł, w drugim gildie, które do niego doszły nie znały żadnych taktyk, więc była to raczej wyprawa badawcza. Ulduar to nie Naxxramas, które można wyczyścić w T5.

Jeśli masz na myśli Algalona, to cóż, żeby go zobaczyć, trzeba najpierw zaliczyć wszystkie hard mode'y, a to już takie łatwe nie jest. IMO na podstawie hard mode'ów nie ma co oceniać Ulduaru, to tak jakby trudność Naxxramas przedstawiać za pomocą achievmentów (np. Immortal).

http://www.mmo-champion.com/index.php?page=850 - to, co do Algalona. Powiem tak: inaczej go sobie wyobrażałem :| Coś jakby mieszankę Ignisa i Yogg-Sarona / Vezaxa, czyli ogromny, obrzydliwy i potężny. Cóż, spełniło się tylko te ostatnie...

_WrD_ 03-05-2009 12:13

@up
Algalona. Szczerze to też myślałem, że to będzie coś wielkiego, a'la Magtheridon, a nie spirit healer w wersji male...

malkolm 04-05-2009 09:57

Vazex lezy już drugi raz (25), teraz dwa dni zostały na Yogga.
Na 10ce Yoigg zaległ w poprzednim resecie.

Długi, nudny, nużący i w sumie dość prosty.

Największy problem to obudzić ludzi, bo przez pół roku Naxxa zapomnieli co to znaczy wybiegać z ognia/lodu/kółek/chmurek/whatever, stop/start dps, precastowany heal itd.

Zal patrzeć jak Naxx odmóżdżył graczy.

CytrynowySorbet 04-05-2009 10:28

Ehh to gadanie, że Ulduar jest melee friendly...
Ehh to gadanie, że na Vezaxa im mniej mana dpsu tym lepiej.
Wczoraj na 10tce padł Vezax. Wszyscy (oprócz tanka) byli klasami z maną. Wystarczy dobrze rozdzielić grupy na te chmurki i tyle. Dziś Yogg-Saron.

Lord Dreathan 04-05-2009 11:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2536489)
Ehh to gadanie, że Ulduar jest melee friendly...
Ehh to gadanie, że na Vezaxa im mniej mana dpsu tym lepiej.
Wczoraj na 10tce padł Vezax. Wszyscy (oprócz tanka) byli klasami z maną. Wystarczy dobrze rozdzielić grupy na te chmurki i tyle. Dziś Yogg-Saron.

Jak mielismy pierwszego raida na naxx, to poszlismy na kel'thuzada z 1 RANGE DPS :D A ponoc potrzeba 2-3 ( przynajmniej wtedy kiedy nikt gearu nie mial) Ale udalo nam sie go zabic ;P ( co prawda ja holy priest musialem dps robic na banshee, ale jakos poszlo ;P)

Bluray 04-05-2009 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2534209)
Miał być podobno ogromny nerf, ale jakoś go nie widzę ^^
Na każdym Ulduarze 25 jestem 1szy w healu, czasem disc priest mnie wyprzedzi. Mana wciąż mi się nie kończy, innervate zazwyczaj w ogóle nie używam, mana z lifebloomów ładnie wraca. Ogólnie cud, miód i orzeszki, tylko gdyby dali jeszcze jakiś lepszy AoE heal :( (wild growth, jako hot, raczej śsie)

Dzięki, jak wbije 70 (na razie 30 :P) to zadam Ci jeszcze parę pytań :P

malkolm 04-05-2009 14:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2534209)
Na każdym Ulduarze 25 jestem 1szy w healu, czasem disc priest mnie wyprzedzi.

Jesteś pewien tego disc priesta? WWS plz, jeśli nie pomyliłeś go z holy. Chętnie zobaczę czym się zajmuje u was disc priest w rajdzie (bp, nmsp).

A szamki to u was śpią? ;->

Ziemniax 04-05-2009 14:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez malkolm (Post 2536601)
Jesteś pewien tego disc priesta? WWS plz, jeśli nie pomyliłeś go z holy. Chętnie zobaczę czym się zajmuje u was disc priest w rajdzie (bp, nmsp).

A szamki to u was śpią? ;->

Pewnie raid leaderzy budzą ich, jak trzeba BL-a dać :D

Ehhh ja chcę na Ulduar pójść! Choćby 10m...:(

CytrynowySorbet 04-05-2009 23:28

Shamanów mamy żałosnych...
I tak, disc priest (oczywiście z mieszanką holy). Mana mu się traci rzadziej niż mi :\

Shiray 05-05-2009 17:27

@Ziemniax
Horda? Gildia?

Powiem tak: Ulduar nie wyjątkowo trudny, ale nie jest tez prosty. Nie da sie go zpugowac, chyba że flame leviathana. W sumie to blizz musi jeszcze jakoś zwiększyć poziom trudności na Icecrown Citadel + może jeszcze coś.

Wydaje mi sie, że planowane było to, żeby z Ulduar nie robić naxx40 sprzed BC.

Ziemniax 05-05-2009 18:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shiray (Post 2537444)
@Ziemniax
Horda? Gildia?

nick: Vegad, bardziej znany jako slacker, pijak etc
Strona: Horda :)

Ehh, znowu nieudany pug Emalona X(
Musieliśmy zadowolić się samym Archavonem :)

PS:
Zdarzyło się wam, żeby z Archavona 25m wypadły przedmioty tylko dla jednej klasy? (U nas się zdarzyło - jedyny priest w raidzie i zgarnął wszyściuteńko)

PS2:
A właściwie, co nikt nie rozmawia o Argent Tournament? Mi się nawet podoba ten turniej, zwłaszcza, że przy niewielkim wysiłku w ciągu dnia po jakimś czasie można zgarnąć niebanalne przedmioty (szczególnie rzadko raidujący casterzy mogą wymienić mieczyk od |Kirin Tor na coś bardziej epickiego),
jak równiez mounty :D Farmić, farmić, bo warhorse się sam nie załatwi B)

CytrynowySorbet 05-05-2009 22:51

Podobno z Emalona leci jakiś mount, może ktoś to potwierdzić?

Co do Argent Tournament, bardzo mi się podoba, Icecrown w końcu odżyło, questy są fajne, nie nudzą się, choć wciąż są takie same. Brakuje mi jeszcze Trolli do "of the Horde" ^^.

A marki zbieram oczywiście na flying mounta argentów.

kołbaś 05-05-2009 23:25

chyba z Mimiriona, mial leciec przynajmniej, jego glowa jako fly mount. Fajnie wygladalo xD

Shiray 06-05-2009 01:09

Znam Cie :P Bylem kiedys w bractwie ciemnosci czy cos takiego.
Yogg-saron 25 server first - gildia Core Fusion, w końcu! xd
Szkoda, że realm first achi dostane za hard mode dopiero.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:34.