![]() |
niemartw sie ET da rade!!
Archin: Jan 20 2007, 15:20:08 CET Killed at Level 139 by Rotanimod Eht Parkaz: Jan 20 2007, 14:20:59 CET Killed at Level 73 by Evo'Hawk and by Illu'Hawk |
Archin
Jan 20 2007, 15:20:08 CET Killed at Level 139 by Rotanimod Eht Shadow vain Jan 20 2007, 14:18:57 CET Killed at Level 104 by Evo'Hawk and by Pephy Parkaz Jan 20 2007, 14:20:59 CET Killed at Level 73 by Evo'Hawk and by Illu'Hawk |
^^ yeyeye szkoda że lagi nie pozwalają co niektórym walczyć :/ rozmawiałem dziś z myllionem to mowil ze sie nie idzie ruszac...
dzis byl open battle ? czy ng zaatakowalo z zaskoczenia? |
no niestety popelniamy tez bledy , wojna bedzie dlugo jeszcze i nie raz popadamy niestety ale nie poddajamy sie spokojnie dzis 3-3 narazie :D 3-3 :D
pozdrawiam Wuja Kiroy8o |
nonono gratulowac :P
|
No niezle, niezle ale moglobyc lepiej. Kiroy czy moglbys mi wytlumaczyc tu albo na priv albo msg in-game co to kurwa Mentor wyczynial dzisiaj w venore? Napoczatku sadzilem ze to element taktyki potem myslalem ze on poprostu hacked jest, no i w koncu skonczylo sie jak sie skonczylo.. Niechce sie wtracac zbytnio ale w ten sposob to nie wygracie wojny.. No ale nie ma rozy bez kolcow. Naszczescie poza kontrowersyjnym Mentorem reszta Et ma glowy na karkach i udalo im sie zdobyc kolejne wazne fragi, wazne dlatego ze sa to juz 3 z kolei dedy ich ofiar..
|
tak niestety hack :/ mentora ale juz ok
|
eee ludzie tez sie wam tibia.com chrzani? :P
|
@up ta... wciskam characters...i mi sie fansites wlacza :/
|
Cytuj:
Dsm, c Legi, Bs, aol, bohy, demon shield, rh.. No comment... |
Jak tam sobie nasi radzą na tej wielkiej wojnie ? I widać koniec ?
|
Panowie i panie
Dzisiaj Mentor tez mial haka podobnie jak wczoraj Wiki, znaczy to ze cos nie tak zostalo przez nich zrobione. Pomijam wchodzenie na free items lub free skills - stronki bo w to nieuwierze. pytanie pozostaje co spowodowalo ich haka ? Moze mimowolne klikanie na np Juroqu !118 rp padl od Minishabaal na combo hahaha http://w11.easy-share.com/804950.html takie wlasnie linki wstawiane przez podejrzanych osobnikow - czy mozliwe jest zeby poprzez takie cos uaktywnialo sie jakies ciasteczko sledzace zapamietujace naciskane klawisze ? - czy mozliwe jest zainstalowanie lub uruchonmienie sie poprzez klikniecie w taki link jakiegos programiku (keylogera ) ? Jezeli ktos potrafi odpowiedziec to prosze to zrobic. I jeszcze jedno, uzywajac ad aware i spyware blastera nic nie wykrylem ale zainstalowalem i uruchomilem dodatkowo moze malo znany w polsce PestPatrol ktory wykryl z 5 keylogerow w programikach sciagnietych poprzez bitcomet, nigdy ich nie uruchamialem, mam bo jestem jak chomik ale przeciez stanowia potencjalne zagrozenie. Moze nie dla moich charow ale jednak. Wniosek - programy antywirusowe tego nie wykrywaja (uzywam NOD 32 a Wiki AVG) firewale tego nie zatrzymuja i nie wykrywaja ( Outpost i Sygate) i programy anty spyware tez sobie z tym nie radza - ZGROZA. Musze zaglebic sie nieco w temat ! Piotrek |
TEN UZYTKOWNIK TO NIE PRAWDZIWY JUROQU ON MA CALKIEM INNY NICK NA FORUM
|
Ja sobie zdaje sprawe z tego ze postac zalozona dzisiaj i podajaca sie za HL z jakiegos swiata niemusi byc tym za kogo sie podaje.
To chyba oczywiste. i jeszcze jedno Przeciez administratorzy tej stronki/forum moga zablokowac Ip tego pana zeby mnam juz nie wstawial syfu ! |
Hmmm, kiedys ktos mi powiedzial ze passy jesli wkleisz to nie bedzie tego rejstrowal key- loger poniewaz odczyta tylko ctrl + v Hmm nie wiem czy to prawda ale biorac na inteligencje to chyba ta:P Takze Passy mam w notatniku i tylko kopiuje i wklejam.
Co do stronki Tibia.com no to tez mi sie cos dzieje klikam Characters a mi pokazuje stronki :/ Cos jest nie tak... Jeśli chodzi o Mentora, hmm oszukal mojego kolege z RL nie wiem jak ale wiem ze stracil cale EQ, ale mi zadnej krzywdy nie wyrzadzil i nic do niego nie mam. |
Wklejanie przez ctrl+v jest bezpieczne. Ale lepiej nie wchodzić w takie linki tym bardziej ze widzimy osobe pierwszy raz w tej czesci forum.
Btw. kiedys widzialem kolesia ktory nabijal sobie posty wypisujac jakies glupoty w byle jakich tematach. Nastepnie umieszczal taki wlanie link na forum typu " 250ek owned by 20pal" xD a naiwni ludzie patrzac ze ma juz 100 postow dawali sie nabierac... |
Kiedys czytalem ze z ctr + v to nie jest zupelnie tak bezpiecznie :P
podobno sa programy ktore sobie z tym radza :o , mowie o keylogerach http://www.searchengines.pl/phpbb203...p?showforum=99 ciekawa stronka o bezpieczenstwie w seci, moze ktos ma wiecej czasu odemnie to poczyta. |
Taaa są takie przypadki. Ja nie wchodze w zadne nieznane linki wole nie ryzykowac :] czy ja cos ogladne czy nie to pss :p no chyba ze np Kiroy, Pephy itp poda link do filmu z War ;) ktory jest umieszczony na przyzwoitej stronce. Trzeba uwazac. Ja tylko hacka mialem raz w zyciu (odpukac) poniewaz mojego r- keya mial moj kolega z RL hmm dluga historia B) poprostu mnie hacknal tak przypuszczam poniewaz nie mialem key logera i jak pisalem wczesniej wklejam passy. Ale co tam pozbieralem sie, tylko ze juz nie gram ta postacia poniewaz on nadal ma R-keya. Wogle Knight mi sie znudzil.. Teraz gram Sorcem ;)
|
Przeczytajcie to ...
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=162673 Btw. ja ten syf na kompie miałem, ale już się go pozbyłem. Może przez tego keya mieliście hacki :( @ Capy u mnie ten syfon był, więc moge się tam do niego przejechać :d |
"na twoim komputerze nie ma Own Tibia czy jakos" :PP hehe Czysty Naszczescie ;) ale fajnie ze ktos sie tym zająl i nawet dokladny adres tego palanta podali ;d kto sie wybiera pierwszy :P?8o :cup:
|
Bajcik
dzieki za programik, sprawdzilem go przy pomocy antywira i anty spy- jest czysty ( raczej) nic nie wykrylo |
Cytuj:
|
@ Fin'er
No wiesz ja wczoraj stracilem z 500k w tym prezenty od przyjaciol i moja ukochana Charmer Tiara :( wiec nieco sie zaczalem tym przejmowac, poza tym tylko dzieki przypadkowi ze sie lognalem i bluewikki ( a raczej ktos wewnatrz niej - ghost in the shel ?) przemowila do mnie a wiedzialem ze przemowic niemoze udalo mi sie jej chara uratowac. A poza tym wszystko rozumiem ale temu sk*rwielowi co mnie okradl a Ole probowal zrorkowac - zeby mu w trojnasob wszelkie zlo wrocilo z ta roznica ze w realu. Wiecej temu hakerowi nie dam satysfakcji ze okradl nubka! |
@ Dodi
Pewnie ze programik jest czysty :) nie widzisz kto go dał Jeszcze jak siedizalem na forum tibia.org.pl to ten Gosciu pomagal w rozne sposoby koles jest spoko i wogle ma bardzo duzo postow ;] nawet sie nie obawialem ze to moze byc key loger :) Pozdrowka ;) |
oczywiscie ze ctrl +v jest jak najbardziej bezpieczne , poniewaz keylogger polega na tym ze wlasciciel k loggera widzi wszystko co ofiara wystukala na klawiaturze , w tym przypadku jako passy bedzie mial ctrl + v -.-
jest jeszcze mozliwosc zrzutu screena z monitora ale tam bedzie pokazane "****" ;p nie ma co sie bac shakowania przez takie debilne linki bo malo kto w to wchodzi , gorzej jak ktos juz sie zna i np doczepia k loggera do .rec , a co do wykrywalnosci jak kiedys 'badalem' sprawe z key loggerami to np. gdy jakis tam polak wymyslil jakiegos tam k loggera to byl on niewykrywalny przez jakies 1wszy tydzien , dlatego tak czesto baza danych w wirusach jest uaktualniana;p |
Cytuj:
więc wklejanie pasów czy tradycyjne wklepywanie jest bez różnicy |
przeczytaj se na wikipedii czy gdzies co to jest keylogger , program ktory zapamietuje i zapisuje wszystko co jest wystukane na klwiaturze (oczywiscie na wikipedii jest to zgrabniej ujete:P) wiec nadal twierdze ze ctrl + v jest bezpieczne ~~
|
Cos napewno to daje :) a zreszta juz sie tak nauczylem ze wklejam wiec Co tam :PP ;] :)
|
Rowniez czytalem juz z rok temu ze ctr +v nie jest skuteczne.
Moze, moze przy pewnych keylogerach pomaga, ale przy innych ponoc nie skutkuje. |
Hmmm, zawsze na wszystko znajda sposob :) ale i tak bede Wklejal nadal passy :P takie zboczenie hehe :p ;) nie no nauczylem sie juz tak od dawna robie.
|
czesto pada takie stwierdzenie tez 'jak ktos sie zna to zrobi' nic bardziej mylnego , najczesciej jest tak ze jak ktos sie naprawde zna to nie zajmuje sie takim czyms jak tibia : P najczesciej ofiary shakowania wynikaja ze zbyt duzego zaufania do drugiej osoby ~~
|
Calkowicie sie z toba zgadzam jesli chodzi o to zaufanie do drugiej osoby :/ Ja własnie jestem tego Ofiarą ale co tam czlowiek uczy sie na wlasnych bledach :)
|
Cytuj:
I wtedy taki 'haker' widzi co kopiowałeś, vel dokąd.;d Smutne ale prawdziwe... |
Albo po prostu odczytują zawartość schowka..
|
Cytuj:
|
nie zapominacie sie troche? :> to temat o Obsidi a nie o tym jak sie bronic przed hackiem...
|
Wczoraj exspie sobie na zamku i zaczal Hunter del'sal pk'owac (czy jakos tam) zaczelem kierowac sie w strone wyjsacca wychodze a idzie napoczatku Mentor de'vrie a za nim Casspari odrazu sie wrocilem ale byl magic wall;/ (casspari uwalil huntera)
Pozniej poszlem do venore sprzedac dragon shielda to z tego co widzialem mentor padl ale nie pamietam kto go zabil.(widizlaem cialo) |
urgo temat o zabezpieczaniu sie przeciwko hackom jest zawsze na czasie, wiec mozna troche podyskutowac i uswiadamiac ludzi ;X
|
@ Chucky Dev
Gram na Obsidi i stracilem tu sporo kasy, Bluewikki tez, Mentor tez i sporo polakow bylo haknietych zreszta Ciebie tez to raczej dotyczy bo jak narazie niewiemy co spowodowalo ta kradziez. Wiec nadal uwazasz ze temat nie jest o obsidi lub ze jest niweazny i Ciebie nie dotyczy ? Jezeli jest to nieciekawe twoim zdaniem to napisz cos ciekawszego (jak polowales na trole na 8 lev i zrob moze z tego poradnik, albo jak robic runki i z nich korzystac, albo jak dojsc na Obsidii z Carlin do Veno poprzez Thais), wcale nie jestes zmuszony do czytania tego co ludzie pisza jezeli pisza Twoim zdaniam same glupoty. Smiesza mnie takie komentarze bo moim zdaniem sprawa hakow jest o wiele bardziej wazna niz wojny - a dlaczego. Bo wojny sie skoncza, ludzie dzisiaj walczacy ze soba jutro albo za miesiac beda w 1 gildii, zawra pokoj, sojusz i nikogo niebedzie obchodzila sytuacja z 21.01.2007. A hak a w szczegolnosci zrorkowanie chara konczy gre i to na smierc! I wazne jest jak sie tego ustrzec a nie zeby nie dednac na wojnie. A poza tym jak ma walczyc ktos kto mial haka ? wyzywajac ? bo chyba nie strzelajac z sd- chlopie on WSZYSTKO STRACIL. tak samo jak Bluewikki. Wiec nie mow MI co jest wazne na Obsidi a co nie jest wazne. Piotrek. Przezylem wiele wojen, wiele wygralem kilka przegralem ale haka moj char moglby nieprzezyc, a ja zakonczyl bym przygode z Tibia i Obsidia bo nie mialbym ochoty na robienie postaci od 0. |
co do mentora.... po raz kolejny sie kompromituje i psuje ogólne wrażenie o ET
hackneli go? no trudno ale niech się nie wyżywa na innych... wczoraj oznajmil mojemu znajomemu ze albo placi bohy albo ma hunta za FREE ... wiekszosc ET nie miala o tym pojęcia... o calej tej akcji, ale np. casspari tez sie zwalal mi do kumpla... ludzie bądźcie poważni pozdro |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:53. |