Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

Bluray 10-05-2009 20:20

@CytrynowySorbet
Jakie statystyki są potrzebne dla drzewka? :P
Słyszałem (nie wiem czy to prawda) że ma tak zjechany mana regen, że opłaca się zebrać jak najwięcej many, a resztę olać.

@down
dzięki

CytrynowySorbet 11-05-2009 17:22

Nieee! To osłabienie mana regen to jakaś bajka, wprawdzie 1k mp5 to nie to samo co 1,4k (raid buffed), ale poważnie, nie odczuwam tego. Jest też Innervate (który jednak nerfią w 3.1.2), ale zazwyczaj rzucam to na priestów / wrl, bo sam problemów z maną nie mam.

W co inwestować? Oczywiście spirit, im więcej, tym lepiej, nie ma górnego limitu. Spellpower oczywiście jest potrzebny, ale jeśli masz wybierać między SP a Spirit, bierz spirit, jako że druid zazwyczaj leczy raid a nie tanka, i nie musi leczyć critami za +16k, a mana zawsze się przyda.
Tak samo sprawa tyczy się z intelektem, im większy balans między spirit a int, tym więcej mp5, choć oczywiście druid nigdy nie będzie miał tego wyrównanego.

Krótko mówiąc, przedstawię to tak: Spirit > Intellect > Spellpower.

kołbaś 11-05-2009 18:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2541389)
Jest też Innervate (który jednak nerfią w 3.1.2), ale zazwyczaj rzucam to na priestów / wrl, bo sam problemów z maną nie mam.

no to ciebie pogielo... na warlockow rzucac to... wiesz co to jest life tap? czy wiesz ze są nawet glyphy ktore powodują ze opłaca się to rzucac jeszcze czesciej ? lepiej jakiegos Hota bys wrzucil na warlocka a nie mane mu regal...

CytrynowySorbet 11-05-2009 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2541413)
no to ciebie pogielo... na warlockow rzucac to... wiesz co to jest life tap? czy wiesz ze są nawet glyphy ktore powodują ze opłaca się to rzucac jeszcze czesciej ? lepiej jakiegos Hota bys wrzucil na warlocka a nie mane mu regal...

To już nie mój problem. Skoro walock prosi o Innervate, a RL mówi, żebym to zrobił, to to robię i nie interesuje mnie to czy mu to pomoże czy nie. Lol.

malkolm 12-05-2009 00:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2541663)
To już nie mój problem. Skoro walock prosi o Innervate, a RL mówi, żebym to zrobił, to to robię i nie interesuje mnie to czy mu to pomoże czy nie. Lol.

Mnie by zainteresowało. /gquit

Btw, Yoggi down: http://www.wow4u.info/tmp_upload_pro...g-Saron-25.jpg

kołbaś 12-05-2009 06:45

dokladnie, jezeli twoja gildia jest taka ze warlock nie uzywa life tapa i chce innervate to tylko /gquit

Vrael 13-05-2009 17:26

Najlepszym argumentem byłoby słynne powiedzenie "L2P" i myślę, że jest ono bardzo trafne w tym przypadku.

Knight Patryk 18-05-2009 00:08

Jest tu jakaś gildia na EU pvp szukająca Feral druida i Holy palka?Obydwoje ogarniają bossów typu Mimiron itp.Feral może być dpsem lub tankiem jak kto woli.Ważne by gildia była aktywna i progress ulduaru 25 man zaczynał się od keeperow,albo w fazie farmienia/hard mode.
PS:Może być international bo z ang nie mamy problemów.Co do gearu to feral tank Full naxx gear +staff z ulduar 25(prawie).Palek naxx/ulduar 25 gear.Wybaczcie za błędy ale spać mi się chce i jestem strasznie zmęczony

malkolm 18-05-2009 10:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight Patryk (Post 2545614)
Jest tu jakaś gildia na EU pvp szukająca Feral druida i Holy palka?Obydwoje ogarniają bossów typu Mimiron itp.Feral może być dpsem lub tankiem jak kto woli.Ważne by gildia była aktywna i progress ulduaru 25 man zaczynał się od keeperow,albo w fazie farmienia/hard mode.

Tu masz ranking z progresem polskich gildi[1] w Ulduar 25:
http://www.wow4u.info/index.php?act=10kill&id_inst=U25

Odwiedzasz ich strony i jedziesz z aplikacjami.

[1] Ranking obejmuje tylko te polskie gildie, które zarejestrowały się w tym serwisie i aktualizują swoje dokonania.

lord_piteer 18-05-2009 21:46

@edit
sory i dzieki ze mnie nie zje***liscie :)

TC dziala jeszcze ale malo osob niestety gra i chcialem by ktos doszedl

@edit2

masakra -.- jakim cudem napisalem ten post tutaj to ja nie wiem. Sorry ale chyba okulary se musze sprawic.

Vil 18-05-2009 22:14

po pierwsze: zly temat.

po drugie, TC jeszcze smiga ? wspoltworzylem ten serwer jakies 2 lata temu ;o

_WrD_ 18-05-2009 23:16

@lord_piteer
Zapraszamy tutaj :)
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=183915

Frapper 19-05-2009 06:22

Alagaol down, gogo ensidia.
http://static.mmo-champion.com/mmoc/...aalgalon10.jpg

CytrynowySorbet 19-05-2009 16:06

Niech zrobią to jeszcze na heroicu. Zresztą każdy wie że to no lify _/

Lord Dreathan 19-05-2009 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2546635)

Co nie zmienia faktu, ze teraz kazda gildia ma tyle samo czasu na Algalonie ( 1h tygodniowo) Przez co juz nie chodzi o ilosc wipe'ow, ale o szybkosc poznania techniki na bossa. ( pomijam fakt ze ta zasada sie nie stosuje do reszty bossow w Ulduar)

Frapper 20-05-2009 10:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2546635)

'zrobili cos co ja tez chcialem ale sa lepsi to ich zdemaskuje'
To sa najlepsi pve'owcy (kiedys i nolify). Nie ma juz 24/7 kampienia swp i wipowania przez tydzien.

CytrynowySorbet 20-05-2009 14:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2547167)
'zrobili cos co ja tez chcialem ale sa lepsi to ich zdemaskuje'
To sa najlepsi pve'owcy (kiedys i nolify). Nie ma juz 24/7 kampienia swp i wipowania przez tydzien.

Tak, bo ty oczywiście nie chciałbyś położyć Algalona nomnom.
Najlepsi nie bez powodu. Jakby ci płacono za grę to też byś dawał z siebie wszystko. A branie WoWa jako pracę jest jednak pewnym objawem no lifowania.

Frapper 20-05-2009 15:40

siedzenie w biurze jest choroba zawodowa.
gram tylko pvp, wiec wisi mi kto zgarnia world firsty.

Vanhelsen 20-05-2009 16:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bluray (Post 2540982)
@CytrynowySorbet
Jakie statystyki są potrzebne dla drzewka? :P
Słyszałem (nie wiem czy to prawda) że ma tak zjechany mana regen, że opłaca się zebrać jak najwięcej many, a resztę olać.

@down
dzięki

Powiem na swoim przykładzie - gram kłodą, obawiałem się problemów z maną po 3.1 ale prawdę mówiąc, o ile mreg po za walką jest gorszy to już w trakcie walki jest o wiele lepiej, o wiele więcej mam many niż przed 3.1, ja jako priorytet ma SP, potem mp5s. Z reguły problemów z maną nie mam żadnych, a jak mi się kończy to spokojnie jeden innervate ratuje sytuację.
Jak by ciebie interesowały itemy -> klik

Co do brania wowa jako pracę - zawsze marzyłem o robocie gdzie robię to co kocham i mi jeszcze za to płacą więc czemu miał bym nie grać w wowa zawodowo?

kołbaś 20-05-2009 17:40

bo ciebie dzieci z tibia.pl wezmą za nolifa....

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:46.