Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Valderor 07-10-2007 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111
Kiedyś bodajże przed 2002 rokiem (jeszcze zanim sunrise zalozyl postac) byl normalnie quest na spike sword. Drzwi do komnaty mino maga otwieralo sie kluczem 4602. Rookstayerzy zabijali mino maga i zostawiali drzwi otwarte a nooby na 2 lvlu zdobywaly spike. Cipsoft widzac to po prostu usunal wszystkie klucze 4602 jakie znajdowaly sie w grze oraz zlikwidowal mozliwosc zdobycia tych kluczy. Teraz nie mozemy nic zrobic bo jedyną drogą do otwarcia drzwi jest zdobycie klucza 4602 a mozliwosc zdobycia tego klucza zostala zlikwidowana. Więć żebyście nie wiem jak sie trudzili to nie zdobedziecie klucza 4602 czyli nie zdobedziecie spike. Temat juz dawno powinien zostac zamkniety bo do niczego nie prowadzi.

Nie.
Cytuj:

Wypowiedź roczniaka w tibii, w sumie niczego innego nie moglem sie spodziewac po osobie ktora gra w tibie od 2006.

A ty jak długo grasz? Zresztą na twoim przykładzie widać, że tibijski staż nie ma wiele wspólnego ze znajomością gry...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diablczek
GM mógłby otworzyć drzwi do MM.Kiedyś w wywiadzie z GM'em Xadamem doczytałem się że oni nie mają capa i nie mogą nosić itemów a kiedyś na prawie nieudanym desert queście(problemy z shovelem)GM otworzył dziure ale jak przecież nie miał shovela.Tak samo może z drzwiami do Mino Maga.

1. Błagam, zainstaluj Firefoxa.
2. Gamemasterzy mają specjalną umiejętność (czar) do ścinania trawy, otwierania dziur itp. Ale nie sądzę, żeby mogli też otwierać drzwi zamknięte na klucz. Być może CM i godowie potrafią to robić, tylko że namówić jednego z nich to prawie niemożliwe...

Diablczek 07-10-2007 18:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Valderor (Post 1684156)

Miałem ale mi się zrypał.

piotrek26111 07-10-2007 18:22

Cytuj:

Nie.

A ty jak długo grasz? Zresztą na twoim przykładzie widać, że tibijski staż nie ma wiele wspólnego ze znajomością gry...

2. Gamemasterzy mają specjalną umiejętność (czar) do ścinania trawy, otwierania dziur itp. Ale nie sądzę, żeby mogli też otwierać drzwi zamknięte na klucz. Być może CM i godowie potrafią to robić, tylko że namówić jednego z nich to prawie niemożliwe...

Lol, co za czlowiek, nawet roku nie gra w tibie a jaki tupet ma! Czuje się na tym forum aż tak ważny że ma czelność podważyć czyjąś teorię bez podania jakiegokolwiek uzasadnienia i myśli że taką postawą mi lub też pozostałym użytkownikom forum zaimponuje. O ile Marcin24 i Scobel popierają swoje tezy dość rozsądnymi argumentami, to ty Valderor jesteś najzwyklejszym w świecie trollem forumowym ktory napisał posta żeby się ze mną pokłócić.

Marcin24 07-10-2007 18:33

Cytuj:

O ile Marcin24 i Scobel popierają swoje tezy dość rozsądnymi argumentami,
Uznam to za komplement :).
Cytuj:

Ale nie sądzę, żeby mogli też otwierać drzwi zamknięte na klucz.
To może ten klucz stworzą sobie, co?

Scobel 07-10-2007 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1684226)
Lol, co za czlowiek, nawet roku nie gra w tibie a jaki tupet ma! Czuje się na tym forum aż tak ważny że ma czelność podważyć czyjąś teorię bez podania jakiegokolwiek uzasadnienia i myśli że taką postawą mi lub też pozostałym użytkownikom forum zaimponuje. O ile Marcin24 i Scobel popierają swoje tezy dość rozsądnymi argumentami, to ty Valderor jesteś najzwyklejszym w świecie trollem forumowym ktory napisał posta żeby się ze mną pokłócić.

On nie gra rok, rok jest na forum - prawie ,,,...,,, :)

Valderor 07-10-2007 19:13

Cytuj:

Mówisz, że nie gram w Tibię nawet od roku? Skąd taka pewność? Chyba z mojego profilu, ale w takim razie ty "grasz" ledwo dwa miesiące (data dołączenia: 08 08 2007), więc mógłbym swobodnie nazwać cię newbie.

Co do uzasadnień, najpierw ty podaj jakieś dla swojej teorii. Niestety sądzę, że uzasadnienie nie istnieje, teoria jest błędna. I oto ją obalam:

Archiwa tibia.gamigo.de sięgają w przeszłość do lipca 2001 roku, czyli (jeśli się nie mylę), jakiś rok po powstaniu Rookgaardu. Gdyby twoja teoria była prawdziwa, na pewno znalazłoby to odzwierciedlenie na tym forum. Niestety, od samego początku widać wiele tematów typu "jak zdobyć spike sworda", a odpowiedzi wahają się od "nie da się" po "może to quest, ale nikt nie wie, jak go rozwiązać". Nie potwierdza się teza, jakoby każdy newbie mógł kiedyś biegać ze spike swordem.

Być może cię przekonałem. Jeśli nie, bardzo chętnie wysłucham twoich racji.

Aha, wyzwiska. Jeśli ja jestem trollem, to kim ty? Podpowiedź: jak nazywamy ludzi, którzy na forum wypowiadają się na każdy temat (i są najgłebiej przekonani o swoich racjach), nawet jeśli mają o nim nikłe pojęcie? Wracaj już do swoich botów.

PS. Jeśli faktycznie twoja wiedza nt. Rookgaardu jest tak głeboka, jak twierdzisz, to zdradź, jaka była treść napisu ze scrolla u minotaura na górce. Ja tego niestey nie wiem :(

@Marcin24: Co do gma i klucza, to o ile wiem - gm nie może tworzyć itemów ex nihilo... chyba, że wiesz o czymś, o czym ja nie wiem?

Marcin24 07-10-2007 19:15

Cytuj:

@Marcin24: Co do gma i klucza, to o ile wiem - gm nie może tworzyć itemów ex nihilo... chyba, że wiesz o czymś, o czym ja nie wiem?
Gm wiele razy tworzył piłkę, do meczy piłkarskich, to klucza by nie mógł?
@Piotrek
Znowu się ze wszystkimi kłócisz?
@pogrubione
Podejrzewasz mnie o coś?

Scobel 07-10-2007 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Valderor (Post 1684322)
Mówisz, że nie gram w Tibię nawet od roku? Skąd taka pewność? Chyba z mojego profilu, ale w takim razie ty "grasz" ledwo dwa miesiące (data dołączenia: 08 08 2007), więc mógłbym swobodnie nazwać cię newbie.

Co do uzasadnień, najpierw ty podaj jakieś dla swojej teorii. Niestety sądzę, że uzasadnienie nie istnieje, teoria jest błędna. I oto ją obalam:

Archiwa tibia.gamigo.de sięgają w przeszłość do lipca 2001 roku, czyli (jeśli się nie mylę), jakiś rok po powstaniu Rookgaardu. Gdyby twoja teoria była prawdziwa, na pewno znalazłoby to odzwierciedlenie na tym forum. Niestety, od samego początku widać wiele tematów typu "jak zdobyć spike sworda", a odpowiedzi wahają się od "nie da się" po "może to quest, ale nikt nie wie, jak go rozwiązać". Nie potwierdza się teza, jakoby każdy newbie mógł kiedyś biegać ze spike swordem.

Być może cię przekonałem. Jeśli nie, bardzo chętnie wysłucham twoich racji.

Aha, wyzwiska. Jeśli ja jestem trollem, to kim ty? Podpowiedź: jak nazywamy ludzi, którzy na forum wypowiadają się na każdy temat (i są najgłebiej przekonani o swoich racjach), nawet jeśli mają o nim nikłe pojęcie? Wracaj już do swoich botów.

PS. Jeśli faktycznie twoja wiedza nt. Rookgaardu jest tak głeboka, jak twierdzisz, to zdradź, jaka była treść napisu ze scrolla u minotaura na górce. Ja tego niestey nie wiem :(

Nie nie powstal Rookgaard w 2001, bylo to 2 lata wczesniej ...

piotrek26111 07-10-2007 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scobel (Post 1684389)
Nie nie powstal Rookgaard w 2001, bylo to 2 lata wczesniej ...

Dokladnie tak. A quest zostal zamkniety w roku 2000. I kto tu ma racje?

grexlort 07-10-2007 21:09

JA chyba wiem o co w tym chodzi!Jezeli komus udalo by sie dostac pod te drzwi gdzie jest MM , stonoga pisal zeby otworzyć drzwi czeba uzyc magi.Myślicie ze jedyna magia na rooku to lf`ki i ar,a od czego jest poison dagger (na tibia.pl pisze ze nie zatruwa ale jeśli dalo by sie dac use with na tych drzwiach to niewiadomu co by sie stalo.Jedyny problem jak zdobyc poison dagger po zasranym updaicie,tylko ktos kto posiada jakis egzemptlasz tego cacka to moze sprubowac.Mino mag=cos z mino hell !!!;)

Maxknight 07-10-2007 21:13

Nawet dziecko to wie ! :baby:
Ja tu chcem coś o swordzie !... X(
Ale każdy chyba wie że nieda się go zdobyć...:]
Chyba że jesteś noob'em
Ps: Jeżeli dało by się go zdobyć każdy by go miał...:cup:

Marcin24 07-10-2007 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxknight (Post 1684579)
Nawet dziecko to wie ! :baby:
Ja tu chcem coś o swordzie !... X(
Ale każdy chyba wie że nieda się go zdobyć...:]
Chyba że jesteś noob'em
Ps: Jeżeli dało by się go zdobyć każdy by go miał...:cup:

Mój mistrzu! Widzicie co napisał! Macie go słuchać! Każdy wie, że SS nie da się zdobyć! Chyba, że jesteś noobem!
Skąd sie biorą tacy ludzie?
Cytuj:

od czego jest poison dagger
Tak, z pewnością PD na Rooku jest symbolem magii.
Cytuj:

I kto tu ma racje?
Bez dowodów na pewno nie ty.

Michoss 07-10-2007 21:28

Cytuj:

przeszłość do lipca 2001 roku, czyli (jeśli się nie mylę), jakiś rok po powstaniu Rookgaardu
A tego nie zauważyliście? Wiem że to dalej rok różnicy, ale zawsze mniej...

Poza tym, ja stoję za Valde...eee...Nie wiem, tym na "V" co gada inteligentnie i kłoci się z piotrkiem. Gdyby były jakiekolwiek dowody na to że SS był dostępny, już dawno bylibyśm nimi zaspamowani.

PS. Ne mam tak dużego stażu, ale czy w 2000 rookgaard nie był przez przypadek "jednoczęściowy" (Pierwsza wersja, bez pacc-area i terenu za rzeczką).

Scobel 07-10-2007 21:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1684397)

Tak quest zamknieto w 2000 roku. Hmm jak znasz rok to moze podasz na to jakies dowody. Bo tak prawde piszac watpie by MM i jego room byl kiedykolwiek otwarty ... niby pisze ze klucz wycofano z gry a widzial go wogole ktos kiedys na oczy na zdjeciu czy cos ?? NIE !!

Marcin24 07-10-2007 21:30

Cytuj:

PS. Ne mam tak dużego stażu, ale czy w 2000 rookgaard nie był przez przypadek "jednoczęściowy" (Pierwsza wersja, bez pacc-area i terenu za rzeczką).
Na zdjęciu mniej więcej tak wyglądał.

darushu 07-10-2007 22:12

Cytuj:

Przy trapie w mino hell, pojawil sie kiedys GM... a dokladnie [CHAR]GM Roland Deshaine on Morgana[/CHAR] Troche sie spoznil... Zbanowal kumpla... i com? Otworzyl sobie drzwi do mino maga, zamknal i slad po nim zaginal...

Cytuj:

Czuje się na tym forum aż tak ważny że ma czelność podważyć czyjąś teorię bez podania jakiegokolwiek uzasadnienia i myśli że taką postawą mi lub też pozostałym użytkownikom forum zaimponuje. O ile Marcin24 i Scobel popierają swoje tezy dość rozsądnymi argumentami, to ty Valderor jesteś najzwyklejszym w świecie trollem forumowym ktory napisał posta żeby się ze mną pokłócić.

Skoroś taki cwaniak... to powiedz mi z jakich zródeł wiesz o tym wszystkim? Przy okazji moze jakis ScreenShot? Bo tak gadac to sobie możesz... jak to baba gadała ze rusek zastrzelil jej męża, bez argumentu ze byl to rusek a nie cygan...

Cytuj:

Tak... Pozatym wyspa ze spike swordem zostala dodana grubo po 2000... roku wiec niewciskaj mi piotrek26111 kitu...

Gofin 07-10-2007 22:30

Cytuj:

Tak... Pozatym wyspa ze spike swordem zostala dodana grubo po 2000... roku wiec niewciskaj mi piotrek26111 kitu...
Wyjąłeś mi to z ust.

A co myślicie o teorii jakoby ten quest był jeszcze niedostępny? Ostatnio sporo się kręci wokół Mino Mage (co prawda, nie udowodniono ani nie zaprzeczono związku z MM z SoFem, ale a nóż, widelec jakiś to związek ma). AS, ostatnio komunikat o wyjściu MM z komnaty bodajże na Askarze (wiem, że to nie była prawda, ale po "śledztwie" dowiedziano sie, że taki komunikat był testowany na test serwerze).

piotrek26111 07-10-2007 22:36

Cytuj:

wyspa ze spike swordem zostala dodana grubo po 2000
Prosisz o dowody a sam ich nie dajesz na to co mówisz.

Valderor 07-10-2007 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24
Gm wiele razy tworzył piłkę, do meczy piłkarskich, to klucza by nie mógł?
@pogrubione
Podejrzewasz mnie o coś?

Tak, o ukrywanie istotnych informacji przed czytelnikami forum ;-)

Nie da się ukryć, zabiłeś mi ćwieka. Z jednej strony Xadam dementował plotki, jakoby GM mogli tworzyć przedmioty. Z drugiej, rzeczywiście na screenshotach z Tutor Football Tournament (http://www.tibianews.net/forum/viewtopic.php?t=15027) widoczny jest wyraźnie "GM Ball". Choć niektórzy w tamtym temacie twierdzą, że w rzeczywistości był (była?) to Alguzara. No nic, zostawmy to.

Edit:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darushu
Przy trapie w mino hell, pojawil sie kiedys GM... a dokladnie GM Roland Deshaine on MorganaGM Roland Deshaine on Morgana Troche sie spoznil... Zbanowal kumpla... i com? Otworzyl sobie drzwi do mino maga, zamknal i slad po nim zaginal...

Ok, a zatem cała sprawa co do kompetencji GM jest mocno podejrzana i nie będę się więcej wypowiadał na ten temat dopóki nie poznamy jakichś rozstrzygających faktów.

Cytuj:

Fascynujące. Szczególnie, że Rook został powiększony (w tym dodano wysepkę ze spike swordem) na gwiazdkę 2000 roku. Dość szybko zamknęli ten quest, nie sądzisz?
O, mam nawet link: http://www.tibia.com/news/?subtopic=newsarchive&id=23
Natomiast to, że Rookgaard został dodany do Tibii w grudniu 1999 (wg filmiku Master Slayera), to faktycznie prawda. Przepraszam, machnąłem się o parę miesięcy, aż tak daleko moje źródła nie sięgały...

@Topic: jak każdy, chętnie czytam nowe teorie dotyczące spike sworda - ale teorie, a nie wymysły. I wiarygodne informacje z przeszłości Rookgaardu - ale potwierdzone screenshotami i wywiadami; nie plotki.

Michoss 07-10-2007 22:49

Ja tam nigdy nie dawałem wiary wywiadowi z Xadamem, wybaczcie ;).

piotrek26111 07-10-2007 22:54

Prawdopodobnie gmowie mogą tworzyć itemki ale tylko niektóre.

Gofin 07-10-2007 22:57

@Up
Czy czytał ktoś GMs References? Tam napewno byłoby to napisane

Michoss 07-10-2007 23:06

Było kiedyś na Hunted.pl. Przez jakieś 6 godzin.

Scobel 08-10-2007 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1684842)
Prawdopodobnie gmowie mogą tworzyć itemki ale tylko niektóre.

Twe prawdopodobnie i t p normalnie jest az za malo prawdopodobne :).
Jak juz cos piszesz poprzyj to dowodami inaczej jest to zleksza nudne ... i nie ciekawe do czytania. Lub chodzi poprzyj to jakas swa osobista teza ... a nie piszesz suchy fakt i koniec.

Tutaj maciekody GM:
Ukryty tekst:
Talking Options
Syntax Description

#b [message] Broadcast to all players on game world
#c [message] Red message in active channel
@name@ [message] Red message to a specific player

Gamemaster Account Spells
Syntax Description

omana [name] Kicks character [name]
omani [name] Teleports character [name] to home temple
Gamemaster Character Spells

Syntax Description

alani sio [name] Teleports the gamemaster character to the player [name]
alani [mark] Teleports the gamemaster character to a certain point on the map called [mark]
alani [speed] Sets the walking strength of the gamemaster character to [speed]. Valid values are "fast", "fastest", "slow", "normal"
alani hur [direction] Works just like the spell "Levitate" for gamemaster characters. Valid values for the parameter [direction] are "up" and "down".
alito tera Disintegrates all movable objects in front of your gamemaster character

All jakie znalazlem i chyba nie ma wiecej.

darushu 08-10-2007 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1684800)
Prosisz o dowody a sam ich nie dajesz na to co mówisz.

Dowody? Prosze bardzo...

Zaciągnięte z tematu Scobela pt. "Podstawowe kompendium wiedzy Rookgaardu". Nie było nic o prawach autorskich zastrzeżonych, dlatego pozwole sobie to tu wkleić na specjalne życzenie piotrka26111

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scobel (Post 1656110)
Podział Rookgaardu:

Pierwszy, "orginalny" kształt Rookgaardu.
http://i190.photobucket.com/albums/z...l/Tibia/02.jpg

Pierwsza zmiana kształtu Rookgaardu.
http://i190.photobucket.com/albums/z...l/Tibia/04.jpg

Druga zmiana kształtu Rookgaardu.
http://i190.photobucket.com/albums/z...l/Tibia/05.gif

Trzecia zmiana ksztrałtu Rookgaardu.
http://i190.photobucket.com/albums/z...ibia/05md2.gif
Jak widać nasza kochana wyspa bardzo się zmieniła, od czasu swego powstania.

Obecny kształt Rookgaardu.
http://i190.photobucket.com/albums/z...l/Tibia/06.jpg

Do modów:
Przepraszam za cytowanie zdjęć...
Powód chyba doskonale znacie ...

Do piotrka26111:
Jak widać, teren z SOFem został dodany dopiero przy update 6.0
Czyli to było grubo po 2000r.

Patton 09-10-2007 09:29

Hej a czy mino mage byl od samego pczatku na wyspie??

delphi 09-10-2007 12:50

Jest to zwyczajny minotaur i to, co z t± różnic± że według mnie SS na kamieniu.

Zanim cos napiszecie przeczytac reszte postow, duzo jest? i wam sie rozwiklac jedna z nich, mialo na niecho ochote. Edit: @UP Jak to na jezyk polski. Tlumaczenie macie w pewnym wywiadzie MS powiedzial, ze jego kumpel widzial jak sunrise mowil o zdobyciu ss;) ) Moglbys podac linka do wlasciwego miejsca, bo tak powstaje spam w tym filmie bylo troche prawdy. Ja mysle ze jednak nie do zdobycia.Trzeba szukac probowac Ostatnio jak chcialem wylotowac mace z szkieleta wiec udalem sie w komnacie. Aha no i jeszcze raz zrobic questa :) A teraz reszte dopowiedzcie sobie sami zaraz napisze co jescze wiem bo przeczytal all postanowilem jednak ja przypomniec.Wystarczy popatrzec na Tibie w Tibi do ktorych moze teoretycznie pasowac ten klucz.

Scobel 09-10-2007 13:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez delphi (Post 1686930)
Jest to zwyczajny minotaur i to, co z t± różnic± że według mnie SS na kamieniu.

Zanim cos napiszecie przeczytac reszte postow, duzo jest? i wam sie rozwiklac jedna z nich, mialo na niecho ochote. Edit: @UP Jak to na jezyk polski. Tlumaczenie macie w pewnym wywiadzie MS powiedzial, ze jego kumpel widzial jak sunrise mowil o zdobyciu ss;) ) Moglbys podac linka do wlasciwego miejsca, bo tak powstaje spam w tym filmie bylo troche prawdy. Ja mysle ze jednak nie do zdobycia.Trzeba szukac probowac Ostatnio jak chcialem wylotowac mace z szkieleta wiec udalem sie w komnacie. Aha no i jeszcze raz zrobic questa :) A teraz reszte dopowiedzcie sobie sami zaraz napisze co jescze wiem bo przeczytal all postanowilem jednak ja przypomniec.Wystarczy popatrzec na Tibie w Tibi do ktorych moze teoretycznie pasowac ten klucz.

Lekko mowiac szok. Czy ty piszesz po Polskiemu czy jak ?? Bo nie dosc ze nie da sie tego czytac to jeszcze nic poza spamem nowego tutaj nie wnosi.

orromiss 09-10-2007 16:55

Może bylo ale i tak napisze

Chodzi o tą magię jęśli te drzwi mogą się otworzy ć tylko magią to przecierz ghoul sie uzdrawia a to jest Magia

P.S Myśle że pomogłem, jak cos to tylko chcialem pomóc a nie spamowac

darushu 09-10-2007 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scobel (Post 1686964)
Lekko mowiac szok. Czy ty piszesz po Polskiemu czy jak ?? Bo nie dosc ze nie da sie tego czytac to jeszcze nic poza spamem nowego tutaj nie wnosi.

Zauwaz jak on napisal... napisal to tak jakby korzystal z translatora na polski :D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez orromiss (Post 1687206)
Może bylo ale i tak napisze

Chodzi o tą magię jęśli te drzwi mogą się otworzy ć tylko magią to przecierz ghoul sie uzdrawia a to jest Magia

P.S Myśle że pomogłem, jak cos to tylko chcialem pomóc a nie spamowac

I co przez to sugerujesz? Ze moze tego ghoula trzeba jeszcze do mino maga odprowadzic?
Total bezsens :P

orromiss 09-10-2007 19:25

Jak masz jakąś lepszą teorię to się wykaż. A nie ciągle krytykujesz.

P.S Ktoś miał podsumować ten temat i zrobić nowy chyba.

Marcin24 09-10-2007 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez orromiss (Post 1687536)
Jak masz jakąś lepszą teorię to się wykaż. A nie ciągle krytykujesz.

To możesz nam uprzejmie wytłumaczyć, co mamy zrobić z tą magią Ghoul'a?

orromiss 09-10-2007 19:49

Właśnie dlatego ten quest jest zagadką, nie wiemy jak wykorzystać te teorie jakie dają inni. Żeby znikł spike sword trzeba podajrze pochodzic po jakiś kratkach w rot hellu to może tam trzeba szukać rozwiązania.

P.s czy ktos podsumowuje ten temat???

Marcin24 09-10-2007 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez orromiss (Post 1687581)
Właśnie dlatego ten quest jest zagadką, nie wiemy jak wykorzystać te teorie jakie dają inni. Żeby znikł spike sword trzeba podajrze pochodzic po jakiś kratkach w rot hellu to może tam trzeba szukać rozwiązania.

Nie zmieniaj tematu, tylko odpowiedz. Jak nam może się przydać magia Ghoul'a w Queście (jeśli takowy jest)?

Scross'Rooker 09-10-2007 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez orromiss (Post 1687581)

Niczego bardziej nie lubię. Sam podsumujesz?
Zabierz sie do roboty.
Bodajże odkryje ktoś jak zdobyć SoF a ty to rozleniwiając się wykonasz? Był taki show kiedyś: "Śmiechu warte!"

Patton 10-10-2007 00:36

Tak,tak magia ghoula otwiera drzwi do MM Swietnie,swietnie.....!X(

delphi 10-10-2007 12:55

Przeczytalem wiele teori poradnikow etc. Dzieki nim doszedlem do 6 strony i przedarlem sie przez wiekszosc smietnika ale ostatnio w telewizji cos tej grze uslyszalem i wlazlem na tutejrze forum i mysla ze na tamtejszym rooku GM daje klucz do Minosa na skale swiatowa bo kto rozwiaze zagadke Tibi ten pewnie by byl za potezny albo uznali ze za to ale nie rozumiem dlaczego ma byc to kompletne bzdety ale warto sprawdzic.

Może Dallehimowi nikt nie spomnial o jednej zeczy a mianowicie ze obok slepego orka jest kowadlo moze slepy ork naprawde jest slepy... oto kilka dowodow (a wlasciwie to 2): po1: po co on powie :] Powiedział ci ze Cipfried jest Verothem i pupilem Quentina to chce sie tylko domyslac. Gdy Veroth mieszkal obok skaly minosa. Drzwi były otwierane w jedna calosc.

Scross'Rooker 10-10-2007 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez delphi (Post 1688211)
Przeczytalem wiele teori poradnikow etc. Dzieki nim doszedlem do 6 strony i przedarlem sie przez wiekszosc smietnika ale ostatnio w telewizji cos tej grze uslyszalem i wlazlem na tutejrze forum i mysla ze na tamtejszym rooku GM daje klucz do Minosa na skale swiatowa bo kto rozwiaze zagadke Tibi ten pewnie by byl za potezny albo uznali ze za to ale nie rozumiem dlaczego ma byc to kompletne bzdety ale warto sprawdzic.

Może Dallehimowi nikt nie spomnial o jednej zeczy a mianowicie ze obok slepego orka jest kowadlo moze slepy ork naprawde jest slepy... oto kilka dowodow (a wlasciwie to 2): po1: po co on powie :] Powiedział ci ze Cipfried jest Verothem i pupilem Quentina to chce sie tylko domyslac. Gdy Veroth mieszkal obok skaly minosa. Drzwi były otwierane w jedna calosc.

OMG! Nie mówiąc o literówkach. Nikt nie wspominał o kowadle?
Czytać, szukać, czytać.
Po 1. Niema Verotha, tylko Vendor.
Po 2. Vendor to po angielsku sprzedawca, a na Tibii Pl sie machnęli.
To też było wałkowane.
Po 3. Myślisz, że rookstayerzy jeszcze nie pomyśleli o kowadle przez około 7lat?

Marcin24 10-10-2007 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scross'Rooker (Post 1688642)
Po 3. Myślisz, że rookstayerzy jeszcze nie pomyśleli o kowadle przez około 7lat?

Czy my musimy rozpracowywać każdą kratkę Rookgaardu?

Scross'Rooker 11-10-2007 14:34

Nie. Ale mówię, co mówię i mam rację.
Raczej rookstayerzy pomyśleli nad tym kopę lat temu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:02.