Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

Fushion 19-07-2008 11:42

;/

Sory pomylka, zapominalem wpisac te "cmd*****" i dlatego mi sie zamykalo, ale pisze ze 0KB uszkodzonych sektorow ;p

domator1 20-07-2008 09:49

To jest niemozliwe zeby sie moj komp przegrzewal ja mam 2 rdzeniowy procek i na plycie glownej chlodzenie jedno chlodzenie wbudowne juz w obudowe a 3 na karcie graficznej tylko chyba na ramie niema chlodzenia xD

Uran of Aurea 20-07-2008 10:52

@ Fushion
Ja już nie mam pomysłów :/ Może resetnij biosa ?

@domator1
No i co z tego, że masz tyle "wiatraczków", przyczyną przegrzewania się kompa w większości jest źle dociśnięty radiator do procesora, nawet ułożenie kabli (szczególnie taśm ) ma znaczenie przy prawidłowym chłodzeniu.

Satyros 20-07-2008 13:38

@Fushion
Też mi się pomysły powoli kończą. To może coś z samą kartą graficzną? Jak masz możliwość to pożycz jakąś inną i popracuj na niej przez jakiś czas. Ewentualnie możesz jeszcze posprawdzać czy kondensatory na płycie głównej nie są napęczniałe lub/i się nie wylały.

Leo_eloon 20-07-2008 13:47

Wlączam komputer, uruchamia się windows i jak pojawia sie ekran z wyborem użytkownika obraz staję się czarny i nie można już nic zrobić ale komputer dalej pracuje :(

Uran of Aurea 20-07-2008 14:24

@Leo
Ten obraz z wyborem użytkowników to się na chwile pojawia ?
Coś w biosie musisz pokombinować ja się na tym za bardzo nie znam :/ ale może reset biosa pomoże ?

Fushion 21-07-2008 09:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Satyros (Post 2189540)
@Fushion
Też mi się pomysły powoli kończą. To może coś z samą kartą graficzną? Jak masz możliwość to pożycz jakąś inną i popracuj na niej przez jakiś czas. Ewentualnie możesz jeszcze posprawdzać czy kondensatory na płycie głównej nie są napęczniałe lub/i się nie wylały.

Kondensatorki sa wpozadku ;/ Probowalem jeszcze inne sterownki do karty graficznej instalowac ale tez bez skutku.A co do pozyczenia karty to moze cos skołuje ;p

Uran of Aurea 21-07-2008 21:37

Mam szalony pomysł 8o
Ostatnio zauważyłem, że w mojej listwie nazbierało się dość sporo kurzu.
I tak pewnie to nic nie da ale przeczyść, wymień listwe bo może jakoś zaburzać dopływ prądu....

Fylslenyox 22-07-2008 11:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uran of Aurea (Post 2185142)
Mój komputer > Właściwości > Zaawansowane > Opcje wydajności > Efekty wizualne > Uzyj cieni i etykiet ikon pulpitu <-- to

Hmm, nie dziala

draenei 23-07-2008 19:54

Mam problem z monitorkiem Samsung 720N. Przez ok. 30 min, kilkadziesiąt razy dziennie, menu regulacji(gamma, brightness) otwiera się i zamyka co kilka sekund. Zasłania to dużą część ekranu, przeszkadza w graniu w tibię czy cs'a. Proszę o szybką pomoc.

Afb 24-07-2008 13:20

Miałem Windowsa na dysku "C" a potem zainstalowałem nowy Windows na dysk "D" a w dysku C pozostały jeszcze różne pliki i foldery których nie da się usunąć/przenieść/zmienić nazwy. Gdy włączam lub usuwam te foldery/pliki to pisze "Odmowa dostępu". Proszę o pomoc.

Mam microsoft windows xp profesjonal dotatek service pacc 2
Za pomocą kill boxa sie nie da usunąć

senianek. 25-07-2008 00:00

Mam problem a dokladniej chodzi o to ze jak gram to nieraz zawiesza mi sie obraz ;X i nic nie mozna zrobic musze dac szybko exita i lognac jeszcze raz :< poradzi ktos cos? :d

Ojciec Dyrektor 25-07-2008 00:57

Mam pytanie: jak zdjąć plombę na obudowie komputera tak aby jej nie uszkodzić, ponieważ chcę odkurzyć komputer, bo jest pełen kurzu. Słyszałem o użyciu suszarki i ponoć wtedy łatwo się odkleja. Znacie jakieś sposoby na bezp. zdjęcie jej ? Gwarancji szkoda, bo jeszcze rok został a nigdy nie wiadomo co się przytrafi. Do serwisu szkoda bo wyczyszczą w parę chwil i skroją mnie na 50-100 zł ... Więc jak ? pomożecie ;D ?

Etooric 25-07-2008 02:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ojciec Dyrektor (Post 2197816)
Mam pytanie: jak zdjąć plombę na obudowie komputera tak aby jej nie uszkodzić, ponieważ chcę odkurzyć komputer, bo jest pełen kurzu. Słyszałem o użyciu suszarki i ponoć wtedy łatwo się odkleja. Znacie jakieś sposoby na bezp. zdjęcie jej ? Gwarancji szkoda, bo jeszcze rok został a nigdy nie wiadomo co się przytrafi. Do serwisu szkoda bo wyczyszczą w parę chwil i skroją mnie na 50-100 zł ... Więc jak ? pomożecie ;D ?

ja próbowałem ale się nia udało, po to są właśnie plomby, ale według regulaminu nie tracisz gwarancji w ten sposób ale lepiej zadzwoń do sklepu w którym kupiłeś komputer;]

Honderer 25-07-2008 07:58

Witam. Nie jestem pewien czy w odpowiednim poście to piszę ale mam problem z okienkiem Tibii. Zrobiłem formata wgrałem wszystkie sterowniki. A kiedy włączam Tibie to jest strasznie małe okienko z grą którego nie mogę powiększyć. Zmieniałem w ustawieniach ale nic to nie dało. Proszę o pomoc.;(

zoliax 25-07-2008 08:37

Całe okno czy bez pola wiadomości i bocznej belki? Jak to drugie to słabo coś zmieniałeś w tych opcjach.

Radziwa 03-08-2008 15:42

Witajcie :)
Razem z bratem kupiliśmy nowy komputer. Jego parametry:
procesor Intel Core2 Duo E8400 3,00 GHz
płyta główna Gigabyte GA-EP35-DS3
RAM GEIL Ultra Dual 2x1 GB DDR2 800MHz
karta graficzna Evga GF 9800 GTX 512
zasilanie Cieftec 650W
I mam problem. Kiedy uruchamiam grę pogram kilka minut to się zacina (każda gra) albo się wyłącza. Kiedy ją zminimalizuję i zmaksymalizuję
to działa poprawnie i po kilku minutach granie znowu się zacina...
Czy to wina komputera czy monitora (Hyundai Q770). Monitor ma ponad 5 lat. Kiedy wychodzę z Test Driva Unlimited pokazuje się okienko z błędem, a pisze w nim,
że ze sterownikami od monitora coś nie tak.
Jak mogę rozwiązać ten problem? Proszę o pomoc.

druidek123 04-08-2008 16:01

czy antivirus xp 2008 jest dobry czy zły?> wykrył mi 2946 virków prosze o pomoc!

miska1807 04-08-2008 18:52

Problem z komputerem

Tak jak w tytule a dokładniej komputer wyłacza mi się zupełnie bez powodu..
nie wiem co się dzieje, proszę o pomoc (piszcie zrozumiale - komputery to moja słaba strona).

Taphan 05-08-2008 01:28

Przepraszam jesli mój post zabrzmi głupio . A mianowicie mam taki problem :
włączam kompa wszystko ok ale po pewnym czasie wyłącza mi się monitor i nie chce się włączyć co robić ?

ps. Bardzo czsteo dzieje sie tak (prawie zawsze ) kiedy włączę tibie .

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:42.