![]() |
@SpokoMala
idz do Lindy. a jak chcesz sie czegos o zathrothcie dowiedziec to przejdz sie do Lugriego ale TO NIE MA SENSU!! (wiec nie idz) |
no jedy xP ja tu początkujący jestem x/
|
Cytuj:
Może uda mi się przetłumaczyć ten wiersz: Kiedy wieża się przewróci Kiedy zimno straci swoją (?) (Ostatniego wyrazu nie rozumiem) Kiedy mniejszość będzie chodziła halami świetności Kiedy władca zabójstw straci swoje uznanie (coś w tym stylu) Kiedy lód pocałuje ogień Kiedy strzała nie będzie leciała podwójnie Kiedy burza się uciszy Kiedy czerwień spotka zieleń na złotej ziemi (Tego nie umiem przetłumaczyć chociaż wydaje mi się że będzie to coś w stylu kiedy księga zostanie zniszczona przed ciepłokrwiste istoty) Kiedy śmierć będzie chodziła po ziemi i śmiała się do/z bogów Kiedy imiona będą usunięte i powróci chaos Kiedy zapomniany twin (?) nie będzie już istniał Kiedy jednooki król umrze w ogniu (Może chodzi o króla cyklopów) Kiedy zdrajca pozna swoje przeznaczenie WTEDY EXCALIBUG POWRÓCI W OGNIU SPRAWIEDLIWOŚCI... Może było to wcześniej tłumaczone ale jeszcze raz nie zaszkodzi ;)a |
hmm czyli excalibuga dostaniemy jeśli nikt nie będzie bocił albo jak zrobiom reset tibi ???
|
ten wierszyk byl jush omawiany:
Cytuj:
z ostatnich liter wszystkich wersów: see teddy geneses dziekuje ;) |
Kod:
When the tower falls, Kod:
Kiedy wieża upadnie, |
@2up
a może z tym lodem chodzi o podziemia wysp lodowych na górze jest lód śnieg a na dole ogień lawa prawie się stykają |
dobrze kombinujecie.. moze uda wam sie dojsc do tego momentu co i mnie.
|
A ja wam powiem, jestem pewny że ten miecz będzie można dostać dopiero po tym jak Cipy dodadza go w jakimś zwykłym quescie/mobie, na który po paru miesiącach będą tworzone serwisy i tak oto kolejny rar pojdzie na zatracenie i będzie powszechnym dobrym itemem. Cipy nas juz tego nauczyły
|
@2up
taa może już zdobyłeś ? a może nawet masz Spika na rooku ? @edit a może chodzi o wieże Feru ?? |
plax piszcie w temacie o Excalibugu. coraz lepiej kombinujecie z wierszykiem ;)
|
Nie lubię takich tematów gdyż one nic nie wnoszą ;p lecz po tytule się zaciekawiłem, 911 i pierwszy wers tekstu nasuwają mi jedno skojarzenie ;p 11 września ;p a reszta to tak jakby zapowiedz apokalipsy tibijskiej wzorowana na realu.
Drugi wers przynosi mi na myśl nasze globalne ocieplenie. "Kiedy czerwień spotka zieleń na złotej ziemi" to mi przynosi na myśl testy bomb atomowych na pustyni w USA siła wybuchu była tak potężna ze płomienie stapiały piasek na zielone szkło (ze względu na spora ilość żelaza w mieszance) Kiedy kość słoniowa zostanie złamana przez zakrwawioną rękę- to rozumie jako okrutne masowe mordy słoni w afryce dla kości słoniowej gdyż jest cenionym towarem ale podejrzewam ze ten wers ma drugie dno to jest zbyt oczywiste ;p Kiedy zdrajca pozna swój los, sad ostateczny ? nie jestem pewien Ja tak ten tekst rozumie. I uważam ze szukanie na sile wyjaśnienia nie ma sensu tak jak ktoś mówił up. zdobędziecie tego swordzika za rok możne dwa w zwykłym upie ;] NARA miłej zabawy |
Skonczylem czytac na okolo 24~ stronie. Doczytam do konca. Musialem jednak teraz napisac, bo interesuje sie od dawna takimi mitami i pytam kazdego napotkanego NPC o Excalibuga. No i coz... Zaskoczylo mnie to lekko.
12:22 Avecander [39]: hi 12:22 Marcus: Ahoi. 12:22 Avecander [39]: job 12:22 Marcus: I keep an eye on the cargo here in the harbour. 12:22 Avecander [39]: excalibug 12:22 Marcus: I swear I have seen it in the bay just outside of Liberty Bay, deep in the ocean. I was ... uhm catching some fresh air after anight of rum and card games. I looked over the railing into the sea and suddenly I saw that sword in a heap of gold and jewels. 12:23 Avecander [39]: .... Byl pijany? Mozliwe. Ale chyba warto sprawdzic? Gdzies na poczatku ktos pisal o tym, ze Aruda odpowiedziala(zapytana o Excalibug) cos w stylu "Nic nie wiem o magicznych mieczach." Autor dodal swoj komentarz: "Od niej sie duzo nie dowiedzielismy." A jednak! Pomyslcie troche. Aruda to prostytutka w Thais. A jednak wie ze Excalibug to magiczny miecz! Czy to napewno nic? Btw. widac roznice. Na poczatku tematu to byla burza mozgow, teraz to busza muskuf. |
mi sie wydaje że to ma coś wspólne z bramką na banucie (999lvl):confused:
|
@up
tyle to i ja wykombinowalem ;) "then excalibug will be reborn in the flame of justice" udalo mi sie odbudowac pokoj Excalibuga (co nie bylo latwe, bo OBA PIĘTRA 8o sa sprytnie na siebie nalozone) http://img27.imageshack.us/img27/5651/ex1o.png a pietro -1 wyglada tak: Ukryty tekst:
;) zycze udanej zabawy w rozwiazywaniu dalszych czesci zagadki... |
wiem jak zdobyć exaclibuga czy co tam chcecie wiedziec ? Proste. jak bułka z masłem napiszcie do chucka norrisa xP
|
a może ten quest jest na zasadzie oaka ??mamy 9 kratek musimy przejsc po nich w odpowiedniej kolejności i tutaj pojawiają się dwie możliwości albo zostaniemy przetelportowani gdzieś np:tam do tych dźwigni albo na te kratki albo druga możliwość że bedziemy musieli dostać się do Nightmare Knightsów ...
PS: A ktoś pytał się wogóle nightmarów albo Bonsówo ten miecz ?? @edit teraz się dokładnie przyjrzałem i zauważyłem teleport więc prawodpodobne że gdy się tam dostaniemy to będziemy musileli użyć teleportu i iść do jakiegoś NPC ( Tak jak do tego mnicha w Demon Oak quest) on nauczy nasz potężnego czaru (ew. zenchantuje nam broń) my zniszczymy te pole niebieskie i gdy użyjemy dźwigni pojawimy się na tej kratce na dole tym czarem (bronią) rozwialimy jedego z tych dziadów (pojawią się potwory) i tak do końca wkońcu gdy wszystko zniszczymy wrócimy do tego głownego NPC z zakonu uzna że jesteśmy warci tej broni i nam ją da |
@up
moja teoria: odpowiednio stajemy na zapadkach (lub kladziemy itemy, nie wiem... Nightmare Shield czy cus...), teleportuje nas do dzwigienek. jakas dzwignia jest prawidlowa, a inne to trapy. odpowiednia zdejmuje lasery. wbijamy w tp... a dalej nie wiem :P |
Cytuj:
Sądze że jej też coś to tyczy, ewentualnie Alatara który był jej nauczycielem. |
przeczytajcie se 2 slowo z kazdego wyrazu to nawet ciekawe ;d
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:23. |