Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Elysia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=205)
-   -   Nowa "lepsza" Elysia?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=147915)

Zetraksos 18-11-2008 20:34

tvn wam juz namieszal w glowach, nacjonalizm to nic zlego, slowo ktorego szukacie to moim zdaniem faszyzm (moge sie mylic) tylko mi nie mowcie ze faszym=hitler

Midarth 18-11-2008 20:47

"a tu trzeba recznie"

bluznisz synu, bluznisz ;/

Zetraksos 18-11-2008 20:48

Wielu różnych naukowców różnie definiuje faszyzm, niemniej poniższe elementy są najczęściej wymieniane jako integralne części faszyzmu: nacjonalizm, etatyzm, militaryzm, totalitaryzm, antykomunizm, korporacjonizm, populizm.
hmm cos jest w tym co napisalem.
Nacjonalizm (z łac. natio – naród) - postawa społeczno-polityczna uznająca naród za najwyższe dobro w sferze polityki
W literaturze polskiej istnieje wyraźne rozróżnienie między nacjonalizmem a patriotyzmem, który w odróżnieniu od nacjonalizmu częściej postrzegany jest pozytywnie. Za skrajną, agresywną formę nacjonalizmu uważany jest szowinizm.
Nacjonalizm może oznaczać poczucie przynależności narodowej, świadomość narodową, ideę narodową itp.

Nawet jesli sie myle w jakims stopniu niech mi ktos powie co jest zlego jesli chce dla swojego kraju jak najlepiej? I czy jesli jestem nacjonalista to odrazu musze nienawidzic szwedow? :)

Gonzo 18-11-2008 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zetraksos (Post 2341243)
Wielu różnych naukowców różnie definiuje faszyzm, niemniej poniższe elementy są najczęściej wymieniane jako integralne części faszyzmu: nacjonalizm, etatyzm, militaryzm, totalitaryzm, antykomunizm, korporacjonizm, populizm.
Nacjonalizm (z łac. natio – naród) - postawa społeczno-polityczna uznająca naród za najwyższe dobro w sferze polityki
W literaturze polskiej istnieje wyraźne rozróżnienie między nacjonalizmem a patriotyzmem, który w odróżnieniu od nacjonalizmu częściej postrzegany jest pozytywnie. Za skrajną, agresywną formę nacjonalizmu uważany jest szowinizm.
Nacjonalizm może oznaczać poczucie przynależności narodowej, świadomość narodową, ideę narodową itp.

Nawet jesli sie myle w jakims stopniu niech mi ktos powie co jest zlego jesli chce dla swojego kraju jak najlepiej? I czy jesli jestem nacjonalista to odrazu musze nienawidzic szwedow? :)

Jeśli uważasz, że Polska jest najlepsza, a Szwecji nienawidzisz - jesteś nazistą.
Jeśli uważasz, że Polska jest najlepsza, ale inne kraje Ci nie wadzą - jesteś nacjonalistą.
Jeśli po prostu nienawidzisz Szwecji i jej mieszkańców z samego powodu istnienia kraju - jesteś idiotą.

Nie bierz tego do siebie, to był taki przykład dla ogółu.

Al'Bundy 18-11-2008 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zetraksos (Post 2341243)

Oczywiscie, że chcieć dla swojego kraju jak najlepiej jest w porządku, ale moim zdaniem nie można tego łączyć z jakąś nienawiścią wobec innych narodów. ;p

Al'Bundy 18-11-2008 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Decade (Post 2341202)
nie no to była prowokacja z mojej strony z tym krzesłem..
aczkolwiek elysia pogorszyla moje oceny. na no pvp czlowiek bota puscil na noc i mial tibie w dupie i nie cisnelo. a tu trzeba recznie

wystarczy miec miejscowe i nic ci nie grozi ... xd

Vatian 18-11-2008 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frezen (Post 2340550)
A po 4 jeste rasista uznaje tylko polske ;]

a po 5- jestes glupim kretynem, ktory ma zbyt maly iloraz inteligencji, zeby pomyslec o innych osobach jako o istotach ludzkich.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ELaro (Post 2340550)

a szweda ktory by nie umial angielskiego nigdy nie spotkalem.

sorri, menz! raz spotkalem. Jakis rl Rolzeya na Valorii- Gonzo bedzie wiedzial o co chodzi. Fakt jest taki, ze wszedzie sie znajda kretyni poziomem dowyzszajacy Frezen'owi, nawet w Szwecji:)
Ale przyznam racje, ze zawsze wolalem szwedow od polakow.

Gonzo 18-11-2008 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vatian (Post 2341302)
sorri, menz! raz spotkalem. Jakis rl Rolzeya na Valorii- Gonzo bedzie wiedzial o co chodzi. Fakt jest taki, ze wszedzie sie znajda kretyni poziomem dowyzszajacy Frezen'owi, nawet w Szwecji:)
Ale przyznam racje, ze zawsze wolalem szwedow od polakow.

E tam, nie szukajmy po realach Rolzeya. Łatwiejszy przykład to former Korv Tony, który ni ch**a po angielsku słowa nie potrafił. ;)

Co do Frezen'a, to dosyć szybko bana mu się udało załatwić - 5 minut po raporcie i już banned, huh.

Vatian 18-11-2008 22:01

http://pl.youtube.com/watch?v=wO6hLQfsRDY

HUAHAUHAUHAA

Gonzo 18-11-2008 22:13

Hehehe, widziałem to. Taką to bym się bał spotkać na ulicy. o,o

Decade 18-11-2008 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Midarth (Post 2341240)
"a tu trzeba recznie" bluznisz synu, bluznisz ;/

Od 69 levelu gram recznie :)) Zaraz beda skojarzenia ze 69 level tez zboczona cyferka.. ;p Poza tym nie jestem twoim synem, Ojcze.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Al'Bundy (Post 2341272)
wystarczy miec miejscowe i nic ci nie grozi ... xd

E tam. Mnie tam nawet na -5 w MOLS znalezli w nocy przy skilowaniu. I to nie na drodze na warlocki tylko w takich wybitnych zakamarkach.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2341263)
Jeśli uważasz, że Polska jest najlepsza, a Szwecji nienawidzisz - jesteś nazistą.
Jeśli uważasz, że Polska jest najlepsza, ale inne kraje Ci nie wadzą - jesteś nacjonalistą.
Jeśli po prostu nienawidzisz Szwecji i jej mieszkańców z samego powodu istnienia kraju - jesteś idiotą.

Nie bierz tego do siebie, to był taki przykład dla ogółu.

Jesli uwazasz, ze Polska jest najlepsza, a Szwecji nienawidzisz - jestes faszystą.

Gdybys byl Niemcem, i uwazal ze Niemcy są najlepsze, a Szwecji nienawidził - byłbyś nazistą:P

Łapiesz różnice? Nazizm to faszyzm w wydaniu niemieckim tylko i wyłącznie.

OldWerladyn 19-11-2008 00:09

Da się botować da tylko trzeba wiedzieć jak :P

Gonzo 19-11-2008 00:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Decade (Post 2341482)
Łapiesz różnice? Nazizm to faszyzm w wydaniu niemieckim tylko i wyłącznie.

Nazizm jest ideologią, którą w dzisiejszych czasach można zastosować do każdego kraju. Wywodzi się z III Rzeszy, i błędnie utożsamia się ją tylko z Niemcami.

elvaanes 19-11-2008 14:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LovePA (Post 2340966)

P.S Kafes lamus daje rade, nie broń go Marta X(

Marta? Kafesie , masz inna obronczynie procz mnie!? foch bym rzekla, a ta Marte dojade xd! ;p.

laaa glany, biale sznurowki, szelki i jaazda na obcokrajowcow !
gadac o czyms o czym sie nie ma pojecia jest najlepeij ;p;p

Zetraksos 19-11-2008 15:14

kejfes jest spoko a konkretnie jego elokwencia i zarazem inteligencia

..Mistrzuniu.. 19-11-2008 15:24

ojj posypia sie paymenty ;s;s

Decade 19-11-2008 17:00

Ja mam pecha do botów, poza tym nie ma w co grac w międzyczasie. Odejde na 5 minut od kompa to zaraz mi ktoś wpada na botowisko. Lepiej RĘCZNIE jak to rekinek lubi :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez elvaanes (Post 2341734)
Marta? Kafesie , masz inna obronczynie procz mnie!? foch bym rzekla, a ta Marte dojade xd! ;p.

laaa glany, biale sznurowki, szelki i jaazda na obcokrajowcow !
gadac o czyms o czym sie nie ma pojecia jest najlepeij ;p;p

Ze glany to wiedzialem, ze biale sznurówki to też, ale szelki tez naleza do symboliki?
W sumie goscio z fanatyka tez mial szelki zawsze dopoki sie w żyda nie zamienił.

Gonzo 19-11-2008 18:10

O, koniec wojny!

Kenow 19-11-2008 18:30

Cytuj:

Congratulations, you should've inform me before I actually became hunted 4ever, and you should've inform whole team about your plans - most of us wouldn't ever join you then. Do not count on me anymore.
poor gonzo :(
wtopa siana na chara poszla huh?

Eneris 19-11-2008 19:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelul (Post 2339915)
@Eneris
To że wy to robicie w 15 minut a oni w 5 minut to o czymś to musi świadczyć nie? Sam z siebie teraz głupka zrobiłłeś...

a ty włąsnie zrobiłeś z siebie diote do potegi bo widze że daelj nie wiesz co daje Inquisition Quest, a własnie on wpływa na to że szwedzi kupują blessy w 5 minut a my w 15 minut...

http://tibia.wikia.com/wiki/The_Inquisition_Quest
Jak nie rozumiesz po ang to moge ci dać po polsku.

OldWerladyn 19-11-2008 19:45

Arioc robi to szybciej... statek npc statek i gotowy max 1min

Gonzo 19-11-2008 20:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kenow (Post 2342106)
poor gonzo :(
wtopa siana na chara poszla huh?

Czy ja wiem? Po prostu poczekam do następnej wojny. =)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OldWerladyn (Post 2342233)
Arioc robi to szybciej... statek npc statek i gotowy max 1min

Pamiętam, że na jakiejś openie w Port Hope padł i bez blessów ponownie poleciał o,o

ELaro 19-11-2008 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2342344)
Czy ja wiem? Po prostu poczekam do następnej wojny. =)

i do jakiej strony niby chcesz dojsc

Pamiętam, że na jakiejś openie w Port Hope padł i bez blessów ponownie poleciał o,o

mial blessy tylko na camie wycial po to zeby udawac 'Kozaka' ze biega bez blessow

Kenow 19-11-2008 21:39

napewno nie bylby na tyle glupi zeby bez blessow poleciec

LaresCotton 19-11-2008 21:48

a moze wycial cama po to, zeby sie lepiej ogladalo?

Eneris 19-11-2008 21:53

a czy powód dlaczego wyciął cama lub nie jest taki ważny??

OldWerladyn 19-11-2008 22:11

wytłumaczcie mi kogo zabił kto, że Fatery huncą OA?

ELaro 19-11-2008 22:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LaresCotton (Post 2342491)
a moze wycial cama po to, zeby sie lepiej ogladalo?

to by tez wycial jak kupuje runy xD

Eneris 19-11-2008 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OldWerladyn (Post 2342544)
wytłumaczcie mi kogo zabił kto, że Fatery huncą OA?

nauka angielskiego nie boli :/

rekinek 20-11-2008 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Decade (Post 2341940)
Ja mam pecha do botów, poza tym nie ma w co grac w międzyczasie. Odejde na 5 minut od kompa to zaraz mi ktoś wpada na botowisko. Lepiej RĘCZNIE jak to rekinek lubi :)

Ale o co Ci chodzi? ;| to ze mialem bana za bota nie znaczy ze botuje bynajmnije nie botowalem na tamtm koncie kina nie grale mw chuj czasu sorcem mam za maly lvl zeby botowac a ba i tak polecial a na konto gdzie botowalem non stop nawet w dzien kiedy bany sypali to nic nie dostalem ... :D

ale prawde mowiac jak bym mogl to bym botowal caly czas swoim sorcem bo jakos nie bawi mnie zabijanie ciagle etgo samego przez kilka godzin dlatego tez mam taki maly lvl :D

@Eneris

Mozna tez sprobowac jedno zdanie w translatora wrzucic i chyab tez by zrozumial ;p
ale widac ze lepeij najpeirw posprawdzac wszystkie postaci czy aby nei padly a pozniej spytac na forum o co chodzi :D

OldWerladyn 20-11-2008 07:55

jakby ci z jakiegoś powodu tibia.com nie działała też byś nie wiedział...

Decade 20-11-2008 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rekinek (Post 2342678)
Ale o co Ci chodzi? ;| to ze mialem bana za bota nie znaczy ze botuje bynajmnije nie botowalem na tamtm koncie kina nie grale mw chuj czasu sorcem mam za maly lvl zeby botowac a ba i tak polecial a na konto gdzie botowalem non stop nawet w dzien kiedy bany sypali to nic nie dostalem ... :D

ale prawde mowiac jak bym mogl to bym botowal caly czas swoim sorcem bo jakos nie bawi mnie zabijanie ciagle etgo samego przez kilka godzin dlatego tez mam taki maly lvl :D

nie wiedzialem ze miales bana :p
poprostu czepiles sie tego "recznie" kilka postow wyzej.

EDIT: A to Midarth powiedzial :P popieprzyl mi sie z rekinkiem;p no to sorry;]

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Midarth (Post 2341240)
"a tu trzeba recznie"

bluznisz synu, bluznisz ;/

ELaro 20-11-2008 17:46

z czasem nawet ustawianie bota sie nudzi xD

a wtedy jest koniec z tibia na jakis czas ;]

Decade 20-11-2008 18:05

No wlasnie teraz to juz wole pograc recznie z jakas dobra bronia niz botowac

Eneris 20-11-2008 20:06

nie ważne jak ważne żeby mieć przyjemność, dla mnie ktoś kto gra 100% na bocie zazwyczaj jest maniakiem.

@edit
Prawie jak na żywo :/

http://img148.imageshack.us/img148/3404/eq0002or8.jpg
http://img148.imageshack.us/img148/e...pg/1/w1280.png

Decade 20-11-2008 20:54

Osobiscie expiąc czymkolwiek slabszym od power boltow nie odczuwam przyjemnosci z expa :)

Eneris 20-11-2008 21:19

Dlaczego??

Decade 20-11-2008 21:35

Jakos nie lubie sie patrzec na 2-cyfrowe hity i pudła. Lubie patrzec jak lecą dobre hity i potworek pada szybko. Poza tym royal spearki są nieprzyjemne, przynajmniej dla mnie, mają mały zasięg. Na wolnym podłożu to nie przeszkadza ale na szybszej nawierzchni już tak.

Kenow 20-11-2008 22:17

nawet i to sie z czasem nudzi
mialem to samo z sdkami co ty z pboltami lol

Eneris 20-11-2008 22:25

aha to widocznie Ja już jestem taki maniak że mogę expić ze wszystkiego i wszędzie abym tylko miał jakiś cel.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:31.