Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   League of Legends (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226565)

Quezacoatl 05-05-2011 23:26

Do tego refy sa na tym forum niedozwolone.

Co do malza, to na nim bezpiecznie pojsc w merce i flash, a za to zbudowac void staffa i mpen mastery. 55% mpen + flat z run starczy w zupelnosci. A surviv potrzebny zawsze.

Pepeszka. 05-05-2011 23:35

Albo mi się wydaje albo gra troche lepiej mi chodzi po tym patchu. Z 11 fps skoczyło na 18 a podczas akcji 5v5 z 2 fps na momentami 6 (!!!!!!!)

TrebuszeQ 05-05-2011 23:47

WrD skąd jesteś?

_WrD_ 06-05-2011 00:15

@up
A co, chcesz mi spuścić wpi**dol z paczką dresów? :D

TrebuszeQ 06-05-2011 00:26

Jak byś mnie ostro tyrał na midzie to kto wie... ale jeszcze tego nie zrobiłeś więc masz szczęście. Tak się pytam, ponieważ u mnie w szkole ktoś na krześle napisał WrD (tak samo jeżeli chodzi o wielkość liter). :D

Yoh Asakura 06-05-2011 00:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2808369)
A serio, to jestem ciekawy czemu arch to zły item na malza.

Nie jest zły, ale jest milion lepszych.

_WrD_ 06-05-2011 00:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TrebuszeQ (Post 2808383)
Jak byś mnie ostro tyrał na midzie to kto wie... ale jeszcze tego nie zrobiłeś więc masz szczęście. Tak się pytam, ponieważ u mnie w szkole ktoś na krześle napisał WrD (tak samo jeżeli chodzi o wielkość liter). :D

Lolz, to pewnie Yoh. Na bank on. Co do mnie, to Ostrów Wlkp.

Gangrel 06-05-2011 01:21

Też mi trolowanie. Malzem i tak ładujesz ile wlezie w AP, jak budują m resa, to void staff i jazda. Wielka filozofia.

Yoh Asakura 06-05-2011 10:34

No, ale masz ładować na pałę AP, mieć 700 i zero survi, a możesz umiejętnie dobierać itemy, skończyć z 600 AP i mieć bardzo duże survi ;)

Na tym polega cała sztuka

VarianWrynn 06-05-2011 11:31

Moze sie podzielisz wiedza jak to zrobic? Mi narazie najlepiej sie gralo

Sapphire crystal i 2x potek - Catalyst - Sorcery - Rod of ages z catalysta - Rabadon Deathcap - Rylai/void - rylai/void

_WrD_ 06-05-2011 11:31

Też mi wielka filozofia, RoA, Rylai, Lich Bane i Rabadon + Void do penetracji, no i Sorci.

Yoh Asakura 06-05-2011 11:34

Lich Bane na malzie to durny pomysł

Pepeszka. 06-05-2011 13:19

Eh, i teraz nie wiem co kupować... Rumble, Jarvan, Xin, Nidalee (:/) ?!
Chciałbym coś czym mógłbym grać na stałe, Rumble mi się spodobał z tego co oglądałem ale od wtorku bedzie za free to mi go będą pickować pewnie ( przy moim kompie zanim wejde do queue to ta..). Coś co będzie przydatne do teamu :d Co sądzicie?

Erverse 06-05-2011 13:58

Jeśli masz już 4800 na jarvana to go bierz, jeśli nie to bierz xina - to must have.

a rumble ssie

_WrD_ 06-05-2011 14:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2808402)
Lich Bane na malzie to durny pomysł

To nie wiem, nie gram nim, prócz HP z RoA i Rylai został jedynie mres z Abyssala i armor z Zhonyi. Ale mając RoA i Rylai masz w pizde hp, więcej imo nie trzeba.

Pepeszka. 06-05-2011 15:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2808406)
Jeśli masz już 4800 na jarvana to go bierz, jeśli nie to bierz xina - to must have.

a rumble ssie

A który z nich jest lepszy i przydatniejszy w teamie?:>

_WrD_ 06-05-2011 15:24

Imo ciekawszy jest Jarvan. Xin to tylko rush, ulti, podrzucenie, atak, podrzucenie, atak, podrzucenie, atak i tak tryliard zylionów razy. A Jarvan jest też świetnym tankiem. On ma wszystko - blinka, sprawdzenie krzaków, throw up, redukcję armora, tarczę, AoE slowa, wallblocka.

Koszyk 06-05-2011 16:42

Zdecydowanie Jarvan.

Erverse 06-05-2011 16:46

Wolisz coś twardszego - jarvan
Wolisz być praktycznie nie do zabicia 1v1 oraz ciorać multikille - xin.

ruszek 06-05-2011 18:08

Szczerze gdybym mógł, oddałbym xina i pantheona za jakiegoś champa 6300 ; d Pograłem parę gier, fajne bo fajne, ale nudne w cholerę.

Jarvan za to koksi.

Erverse 06-05-2011 18:18

Oddałbyś xina bo masz 20 lvl ; )

ruszek 06-05-2011 18:43

Aha, czyli jak będe miał 30 lvl to nagle zachce mi się nim grać ? Nie twierdze że jest zły, tylko mi się nie podoba, tyle.

Pepeszka. 06-05-2011 18:47

No to przekonaliście mnie :D Jarvan.. Teraz pytanko, macie jakiś build do niego dobry?Nie musi być koniecznie robiony pod 1238elo tanka tylko bardziej pod atak ale żeby hp troche też miał :P Bo tanka w teamie mamy

Erverse 06-05-2011 19:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2808442)
Aha, czyli jak będe miał 30 lvl to nagle zachce mi się nim grać ? Nie twierdze że jest zły, tylko mi się nie podoba, tyle.

Jak wbijesz 30 lvl i pograsz jeszcze trochę (30 lvl nie czyni Cię dobrym, wręcz odwrotnie) to zrozumiesz to jak dobry i uniwersalny jest xin i to nie jest kwestia czy gra się nim nudno czy bardzo przyjemnie.

up
imo coś do atk+armor pen a resztę w tanka. Jarvan jest dobry z takim buildem bo jest wytrzymały a i tak bije mocno, budowanie go na full dps to imo głupota bo traci potencjał.

_WrD_ 06-05-2011 20:20

Na hybrydę dps/tank polecam Trinity, Ghostblade i reszta tank itemy. Możesz nawet walnąć sobie Warmoga na początku, o!

rentonB 06-05-2011 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pepeszka. (Post 2808443)
No to przekonaliście mnie :D Jarvan.. Teraz pytanko, macie jakiś build do niego dobry?Nie musi być koniecznie robiony pod 1238elo tanka tylko bardziej pod atak ale żeby hp troche też miał :P Bo tanka w teamie mamy

Frozen Mallet, Atma i survi

LaYs 07-05-2011 15:21

http://kwejk.pl/obrazek/73476/keep,c...27t,feed..html

ruszek 07-05-2011 16:08

@

Malz op :/

kogo kupić za 6300 ? Zastanawiam się nad malzaharem i karthusem. Chcę jakieś konkretne plusy i minusy, styl gry, itp.

robek 07-05-2011 19:21

Dobry suicide karthus - gra wygrana, "noob ulti", z zhonya dziala cuda i je wiekszosc hp przeciwnikow, a team je dobija. Z dobra komunikacja zdobywa pare fragow w early, mozna strasznie latwo sie nim sfarmic. Btw karthus ze spellami na ucieczke = smiech na sali.

Malz - owni mid, bodajze 3s silence z Q,jego glowna zaleta damage over time, imo jeden z najlepszych magow (i tak anivia jest lepsza ;P). Ulti podobne do ww, wystarczy stun albo qs aby je latwo zdjac. Dobry malz wygrywa prawie kazdego mida i swietnie na nim farmi z E+void, wiec odpowiednio sfeedowany moze latwo scarrowac gre.

Dla mnie i tak karthus>malz w fun i przydatnosci, karthusem ciezko jest przegrac gre chyba ze przez wybitnych noobow w twoim/ op w przeciwnym teamie. Jak tam wolisz, dwie postacie sa swietne ;p

ruszek 07-05-2011 19:25

@

Ok, dzięki. Wezmę chyba jednak Karthusa.

Erverse 07-05-2011 19:41

Fun to jest malzem jak zabijesz gościa z pełnym hp bez ulti :D:D ludzie później nie zdają sobie sprawy z tego ile robi e+plamka i nawet nie zauważają jak im hp znika.

Quezacoatl 07-05-2011 20:07

Malz jest znacznie lepszy w walce solo. Karthusa by pokonal bez klopotu w 1 na 1. Karth natomiast troche lepszy support dla teamu, a dzieki ult nie musi byc tam gdzie walka aby pomoc, cos jak ez.

Harass maja podobny, karth swietny range na Q, tylko trzeba umiec celowac i przewidywac ruchy przeciwnika. Malz natomiast, jak zmaksujesz E to nakladasz na creepy i jak sie przeciwnik nie odsunie to tez zlapie. Do tego void call itd.

Rybzor 07-05-2011 21:48

Moim zdaniem Karthus >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Malzahar

Karthus to mój mega dużo played champ, zapytaj robka jakie miał rezultaty z moimi legendarnymi taktykami na karthusie. Po kupieniu go i nigdy nie graniu chyba 7 winów na 8 gier miał. Karthus jest MEGA boostem dla teamu, jeden z najlepszych dmg dealerów w każdej minucie gry (jak się wie jak).

To postać, która ginie tylko po to (i zadała przy tym jak największy dmg), żeby koledzy z teamu w 4ke zrobili ACE na przeciwnikach i skończyli grę.

Tylko frajer podczas team fightu naparza sobie z Q z dalekiej odległości (a jest takich jak na pęczki :().

robek 07-05-2011 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2808538)
Moim zdaniem Karthus >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Malzahar

Karthus to mój mega dużo played champ, zapytaj robka jakie miał rezultaty z moimi legendarnymi taktykami na karthusie. Po kupieniu go i nigdy nie graniu chyba 7 winów na 8 gier miał. Karthus jest MEGA boostem dla teamu, jeden z najlepszych dmg dealerów w każdej minucie gry (jak się wie jak).

To postać, która ginie tylko po to (i zadała przy tym jak największy dmg), żeby koledzy z teamu w 4ke zrobili ACE na przeciwnikach i skończyli grę.

Tylko frajer podczas team fightu naparza sobie z Q z dalekiej odległości (a jest takich jak na pęczki :().

23 winy na 25 gier ;p

Rothes 07-05-2011 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2808538)
Karthus to mój mega dużo played champ, zapytaj robka jakie miał rezultaty z moimi legendarnymi taktykami na karthusie.

Podziel się tymi legendarnymi taktykami. :P

Od piątku zbieram IP-ki na niego, bo chcę sobie kupić Grim Reapera - jeden z lepszych skinów w tej grze (po Nosferatu Vladimirze :D).

Pepeszka. 07-05-2011 22:13

To teraz pytanko jak to zwykle u mnie bywa :[ Jako że przekroczyłem magiczną bariere 20 lvla przed chwilą i spodobał mi się Jarvan (dzięki że mi go poleciliście, nie żałuje) to jakie runy pod niego kompletować? I wgl od czego zacząć

Erverse 07-05-2011 22:25

Imo nie buduj run tylko i wyłącznie pod niego, bo będziesz potem żałował że nie ma miejsca. Wg mnie zestaw run albo pod dpsa czyli armor pen, attack speed, flat hp czy cośtam albo pod tanka.

VarianWrynn 07-05-2011 22:50

j kupilem sobie dzis warwicka. Nigdy jeszcze nie junglowalem wiec potrzebuje pomocy. Klopot w tym ,ze mam 20lvl wiec brak run i tylko 20pkt masteries. da sie zrobic jungle? Jesli tak to jak wydac punkty masteries, co kupowac? I jakies ogolne porady co do jungli. Jak to sie w ogole robi, ide bije te golemy itp? Jakas kolejnosc? Kiedy wracac?

Yoh Asakura 07-05-2011 23:15

Rotfl, Karthus > Malzahar? :DDD

Malzahar ma coś, co w late game jest najpotężniejszą bronią - % zjadanie hp. Suicide Karthus nie jest tak zajebisty jak się o nim mówi, to durny mit.

Malzahar nie pozwala nikomu podejść blisko do swojej drużyny, jakikolwiek, choćby nawet najtwardszy inicjator wyskoczy do przodu, od razu jest niemiłosiernie karany przez W i Q. 17% hp co sekundę w late game jest lepsze od wszystkiego.

Suicide Karthus - wejść na pałę w środek z włączonym E. Pod odpowiednim focusem ginie w sekundę, jak ktoś nie jest kretynem, to spokojnie da sobie radę z jego duchem, którego można olać jak ma się co najmniej przeciętny refleks. Każdy twardy melee AD robi z Karthusa, co tylko chce, Irelia go gwałci, Xin go gwałci, Garen go gwałci. Cała moc Karthusa to Q, które żeby rozwinąć potencjał musi trafić w jedną osobę.

Karthus jest specyficzny, daleko mu do czołówki casterów, jego ulti może się wydawać bardzo groźne, ale powiedzmy sobie szczerze - jak ktoś gra squishy carry typu Ashe, Ezreal, Corki, to i tak ma na to ulti wyjebane, bo te postacie mają tak niedorzeczny zasięg, że mogą się trzymać spokojnie z daleka, zadając ogromny damage i utrzymując Banshee.

Karthus może być niezłym pub stomperem, ale w bardziej zorganizowanych drużynach jest znacznie gorszy niż Malzahar, który zadaje największy damage w całej grze.

Cytuj:

To teraz pytanko jak to zwykle u mnie bywa :[ Jako że przekroczyłem magiczną bariere 20 lvla przed chwilą i spodobał mi się Jarvan (dzięki że mi go poleciliście, nie żałuje) to jakie runy pod niego kompletować? I wgl od czego zacząć
Nie kupuje się na tym levelu run pod daną postać albo dany archetyp; kupujesz po kolei najbardziej użyteczne runy, marki armor pen i magic pen, seale na armor i mana regen per 5 per level, glyphy takie same + cdr i AP, quinty pod armor pen, flat hp, hp regen. Z takich zestawów spokojnie da się złożyć dobre runy prawie pod wszystko.

ruszek 07-05-2011 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VarianWrynn (Post 2808545)
j kupilem sobie dzis warwicka. Nigdy jeszcze nie junglowalem wiec potrzebuje pomocy. Klopot w tym ,ze mam 20lvl wiec brak run i tylko 20pkt masteries. da sie zrobic jungle? Jesli tak to jak wydac punkty masteries, co kupowac? I jakies ogolne porady co do jungli. Jak to sie w ogole robi, ide bije te golemy itp? Jakas kolejnosc? Kiedy wracac?

Da radę. 21/0/9, w utility ghost/teleport + hp regeneration, +5 % expa (to jest MUST HAVE), i 1/2 w buff +15 %. Offense to smite, krit, zmiejszenie cooldownu, +15 % magic penetration, +4 dmgu w miniony, arm penetracja, +3 atak psych, +10% dmg z krita, i +5 % dmgu.

Ja shaco zaczynam od dużego golema, potem wilki, lizard i gang. Nocturnem robię dłuższą jungle, tzn. małe golemy, wilki, ghosty (smite na niebieskim), blue, potem idę do bazy, robie reda i gang.

Oglądaj "Warwick jungle route" na youtubie, i mobafire.com czytaj :d

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:13.