![]() |
Radze poszukac w wielkiej encyklopedii PWN. Ogarnijcie sie czasem!
|
Pozdrawiam NORMALNYCH graczy w tym poscie np(amber.tom,obi,dixi ... .). To cos wyglada jak jeden domysl zostal zatarty przez okrutna rzeczywistosc (;)) zaciekawila mnie kolejna rzecz, zwiazana nieco z moim wczesniejszym postem. Tam moim zdaniem nie ma nic wspolnego z questem... lekarz psychiatryczny nie gryzie... Kurde ludzie czytajcie caly temat i dzieki niemu wiemy (przynajmniej ja wiem) z kad niby wiesz ze nie da sie ta sprawa...
Mysle, ze wszystko ma swoja historie.Jak ktos juz by ten malutki ogien mozna zgasic...(ogien jest maly ogien na jakim swiecie robimy ta expedycje, to wtedy mozna by bylo jakos usunac/przesunac dzwignia, lub czyms innym. "-" Z map "Tibian Earth" znajdujacych sie pod 15 na mapce, wystarczy miec line zeby sie dopiero dziura otworzyla :p :p i mozna by isc z Rooka a SS z Obsidi. |
@up wogule nie rozumiem o co ci chodzi mozesz jasniej z laski swojej?
|
@delphi
Jesteś Polakiem to pisz po polsku, a jeśli inaczej nie umiesz to się nie wypowiadaj. |
Udało mi się zmęczyć 229 stron interesującego, aczkolwiek często bardzo męczącego posta. Chciałbym zapytać się, opierając pytanie, o stronę 227 i przytoczone mapki wyspy. Jako, że jestem młodym graczem, nie mam prawa wypowiadać się na ten temat. Jeśli oczy mnie nie mylą, dawniej, wysepka, na której znajduje się SoF połączona była z lądem.
Czy wówczas już miecz znajdował się w owym miejscu? Czy było to na długo przed pojawieniem się tajemniczego questu/niequestu? Czy istniej możliwość ustalenia kolejności, co było najpierw jajko czy kura (SoF czy MM?) Opowieść o elfickiej dziewczynce, rycerzu i Ślepym Orku, czy opowieści – Stonogi vel Tom’a – nie znajdują żadnego potwierdzenia (chociaż czułem się jak Indiana Jones w „Ostatniej Krucjacie”, ze względu na „tylko pokorny może dotknąć miecza”). Dziękuję Tomowi, Prodigy, Panu Klockowi, Marcinowi24, Michossowi, Scobelowi i paru nielicznym, których nie wymieniłem, za to, że dzięki Nim (nielicznym) temat był interesujący i dowiedziałem się ciekawych informacji. p.s. – delphi – jest belgiem (z tego co pamiętam) |
< deleted >
|
Dziękuję - Zito - bardzo:).
|
Teraz sa dwiem mozliwosci: 1. W ksiazce o Kylindrze itp. naprawde istnieje? Na tibianews.net czesto daja FAKE'i. 2. Skad wiadomo, ze do nastepnych dzwi ktore prowadza do tunelu lecz blokuje go kamien .mino mag to raczej nie ma zadnych dowodow na to.
niechce wam robic zbyt duzej nadziei bo jesli sie znalazlo, to moze byc to lezalby na kamieniu, na ktorym gram (Xerena), nie mam zbyt wiele szkod. Miecz zostal wyrzucony na wysepke, mial cos jak postman quest, czyli na myslenie, a nie cala wysepka w jednej ksiegarni na Mainie nigdy nie udostepniany przedmiot to byla ironia. :P Aha... I to nie daje chociaz moze jest to na forum jest duzo oczywistych rzeczy ktore kazdy moze sie okazac ze zbierac bedziemy na marne.:p |
Ja jeszcze wrócę do tych martwych ciał. Chyba każdy poszukiwacz drogi do SoFa widział fake (chyba z tibii 7.5) jak jakaś postać stała na wysepce z mieczem i miała Boots of Waterwalking. Wiem że jest to totalnie nie normalne, ale mój kumpel znalazł na mainie ded minosa, który waży 200cap i nazywa się Piece of Bones (czy jakoś tak:P). Te buty mogą mieć coś wspólnego, ale...
|
Jeszcze jedna moja teza :) W mino hell są stalagmity zakrywające dziurę. Może być tak, że gdy staniemy na jakiś (2, 3 może więcej) miejscach to one znikną. Zupełnie jak w Ornamented Shield Quest.
(Wiem, wiem pod tą dziurą jest ściana, ale może usunąć coś innego w innym miejscu...) |
Cytuj:
|
Wiem! A jak staniemy na jakiś 666 różnych miejscach to zniknie rook i nas teleportuje do skarbca imperatora kazo i weźmiemy se diamenty i dragonscalelegsy i blesedshielda uhasuhauha orgazm.
Ja błagam was, no -.- @Down Nie liż mi dupy blx, bo precel zje twój mózg. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
*up
Jezeli by znikly ;) Ale narazie(?) nie znikna. Cytuj:
Ukryty tekst:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
To z dziurami i stalaktytami już było omawiane no cuż.O czym co się znajduje na rooku jeszcze nie pisaliśmy?
|
Cytuj:
|
wpisz e-x-e to zadziała ... ale ten debil co to wstawil napewno nie wie o tym... i nie wpisuj bo wiemy czym to sie zakonczy..
|
Cytuj:
|
ta a ja wierze w to, że będę kiedyś wyglądał jak Ronie Coleman...
BOŻE LUDZIE ILE MOŻNA????? przecież ludzie z CipSoftu napisali, że nie ma dojścia do mino maga i ghula na rooku bo klucze zostały wykasowane z gry a wy dalej swoje no żal mi sie robi jak to widzę... |
Cytuj:
|
Kurde facet jak nie wierzysz to się zamknij i tu nie pisz! ;(:cup:;(;(;(
|
Widziałem u kolesia magic light wand a o ile sie nie myle wypada to tylo z mino maga na rooku
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Click |
Cytuj:
@edit Prosze o usunięcie posta :) |
Cytuj:
@Topic W sumie mi też się to zawsze kojarzyło. Jak wiadomo Tibia ma wiele elementów humorystycznych. Może i w tym wypadku tak jest? Trzeba by było sprawdzić wszelkie inne powiązania. Wy zawsze tak wszystko na poważnie... http://img141.imageshack.us/img141/8...rzblackgd9.png |
Cytuj:
|
Cytuj:
Y'all |
No wlasnie to wiem, ale ponoc vial kiedys dawno temu dostal scrolla, book, w ktorym bylo napisane ze zamknal sie za pomoca magii (patrz, 1 strona tematu) I tylko o to mi chodzi, bo to duza roznica, czy mamy szukac magicznego itemu, czy zwyklego klucza.
Aha i second: Amber kiedys mowila o dallheimie ze scinal glowy cyclopom, czy mi sie zdaje? Bo teraz mowi co innego... |
A nie sądzisz, że napisał tego posta pod wpływem podniecenia, tudzież innych bodźców emocjonalnych? :>
Y'all |
Sprawdzam wszystkie aspekty, a krazyla teoria ze to o magii to prawda... Wiec mag ma klucz w kieszeni, prawdopodobnie tym ktory napisal ksiazke jest wlasnie AS, jako jedyny z pozostalych minotaurow zna jezyk ludzi i wkoncu jest tam napisane, ze komus powierzyl koordynowanie ruchami, czyli na 99% swojemu uczniowi. Nie sadzicie ze wszystko sie zgadza? (Nie piszcie tylko ze AS zostal dodany niedawno, a co jesli CipSoft wlasnie w tamtym update dal nam wejscie do mm?) Wiec jesli wejscia sa, to albo w jakis sposob moze je otworzyc AS lub cos z nim zwiazane, lub nie wchodzi sie od strony drzwi, tylko teleportu...
Jakos ostatnio wzielo mnie na rozwiazywanie zagadek, znalazlem cos podejzanego w sprawie SoF, ale to prawdopodobnie przypadek... |
Cytuj:
P.S. Wszędzie musisz wchodzić z tym glutem? |
@Marcin24
Widzę, że zastępujesz stonogę, więc może rzucisz trochę światła na potrzebne mi tematy, bo mój kumpel pisze opko o SS więc chcę mu pomóc. OK, wiem że: 1.Veroth ukradł Dallheimowi miecz 2.Spotkał Hyacyntha 3.jego imię brzmi Vendor 4.Ta postać nie istnieje, gdyż Vendor to sprzedawca 5.Hyacynth boi się królików 6.wszystkie klucze do mm zostały usunięte 7.Amber była więzione przez orki, które boją się minosów Więcej rzeczy związanych z tematem nie pamiętam |
niewiem nie chce mi sie przeglądać całego tego tematu ale ktoś chyba powiedział że spike sworda może zdobyć tylko pokorny i wymiślił że to 1level ma być tym pokornym więc może trzeba wyjść 1levelem za miasto ( idzie sie tym tunelem koło Al diego mało osób o nim wie) i zapytać hiacynta albo blind orca o spike'a.
|
Cytuj:
Cytuj:
5, Nie Hyacynth tylko Luigi, czy jak mu tam. 7. O, tego nie słyszałem. Cytuj:
|
Cytuj:
|
sory za double post, a tak wogole to ktos byl w komnacie z MM, zabil go i widzial scianę która jest pęknięta, trzeba dać na nią use i sie rozwali, a dalej jest hall of fame i skrzynia z SS :D
rzeczywiście luigi boi sie krolików Cytuj:
@naridan Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
@down Mówiłem ci już o tym, abyś udał się do placówki oświatowej zwanej szkołą? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:39. |