Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Konduktor 11-10-2007 21:21

Radze poszukac w wielkiej encyklopedii PWN. Ogarnijcie sie czasem!

delphi 12-10-2007 00:29

Pozdrawiam NORMALNYCH graczy w tym poscie np(amber.tom,obi,dixi ... .). To cos wyglada jak jeden domysl zostal zatarty przez okrutna rzeczywistosc (;)) zaciekawila mnie kolejna rzecz, zwiazana nieco z moim wczesniejszym postem. Tam moim zdaniem nie ma nic wspolnego z questem... lekarz psychiatryczny nie gryzie... Kurde ludzie czytajcie caly temat i dzieki niemu wiemy (przynajmniej ja wiem) z kad niby wiesz ze nie da sie ta sprawa...

Mysle, ze wszystko ma swoja historie.Jak ktos juz by ten malutki ogien mozna zgasic...(ogien jest maly ogien na jakim swiecie robimy ta expedycje, to wtedy mozna by bylo jakos usunac/przesunac dzwignia, lub czyms innym. "-" Z map "Tibian Earth" znajdujacych sie pod 15 na mapce, wystarczy miec line zeby sie dopiero dziura otworzyla :p :p i mozna by isc z Rooka a SS z Obsidi.

Patton 12-10-2007 12:22

@up wogule nie rozumiem o co ci chodzi mozesz jasniej z laski swojej?

Marcin24 12-10-2007 14:15

@delphi
Jesteś Polakiem to pisz po polsku, a jeśli inaczej nie umiesz to się nie wypowiadaj.

Helyanwe 14-10-2007 21:58

Udało mi się zmęczyć 229 stron interesującego, aczkolwiek często bardzo męczącego posta. Chciałbym zapytać się, opierając pytanie, o stronę 227 i przytoczone mapki wyspy. Jako, że jestem młodym graczem, nie mam prawa wypowiadać się na ten temat. Jeśli oczy mnie nie mylą, dawniej, wysepka, na której znajduje się SoF połączona była z lądem.
Czy wówczas już miecz znajdował się w owym miejscu?
Czy było to na długo przed pojawieniem się tajemniczego questu/niequestu?
Czy istniej możliwość ustalenia kolejności, co było najpierw jajko czy kura (SoF czy MM?)
Opowieść o elfickiej dziewczynce, rycerzu i Ślepym Orku, czy opowieści – Stonogi vel Tom’a – nie znajdują żadnego potwierdzenia (chociaż czułem się jak Indiana Jones w „Ostatniej Krucjacie”, ze względu na „tylko pokorny może dotknąć miecza”).

Dziękuję Tomowi, Prodigy, Panu Klockowi, Marcinowi24, Michossowi, Scobelowi i paru nielicznym, których nie wymieniłem, za to, że dzięki Nim (nielicznym) temat był interesujący i dowiedziałem się ciekawych informacji.

p.s. – delphi – jest belgiem (z tego co pamiętam)

Zito 15-10-2007 00:12

< deleted >

Helyanwe 15-10-2007 02:01

Dziękuję - Zito - bardzo:).

delphi 15-10-2007 02:48

Teraz sa dwiem mozliwosci: 1. W ksiazce o Kylindrze itp. naprawde istnieje? Na tibianews.net czesto daja FAKE'i. 2. Skad wiadomo, ze do nastepnych dzwi ktore prowadza do tunelu lecz blokuje go kamien .mino mag to raczej nie ma zadnych dowodow na to.

niechce wam robic zbyt duzej nadziei bo jesli sie znalazlo, to moze byc to lezalby na kamieniu, na ktorym gram (Xerena), nie mam zbyt wiele szkod. Miecz zostal wyrzucony na wysepke, mial cos jak postman quest, czyli na myslenie, a nie cala wysepka w jednej ksiegarni na Mainie nigdy nie udostepniany przedmiot to byla ironia. :P

Aha... I to nie daje chociaz moze jest to na forum jest duzo oczywistych rzeczy ktore kazdy moze sie okazac ze zbierac bedziemy na marne.:p

Meferot 19-10-2007 09:04

Ja jeszcze wrócę do tych martwych ciał. Chyba każdy poszukiwacz drogi do SoFa widział fake (chyba z tibii 7.5) jak jakaś postać stała na wysepce z mieczem i miała Boots of Waterwalking. Wiem że jest to totalnie nie normalne, ale mój kumpel znalazł na mainie ded minosa, który waży 200cap i nazywa się Piece of Bones (czy jakoś tak:P). Te buty mogą mieć coś wspólnego, ale...

popek50 20-10-2007 19:55

Jeszcze jedna moja teza :) W mino hell są stalagmity zakrywające dziurę. Może być tak, że gdy staniemy na jakiś (2, 3 może więcej) miejscach to one znikną. Zupełnie jak w Ornamented Shield Quest.
(Wiem, wiem pod tą dziurą jest ściana, ale może usunąć coś innego w innym miejscu...)

darushu 20-10-2007 20:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez popek50 (Post 1704163)
Jeszcze jedna moja teza :) W mino hell są stalagmity zakrywające dziurę. Może być tak, że gdy staniemy na jakiś (2, 3 może więcej) miejscach to one znikną. Zupełnie jak w Ornamented Shield Quest.
(Wiem, wiem pod tą dziurą jest ściana, ale może usunąć coś innego w innym miejscu...)

Gdyby tak było to sądze, że zostało by to odkryte w malutkim odstępie czasu od odkrycia dwóch miejsc na które mamy wejść, aby SoF z wyspy zniknął, od których minęło już dość sporo czasu.

Michoss 20-10-2007 20:50

Wiem! A jak staniemy na jakiś 666 różnych miejscach to zniknie rook i nas teleportuje do skarbca imperatora kazo i weźmiemy se diamenty i dragonscalelegsy i blesedshielda uhasuhauha orgazm.

Ja błagam was, no -.-

@Down
Nie liż mi dupy blx, bo precel zje twój mózg.

Marcin24 20-10-2007 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 1704293)
Wiem! A jak staniemy na jakiś 666 różnych miejscach to zniknie rook i nas teleportuje do skarbca imperatora kazo i weźmiemy se diamenty i dragonscalelegsy i blesedshielda uhasuhauha orgazm.

A potem nas zabije precel i się skończy rumakowanie.

Patton 20-10-2007 21:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez popek50 (Post 1704163)

A przeciez te salagmity one sa poziom wyzej od MM wiec jezeli by znikly to zszedl bys na poziom z MM. :baby:

Rohas 21-10-2007 00:24

*up
Jezeli by znikly ;) Ale narazie(?) nie znikna.
Cytuj:

Nie liż mi dupy blx, bo precel zje twój mózg.
lolz, teraz mlody bedzie mial kompleksy ;< Jak mogles go tak obrazic przy all userach tego forum ;<

Ukryty tekst:
Nie, nie lize Ci d*py ;d

Marcin24 21-10-2007 00:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohas (Post 1704883)
lolz, teraz mlody bedzie mial kompleksy ;< Jak mogles go tak obrazic przy all userach tego forum ;<

Ukryty tekst:
Nie, nie lize Ci d*py ;d

Hunted.
Cytuj:

A przeciez te salagmity one sa poziom wyzej od MM wiec jezeli by znikly to zszedl bys na poziom z MM.
O, to chyba chodzi, co nie?

Diablczek 22-10-2007 11:23

To z dziurami i stalaktytami już było omawiane no cuż.O czym co się znajduje na rooku jeszcze nie pisaliśmy?

Marcin24 23-10-2007 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bronkooo (Post 1709079)

File not found.

Lexii 23-10-2007 23:24

wpisz e-x-e to zadziała ... ale ten debil co to wstawil napewno nie wie o tym... i nie wpisuj bo wiemy czym to sie zakonczy..

Ameriov 24-10-2007 00:14

Cytuj:

Było coś o drzwiach do MinoMaga ze nieda sie ich otworzyc zadnym z kluczów wytopionych w blasku ksiezyca krainy elfow lub ciemnosciach kopalni krasnoludow.. - cos takiego.
To napisal vial na pierwszej stronie, a teraz pytam sie was- Ta ksiega naprawde istnieje? A jesli tak to prosze o caly jej tekst po angielsku Sam jakos nie moglem znalesc, a wierzcie mi, ze to mi bardzo pomoze.

Pan Kracy 24-10-2007 12:29

ta a ja wierze w to, że będę kiedyś wyglądał jak Ronie Coleman...

BOŻE LUDZIE ILE MOŻNA?????

przecież ludzie z CipSoftu napisali, że nie ma dojścia do mino maga i ghula na rooku bo klucze zostały wykasowane z gry a wy dalej swoje no żal mi sie robi jak to widzę...

Fpitolony w sprawe 24-10-2007 13:17

Cytuj:

no żal mi sie robi jak to widzę...
Nawzajem... Ile razy mozna to samo powtarzac ?

Diablczek 24-10-2007 16:58

Kurde facet jak nie wierzysz to się zamknij i tu nie pisz! ;(:cup:;(;(;(

Zogre 24-10-2007 18:08

Widziałem u kolesia magic light wand a o ile sie nie myle wypada to tylo z mino maga na rooku

Marcin24 24-10-2007 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zogre (Post 1710242)
Widziałem u kolesia magic light wand a o ile sie nie myle wypada to tylo z mino maga na rooku

Z MM nie wypada, za to leci z AS. Kiedy się w końcu obudzicie?

darushu 24-10-2007 21:00

Cytuj:

Z tego tez wypada.
Click

popek50 24-10-2007 22:19

Cytuj:

MLW wypada z Apretice Shenga. (czy jakoś tak) Było to już kilka razy wspominane.

@edit
Prosze o usunięcie posta :)

LolnY 24-10-2007 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Helyanwe (Post 1695411)
chociaż czułem się jak Indiana Jones w „Ostatniej Krucjacie”, ze względu na „tylko pokorny może dotknąć miecza”

"Co robi człowiek skruszony?" Ostra akcja :P

@Topic

W sumie mi też się to zawsze kojarzyło. Jak wiadomo Tibia ma wiele elementów humorystycznych. Może i w tym wypadku tak jest? Trzeba by było sprawdzić wszelkie inne powiązania. Wy zawsze tak wszystko na poważnie...

http://img141.imageshack.us/img141/8...rzblackgd9.png

Ameriov 24-10-2007 23:35

Cytuj:

Było coś o drzwiach do MinoMaga ze nieda sie ich otworzyc zadnym z kluczów wytopionych w blasku ksiezyca krainy elfow lub ciemnosciach kopalni krasnoludow.. - cos takiego.
Ponawiam pytanie, czy ktos posiada ta ksiazke, scroll, cokolwiek gdzie jest napisane, ze mino mag zamknal sie za pomoca magii. I jesli tak to prosze o dokladny tekst w angielszczyznie (bylo tutaj cos o kilku ksiegach, ale czy na moim miejscu przewalalibyscie 250 stron spamu w poszukiwaniu 1 posta w ktorym niekoniecznie znajde odpowiedz? No wlasnie... Z gory dziekuje.

Yallah 24-10-2007 23:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibia.pl
Mistyczny portal pozostaje niestabilny więc wsparcie z Mintwallin rzadko przybywa tutaj. Królewski mag zdołał zaimponować prymitywnym lokalnym orkom dzięki czemu możemy ich użyć jako naszych niewolników i użyć jako mięso armatnie. Trolle poddały się od razu i mogą zostać użyte do niższych potrzeb. Ludzka baza musi zostać zniszczona, gdyż napływa ich tam coraz więcej. Ci wrogowie nie są silni ale ich liczba może sprawić problemy. Tak długo jak będą przywracani do zdrowia przy tym mistycznym wirze, to nawet oni mogą zrujnować nasze plany. Musimy wymyślić sposób w jaki najpierw zniszczymy wir. Mag zamknął się w swoich kwaterach i nie chce by mu przeszkadzano nigdy więcej. Powierzył mi obowiązek koordynowania wszystkimi naszymi ruchami tutaj.

O to Ci chodziło? Jakoś nie widzę tutaj tej magii...

Y'all

Ameriov 24-10-2007 23:43

No wlasnie to wiem, ale ponoc vial kiedys dawno temu dostal scrolla, book, w ktorym bylo napisane ze zamknal sie za pomoca magii (patrz, 1 strona tematu) I tylko o to mi chodzi, bo to duza roznica, czy mamy szukac magicznego itemu, czy zwyklego klucza.

Aha i second:
Amber kiedys mowila o dallheimie ze scinal glowy cyclopom, czy mi sie zdaje? Bo teraz mowi co innego...

Yallah 24-10-2007 23:57

A nie sądzisz, że napisał tego posta pod wpływem podniecenia, tudzież innych bodźców emocjonalnych? :>

Y'all

Ameriov 25-10-2007 00:21

Sprawdzam wszystkie aspekty, a krazyla teoria ze to o magii to prawda... Wiec mag ma klucz w kieszeni, prawdopodobnie tym ktory napisal ksiazke jest wlasnie AS, jako jedyny z pozostalych minotaurow zna jezyk ludzi i wkoncu jest tam napisane, ze komus powierzyl koordynowanie ruchami, czyli na 99% swojemu uczniowi. Nie sadzicie ze wszystko sie zgadza? (Nie piszcie tylko ze AS zostal dodany niedawno, a co jesli CipSoft wlasnie w tamtym update dal nam wejscie do mm?) Wiec jesli wejscia sa, to albo w jakis sposob moze je otworzyc AS lub cos z nim zwiazane, lub nie wchodzi sie od strony drzwi, tylko teleportu...

Jakos ostatnio wzielo mnie na rozwiazywanie zagadek, znalazlem cos podejzanego w sprawie SoF, ale to prawdopodobnie przypadek...

Marcin24 25-10-2007 00:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LolnY (Post 1710892)
W sumie mi też się to zawsze kojarzyło. Jak wiadomo Tibia ma wiele elementów humorystycznych. Może i w tym wypadku tak jest? Trzeba by było sprawdzić wszelkie inne powiązania. Wy zawsze tak wszystko na poważnie...

Hmm, niech pomyślę... Może fioletowa szata MM jest symbolem Tinky'ego Winky'ego?
P.S. Wszędzie musisz wchodzić z tym glutem?

Herbi_Oxyna 27-10-2007 10:11

@Marcin24
Widzę, że zastępujesz stonogę, więc może rzucisz trochę światła na potrzebne mi tematy, bo mój kumpel pisze opko o SS więc chcę mu pomóc.

OK, wiem że:

1.Veroth ukradł Dallheimowi miecz
2.Spotkał Hyacyntha
3.jego imię brzmi Vendor
4.Ta postać nie istnieje, gdyż Vendor to sprzedawca
5.Hyacynth boi się królików
6.wszystkie klucze do mm zostały usunięte
7.Amber była więzione przez orki, które boją się minosów

Więcej rzeczy związanych z tematem nie pamiętam

nairdan1994 27-10-2007 11:46

niewiem nie chce mi sie przeglądać całego tego tematu ale ktoś chyba powiedział że spike sworda może zdobyć tylko pokorny i wymiślił że to 1level ma być tym pokornym więc może trzeba wyjść 1levelem za miasto ( idzie sie tym tunelem koło Al diego mało osób o nim wie) i zapytać hiacynta albo blind orca o spike'a.

Marcin24 27-10-2007 14:26

Cytuj:

@Marcin24
Widzę, że zastępujesz stonogę, więc może rzucisz trochę światła na potrzebne mi tematy, bo mój kumpel pisze opko o SS więc chcę mu pomóc.
Zastępuję?
Cytuj:

1.Veroth ukradł Dallheimowi miecz
2.Spotkał Hyacyntha
3.jego imię brzmi Vendor
4.Ta postać nie istnieje, gdyż Vendor to sprzedawca
5.Hyacynth boi się królików
6.wszystkie klucze do mm zostały usunięte
7.Amber była więzione przez orki, które boją się minosów
Nie rozumiem co ma punkt 1 do 4.
5, Nie Hyacynth tylko Luigi, czy jak mu tam.
7. O, tego nie słyszałem.
Cytuj:

wyjść 1levelem za miasto ( idzie sie tym tunelem koło Al diego mało osób o nim wie) i zapytać hiacynta albo blind orca o spike'a.
Zapomniałeś dodać, że trzeba wyrzucić 100k i MLW koło wysepki z SS.

Marcin24 27-10-2007 14:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nairdan1994 (Post 1714333)
słuchać nooby 1. Da się wyjść 1 levelem za miasto-jest tunel obok sklepu Al Dee i on prowadzi do tego tunelu jak się idzie na mino hell. 2. Ten wasz jebany Vendor czy tam Veroth jak to nooby przekręcają to Dixi, Obi, Rowenna, Cornelia, Sam, Turvy,Bezil itd. Zobaczcie w słowniku polsko-angielskim co znaczy vendor.

Wow. <10 znaków>

Herbi_Oxyna 27-10-2007 15:42

sory za double post, a tak wogole to ktos byl w komnacie z MM, zabil go i widzial scianę która jest pęknięta, trzeba dać na nią use i sie rozwali, a dalej jest hall of fame i skrzynia z SS :D

rzeczywiście luigi boi sie krolików
Cytuj:

Zapomniałeś dodać, że trzeba wyrzucić 100k i MLW koło wysepki z SS
Raczej wziąść fishing rod i złapać SS na haczyk :D

@naridan
Cytuj:

Vendor czy tam Veroth jak to nooby przekręcają to Dixi, Obi, Rowenna, Cornelia, Sam, Turvy,Bezil itd. Zobaczcie w słowniku polsko-angielskim co znaczy vendor.
Powiedziałem przecież, że vendor to sprzedawca, naucz się czytać cudze posty

Marcin24 27-10-2007 16:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Herbi_Oxyna (Post 1714459)
sory za double post, a tak wogole to ktos byl w komnacie z MM, zabil go i widzial scianę która jest pęknięta, trzeba dać na nią use i sie rozwali, a dalej jest hall of fame i skrzynia z SS :D

Taka sama ściana jak przy Ghoulu?
Cytuj:

Raczej wziąść fishing rod i złapać SS na haczyk
Najpier musisz mu coś dać na przynętę, czyż nie?
@down
Mówiłem ci już o tym, abyś udał się do placówki oświatowej zwanej szkołą?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:39.