Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Nari 27-08-2009 04:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez iShine (Post 2634680)

Ja tam widzę tylko logo...

Grocix 27-08-2009 13:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez iShine (Post 2634680)
O właśnie z jakich animców pochodzą te postacie?
http://i.joemonster.org/i/c/aerografi049.jpg
http://i.joemonster.org/i/c/aerografi045.jpg
I czy te anime są warte oglądania?

Pierwsze to nie anime, a Miku Hatsune z Vocaloida. Na drugim jest Shana z Shakugan no Shana, warte oglądania.

@Edit
Skończyłem Blood+, seria świetnie zrealizowana zarówno graficzne jak i dźwiękowo (muzyka Hansa Zimmera to jest to). Fabuła fajna, wciąga, ale zakończenie jest dosyć przewidywalne. Mimo to, seria jak najbardziej godna polecenia.

MichalOlkuszanin 28-08-2009 02:27

Obejrzałem "Higashi no Eden" polecone przez Corgar'a (jak widzę zbanowanego ;o) i mam pytanie. Czy po tych 11 odcinkach wydano jakiś film zawierający zakończenie, czy też po prostu autor pozostawił tak wiele otwartych wątków ?
@Down: Dzięki, bardzo mnie to cieszy :)

Mam ochotę na anime o mocno przygnębiającym klimacie. Byłbym wdzięczny za rzucenie jakimś ciekawym, wartym obejrzenia tytułem.

Tompior 28-08-2009 02:28

Maja chyba wyjsc 2 filmy.
Jeszcze ich nie ma.

Gangrel 28-08-2009 02:49

Masz profil na my anime? Ciezko cos polecac skoro nie wiadomo co juz obejrzales...

MichalOlkuszanin 28-08-2009 03:05

Nie mam, może kiedyś się zmobilizuję i założę. Myślę, że możecie napisać jakieś typowe przykłady, bo niewiele takich anime obejrzałem. A i możliwie bez wampirów bym prosił ;P

@Anitaaa: Faktycznie może niezbyt dokładnie się wyraziłem. Poszukuje anime, w którym autor nie boi się uśmiercić/trwale uszkodzić bohatera, akcja rozgrywa się w okolicznościach wybitnie niekorzystnych dla nich, działaniom towarzyszy wiele ofiar/niepowodzeń/zawodów(?). Po prostu szukam jakiegoś ciekawego smaczku, gdyż z reguły oglądam shouneny.

Anitaaa 28-08-2009 03:16

~MichalOlkuszanin.
Hmm. Może Jigoku Shoujo, albo Ga-Rei-Zero? Choć nie wiem czy są one *mocno przygnębiające* i czy trafiłam w to co masz na myśli.

raven 28-08-2009 09:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MichalOlkuszanin (Post 2635465)
Nie mam, może kiedyś się zmobilizuję i założę. Myślę, że możecie napisać jakieś typowe przykłady, bo niewiele takich anime obejrzałem. A i możliwie bez wampirów bym prosił ;P

@Anitaaa: Faktycznie może niezbyt dokładnie się wyraziłem. Poszukuje anime, w którym autor nie boi się uśmiercić/trwale uszkodzić bohatera, akcja rozgrywa się w okolicznościach wybitnie niekorzystnych dla nich, działaniom towarzyszy wiele ofiar/niepowodzeń/zawodów(?). Po prostu szukam jakiegoś ciekawego smaczku, gdyż z reguły oglądam shouneny.

beeeeerseeeeerk

Grocix 28-08-2009 10:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MichalOlkuszanin (Post 2635465)

Z mózgojebów to Serial Experiments Lain i Paranoia Agent. Evangeliona też możesz spróbować. Z dramatów to Kimi ga Nozomu Eien i Air.

Argen 28-08-2009 12:09

Naruto 461

Ukryty tekst:
Wygląda na to, że czekają nas interesujące walki

Bleach 371

Ukryty tekst:
Pan Śmierć nie żyje, czas na walkę z no.1

Oerciak 28-08-2009 13:58

Tak swoją drogą, może jako forumowicze zgadamy się i pojedziemy razem na jakiś konwent? ^^

Na przykład na YumeCON w Toruniu- Całkiem nieźle się zapowiada ; P
(Na początku grudnia będzie)

sphinx123 28-08-2009 13:59

Gdybym miał gwarancję że ten konwent będzie lepszy niż ostatni Piernicon to spoko... Ten to był dopiero sleepcon...

Oerciak 28-08-2009 14:20

Cóż, to że na ostatnim PierniCON'ie wszędzie ludzie spali to inna sprawa x D. (Bo sam nie jestem lepszy ^^")

Swoją drogą... Gwarancji nigdy się nie ma, a konwent zapowiada się obiecująco ; >.

Nari 28-08-2009 14:43

@Bleach
Ukryty tekst:
Podobała mi się historia Barragana +).

Argen 28-08-2009 16:23

to-Love-ru 162

Ukryty tekst:
koniec serii : )

raven 28-08-2009 17:20

@TLR

Ukryty tekst:

<beczyyyyyyyyyy>
koniec najladniejszych panienek evah?;<

kołbaś 29-08-2009 17:14

panowie nudzi mi sie a glos mi nei dziala, jakies propozycje mang ? naruto etc juz przeczytane wiec licze na cos nowego!

Kuronasuka 29-08-2009 17:39

Up
Suzuka.

raven 29-08-2009 18:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2636750)
panowie nudzi mi sie a glos mi nei dziala, jakies propozycje mang ? naruto etc juz przeczytane wiec licze na cos nowego!

berserk xd

heh nigdy nie przestane tego proponowac ;d

Gangrel 29-08-2009 18:53

Fairy tail z mang całkiem dobrze mi sie czytalo.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:47.