Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Swiety 22-12-2009 23:06

Swoją drogą to i tak byłem zdziwiony, że Cannavaro wtedy wygrał imo że na mundialu po prostu wymiatał. Co do Carlosa to też uważam, że zasłużył, ale w tamtych czasach... ;]

A w Polskiej lidze wg mnie transfer sezonu. Pomocnik Bate Borysów, któremu ów zespół zawdzięczał lige mistrzów w lechu Poznań. Po raz drugi w tym sezonie działacze lecha mają u mnie +.

@down

No nie róbmy sobie jaj, zawodnik z Katalońskiej młodzieżówki mógłby być w naszej lidze prawdziwym piłkarzem przez wielkie P. A temu pomocnikowi daje pół sezonu, może cały. Potem odejdzie na zachód.

domin3x 23-12-2009 00:55

o transferze sezonu, to się raczej mówi po kilku spotkaniach (zawsze może się przytrafić dłuższa kontuzja albo coś i jest dupa), a ja mam lekkie uprzedzenie do białoruskich piłkarzy (Hleb)

rentonB 23-12-2009 13:01

I znow Ross Brawn w duecie z Schumacherem beda walczyc o mistrzostwo, szykuje sie ciekawy sezon

Lotress 23-12-2009 15:04

Krivets dobry grajek, nawet w FMie ładnie wymiatał :D

Maggic 24-12-2009 11:54

Lampard wybrany graczem dekady Premier League. W sumie sprawiedliwie, i nawet się cieszę... w końcu mój ulubiony piłkarz. A tak obiektywniej, jedynym bardzo poważnym zagrożeniem był Ryan Giggs i wcale bym się nie zdziwił gdyby on zgarnął to wyróżnienie...

Podczas wyboru wzięto pod uwagę liczbę występów od 1 stycznia 2000, wygrane mecze drużyny danego zawodnika, liczbe goli i asyst.

Pan i Wladca 25-12-2009 19:57

http://w36.wrzuta.pl/film/8dCF8tb3wg...kaka_christmas jakie głupki haha

widać, że się dogadują :> kilka wcześniej wywiadów oglądałem i też oni dwaj siedzieli i ryli z siebie nawzajem :>

K.Jay 25-12-2009 20:28

Padłem. :D Kaka wyglądał jakby nie wiedział, z czego CR się śmieje. :D

K.Jay

nemelza3 25-12-2009 20:41

Cytuj:

Ireneusz Gryboś w niedzielę wylatuje do Grecji. Tym samym raczej upada sprawa transferu piłkarza do Zagłębia Sosnowiec.

- Nie chcę na razie mówić o jaki zespół chodzi, o którą ligę - stwierdza. - Powiem tylko, że w znalezieniu klubu w Grecji pomaga mi dobry kolega. W niedzielę wylatuję z Polski - dodaje.

Wiele wskazywało, że nowym pracodawcą Grybosia będzie Zagłębie Sosnowiec. Piłkarz Stali rozegrał w wymienionej drużynie dwa sparingi, w których strzelił 4 gole. Stal od początku zapowiadała, że nie będzie robić piłkarzowi, który ma ważny kontrakt, problemów z odejściem, ale interesuje ją konkretna kwota w zamian. Zagłębie podjęło rozmowy, sugerując wypożyczenie piłkarza. Stal nie mówiła nie, ale do dalszych negocjacji nie doszło.

- Zagłębie miało się odezwać w poniedziałek, ale telefon milczy - mówi Jacek Szczepaniak, prezes sekcji piłki nożnej Stali.

Sam zawodnik miał ochotę grać w sosnowieckiej ekipie, ale dłużej czekać już nie mógł.

- Oferta Zagłębia była ciekawa, ale wygląda, że kluby nie dojdą do porozumienia. Podejrzewam, że Zagłębie znalazło kogoś innego na moje miejsce, albo zwyczajnie odpuścili temat. Tak czy owak nie chcę dłużej tkwić w niepewności. Chciałbym się rozwijać i szukam nowych opcji. W niedziele lecę do Grecji. Na ile? Pojęcia w tej chwili nie mam. Raczej na pewno będę tam witał nowy rok - dodał piłkarz.

Działacze Stali wiedzą o planach swojego piłkarza.

- Sytuacja jest jasna. Mogę odejść, ale tylko wtedy, jeśli Stal otrzyma za mnie określoną kwotę - zaznaczył Gryboś.

źródło: Nowiny
Nasz czołowy snajper szuka klubu w Grecji, wielka szansa, że dołączy do Rogera i będzie siedział z nim na ławce w AEK Ateny.

Straznik Monopolowego 26-12-2009 15:33

No i sie Hill-Wood zdenerwowal =D

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=30155
http://www.kanonierzy.com/shownews_i...arcelony.shtml

Ja tam wierze bardziej w ta 2 wersje wypowiedzi ale i tak przekaz jest ten sam - Barcelna ma najebane, tam jeszcze chyba sprzataczki sie nie wypowiadaly o Cescu i jego "Dna Barcy" (Chociaz on tam gral przez 3 lata gdzie w Arsenalu jest juz 7). Na miescu Hill-Wooda wycenil bym Cesca na 70 mln i jak maja ochote to niech go kupuja bo jak slysze komentarze w stylu "20 mln max w koncu to nasz wychowanek" to mi sie smiac chce

Xendriel 26-12-2009 16:25

Prezesi mogą sobie mówić, ale i tak decydujący głos w tej sprawie będzie miał Cesc. Jak będzie chciał to odejdzie. Jednak jeżeli cena przekroczy 40mln, to sorry ale wole Gourcuffa.

edit. Teraz zważywszy na wybory prezydenckie w Barcelonie, bardzo prawdopodobne jest, że Fabregas będzie obietnicą wyborczą któregoś z kandydatów.

Straznik Monopolowego 26-12-2009 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2710188)
Prezesi mogą sobie mówić, ale i tak decydujący głos w tej sprawie będzie miał Cesc. Jak będzie chciał to odejdzie.

No Ribery wkoncu tez chcial i odszedl

A Chelsea znowu gubi ptk, w tym sezonie PL jest bardzo wyrownana szkoda tylko ze to nie ze wzgledu na sile ligowych sredniakow tylko poprostu wielka czworka jest wyjatkowo slaba

Yoh Asakura 26-12-2009 20:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 2708995)
Lampard wybrany graczem dekady Premier League. W sumie sprawiedliwie, i nawet się cieszę... w końcu mój ulubiony piłkarz. A tak obiektywniej, jedynym bardzo poważnym zagrożeniem był Ryan Giggs i wcale bym się nie zdziwił gdyby on zgarnął to wyróżnienie...

Lamps graczem dekady? Za co? Za pobieranie za wysokiej tygodniówki?

@Cesc do Barcy:
Za dwa lata i owszem. Znacznie bardziej wolę Ramseya, który jest fighterem, a nie pitką, która najpierw prowokuje, a potem ucieka do sędziego.

@top:
Chelsea znowu gubi punkty, jak odejdzie Drogba będzie jeszcze gorzej. Grali dobrze głównie dzięki niemu - forma minęła, to Chelsea cieniuje.

Maggic 27-12-2009 01:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2710320)
Lamps graczem dekady? Za co? Za pobieranie za wysokiej tygodniówki?

Choćby za rozegranie największej liczby meczów z pośród wszystkich graczy Premier League od 1 stycznia 2000r.

Choćby za zanotowanie największej liczby zwycięstw w meczach ze swoim udziałem.

Choćby za posiadanie na swoim koncie drugiego miejsca w klasyfikacji asyst oraz 4 w tabeli strzelców (Dostrzeż że Lampard to pomocnik).

Mało? Jeśli tak to rzeczywiście graczem dekady powinien zostać Carlos Vela.

p.s cieszę się że wróciłeś :*

ZapodajMuze 27-12-2009 01:21

Dla mnie Cristiano powinien dostac nagrode najwiekszej parowy dekady , z racji ze 10 lat temu byl bardziej meski niz dzis .

Yoh Asakura 27-12-2009 01:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 2710585)
Choćby za rozegranie największej liczby meczów z pośród wszystkich graczy Premier League od 1 stycznia 2000r.

Jakość, nie ilość.

Cytuj:

Choćby za zanotowanie największej liczby zwycięstw w meczach ze swoim udziałem.
I? Przecież w WHU nie szło mu wybitnie, a jego początki w Chelsea to też nic specjalnego. Lamps to late bloomer i na pewno nie zasłużył na tę nagrodę.

Cytuj:

Choćby za posiadanie na swoim koncie drugiego miejsca w klasyfikacji asyst oraz 4 w tabeli strzelców (Dostrzeż że Lampard to pomocnik).
Jak mówimy o asystach, to Lamps tutaj może takiemu Bergkampowi co najwyżej possać. Cesc w tym samym wieku co Lamps będzie miał znacznie więcej asyst w lidze.

Cytuj:

Mało? Jeśli tak to rzeczywiście graczem dekady powinien zostać Carlos Vela.
Oczywiście, że mało. Nie chcę mi się rzucać nazwiskami, ale danie tej nagrody Lampsowi było nie na miejscu.

Pan i Wladca 27-12-2009 01:32

@2xup
Powiedział co wiedział...

Swiety 27-12-2009 09:56

Słyszeliście o pomyśle Wengera na kopanie piłki z autu? Bajer...

K.Jay 27-12-2009 13:09

Wenger ma fajne pomysły. Co sezon ściąga jakichś murzynków z ambicjami (:D), którzy mają wywalczyć mistrzostwo, a gdy teraz się zorientował że to nie działa, to chcę się podratować autami z nogi. Brawo Arsene. Btw. Wg mnie graczem dekady powinien zostać Giggs, który w ostatnim czasie wygrał więcej nagród niż Chelsea wygrała mistrzostw odkąd zawitał u nich Roman.

K.Jay

Maggic 27-12-2009 13:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2710596)
Jak mówimy o asystach, to Lamps tutaj może takiemu Bergkampowi co najwyżej possać. Cesc w tym samym wieku co Lamps będzie miał znacznie więcej asyst w lidze.

Oczywiście, że mało. Nie chcę mi się rzucać nazwiskami, ale danie tej nagrody Lampsowi było nie na miejscu.

Co ma Bergkamp do tej dekady? Fabregas? Możliwe, ale co z tego?

Ja Ci mogę rzucić nazwiskami... Steven Gerrard, Jimmy Carragher, Ryan Giggs.

Yoh możesz mi zarzucić brak obiektywizmu, ale moim zdaniem Lampard to właśnie jeden z tych piłkarzy który na to wyróżnienie zasłużył.

@up. Giggs. Owszem, myślę że spokojnie mógłby otrzymać ta nagrodę jednak uważam że podczas wyboru wzięli pod uwagę to że Ryan brylował w latach (1990-2005 - tu możecie mnie poprawić nie jestem pewien ) a właśnie podczas połowy tej dekady jego występy stały się mnie reguralne, z powodu wieku częściej wchodził z ławki itd. I to mogło być kluczowe przy wyborze. : P

Gierubesoen 27-12-2009 13:18

Lampard, Gerrard, Giggs, Terry, na siłe można by upchnąć takich piłkarzy jak Scholes, Keane, Henry czy Owen ale to już mocno naciągane ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:36.