Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Tom The Tanner 25-08-2006 21:54

@up

Na tym forum 80% to głupoty i złe tropy (ale rym) dlatego przeniosłem sie na inne forum moje i tam można w spokoju pomyśleć. Nie będę dawał linka jak chesz to popatrz na mój podpis. Tu ludzie nieraz piszą sensowne rzeczy ale naprzykład teraz dawałbym 100 post ''Ludzie przestańcie gadać o tych butach!'' ale to jest bez sensu bo zaraz ktoś powie żeby spróbować porzucać do wody przed SS beczki i skrzynki i po nich przejść albo ktoś zaraz sie spyta co powiedzieć do obiego żeby kupić studdded shield... :\

Mlodziutki 25-08-2006 22:00

Może Stonoga wie jak zdobyć SS i nie może napisać więc póki on nic nie napisze to ten temat bedzie schodzić na dziady

Tom The Tanner 25-08-2006 22:02

OMGF MAM SPIKE SWORDA PATRZCIE SZYBKO!!!

http://i68.photobucket.com/albums/i1...ix/gumacky.jpg

To tyle jeśli chodzi o wasze tezy z chodzeniem po wodzie. http://img166.imageshack.us/img166/2...neremotxu9.png

Kejmil 26-08-2006 11:22

...

może mówiąc że szukamy za daleko, może knighmare miał na myśli że bez sensu wiąrzemy spike sworda z mino magiem, niedawno był tekst na brass armora i ss. nie mówię że są prawdziwe, ale może to nam uświadomić że quest ze ss to jedno, a brass armorem (czyli mm) to drugie.

co do ghoula to moim zdaniem nic nie da się zrobić. to jest tylko na pokazanie.
a te buty "pozwalającechodzićpowodzie" to chyba jakaś bzdura, czy ktoś o nich kiedykolwiek słyszał?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tomektrz (Post 954842)
Podobno Boots of Waterwalking znajdują się w Skarbcu Imperatora Kazo

może mm też ma swój skarbiec i tam są te buty?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghinus (Post 954896)
Wiecie ze pod SS jest tunel. Mozna zejsc do niego np z wiezy pajakow.

nie może bo to jest zwykły tunel z trollami, niektórzy próbowali już ropować, pickować, shovelować i nie da rydy:baby:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mlodziutki (Post 954942)
mi sie już zdaje ze te buty to tylko ozdoba

buty nie mogą być "OZDOBĄ". każde buty (w tibii) doś "dają". pancerz, przyspieszenie...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez exeros (Post 946158)
Behe quest i Demon helmet-2x demon shield cos jeszcze?
Jakby niepatrzeć w 2 questach ta sama nagroda...

a legion helmet na rooku? w quescie na coppera można go zdobyć oraz w queście w bear roomie.

jesli mm ma swój skarbiec (co jest pewnie niemozliwe bo byśmy już o tym wiedzieli) to może tam sa te buty. albo inaczej: buty są w queście u mm a brass armor... hmm... przy odrobinie szczęścia wypadnie wam brass armor z mm:]

Hetakuri 26-08-2006 11:42

Cytuj:

a legion helmet na rooku? w quescie na coppera można go zdobyć oraz w queście w bear roomie.
W quescie w bea roomie ? Od kiedy ? Chyba chodzilo ci o to, ze quest jest powiazany z bear roomem, a nie, ze mozna go zdobyc bezposrednio z tamtad. A co do butow, to uwazam, ze ich nie ma (choc to tylko moje zdanie i nie twierdze, ze tak JEST). Moim zdaniem, za duzo halasu o nic...

Kejmil 26-08-2006 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hetakuri (Post 955651)
W quescie w bea roomie ? Od kiedy ? Chyba chodzilo ci o to, ze quest jest powiazany z bear roomem, a nie, ze mozna go zdobyc bezposrednio z tamtad.

no, o to mi chodziło, z tej skrzynki koło mino, nie w bear roomie.

Uther92 26-08-2006 16:06

Koniec Z Butami !!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kejmil
buty nie mogą być "OZDOBĄ". każde buty (w tibii) doś "dają". pancerz, przyspieszenie...

Ale napewno niedają takich możliwości jak niekórzy usiłują udowodnić.:evul:

Alessandro Del Piero 26-08-2006 17:23

@2x up

A sandały dają coś ciekawego? ^^

Uther92 26-08-2006 17:41

Eeee z wyjątkiem satysfakcji z ich posiadanie...nie.:]

Kejmil 26-08-2006 17:44

...

no tak... sandały to wyjątek... chociaż może.... kiedyś mi wmawiano że one dają przyspieszenie... wiecie: takie mini bohy:]

Uther92 26-08-2006 17:46

@up
Stara śpiewka wciskana n00bom przez n00by oraz newbie pzrez n00by ;)

Wievioor 26-08-2006 20:26

Czytanie ze zrozumieniem

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Todix Dain (Post 951887)
znalazlem to na forum innej strony o tibi:

"Dzisiaj (ok.8 rano) znalazłem księge: The Demons destroy Rookgard isle. Humble humans kill demons and close minotaure mage in closed crypt(...) Some day Humble humans back to rookgard and give humans Sword... Sword of Furry...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michal9000 (Post 952322)
Na jakim mieszkasz swiecie? bo chcialbym ją zobaczyć.

On nie powiedział, że ma tą książkę, tylko że znalażl na jakimś forum o tej książce (tak tak, znowu cioteczny brat powiedzial jak jego kuzyn powiedzial ze jego kumpel widzial jak sunrise mowil o zdobyciu ss;) )

Mógłbyś podać linka do tego forum? i do tego posta/topica

Lolo Super Kolo 26-08-2006 22:31

moglby ktos przetlumaczyc to?? nie jestem dobry z angola:p :D :cup: :confused:

!!!!Wbijajcie i Podziwiajcie!!!!

Alessandro Del Piero 26-08-2006 23:12

To będzie mniej więcej tak: "Demony niszczyły wyspe Rookgard. Skromni ludzie zabili demony i zamkneli minotaura maga w krypcie (komnacie?). Następnego dnia skromni ludzie wrócili na rookgard i dali ludziom sword. Sword of Fury." Nie wiem czy ja jestem taki kiepski w tłumaczaniu czy to po prostu wina tekstu, ale mniej więcej tak to wygląda ;)

Looder 27-08-2006 03:37

Junio, vial, grzyb, i wszyscy :P błagam was nie rozbudzajcie tego tematu bo bez sensu zajmuje pierwsze strony na tym podforum a nic się nie dowiadujecie ;X apeluję do was (nietylko do was tylko do wszystkich ktuży to czytają) żebyście tu nic nie pisali. :/

Uther92 27-08-2006 14:05

@up
Chyba ze ktoś naprawde coś wartego powiedzenia na forum odkryje...w co wątie 8o

Mr. x) 27-08-2006 17:43

Nie chwalę się, ale tylko mówię, że przeczytałem wszystkie strony tego tematu :p A moje konto jest takie "młode" ponieważ wolałem najpierw przeczytać cały temat i zobaczyć czy przypadkiem ktoś już nie napisał to co mam do przekazania.

Ktoś napisał, że zauważył, że na poziomie poprzedzającym Mino Hell jest taka dziura zakryta przez stalagmit. Oto mój ss (sorry za jakość):
http://www.passive5.webpark.pl/mino.jpg

Myślałem, że np. za pomocą dźwigni u Toma stalagmit by zniknął a my byśmy mogli wpaść prosto do Komnaty MM, lecz gdy sprawdziłęm na mapach Tibia Erth (czy jakoś tak :) ) to jest to nie możliwe, ponieważ ta "dziura" jest pomiędzy dwoma pomieszczeniami (Mino Hell i Komnata MM) czyli nad grubą ścianą.

Kilka razy nawiązywaliście do tego "Labiryntu Firii" (czy coś takiego) znajdującym się na PACC area. I niby troche dalej znajduje się również zakryta dziura, tylko że tutaj kamykami. Czy ktoś mógłby sprawdzić czy ta dziura "istnieje", czyli niech zobaczy na mapie czy jest uwidoczniony mały, żółty kwadracik na miejscu odpowiadającym miejscu tejże dziury.

Może mój post nie wnosi nowych odkryc, ale myślę, że pozwala obalić chociaż te dwie teorie i wtedy zawęża się nam koło "pomysłów".

Edit:
@Hakuoh
Jak nawet nie potrafisz rozjaśnić sobie kolorów na monitorze po porzez właściwości karty graficznej to już nie moja wina że znasz się na komputerze tak jak moja prapraprababcia ... -.-"

ziutas_89 27-08-2006 22:19

@up
pierwsza sprawa to...fajny nick masz :)
jesli chodz ci o ta zasypana droge w sterfie dla pacc to jest tam normalna dziora do rozkopania...Ktos juz pisal na forum ze kiedys dawno temu bylo tam przejscie prowadzace do niedzwiedzi ale to nie pewne. jesli byl tam na dole jakikolwiek quest to musi on byc caly cvzas bo cipy nie usowaja questow.

Hakuoh 28-08-2006 07:57

@Mr. x)
Z tym SS'em to conajwyżej na drzewo możesz się schować.

Todix Dain 28-08-2006 09:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wievioor (Post 956634)
On nie powiedział, że ma tą książkę, tylko że znalażl na jakimś forum o tej książce (tak tak, znowu cioteczny brat powiedzial jak jego kuzyn powiedzial ze jego kumpel widzial jak sunrise mowil o zdobyciu ss;) )

Mógłbyś podać linka do tego forum? i do tego posta/topica

znalazlem to na forum www.tibia.org.pl w dziale mity rookgardu, nie pmietam jak sie ten temat nazywal, ale pewnoie cos w rodzaju ss na roko

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:42.